Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Že tablet s operačním systémem od Microsoftu je skvělý nápad?

IMHO problém není ve Windows, protože Win10, jako takové, s dotykovým ovládáním fungují obstojně - měl jsem pár tabletů 8" (500+ks) i 10" (10+ks) v ruce a nebyl moc problém něco trefit ... a teď přijde to ALE.

1) Ale to, že samotný Windows lze ovládat prsty je prd platné, když pro něj nejsou aplikace, které by braly dotykové ovládání a UI v potaz.

2) To že samotný tablet umí spustit "vše" je nám taky celkem prd platné, když Intel odstřihl Atomy pro tablety (+teď se zjistilo, že se starší generace sypou).
Takže jediné co nám zbývá jsou low end tablety nebo aktivně chlazené, značně dražší varianty od MS, Acer, HP apod.

Aktuálně je dle mého názoru nejzajímavější projekt Chrome OS tabletu, který má IMHO velký potenciál ... ale ten potenciál mu bude prd platný, protože ho Google nechá tradičně vyhnít a nebude se mu věnovat.

+ Nemluvě o tom, že jak Android tak iOS trpí podobným neduhem a tím je totální nedostatek kvalitních aplikací.
Edit: Kvalitních aplikací pro jakékoliv pracovní využití.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro běžnou práci s tabletem v terénu jsem si udělal 4 vlastní web aplikace a potřebuji jen prohlížeč. Ono totiž na opravdovou práci, která má nějakou přidanou hodnotu je potřeba strašně málo, ale to se dnes už asi nenosí :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To záleží na tom, čemu říkáš práce. A myslím to bez nadsázky a bez urážky.
A ano webpka dokáže ledasco pořešit. Třeba komplet office, dokonce se na webu dá i obstojně "cadit" (dělat v CAD), upravovat fotky...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu elegantní řešení, které se dá využít pro všechny typy práce a všechny programy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý si pod pojmem práce představí jen svoji práci. Já kupříkladu na tabletech pracuji tak 6 hodin denně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dotykovy Chrome OS? To urcite. Este donedavna som cital od priaznivcov Chromebookov jak je dobre, ze ich zariadenie nie je dotykove a nie je 2in1.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Má cenu štouchat klackem, do už tak mrtvého zvířátka?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Záleží, co je cílem toho šťouchání. Pokud chcete upoutat pozornost kritiků šťouchání do mrtvých zvířátek, pak to cenu má :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zas tak úplně mrtvé to navíc není, zrovna na přelomu roku se začalo objevovat více Windows tabletů (nebo alespoň otočných NB s možností dotyku), které se již odpoutaly od mrtvé větve Atomů a jedou na Apollo lake Celeronu. Například Acer má novou verzi Switch, Umax předělal na Apollo více VisionBooků atd. Samozřejmě žádné velké nadšení, ale po období totální stagnace v této oblasti to posun je. Jestli z toho bude větší trend si netroufám odhadovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Apollo i nástupce Gemini jsou stále Atomy - jen jde o jiné značení řady, protože PR.
Atom řada se sebou prý spojené negativní dojmy uživatelů, tak z toho udělali Celerony a Pentia.
Docela jsem zvědav na Acer Switch 1 (snad nepletu jméno), který by měl mít Atom N5000. Nové Geminy už jsou výkonem okolo Core M.
https://youtu.be/KmdNvD0QfJY

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, ale nic to nemění na výše napsaném - ještě loni měly snad úplně všechny levnější Windows tablety na trhu původní Z8300 a podobné, koneckonců i dnes si otevřete Alza - pod 12 tisíc stále tahle mrtvá řada dominuje.. A proti nim je i Apollo Lake výkonem o dost lepší... Pokud se objeví ještě lepší varianty (třeba zrovna Gemini), tak tím lépe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem neměl v úmyslu nic rozporovat, jen to trošku upřesnit ;)
Jo chtěl jsem dohodit i link na ten nový model:
https://www.notebookcheck.net/Acer-Swift-1-updated-with-Gemini-Lake-Pent...
Snad se deriváty těchto CPU dostanou i do tabletů.

Třeba na gearbestu je taková hromada levných tabletů s CoreM, ale do ČR to prostě nemá žádnou oficiální cestu. Sám jsem o nějaké další placce uvažoval, ale nakonec jsem šel do Xiaomi 12 a zbavil se iPad Pro, který mi lezl krkem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z gearbestu je to všechno zasviněné nějakým bordelem. Tvrdí, že je tam takový a takový procesor, dokonce i v benchmarku, ale výkon na úrovni šrubováku. Co se týče xiaomi, nejsou to ty předražené čínské, co nemají ani tak základní věc jako dotykový displej?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ne to si pletete s něčím, co jste nejspíš viděl pod vlivem drog ... :-D
Ty modely, co jsem viděl já, na které existují reálné a ověřené recenze opravdu obsahují to, co tvdí stránky prodejců - tuším, že naposled jsem koukal na nějaký Cube s Core M3 a podporou Wacom per ... okolo 7tis? Už jedu čistě z paměti, nevím přesně.

