Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zavádí Babiš cenzuru internetu v ČR, nebo prostě nemá jinou možnost?

Mám takový nejasný pocit, že první část tohohle článku jednoho krásného dne nebude fikcí. Jen doufám, že se toho nedožiju.

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2015092701

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

jo souhlasím a dnes jsem při sledování čt 24 četl jejich zprávy kde psali, že čt a č.rozhlas budou mít právo nahlížet do nějakého centrálního registru aby mohli lépe vymáhat poplatky

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Česká televize má dávno přístup k databázi lidí, co mají přípojku k elektrické síti, a doplňuje si tam seznam lidí, které mají platit TV poplatky. Lidé se rozčilují, že by i oni měli dodržovat zákony a pravidla hry, místo aby byli naštvaní sami na sebe, že nedokáží změnit ty pravidla tak, aby jim vyhovovali.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono vetsina lidi nema miliony a miliardy, aby ty zakony a pravidla mohli zmenit, ze.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ano, většina lidí nemá miliony na lobování, ovšem mají rozum a hubu, aby se jich domluvilo dost na tom, co je pro ně výhodné. Internet je plný výkřiků co je špatně, jak by to mělo být lepší, ovšem u toho řečnění na internetu to také končí.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Modelový příklad - 90, možná 96% tu rozhodně nechce Islamistické vetřelce. A vládě je to co? Buřt.

A co s tím lze dělat? Nežijeme v demokracii, zvykejte si. Politruka (jinak "našeho zástupce") sice můžete zvolit, ale nemůžete ho odvolat. Takže spíš než "náš demokratický zástupce" je to diktátor na 4 roky.

Kontrolou médií a systematickým obelháváním a oblbováním lidí se stalo, že stejná banda zaprodanců a vlastizrádců se tak nějak vždy dostane ke kormidlu zase. Uvidíte, kolik lidí to tam zase Burešovi a socanům nahází, přesto že jde o vlastizrádce kteří zaslouží kulku...!

...

Prakticky lze:

- rezignovat a bojovat jen na webu a ve hrách a tak... (volí si 99% populace)

- zahájit nějaké akce násilné povahy, jenž budou většině médií podány zhrozenám občanům z toho, co se to jako děje, jako terorismus a pachatelé (ať domělí nebo skuteční) dostanou exemplární tresty (např. Vítkovčáci - jak padlo při jednání, chtěli "udělat nějakou skutečnou akci, něco pořádného"... volí cca. 0,01% populace)

- informovat lidi a pokoušet se probudit všeobecný odpor proti demokreatuře, např. formou daňové stávky (plného Václaváku si politruci nevšimnou, masvivní generélní stávky v placení daní ano) - volí si tak 0,09% populace

...

Takže chceš-li žít v lepším světě, zkus shánět lidi, kteří se pustí do něčeho víc, než jsou jen řeči a nenadávej ostatním pasivním, když jsi nejspíše pasivním i sám.

Recipe for a Revolution
-----------------------
http://youtube.com/watch?v=A7IvLEpjPmc

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To co jste napsal na závěr je skvělé, to je totiž jediný způsob jak něco změnit, když se mi to nelíbí. Jedině aktivita a riziko posouvá civilizaci dopředu. Na klasické média kašlete, ty vnímá jen pasivní část populace. A tam platí klasické, plány v plánech cizích plánů.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Lžete! Není to jediný způsob... Navíc je nedemokratický, čili že se nebudete ptát spoluobčanů, chtějíli totéž co vy!?...

Volby!!! jsou jediný legitimní způsob, jak někoho nepřehlížet! Jinak hrozí občanská válka!!!!! (UA, nebo Egypt jsou nezdářným příkladem... s názory, že zdravotnictví musí být pro všechny a zadarmo...)

Revoluce je opodstatněná a omluvitelná pouze v režimech, kde vám někdo upírá volební právo! A kdy následně vyhlásí jmenovaní!!!..., demokratcké volby!

U Teho Egypta je smutné, že nedemokratické svržení čerstvě a demokraticky zvoleného vedení, pod kontrolou západu a po pomoci západu svrhnout Mumbaraka (budiž, ten nevzešel z voleb, ale!) , podporoval západ - přesněji: pro mě kdysi vzor demokracie - USA!

Ale co čekat pod vedením muslima Huseina Obamu - zástupce "Demokratické" strany jen názvem, ale vpravdě socialisty...)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zapoměl jste na nejdůležitější možnost - být nejen pasivní ve volbách čili jen volit, ale být aktivní!!" Tedy přijít pomoct ve stávajících stranách, nebo založit novou - ale v ní nebudete donekonečna šéfem zakladatelem, jak si naivně myslel Babiš nebo Okamura..., neb by pak ani nebyla demokratická!..., a snažit se přesvědčit spoluobčany a kolegy, že vy to nejen myslíte, ale učiníte lépe, lepší a svobodnější zákony a financování sociálního (dle mě již skoro opět socialistického!...) státu - ČR.

Jenže - máte jen tu možnost, né jistotu, prosadit váš názor nebo dokonce se prosadit osobně - i na to potřebujet enejprve získat kolegy ve str. a pak ještě důvěru voličů!