XIaomi je mimo jiné výrobce notebooků - tradičně se vyrábí 12" pasivně chlazená varianta, 15" čtyr jádrová varianta se slabší grafikou, jedou relativně nově i "Pro"/pracovní řadu a snad se teď chtějí cpát i do herních notebooků.
Většina Xiaomi notebooků má velmi solidní dílenské zpracování, jde rozebrat, má dobrě řešené chlazení, dobré reproduktory a pokud se nepletu, ani jeden model nemá dotykovou obrazovku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tablet na praci mi prijde jako oximoron. To proste k sobe nepasuje - neznam zadneho programatora, ktery by psal kod pomoci dotykove obrazovky.

Takze, pokud je tablet myslen na nejakou tu prezentaci, tak na to staci android tablet.. coz stejne zastane velky mobil. Kazdy sebou nosi mobil, takze otazka, zda nosit maly mobil plus tablet, nebo velky mobil, ma jasne reseni..

Jako nouzovka se da vzdy pouzit pripojeni pres VPN k domacimu serveru... nicmene pokud nekdo pracuje na cestach, stejne taha notebook..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já ti nevím, ale mě to přijde jen jako nedostatek fantazie. Na co tablet není moc vhodný je psaní delších textů, nicméně s externí BT klávesnicí to může být pořád dobrá varianta do tašky co na rozdíl od notebooku vydrží bez zásuvky celý den provozu a váží to třetinu.

Moje žena na tabletu pracuje běžně. Ilustrace jak bitmapové tak vektorové jsou tam neskutečně intuitivní.

Nebo piloti... Tam konkrétně iPad patří do povinné výbavy, kdy nahrzuje celé stohy papírů a jiných prostředků pro potřebné výpočty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víš jaká byla bomba, že jsem si mohl používat všechny windows aplikace, remote desktop (další věc, co dopičili s příchodem W10, protože tam dali akcelerovanou myš a už se dotykem NEDÁ používat!!!), VPNky, firemní tooly, nebo se připojit na nudném mítingu domů přes VPN na sambu a pustit si seriál? Kdybych měl surface, mohl jsem přijít zadokovat a plnohodnotně pracovat. Ikdyž na běžnou práci třeba ve visual studiu ten atomový miix2 stačil bohatě.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"A já se ptám, proč je tak náročné vyrobit systém, či nástavbu, která prostě funguje? Android i Apple to umí už roky."

Ale i MS ma prece funkcni nadstavbu u Windows Phone/Mobile. Ale prusvih jsou ty aplikace, kompatibilita s desktopovymi aplikacemi je fajn, jen se nedaji ovladat. A mobilnich aplikaci je malo, protoze bylo neustale malo uzivatelu a prijde mi, ze MS do toho jeste neustale hazel vyvojarum klacky pod nohy. Na univerzalni aplikace se mu kazdy taky vyprdne, kdyz to stejne na mobilech zabalil a univerzalni aplikaci nespusti obrovska masa uzivatelu s Win7. Nevidim duvod, proc ji mel vyvojar delat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsou ty časy kdy mělo Diit aspoň nějakou úroveň. Tohle už je jakýsi it bulvár. Zlatej Ježek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to přijde jako uvažování nad univerzálním samohybem. Potřeboval bych traktor na orání pole, "nákupní tašku" s velkým kufrem, co moc nežere, sporťák...

Tohle spojit do jednoho přístroje prostě nefunguje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak pozor, ono takové zařízení existuje! Je to každý Windows tablet s Windows 8! Tam bylo vše v pořádku. "Tablet mód" byl fullscreen, fullscreen homescreen (start nabídka), všechny modern aplikace byly ve fullscreen, dokonce i prohlížeč fotek byl ve fullscreen (srovnej s W10, OMG!!!). A taky měl modern internet explorer! Zdaleka nejlepší prohlížeč internetu na tabletu napříč všema systémama a platformama. Teď nekecám. Kdo to zažil, musí plakat z W10, stejně jako všichni se 100k surface zaplakali, když přišel update na W10 až nemohli ani internet prohlížet na fullscreen!!! Všechno, co mohla domrdat, tak indická sabotáž v Microsoftu domrdala! W8 mělo dokonce (to říkám pro ty, co zažili jen W10) DOTYKOVÝ SKYPE! To je co? Prostě byla to radost používat .... update na W10 z tabletu udělal težce použitelnou placku. Zase jsem se akorát nasral, mám to zapotřebí???

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak nevim, asi nejde o ironii co? ;-)

tablet s W8 "mam", ovladani nic moc, IE hroznej prohlizec a dotekovej Skype? to je ta hruza co melo nejdriv zlomek vlastnosti desktopove Skype a kazdej (uzivatel Skype) si to hned odinstaloval a instaloval radeji nedotykovej desktopovej Skype...

k tomu "mam", Microsoft z nej jednou aktualizaci udelal cihlu, protoze smazal UEFI udaje a bez nich Windows odmitaji startovat a neexistuje uzivatelsky dostupnej zpusob recovery... ono je to jedno, stejne sem ho (jako uzivatel GNU/Linuxu) pouzival jen na Kodi ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

F6 nebo F7 pri bootu ... jinak IE hrozny? A videls nekdy dotykovy lepsi? Dokonce podpora flashe, a to, jak byly taby zespodu po vytazeni, jinak fullscreen bylo proste GENIALNI, na to se zadny jiny prohlizec nechytal. Prechazeni tam a zpet pretazenim (to umel tusim i ipad), nicmene v EDGE vsechno tohle zmizlo a presli na androidi zpicenost, kdy male taby nahore a uz ani neslo dat do fullscreenu. Proste silene. Dotykovy skype byl rychly a zcela pouzitelny, myslim, ze tam nesly group chaty, ale tak na to se dala nainstalovat desktopova verze, jinak na 99% byl zcela pouzitelny.
Navic W8 mely genialni vlastnost, ze mely fullscreen start nabidku. V desktopu s mysi ji nikdo stejne nepouziva, ale na dotyk 100x lepsi nez ta zpicenost ted. Taky se daly aplikace zabijet potazenim zeshora a zboku se dalo prepinat mezi aplikacemi. Taky W8 mely genialni charm bar a ne tu zpicenost jak ted. Dalo se krasne pretazenim prstem regulovat hlasitost nebo jas obrazovky. Absolutne nechapu, proc kdyz nekdo to ma takhle chytre udelane, kdy to funguje vyborne s mysi a klavesnici a jeste lepe prstem, ze udela notifikacni centrum, ktere je jednak silene pomale i na i7 a jednak neposkytuje zdaleka takovy komfort a to ani s mysi a klavesnici! A nastaveni zvuku tam vubec neni ... TO NEVYMYSLIS!!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

zadne F nepomuze, nejde o narusene Windows, ale narusene UEFI v kterem ma Windows ulozene informace co potrebuje pri startu, sice vyvolam nabidku "BIOSu" a mam vlozenou USB Flash s W8 instalackou (z ktere sem to predtim v pohode preinstalovaval) ale odmita to startovat z USB, vzdy to zacne znovu zkouset startovat z eMMC... resil sem to asi pred rokem tak si to presne nepamatuju, ale byla by potreba zasah v servisu a neni to uz davno v zaruce...

prohlizec dotekovej lepsi nez IE? ano na Androidu Lighting, pohybem zleva mam seznam tabu, zprava seznam zalozek, v nastaveni aktivovane schovavat status bar, schovavat adress bar (zobrazi se jen pri najeti stranky nahoru, nebo pri "delsim nez malem" skrolovani...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mluvim o dobe davno minule, verim, ze dnes uz to nekdo opral (samozrejme krom indy zamoreneho microsoftu), aby to bylo pouzitelne jak stary IE, protoze ve sve dobe urcite nemel konkurenci. F6 nebo F7 u UEFI (vetsinou) vyvola nabidku, z jakeho zarizeni chces bootovat. Ale jestli ti to nejde, tak smolik no.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

v te dobe davno minule sem pouzival tablet HP Touchpad s webOS kterej byl na dotek primo vytvorenej a jehoz nektere prvky pozdeji iOS a Windows8 prevzali aby byli take alespon trochu pouzitelne ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=F4ZA8kgd_YY

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tablet je primárně na konzumaci obsahu, či nějaké to kreslení ale jinak je dost nepraktický...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moje zkušenosti s MS na tabletu jsou vysloveně špatné. IMHO buď dojíždí na (mnohdy kritický )nedostatek výkonu a mizerné úložiště , nebo je tabletový režim jen bonusem k jinak normálnímu notebooku . Celkově - cenově i výkonově dostupný tablet s MS na palubě je protimluv a rozhodně bych se lákavým nabídkám vyvaroval .
Lowendu kraluje nezastavitelný Android , iPady mají svoje vyznavače a na PC i notebooku je dotykové ovládání tím posledním co bych vyžadoval .... .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám 12" chuwi hi12 a s tím jejich stylusem a všemi konektory co to má se s tím dá rozumně fungovat. Rozměr na ovládání prsty taky akorát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hi8pro ma i uefi zasvinene lagroidem, je to cele totalne zdechle, treba i dotykova obrazovka ma strasne pomalou odezvu a podobne, proste jede jak podelany, podle me jde o nejaky cinsky fake

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ti nevím má hi12 funguje v pohodě. Android na něm vůbec nepoužívám. Kupoval jsem ho v oficiálním obchodě na aliexpressu. Upravuji na něm sem tam něco v photoshopu a solidworksu (CAD) to taky zvládá. Mám v něm kartu SAMSUNG EVO Plus 128G Class 10 a všechny programy + systémové složky uživatele mám jen na ní. Jediné mínus co ten tablet má jsou asi repráčky a foťáky. No ale vzhledem k tomu že ho mám většinou přes bluetooth připojený k normálním bednám a nebo na sluchátka, tak mě to moc netrápí. Foťák na nějaké fofr fotky taky stačí, ale kdo ví jaký zázrak to není. Za mě konektivita, výdrž na baterii a celkový dojem zatím dobrý a to už ho mám víc jak půl roku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá zajímavěji než tablety na w8 s 1GB Ram. Je k tomu použitelný nějaký stylus s přítlakem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo používám ho s tím jejich aktivním stylusem co se k tomu dá přikoupit. Nejsem žádný umělec, tak nedovedu posoudit jak moc je mezi nimi rozdíl, ale mě to na nějaké to sem tam retušování, úpravy, skici a poznámky stačí.
Koupil jsem to v sadě i s tou jejich klávesnicí. Ta je fajn že má dvě USB, takže k tomu dáte klidně myš a nemusíte po tom patlat. Rozložení kláves je akorát, jen škoda že není podsvícená, nebo neobsahuje baterii navíc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Win tablet jsem zkoušel 2x (jednou s stylusem) a 2x jsem utekl. Konečná stanice iPad, je to ale skutečně okénko do internetu, videa, textu.