Je ironií, že podnikatel - Babiš, spíše brojí proti podnikatelům a firmám - právnickým osobám i když hřímal, jak to dělají politici špatně a omezují podnikatele a že on politik není :-)) ... a že vše změní k snažšímu, měkčímu... Zatím koná naopak! Prostě podnikatel levičák...

Je ironií, že tento (ne)politik :-)) ..., je ministrem financí a přitom největší "podnikatel" a čerpač státních dotací a vlastník masmedií!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

Nabádat k nedemokratickému způsobu uchopení moci - násilnému (Revoluce) a pak jmenování kamarádů do fcí - jak jinak v revoluci - nedemokratickému nejen svržení, ale i nastolení! moci!?, je nebezpečný precedenc vedoucí o občanským válkám!!!!!!!!!!!!! (jako na Ukrajině!)

a je (revoluce) omluvitelná pouze v režimech!!!, tedy pouze v zemi kde vám je upíráno volební, sdružovací a kandidátní právo!

V ČR vám je toto upíráno!? Ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tedy nabádáteli k revoluci v demokratické zemi, jste pak horší jak současné vedení státu. Jste vlastně nejhorší! varianta, kdy se já nebudu moci svobodně vyjádřit k vaším názorů a (ne)volit vás!

Jste tak nebezpečný pro mírové soužití spoluobčanů. Jste fundamentalista stejně jako IS! Ti ač menšina, chtějí také násilím nastolit... svůj styl života a vnutit to většině... :-(

Je ironií, že občané CZ neustále volí defacto cizince původem (Babiš, Okamura, Falber - přiznal že je ze Španělska - jo tam to taky "funguje" supr..., a další a další...)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ako hovori stare heslo: "Keby volby mohli nieco zmenit, tak by ich uz davno zakazali" :)

V sucasnosti je hlavnym problemom to, ze ludia si myslia, ze zastupitelska demokracia je asi ten najslepsi sposob riadenia statu. Co je, podla mna, prave skor naopak. Je to ten najhorsi mozny sposob vladnutia. Idealny sposob by bola priama demokracia (alebo tyrania osvieteneho vladcu), kde by naozaj rozhodovali obcania a nie nejaki lahko podplatitelni smejdi.

A neviem si predstavit ako by nejaka strana mohla zmenit rezim vladnutia (ak to vobec umoznuje ustava). Takze v tomto pripade mi pride revolucia ako velmi rychle a ucinne riesenie (len treba mat srpavne ciele; teda nie nahradit jednych zlodejov druhymi). Mali sme ju aj v '89 a pokial viem, tak ziadna obcianska vojna nevznikla. Akurat nam tu zacali vladnut zlodeji.

Inak tie krvave revolucie a obcianske vojny vznikali hlavne tam, kde mala v tej revolucii velke zaujmy nejaka cudzia strana.

Na zaver pikoska: "(revoluce) omluvitelná pouze v režimech!!!, tedy pouze v zemi kde vám je upíráno volební, sdružovací a kandidátní právo!"
Takze ked budu volby naoko a o vitazoch bude rozhodnute vopred, tak je vsetko v cajku? Ked si kandidati kupuju hlasy volicov, vsetko je ok? Ked stat neuzna vysledky referenda obcanov, tak je tiez vsetko v najlepsom poriadku? (Kauza umiestnenia utecencov na slovensku). Ked stat zatkne voleneho zastupcu obcanov (samozrejme vsetko v ramci zakonov), kvoli vyveseniu ciernej vlajky a znemozni mu tak ucast na proteste? (Kauza Kotleba) Ked organizuje zahadne cvicenia a uzavrie tak presne oblast, kde sa ma konat protest? Kedy je teda ten spravny cas na revoluciu?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

v CR jsou volby naoko???... A radíte tedy násilní a svržení vlády vzešlé, dle mě z demokratických!!! voleb? A jak se bude jmenovat!!!... vedení? Kamarádi se jmenujou a hotovo a tak to zůstane a já nebudu mít možnost je volit/nevolit, nebo také kandidovat do vedení??? Tak to se mi tedy teprve nelíbí!!!!!!!!!!!!!!!! Raději alespoň šanci a možnost a naději, než jistotu - ale že ve vedení nebudu a že se k němu nebudu moci už vůbec! vyjádřit...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ja netvrdim, ze su naoko, ale co keby boli? Tak podla toho, co ste tu pisali, tak by mali byt ludia v pokoji a klude a nechat sa nadalej ovladat a vyciciavat. A citali ste cely ten moj prispevok? Jasne som tam pisal, ze nahradit jednych zlodejov druhymi nie je ziadne riesenie. Stat by mali riadit vsetci ludia, nie podplateni jednotlivci, takze by ziadne vedenie nebolo, do ktoreho by sa niekto "volil"/dosadil. Dalsia vec je, ze tu nadej nie je, cely system je prepchaty zlodejmi, klamarmi a pod., proste tym najhorsim co sa v state nachadza, nechaju sa ovladat jedine peniazmi a na obcanoch im zalezi iba pred volbami, aby mohli dalej rozkradat stat. A toto jednotlivec nezmeni, toto je nutne cele znicit a postavit nanovo, ale na ovela lepsich principoch.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kdby chyby... Samože to znamená nedemokratické volby a pak platí co jsem psal o upírání práva, volebního a práva korektně soutěžit o pozice. Kdyby tak by samo nerespektování takových voleb logiky bylo na místě a samozřejmě že b ylidé neměli být v pokoji, leda jen flegmatici...