Ad práce, iPad Pro+Pencil je velmi mocný nástroj pro grafiky, fotografy, managery, projektanty,...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No na cesty mam 11" chrombook s gallium os. https://www.notebookcheck.net/Acer-Chromebook-11-CB3-111-Review.129906.0...
vydrz 12-15hodin, klasicka klavesnica a velkost ako surface pro.
funguje vsetko co potrebujem vpn, remote control, corel aftershotpro, shotwell, arduinoide, atd. a ako bonus na to dobre vidim a nema to patlaobrazovku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Představa, že tablety má vytrhnout linux, kde se bez bashe nedá nic udělat, opravdu pobavila.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"ponecham" stranou ze Linux je jadro a ne OS a ze Linux jadro pouzivaji vsechny zarizeni s Androidem ;-)

uz mnoho let NENI v 99% pripadu v GNU/Linuxu potreba do "bashe" sahnout...

jde o to ze se MUZE a spousta uzivatelu to rado dela, protoze v bashi lze skoro cokoliv udelat rychleji nez v GUI(neni to problem GUI GNU/Linuxu ale obecnej fakt rozdilu textoveho a grafickeho ovladani)...
s tim souvisi i to, ze casto jsou nejake navody pro GNU/Linux reseny seznamem "prikazu" do terminalu, ne protoze by to jinak neslo, ale protoze je to snadnejsi a neprustrelnejsi nez pripravovat desitky screenshotu s okrouzkovanim tlacitek kam tuknout ;-)

jinak ohledne GNU/Linuxu na tabletu:
- Ubuntu melo "svuj" tablet(a telefony) s UbuntuTouch, slo/jde o rozhrani pro dotekoveho ovladani s moznosti pripojit externi mys/klavesnici/monitor kdy se automaticky preplo na Desktopove rozhrani, bohuzel to zarizli...

- pak je tu projekt "onemanshow" MaruOS, ktery spojuje Android na LCD telefonu/tabletu s paralelne bezicim a provazanym Desktopovym Debianem, ktery se zobrazi na externim LCD, bohuzel jen dostupne zatim pro Nexus 5 (telefon) a Nexus 7 (tablet)
https://maruos.com

- a nejnoveji co ma nejvetsi sanci na uspech, spolecnost Purism (ktera prodava notebooky (a nove i AIO PC) s GNU/Linuxem) pripravuje telefon Librem5, kde pobezi GNU/Linux s prostredim GNOME nebo KDE (s jak GNOME tak KDE uzavreli dohodu o spolupraci) a bude umoznovat beh nativnich GNU/Linux programu kdy po pripojeni k externimu LCD kde se bude pracovat s plnohodnotnym rozhranim Desktopu...
https://puri.sm/shop/librem-5/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CLI má hlavní půvab v opakovatelnosti a možnosti automatizace. Sestavit a otestovat skript a pak ho pustit na 1000 mašin je otázka okamžiku, ale nedovedu si předastavit 1000 mašin ošmrdlávat myší nebo nedejbože prstem :-D Mimo jiné i proto je stále platné pravidlo, že dobrá GUI aplikace je "jenom" ksicht nad dobrou CLI aplikací.
GUI má naopak výhodu v obsluze něčeho, co neznáš nebo to v příkazový řádce nemá efektivní ekvivalent; napoprvé je snazší se zorientovat v dobře navrženým dialogu než v kilometrovým výpisu helpu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý článek, historie se stále opakuje. Sám za sebe můžu říct, že když jsem poprvé testoval iPAD, hledal jsem na něm něco co tam nebylo. Je to stejné jako když se ukázali první automobily a kolemjdoucí hledali místo, kam se zapřáhnou koně a pochopit tu podstatu zkrátka chvíli trvalo. Je spousta lidí, co to dodnes nechápe. Microsoft přišel s plnohodnotným tabletem ve chvíli, kdy už byli provozní návyky z androidu a applu vcelku rozjeté, takže ve windows tabletech opět hledali něco, co tam není a začali nadávat, proto bylo metro tak populární :D. Pokud ten tablet je na práci, je to super pomocník na cestách, být obchodní zástupce firmy, kdy lítáte sem a tam je to značné odlehčení cestovní výbavy. Když se kouknu po okolí, kdo má tablet a kdo ho měl, zjistím, že dvě třetiny z nich jsou buď uklizené v šuplíku nebo prodané na aukru či bazoši, nebo jako dudlík pro hyperaktivní děti, kteří vám neřeknou zatím ani jedno slovíčko, ale vědí kde se ta věc zapíná a že je tam hra "típání mravenců", což může rodičům značně ulehčit život (následky pro přirozený vývoj teprve poznáme). Malé procento zůstalo, skoro až pro výhradní používání na zahradě a větší borci měli 3G/4G verzi na volání, tuto disciplínu jsem nazval "řvaní do prkna". Takže se ta technika pomalu posouvá jinam. Notebooky se taky svým způsobem posunuli jinam, dříve měl každý stolní počítač a o notebooku se za mých mladých let vedly vášnivé debaty. Dneska stolní PC lidé nahrazují notebookem, protože "co kdybych ho chtěl používat jinde" ...jenže ve většině případů se zaparkuje na místo, kde byl dříve monitor a už se s ním nikam nejde. Ale to se dá říci o všem, i taková Coca Cola či jiný kolový nápoj, původně lék na žaludeční problémy, později moderní limonáda, ale svůj největší potenciál našla při čištění toalety a kvalitního odmaštění raketových motorů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ad