Prepchaný zlodějmy? No, jen zrkadlo národa (národ = hloupá většina, co potřebuje pocit sounáležitosti s většinou, opak je pak - individualista, co uznává pouze stát jako úzmí s nějakými zákony a slovům jako národ se pohrdavě směje, národnost je jen falešný pocit sounáležitosti s davem...)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

mají mnohem mnohem větší sílu v rukou než miliony korun a to volební hlas!

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

V Planckově čase toho příliš stihnout nelze :-)

EDIT: Chybí ti tam mínus ;-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"nebo prostě nemá jinou možnost?"

Mohl bych reagovat na více věcí, ale zatím postačí toto. "Nemá jinou možnost." Tím se většinou ohánějí lidé, kteří danou věc chtějí udělat, vědí, že to bude kontroverzní, skutečný důvod říct nemohou, tak se na veřejnosti tváří že "prostě nemají jinou možnost".

Většinou ještě tak, že si stanoví vlastní pravidla (v tomto případě zákon), potom ta pravidla berou jako zabetonovaná na věky věků (a třeba ignorují to, že se v PČR schválí přes 500 novel ročně, tedy kdyby se chtělo, tak se i ta pravidla změní) a prostě se to musí udělat, protože "není jiná možnost".

Je. Vždycky je jiná možnost. Jen si někdo záměrně vybral tuhle.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Tak koukam ze podle tohodle zakazou i stranky kam si obcas zajdu zahrat poker (za virtualni zetony, ne za penize), nejsem registrovan pod jmenem a overeni veku je tam stejne ucinne jak na porno strankach. A to jen pro to ze se tam da hrat i o penize. Tak diky Babisi ze chranis moje zetony.

Ale vazne to me neprijde normalni takhle ve velkem registrovat lidi co nemaji na hazard narok. A tenhle seznam bude dostupny vsem temto hernam aby mohli kontrolovat jestli do nej nahodou nepatrite. To bude kazda trafikantka kontolovat podle obcanky jestli ma clovek narok vsadit si sportku?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A SAZKA - ta státní... "firma", co hospodaří se ztrátou! a nevyplácí výherci jackpot!!!..., může podnikat pod tímto názvem a logem stále???..

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Sazka je státní? Už dávno ne. Nejdřív byla převedena na sportovní svazy a když ji Hušák před 4 roky poslal ke dnu, skoupila ji KKCG.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dík za info a upřesnění. Přesto nechápu, jako to této značce můž eprojít a někdo na ni ještě vsázet a proč má vyjímku???...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jsou jen dve smysluplne moznosti, jak nalozit s hazardem, bud zcela zakazat, protoze obcane nejsou svepravni urcit, kdy to je jeste sranda a kdy to je pro ne neprospesne (znicujici). Nebo maji obcane vlastni rozum a potom neni zadny duvod to jakoli omezovat. Stat voli treti moznost, nechat obcany hazard hrat a zaroven je skrz vypalne z hazardu poradne podojit. Nicmene dokud mi Babis nenaridi hrat Sazku povinne, tak me to nechav zcela v klidu, protoze hazardu neholduju. ;-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Zakázat? Pokrytcem! státem??? :-)) ... Co z teho lepí sociální politiku a kulturu aby bylo lecos zadarmo!!!... i pro zdravé a práceschopné..., namísto koncečnějšího řešení z daní!? Lépe pak zkrze opravdové pojišění!!!!!

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Osobne me tyhle věci serou z duvodu například hrani pokeru.
Poker je temahle kriplama oznacen taktéž za hazardni hru, tudíž si v podstate v CR legalne nezahraju poker po netu na Pokerstars (například). A to proc? Protože ty kurvy nenazrany (mam na mysli Babise a spol) chtej tak vysoky dane v pripade registrace, ze se to Pokerstars proste nevyplati(a ani nikomu jinému) a tak to tu proste nezaregistrujou.
Ve sve podstate absolutne nejde o nejaky boj s hazardem - jde ciste a jen o prachy. Babis chce peníze, chce jich hodne a nejaci lide jsou mu uplne ukradeni. To je tako ve to divadlo pro lidi, aby to jako vypadalo, ze se to dela jako ze pro lidi. Pac většina lidi jsou idioti a "boj proti hazadru" vnimaji jako něco prospěšného (stejne jako boj proti...drogam, protituci, atd atd)
Ve skutecnosti se stane toto: "Tvrde jadro" gambleru, o které jakoby jde především, se proste stahne do ilegality a mafie budou nasobne vice vydelavat. Super...
Prilezitostny hrac (čehokoliv) prijde o další moznost, co v zivote muze udelat (salámovou metodu za chvili prijde o drtivou většinu zabavy, protože je nejakym zpusobem skodliva), no o toho nijak nejde - ten nikomu neuskodi, nemusi krast na to, aby si jednou za mesic hodil kilo do automatu, a podobne.
No a ovce budou radostne bečet, jak se o ne stat zase psotaral a jak je na svete zase slunickoveji a bezpečněji (to, ze dali prave vzniknout další odnozi mafie, která to bude organizovat, to se na TV Nova nedozvědí a tak budou blazeni astastni az do smrti)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Proti tomuto státu a jeho představitelům je třeba začít bojovat a to všemi prostředky. TO samé platí i pro EU, jak říkám ještě budeme se slzou v oku vzpomínat na nízké daně a svobodu jakou jsme si užívali v 50 letech.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Nebude ten problém spíše ve vás? V čem máte málo svobody a vysoké daně? Když chcete žít v civilizovaném prostoru, budete tam žít s vícero lidmi. Takže vaše svoboda vždy končí tam kde začíná svoboda druhého, s daněmi je to stejné. Ty jsou tak vysoké, jak to většina lidí kolem vás připustí. Ale vždy máte svobodu přestěhovat se tam, kde vám to bude vyhovovat víc. Sedět na zadku, dupat nohou, křičet "já chci, já chci, já chci" dělají jen malé děti. Tudíž, když chcete změnu, nepomůže vám bojovat všemi prostředky, ale jen a pouze vynaložit svůj čas a úsilí, přesvědčit většinu lidí kolem vás, že vaše vidění světa je lepší i pro ně. Říká se tomu demokracie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, demokracie. Už jsem měl tu čest ochutnat a nic moc. Jsou sice i horší systémy, ale zrovna tenhle není taky žádná sláva. Víte, s ohledem na to, že lidská blbost je nekonečná, nemůže v demokracii nikdy nic jiného zvítězit, protože prostě blbců je většina a tahle většina holt demokraticky přehlasuje tu menšinu. A samozřejmě to bude té většině nějaký čas vyhovovat, než přijde na to, že se jí ta negativa také týkají, tak si demokraticky zvolí jinou sadu blbců, která bude dělat jiné blbosti a zase to bude chvilku vyhovovat, než se to zase začne dotýkat té většiny a tak tomu bude až do té doby, dokud hrnec trpělivosti nějakého myslitele nepřeteče a nezačne to řešit silou, právě proti vůli té většiny. Jsou tací, kteří se nevzmůžou na víc než postřílení jedné hospody, a jsou tací, co to dotáhnou až k vyhubení nemalé části nějakého etnika.
Jsem přesvědčen o tom, že čím dřív demokracii nahradí něco jiného, tím míň to bude bolet. Bolet to ale bude v každém případě.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by me co jineho?
Jinak on je trochu problem v tom, ze zadna demokracie v soucasnem svete neexistuje, takze ji ani neni mozne nahradit necim jinym. System, ktery tu mame v CR byl nazvan "zastupitelska demokracie" a to druhe slovo ma naznacit, ze se to skutecne demokracii ma teoreticky blizit. Realita je jina, neblizi se to ani trochu. Ti blbci ani nemaji moznost prehlasovat mensinu a zvolit si nejakou tu blbost. Jedine co smite je zvolit si sveho zastupce k hlasovani, ale pozor jeste s omezenim, ze toho vaseho zastupce musi zaroven zvolit dalsich 5% hlasujicich. Protoze je ale vyloucene, aby se z nejakych 6 000 000 hlasujicich 5% znalo, neni sance zvolit si cloveka s podobnym nazorem, nebot je zrejme, ze bud zvolite nekoho, kdo neziska potrebny pocet hlasu a tudiz za vas hlasovat nikdo nebude nebo proste zvolite nekoho, kdo sice hlasovat bude, ziska potrebny pocet hlasu, ale je docela malo pravdepodobne, ze bude hlasovat tak jak chcete vy. Takze dejte do kupy nejakych cca. 300 000 lidi a domluvte se na nejakem jednom zastupci, ktery nebude hlasovat pro blbosti. A pozor, ikdyz se to povede, je to jen jeden clovek, na uspesne hlasovani potrebujete nadpolovicni vetsinu, teda alespon 100 neblbych zastupcu, to jest potrebujete se dohodnout s nejakymi 3 000 000 lidi, abyste spolecne neco zmenili k lepsimu. Ze je to nemozne? Jiste a urcite to neni demokracie.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nemusí se hned nutně sáhnout k nějakému radikálnímu řešení, to by ty lidi stejně neunesli. Já bych pro začátek zavedl, že volit by by mohl jen ten, kdo by zaplatil stovku. Ano, tu stovku, kterou dostávají strany za každý jim odezvdaný hlas, pokud přesáhnout 1,5 %. Tzn. každý by podpořil tou konkrétní stovkou svou stranu. Vynechala by se též nesmyslná 1,5procentní hranice (protože by to bylo placeno těmi lidmi přímo) a ty stovky by šly všem, kdo dostanou hlasy, i kdyby jich dostali jen pět. Dále bych zrušil stálý příspěvek ročně 6 mega straně s víc jak 3,5 % hlasů, plus další peníze za další procenta.