"Existuje ještě vůbec nějaké modulární zařízení, které lze používat jako tablet? Tedy přenosný nástroj, který lze elegantně ovládat prsty a v případě potřeby přepnout do funkčního stavu v podobě dokovací kolébky?"

Na toto existuje odpoved:

https://www.indiegogo.com/projects/gemini-pda-android-linux-keyboard-mob...

Ked (ak) mi to dojde, tak budem vediet povedat viac o tom, ako je to pouzitelne. Odkaz Psionu 5 je ale dobra startovacia pozicia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uživatelsky jsem si vyzkoušel všechny tři typy, tedy Android, iPad i Windows tablet a po pravdě Android tablet mi léta leží ani nevím kde. Ono v době, kdy mobily s Androidem narostly do obludných rozměrů je Android tablet o ničem. iPad má smysl pokud jedete komplet v ekosystému Applu, ale jinak je to podobné Android tabletu, takže byl také po chvíli odložen. Jediný pro mne použitelný tablet byl ten s Windows, který provozuji už asi 3. rokem.

Hlavní omezení je ale v HW. Windows potřebuje poměrně dost prostoru a operační paměti. Takže i když mám 64GB verzi s 4GB RAM, tak je to spíše naprosté minimum a nebyla to přitom zrovna levná varianta. Zásadní problém je ale v CPU, kdy jednoduše není k dispozici procesor, který by při TDP pod 5W měl použitelný výkon. Atom je neskutečně ořezaný a do použitelného procesoru má prostě daleko.

Praktické provedení koncepce tabletu za současné úrovně HW je tak ve výsledku o ničem. A rozhodně se nedivím, že prodeje tabletů prudce padají. Levné jsou prakticky jen Android tablety. Nicméně android tablet je jen přerostlý smartphone, ze kterého se nedá volat a brzy zjistíte, že díky omezením Androidu je to spíše těžítko. Chybí tomu schopnosti, které máte na Win PC.
A Windows tablet zase dojíždí na HW a výslednou cenu, kdy operační systém samotný má příliš vysoké nároky, které s Atomem prostě nejdou moc dobře dohromady. Plus samozřejmě ty pravidelné reinstaly Windows 10 každého půl roku jsou pro majitele tabletů s 32GB e-MMC diskem naprosté utrpení. Takže levný Windows tablet často s 32GB e-MMC, 2GB RAM a Atomem na nízké frekvenci je vyloženě past peníze. Lepší verze jsou, ale omezené TDP jasně vymezuje výkon procesoru, takže za další peníze si připlatíte především kvalitnější displej, více RAM a případě to místo pomalého e-MMC bude mít již klasický SSD disk. Ale stále to bude mít problémy s výkonem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Roky používám tablety s Windows, ale samozřejmě nehodlám na tabletu dělat náročné věci s programy určenými pro desktop, od toho mám doma výkonější počítač s myší a klávesnicí. Používám normální desktopovou verzi windows na tabletu (momentálně ideatab od lenova). Na dovolené používám i jako desktop, ale jen v nejnutnější míře, maximálně nějaký nástroj na kreslení nebo úpravu fotek. Otevřu na něm i Visual studio, ale nechávám to radši na doma a metrový monitor s myší a klávesnicí. Od toho tablet není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jako odpověď na otázku v závěru článku sem napíšu: Ubuntu Touch. K ideálu samozřejmě taky celkem daleko, ale přepínání na stolní verzi, tedy konvergenci zvládal na jedničku. Bohužel, systém už je udržován "jen" komunitou a konvergence by byla, pokud by jimi udržovaný systém měl i desktopové programy, jako tomu bylo, když systém vyvíjel Canonical. Nové UT sice nabízí, že si desktopové programy můžu nainstalovat pomocí Libertine, ale zatím jsem nepochopil jak a ve fóru mně taky neporadili...:-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolim si s autorom nesuhlasit. Ako majitel lacneho 8 palcoveho cinana s Win10 (2/32GB) a klasickym Z8350 (kupil som za 80€ aj s danou) musim povedat, ze to vobec nie je tak zle, ako pisete. Je to iba tablet, a povodne tam bol aj Android, ale ten som vymazal pretoze na Windowsy zostali volne cca 4GB, ktore sa po aktualizaciach systemu rychlo zaplnili a nedalo sa s nim nec robit. Podotykam, ze na tablete nepracujem, aj ked ho mam pripraveny cez napajany USB HUB a HDMI k monitoru, mys klavesnicu tiez. Po pripojeni k HUBu maju zmysel aj klasicke desktop aplikacie, teda s ohladom na obmedzeny vykon Atomu, ale casto to nevyuzivam, kedze mam aj PC. Jeho hlavne pouzitie u mna je surfovanie na gauci pri TV. Win10 sa da nastavit aby vyhovoval - mam rezim v tablet mode, kde sa hlavny panel schovava, takze na browser ostava cela plocha, co je skvela vec. . Aj gesta na krok spat/dopredu su super. Tiez fama o neprisposobenych apkach nie je uplne pravdiva - zaklad uz dotykovy je, ani s explorerom kopirovat subory to nie je hrozne ako by sa zdalo, je to o zvyku - hoci ma tablet len 8 palcov, mam nastavene zvacsenie na 125% a neni problem trafit sa prstom ani pisat na klavesnici. Aj ponuka Start menu mi pripada lepsia ako u Win8. Nehovorim ze je to lepsie ako tablet s Androidom, ale ten nepotrebujem, lebo mam velky smartfon. Ak mi nieco vadi, tak pomaly procak, nizsia vydrz baterie a plastovy displej (ziadne sklo tam veru nie je), ale to vsetko je dan za nizku cenu.
Problem tychto zariadeni je v HW a nie v SW, konkretne v tom, ze v lacnejsej triede dostat stale iba Atom rady Z8300 a rychlejsie procaky sa objavuju pozvolne a je tam aspon zatial vyssia cena, a v takom pripade je na zvazenie, ci je tablet vobec potrebny. Mozno ked dosluzi tak sa poohliadnem po 2in1, aby to plnilo aj funkciu notebooku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, asi je to trochu jiná cenová kategorie, než očekáváte, ale prostě pracuju pro dobrou firmu. A jako počítač mě firma vybavila MS Surface Pro 4. Takže...

Použití jako laptop (s magneticky připojenou klávesnicí). Podpora dokiny, pro snadné připojení monitoru a dalších periferií.

Použití jako tablet, po odpojení klávesnice. Kromě konzumace obsahu v posteli (sledování videa) také použitelné v práci, hlavně díky podpoře tužky, která je součástí. Dělám analýzu u zákazníka, chodíme po jeho výrobě, Surface mám jako tablet a tužkou si dělám poznámky do aplikace OneNote.

Váha 800 gramů (včetně klávesnice). Na cestování bez konkurence.

Dále, Windows 10 mají režim tabletu. Lze ho zapnout manuálně nebo se může zapínat/vypínat automaticky při odpojení magnetické klávesnice Surfacu.

Není pravda, že Win 10 jsou hrůza pro aplikace v režimu tabletu. Právě naopak, v okamžiku, kdy je zapnutý režim tabletu, tak všechny aplikace běží automaticky fullscreen. Tak jako ve Win 8. Ale v okamžiku, kdy počítač není v režimu tablet, kdy je v režimu desktop, tak lze aplikace resizovat.

Dále, řada aplikací Microsoftu má tabletový režim — například celý MS Office. Jakmile se Surface přepne do režimu tabletu, ovládací prvky na ribonu v Office se zvětší, aby byly lépe ovladatelné dotyky. A také další podpora dotyku. Nehledě na to, že řada aplikací od MS má podporu pera, které se Surfacem je — zase celý Office, dále také Edge.

Nemluvě o tom, že Surface má habaděj výkonu a paměti.

Takže, MS to umí. Windows 10 jsou v režimu tabletu použitelné a řada aplikací od MS dokonce umí za běhu přepínat mezi ovládáním pro klávesnici a myš a ovládáním tabletovým.

Jo, je to asi jiná cenová kategorie. S iPadem za desítku to srovnatelné není. Ale se špičkovými ThinkPady nebo Delly rozhodně ano. A mám jedno zařízení, které můžu používat jako notebook nebo jako tablet, podle potřeby.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

thanks for having me <a href="https://games.lol/scary/">scary games free</a>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

These are some important things. It has never been http://www.sonalisharma.co.in/ honored that it can be changed. To supply such tips, the responsibility of appreciation by a wide edge of centrality is for everyone. https://www.delhi-escorts.in/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I was hunting after this wonderful post and I am https://www.ishagarg.in very happy to find this post here. OnePrint for Thanksgiving is to share this post entirely. https://www.modelescortsindelhi.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I love to visit here. Your article is always http://priyadelhiescorts.in/sexy-delhi-call-girls-whatsapp-number
valuable for us. It is more informative and very helpful in our future. Thanks for sharing such a great info! article with us. http://femaleescortsindelhi.com/ http://www.sonalisharma.co.in/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