Tím, že by každý hlasující musel tu stovku dát, by se dalo částečně eliminovat hlasování příživníky, kteří by naopak chtěli jen brát. Na volbách by se pak taky ušetřilo. Větší motivaci hlasovat pro svou stranu by též měli ti, kteří běžně nehlasují proto, že jsou přesvědčeni o tom, že jejich hlas propadne. Jejich stovka by v takovém případě nepropadla, ale pomohla by straně, kterou volili, když už nic jiného.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Vcelku souhlasim, ale neresi to ten hlavni problem a tim je ona 5% hranice, aby volba byla prokazana jako platna. Ve skutecnosti totiz jeden poslanec dela neco okolo 2% hlasu, takze na tom konkretnim zastupci je potreba dohody mene lidi. Zadna hranice by pro zacatek byt nemela a do parlamentu by se mel dostat kazdy kdo da pocty hlasu dohromady jednoho poslance (pulit a ctvrtit poslance nelze :-)), hned by se podarilo jako zastupce protlacit i rozumne lidi a volitele by nemuseli litovat vyhozene stovky.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

"(pulit a ctvrtit poslance nelze"
V nekterych pripadech by to bylo to nejlepsi reseni :)

Jinak souhlas s wiftem a jeste bych pridal, ze volit by nemel clovek v duchodu, tomu uz je ve vetsine pripadu vsechno jedno a voli jen ze setrvacnosti to co minule.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To by byla další fáze, pokud by se ukázalo, že důchodci maj na volby našetřeno ;).

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Zase ale spousta duchodcu voli s ohledem na sve deti (vnuky). Muzu rict, ze zrovna ve svem okoli mam duchodce, kteri jsou ochotni otocit o 180 stupnu, kdyz jde o neco co se jim nelibi - arabaci.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

dvojity komentar - chyba neni na mem prijimaci.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Naše společnost má velmi dobře našlápnuto k fašizaci, tudíž je možné, že si užijete nějaké další formy "promyšlené" diktatury. Právě proto, že většina lidí chce jen brát, nemít odpovědnost a námahu. Prostě vždy bude platit, že každý národ má takovou vládu jak si zaslouží. Vzhledem k tomu, že je dost zemí na světě kde ta demokracie slušně funguje, a ruku v ruce s tím jde i vysoká životní úroveň, tak soudím, že i v demokracii je možné utlumit ty přirozené blbce. Prostě tím, že i blbci mají lepší vzdělání, úroveň. Já si v mládí užil jedné náhražky diktatury, takže další pokusy přenechám jiným. Vážím si dnešní svobody, s tím, že nic nemůže být ideální. Než se dopracujeme k úrovni demokracie v Austrálii, Německu, Švýcarsku, ...., to je běh na mnoho desetiletí. Stejně jako to museli uběhnout oni. Pokud většina obyvatel, zvolí pohodlnější cestu, raději to budu sledovat ze zahraničí.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

nebylo by pro vas bezpecnejsi, abyste tu demokracii, ktere si tak neochvejne vazite, sledoval radeji az z alpha centauri?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Proč bych to dělal? Vy jste snad se svým životem a s tím co dokážete, nespokojený? Já spokojený jsem.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se chtel zeptat, ve kterych zemich sveta ta demokracie slusne funguje, ale odpoved jsem dostal na konci prispevku.
Australie - zeme s jednim nejvetsich poctu vrazd na osobu.
Nemecko - zeme, ktera nadsene vita arabske uprchliky a kazdy Nemec miluje zelenou energii, jezdi jen v elektromobilu a doma sviti svickou.
Svycarsko - ano, to je snad jedina zeme sveta, kde muzeme mluvit o castecne demokracii, ze by to souviselo s tim, ze Svycari casto voli primo bez svych zastupitelskych prostredniku?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že vám se silně nedaří, nepřemýšlel jste nad sebevraždou? Já jen, že nevidíte žádný pozitivní cíl, nic kam se doštrachat, žádnou zemi, kde by jste chtěl žít. Vše je to podle vás na pytel a řítí se to do záhuby. Nebo zkusit Somálsko a podobně. Žádné daně, žádná vláda, vysoká svoboda, co si vystřílíte je vaše, prostě buď se na vás usměje štěstí, nebo jste v loji. Na vlastní schopnosti a rozum, moc nespoléháte.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To ze neexistuje zadna zeme, kde by byla plne realizovana demokracie jako pozitivni cil neznamena, ze zadny pozitivni cil nevidim. Jinak dari se mi dobre, dekuji za optani.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pane WIFT vy si s těma vašema BANama neberte demokracii do huby...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

75% daně podniků byla nízká daň??? :-() ... A svoboda za ostnatým drátem!!!???........... Trubko! Jsi mlád nebo levičák, nebo přímo komouš! :-(

Doplněno- a ještě "detail" té dle Tebe "větší" svobdy tehdá... - FO nesměla od znárodnění do r. 90 vlastnit ZVP!!!

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Provozování hazardních her ať si stát klidně reguluje, to je v jeho pravomocech a povinnostech. Ale nařizovat poskytovatelům internetu cenzuru, to je normální svinstvo.
Zdá se že svádět vše na teroristy a dětské porno už nestačí a po "autorských právech" nastupuje výhovorka hazardu!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jen se zeptam - proc by mel proboha stat regulovat nejakej hazardni hry?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Protože je to ideální způsob jak maskovat zisky z krádeží či jiné trestné činnosti, či vydělávat na "ničem" (na což má stát monopol)?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Absolutně nelze souhlasit s tím, že by stát měl právo nařizovat a zakazovat lidem, kteří si chtějí hazardem zničit život, aby tak nečinili.