This article you have shared here's surprising. I like and see work. The parts you have sketched out in this specific article are veritable.
https://thelyrically.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Certain artcile, yet it would be better if in future you can share creatively about this subject. Keep posting.This is a http://www.nishaarora.co.in/ superb site, an obligation of gratefulness is all together for sharing.I gotta most regarded this site it shows up, undeniably, to be incredibly mammoth.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I should share this charming post this will found http://www.riyaseth.in/ a striking open portion here thank you such an enormous level of look at

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stunning article post, I unimaginably enamoring the course by which you joined some central focus interests. Thankful http://www.escortsagencydelhi.com/ unequivocally, I respect your post.This was an awe inspiring and dissipating article to take a gander at. I have really regarded an enormous bit of this massively cool information.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

such a ceaseless article you share with us, I truly https://www.escortsouthdelhi.com/ stunned with your work a thought substance a huge bit of the data you oblige us, it was basic and solid in this post https://www.priyankadelhiescort.in/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I am flabbergasted by the manner in which you have clarified things in this article. This article is very intriguing and I am anticipating perusing a greater amount of your posts. A debt of gratitude is in order for offering this article to us.
http://www.jaipurescorts.net.in/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Extraordinary blog. I took pleasure in scrutinizing your articles. This is extremely magnificent examined for me. I have bookmarked it and I am envisioning scrutinizing new articles. Continue doing great!
https://www.jaipurescorts.org/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Informative composed post. The author here has worked superbly. I for one use them only top-notch components. I would love to see business as usual from you.
http://www.escortsinjaipur.co.in/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Amazing post. I was checking This is the first occasion when I visited here and I found such a significant number of fascinating stuff with regards to your blog particularly the discourse, thank you to such an extent. continue doing it.
https://www.escortsindwarka.com/jaipur.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I have perused your post blog and I discovered loads of educational stuff from your website which is extremely valuable. I should express profound gratitude for distributing. I will impart this to my companions and other social locales.
http://www.escortsservicesjaipur.in/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Many gratitude for you as a result of this amazing post. It's outstandingly trustworthy for me, Save it up. We finalln into promoting SAP Hour ed,ucational classes in Noida Get to all of us For Best top quality Learning.
http://www.yaina.in/locations/malad-escort-call-girls.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

This article you have shared here is bewildering. I like this article beyond a shadow of a doubt and love to share too.
https://www.escortsindwarka.com/bangalore.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hi, chief, your sharing way is exceptional. This is an earth shattering site. I made some extraordinary memories exploring your articles.
http://www.mumbaiescortshub.in/bangalore-call-girls.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I carefree found this site definitely. Inconceivably illuminating and broken, Much obliged for the post and effort! In the event that it's not all that much difficulty keep sharing impressively continuously such a blog. https://www.escortdelhi.net/bangalore-escorts.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I should thank you for this raised level and informational article . http://www.hotescortsjaipur.com/call-girls-bangalore.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

This is such a unimaginable article I have seen today. For consistently fun, I should share something mind blowing stuff for every one of you. https://www.dwarkaescorts.com/bangalore-callgirls.php

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Direct walks to regard the vibes with Call Young woman, essentially make a call to us as of now and pick the best youth for yourself. They are constantly arranged to accomplish you.
http://www.thegoaescort.com/bangalore-call-girls.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

This site unquestionably has the whole of the data and substances. Thankful to you for sharing this article. I like to get more posts as needs be.

https://www.ishagarg.in/escorts/bangalore-escorts-services.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

The site is looking piece bombastic and it gets the visitors eyes. Game plan is prompt and a better than typical simple than use interface. http://www.hotdehraduncallgirls.com/bangalore-escorts.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

An unfathomable article you shared to us. A dedication of thankfulness is sought after for all the uncommon data which you have encouraged to us right now.
http://www.jaipurescorts.net.in/escorts-locations/bangalore-call-girls.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Positive site page, where did u think about the data on this posting?I have inspected a couple of the articles on your site now, and I really like your style. Much regarded and please keep up the mind boggling work.

http://www.a1delhiescort.in/excited-to-have-fun-in-bangalore.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

The blog is so captivating. You can't avoid it.
http://www.yaina.in/bangalore-call-girls.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

This substance is made well to be sure. Your use of sorting out when going to your important decisions makes reference to your target substances clear and easy to understand.Thank you!
http://www.aliasharma.in/right-place-to-hire-bangalore-escorts.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

The exchange you had shared was fantastically good, I was incomprehensibly stunned.
http://www.sonalisharma.co.in/bangalore-escorts.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

This article gives the light where we can watch reality. This is particularly sensible one and gives indepth data. Grateful for this not too terrible article.
http://www.callgirlsinkarolbagh.com/bangalore.php

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I expected to thank you for this unprecedented read!! I positively getting a charge out of every single bit of it I have bookmarked you to take a gander at new stuff.
http://www.mahipalpurcallgirl.com/bangalore-escorts-services