To je základní právo každého, to je esence svobody a nelze Burešovské návrhy ani brát vážně, natož je připustit...!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Kde žiješ? Ty jako správná vovce máš békat jak ti EU s Babišem a Sobotkou nařídí! ANO, bude líp, pro vrchních 10.000 lidí v čr!

Svobodu si vůbec nebrer do huby na stránce kde jsou lidé BANováni za to že mají jiný názor než redakce.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Plácáš nesmysly. Nikdo nikomu nebrání si hazardem zničit život, brání jen někomu na tom spokojeně vydělávat, to je dost rozdíl...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

v roce 2014 češi prosázeli 124miliard korun. A stát v tom vidí jenom další způsob, jak získat další peníze pro černou díru (státní rozpočet)

To by samo o sobě nebyl problém, háček je ale v tom,že těch 124miliard se týká (jenom) snadno dopočitatelných výherních automatů... teď si představte, kolik tak muselo ještě protéct přes různé internetové sázky, které stát nemůže nijak zdanit.

Takže v podstatě je to celkem dobrá myšlenka, aby zablokovali ty portály, které neplatí daně. Jenže to by nebyla BYROKRACIE, kdyby se k takovému rozumnému zákonu nenabalila hromada nesmyslů (blacklist "špatných" hazarderů, povinost ověřovat věk, atd.) TFUJ!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Co na závěr říct?
Celé mi to připomíná tohle: "snaha zablokovat piratebay"
https://fightcopyrighttrolls.files.wordpress.com/2014/04/blocktpb1.png

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, přišel jsem se rozloučit, protože jsem zde naposledy. Redaktor těchto stránek, mě neustále blokuje, protože si myslí že jsem nějakej troll nebo Virtualizátor. Chtěl bych touto cestou říct, že ani jedno nejsem a píši jen pravdu a můj názor na svět. Neustálým blokováním, jsem se ale přesvědčil o tom, že tito lidé nemají vůbec DEMOKRATICKÉ smýšlení, praktikují komunistické umlčování a pouze jejich pravda je ta správná. Viz to že BTJ do dnešního dne nedostal BAN a já si musel založit 5 mailů abych sem mohl něco napsat. Ano tyto stránky řídí lidé s napoleonským a narcistickým syndromem a já se tohodle nemíním zůčastnit. Píšou tady vesměs polopravdy a své doměnky vydávají je za fakta. Tato stránka je naprosto nerelavantním zdrojem informací a prosím zamyslete se nad tím a popřípadně odejděte zavčas. Nevřte těmto lidem, v životě nikdy ničeho nedokázali. Děkuji za pozornost.
Pro pana WIFTa: Zdechni ty nulo. Pro pana Ježka: Sociálko!

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Milý pane,
ne snad, že byste tu někomu chyběl, ale cítím povinnost udělat to, co dělám vždycky, když někde někdo odhalí své buržoasní ledví, tak tedy: banování na soukromě provozovaných, ze soukromé kapsy placených a soukromými osobami tvořených serverech nemá, opakuji, NEMÁ co dočinění s demokracií ani s cenzurou. Takoví lidé si totiž můžou svobodně určit, kdo bude výsledky jejich práce používat, případně se na nich stupidně zviditelňovat. Většinou tak činí pitomci, kteří nezapomenou alespoň jednou vykřiknout, že kdo je proti nim, je sprostý komunista a přitom v duchu tradic nejlepších pokrokových myšlenek avantgardy pracující třídy požadují, aby si mohli dělat co chtějí u někoho druhého, na jeho vlastním majetku. Jen pokud by snad nebylo zcela jasno: Cenzura by byla, kdyby vám někdo bránil založit si vlastní zpravodajský server a hlásat tam své názory. Cenzura není, když vám bráním srát mi uprostřed obýváku. Škoda, že si tohle určitě nepřečtete, protože jste tu přeci naposledy a vám podobní vždycky drží slovo!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! I v provozovně ale i obecněji - v soukromých!!!, ač veřejně! přístupných, prostorách ( virtuální nevyjímaje!) , může majitel (oficiálně se tomu říká- provozovatel), omezit!!! jeho (návštevníka, zákazníka) práva! I když jen v rámci ústavy a obchodního zákoníku ;-) To (podmínky provozovny) musí pouze zřetelně vystavit.

A podmínky diskuse soukromého!!! webu Diit, jsou jistě nepřehlédnutelné! ;-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Takových urážek své osoby už jsem za život slyšel či četl, že mě už hned tak nic nerozhází. Rozhodně ne komentáře lidí, u nichž sice absolutně netuším, kým ve skutečnosti jsou, ale každým prakticky svým dalším komentářem mě usvědčují v přesvědčení, že jsou duševně choří.

Pro naše slušné čtenáře: Nevím kdo tento zoufalý jedinec je, vlastně mě to ani nezajímá, nevím kolik identit si u nás zřídil, ani to mě nezajímá. Rád bych poděkoval WIFTovi za to, že přestože už mu to může být nyní jedno, pomáhá formou blokování "chorých jedinců" k tomu, aby diskuse u nás nebyly zapleveleny jejich blábolením a urážkami.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

demokracie je o právech většiny sice, ale právo jednotlivce je nezpochybnitelné a končí tam, kde začíná právo jiného! Tedy tvoje práva nelze povýšit nad práva majitele!!! webu. A končí před tímto webem!

Ty jsi zde host!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Když ti u mě byť ve veřejně přístuné provozovně (např. v restauraci) zakážu kouřit, nebo vstoupit bez přezůvek, tak na to mám právo a není to nedemokratické!

Taky u Tebe doma budu respektovat tvoje podmínky a když nejsu ochotnej akceptovat něco, tak k tobě nelezu!

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Viz to že BTJ do dnešního dne nedostal BAN a já si musel založit 5 mailů abych sem mohl něco napsat."

BTJ, at uz si myslim o jeho nazorech cokoliv, *vetsinou* pise tak, ze jeho komentar mi nepripomina kybl cerstve nabranych lahudek ze zumpy.

"jejich pravda je ta správná"
S pravdou to nema nic spolecneho...

"já se tohodle nemíním zůčastnit"
Je opravdu "prekvapive", ze todle neni prvni komentar, ve kterem "vyhrozujes" ze jse tady uz neukazes...

"Pro pana WIFTa: Zdechni ty nulo."
Musim ti pogratulovat, dokazal si napsat neuveritelnych ~10 vet aniz bys pouzil sproste slovo ! Navic gramaticky spravne a navic s pouzitim slovnich spojeni jako "narcisticky syndrom"; to vsechno me vede k domnence, ze to ve skutecnosti psal nekdo z tve rodiny, az na ty posledni dve vety. Tak je od nas podravuj, a hodne stesti s tou vychovou, vypada to na spoustu prace... dobra zprava je, ze u triletych deti pry jeste neni pozde na zmenu :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale do prdele. Automaty, herny, kurzové sázení, sazka, sportka... všechno je to obchod s blbostí. To ale neznamená, že je normální to povolovat. Důvod je prostý. Výstupem jsou totiž ožebračení blbci. Ti pak nemají na uživení fungování rodin a rozpadá se společnost. Prevence je tudíž nevyhnutelná a spočívá v zákazu. O čem se tu zase diskutuje... O tom že chytřejší má právo se obohacovat na tom že blbější mu skočil na špek? HOVNO!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ty ožebračené blbce, alkoholiky, feťáky a jiné pak platíte ze svých daní, kradou vám váš majetek a jejich potomstvo vám na důchod moc nevydělá. Pak je otázka zda nějaké pravidla hry a restrikce nejsou užitečné. V USA kašlou na duševně choré a současně fandí aby každý měl zbraní co hrdlo ráčí, nepřipadá vám náš model lepší k životu?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

V CZ se nevraždí střelnou zbraní??? :-() ... A na to, kolikrát je USA větší, je to prd ještě co se tam stane... Jen místní media to zesilují, každej prd na druhé straně Zeměkolue opisují a zvelučují a řeší barvy pleti..., řeší to i víc, než místní vraždy a lup :-( ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jak už bylo zmíněno jinde, největší problém (krom toho, že jde o cenzuru, samozřejmě) je ten, že ministerstvo určuje co je špatně, ministerstvo určuje kdo dělá to, co je špatně a ministerstvo řeší odvolání proti rozhodnutí ministerstva. Není tedy v celém zákoně určen nikdo nezávislý, u koho by provozovatel webu zařazeného na seznam mohl hledat spravedlnost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

O tento princip jde samozřejmě hlavně a spíše pouze! Způsob omezení a přenášení zodpovědnosti na jiné..., mi vadí víc než mnohá omezení.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

„Hry, které nebudou mít povolení státu, budou poskytovatelé internetu povinni blokovat. Nápad je to vynikající (…)“

Uf. Jako fakt? Tohle hodnotit slovy „vynikající nápad“?!
A co to tak rozšířit na „všechny weby, které nebudou mít povolení státu, budou poskytovatelé povinni blokovat“?
Ne realizace, ale ten nápad je padlý na hlavu!

Možná lze připustit, že web může porušovat zákon a může být nařízeno jeho blokování.
Ani to není „vynikající nápad“, spíš dejme tomu „nutné zlo“, ale budiž.

Ale přece nelze v žádném případě rozhodování o tom svěřit moci výkonné!
Přece smyslem dělby moci je právě to, že o porušení zákona rozhodují nezávislé soudy na základě důkazů a ne úředník na ministerstvu na základě toho, jak se zrovna vyspal (nebo jak moc vadíte vládě).

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Vynikající nápad ve smyslu, že nad (a teď mě fakt neber doslova) "drogou vzbuzující závislost" jménem hazardní hry by bylo dobré mít nějakou formu kontroly. možná ses nikdy nesetkal s někým, komu to zničilo život přímo, nebo skrze nějakého blízkého gamblera, ale tady prostě chybí jakékoli morální mantinely těch, kteří na gamblerech vydělávají. ano, demokracie je o osobní zodpovědnosti jedince, jenže tu u jiných závislostí preventivně omezujeme, tak proč ne u hazardních her?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A ted si vezmi, kolik problemu zpusobuje droga zvana "bucek"!!! Lidi po tom tloustnou, umiraji drive!!! Mnohy konzument bucku umre na infarkt o několik desitek let drive ,nez kdyby bucek nekonzumoval!!!
Sokujici, hrozne, s tim by někdo mel něco udelat, to by se mělo zakazat!!! Prece nemůžeme nechat lidi, aby se dobrovolne nicili. Mozna ses nikdy nesetkal s nekym, koho zabila zabila konzumace bucku, tak ti t oneprijde jako tak zavazne téma ,ale i kdyby to mělo zachranit jeden lidsky život, tak se to vyplati!!!
Kdo nepodporuje zakaz bucku, je amoralni svine, protože chce, aby lide drive umirali!!!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"by bylo dobré mít nějakou formu kontroly"

To rozhodně. Zatím to na to ale nevypadá, stejně jako u nejhorší drogy co do následků (jak společenských a ekonomických), tedy alkoholu. Jen jsou snahy o lepší výběr daní a cel, o kontrole a regulaci spotřeby nemůže být ani řeč.

"ale tady prostě chybí jakékoli morální mantinely těch, kteří na gamblerech vydělávají"

Ano, ale tento návrh s tím nic neudělá. Je vytváří další podhoubí pro další činnost na hraně zákona (stačí se jen zamyslet, co se dá dělat s těmi seznamy hráčů).

Stejné je to s hozením odpovědnosti na ISP. I kdyby předkladatelé měli ty nejlepší úmysly a vůbec je nenapadla možnost dalšího zneužití (v tom případě jsou i mimořádně hloupí), tak hned v další novele okurkového zákona se tam přidá přílepek třeba od autorských svazů.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

„možná ses nikdy nesetkal s někým, komu to zničilo život přímo, nebo skrze nějakého blízkého gamblera“

Právě naopak, měl jsem možnost pozorovat poměrně důkladně to, jak to nefunguje.

Jedno z největších nebezpečí regulací je právě způsob jejich fungování. Problém neřeší a často ho naopak zhoršují. Ale to se zjistí až když problém nastane. Do té doby regulace poskytuje útěchu, že se problémem někdo zabývá a kdyby se něco stalo, někdo mě ochrání.

A protože každý jednotlivý vážný problém se týká jen menšiny lidí, z pohledu většiny (které se to netýká) to hezky funguje. A v demokracii platí názor většiny.
Takže to má dva nebezpečné efekty: Jednak to nefunguje a jednak u většiny lidí to budí dojem, že to funguje, dokud ten problém skutečně nenastane. Což ve chvíli, kdy problém nastane, může mít katastrofální následky.

Ale to je spíš odbočka, mé hlavní tvrzení bylo, že kdo si trochu váží svobody, nebo alespoň základů našeho současného politického systému, přece nikdy nemůže souhlasit s tím, aby nějaké ministerstvo (= moc výkonná) získalo právo v podstatě podle svého uvážení blokovat weby.

Ještě by se to snad dalo hájit, pokud by o blokování rozhodoval soud.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ještě dodám protipříklad, jak se to dá zneužít.
Řekněme, že ministerstvo na „nepohodlném“ webu prohlásí za nelegální hazard banner typu „Klikni a vyhraj iPhone“ (pokud provozovatel webu používá nějakou reklamní síť, těžko takový banner odfiltruje).
Provozovatel dá žalobu, soud mu to z nějakého formálního důvodu zamítne, tak si najme právníka a podá „pořádnou“ žalobu, pak se bude pár let soudit a vyhraje.

Ostatně, když tu padlo srovnání s drogami:
Představme si, že by ministerstvo mohlo nechat uzavřít libovolnou provozovnu z důvodu, že se tam prodávají drogy. A o tom, jestli se tam prodávají drogy, by rozhodovalo to ministerstvo.
(Takže „Zavíráme Vám obchod, protože jsme řekli, že se tam prodávají drogy“.)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Další veselá věc je ten rejstřík osob vyloučených z hazardu.

Budiž, stát asi může např. sociální dávky podmínit tím, že příjemce nebude hrát hazard.
Vtip je, že když to ten příjemce poruší, potrestá koho? Provozovatele hry.

Docela to zapadá do přístupu posledních let, kdy stát řeší svou neschopnost zajistit dodržování zákonů (což je z velké části následek přijímání nesmyslných zákonů) přenášením povinností na někoho, koho může snáz potrestat.

Někdo porušil pravidla, tak najdeme vhodnou oběť a tu potrestáme.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel tenhle problém zase souvisí s tím, kde žijeme. Je spousta lidí, kteří nechají hrát i lidi, u kterých se dá na první pohled tušit, že by hrát neměli. Na druhou stranu majitel si těžko může hrát na úředníka finančního úřadu a zjišťovat, jak na tom kdo je. Když se vyrazí online, tak je to ještě složitější. Taky záleží na casinu. Je dobré si přečíst nějakou recenzi, třeba tady: http://www.hazardnihrac.com/ Výsledek ale stejně je, že se pak na všechny, co se chtějí jen bavit, kouká skrze prsty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.