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

This is such a heavenly article I have inspected today. For consistently fun I should share something extraordinary stuff for every one of you. Principal steps to regard the vibes with call youth, fundamentally make a call to us right now and pick a best juvenile for yourself. They are continually organized to accomplish you.
http://www.angelsofmumbai.in/bangalore-escorts.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

This site earnestly has a huge part of the data and facts.Thank you for sharing this article. I ought to get more posts along these lines.

https://www.modelescortsindelhi.com/call-girls-bangalore.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

The site is looking piece unmistakable and it gets the visitors eyes. Game plan is clear and an unrivaled than ordinary direct interface.
http://www.hifimodelescortsgurgaon.com/hot-bangalore-escorts.php

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A splendid article you shared to us. Grateful for all the unprecedented data which you have encouraged to us right now.
http://www.surbhisinha.in/bangalore-escort-service.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A dedication of appreciation is all together for giving us such a striking and confusing article.
http://www.chennaidesires.in/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Astounding Post, shocking site and I genuinely regard your work, you should share dependably amazing article posts in that inspiration driving confinement.
http://www.chennai-escorts.co.in/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Surprising, what a site it is! This site page gives titanic accreditations to us, keep it up.
http://www.jaipurescorts.net.in/escorts-locations/ahmedabad-call-girls.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Excellent article and very interesting written! I like your blog and I read it every day.
http://www.onlineheriescorts.com/daman-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/ahmedabad-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/bangalore-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/chandigarh-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/chennai-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/dehradun-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/goa-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/gurgaon-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/hyderabad-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/jaipur-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/jodhpur-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/kanpur-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/kolkata-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/lucknow-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/ludhiana-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/manali-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/andheri-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/mussoorie-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/nagpur-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/raipur-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/surat-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/udaipur-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/varanasi-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/visakhapatnam-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/zirakpur-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/bandra-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/bhilai-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/bhubaneswar-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/bilaspur-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/borivali-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/cuttack-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/dadar-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/delhi-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/dhanbad-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/ghaziabad-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/indore-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/jamshedpur-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/kandivali-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/kanpur-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/kochi-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/kolkata-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/thane-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/vadodara-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/vashi-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/rourkela-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/ranchi-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/pune-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/tata-nagar-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/call-girl-in-delhi.html
http://www.ahmedabadescorts.website/call-girl-in-noida.html
http://www.ahmedabadescorts.website/call-girl-in-gurgaon.html
http://www.ahmedabadescorts.website/call-girl-in-faridabad.html
http://www.ahmedabadescorts.website/aerocity-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/connaught-place-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/dwarka-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/greater-kailash-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/agra-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/ahmedabad-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/allahabad-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/almora-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/amritsar-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/aurangabad-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/bangalore-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/bathinda-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/bhopal-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/bhubaneshwar-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/bilaspur-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/chandigarh-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/chennai-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/coimbatore-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/daman-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/darjeeling-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/dehradun-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/dhanbad-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/diu-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/gangtok-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/goa-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/guwahati-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/gwalior-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/hyderabad-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/indore-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/jabalpur-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/jaipur-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/jalandhar-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/jodhpur-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/kanpur-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/kochi-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/kolkata-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/lucknow-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/ludhiana-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/manali-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/mangalore-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/meerut-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/mohali-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/mount-abu-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/mumbai-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/mussoorie-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/mysore-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/nagpur-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/nainital-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/nashik-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/ooty-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/pune-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/raipur-escorts.htm
http://www.ahmedabadescorts.website/rajkot-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/ranchi-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/shimla-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/solapur-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/srinagar-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/surat-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/udaipur-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/ujjain-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/vadodara-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/varanasi-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/vijayawada-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/visakhapatnam-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/vizag-escorts.html
http://www.ahmedabadescorts.website/zirakpur-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/
http://www.ahmedabadescorts.website/
http://www.ahmedabadcallgirlss.co.in/
http://www.myahmedabadescorts.com/
http://www.ahmedabadescortgirls.in/
http://www.escortsahmedabad.in/
http://www.vipvisakhapatnamescorts.in/
http://www.visakhapatnamcallgirls.in/
http://www.visakhapatnamcallgirl.in/
http://www.vadodaraescorts.co.in/
http://www.vadodaraescorts.in/
http://www.vadodara-escorts.in/
http://www.kochiescort.in/
http://www.kochiescort.co.in/
http://www.indore-escorts.in/
http://www.puneescorts.org.in/
http://www.andheriescort.co.in/
http://www.rajkotescorts.org.in/
http://www.dhanbadescorts.in/
http://dhanbadcallgirls.in/
http://www.vipescortinmumbai.com
http://www.hotzoya.in
http://www.hotzoyakapur.com
http://www.hotescortinmumbai.co.in
http://www.hotpriyamumbai.com
http://dhanbadcallgirls.in/ranchi-escorts.html
http://www.onlineheriescorts.com/ranchi-escorts.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Get a great way to buy VPN software for yourself by reading the customer's reviews from http://www.itnewsoftechnology.com/.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Really your post is really very good and I appreciate it. It's hard to sort out the bad sometimes. You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years.
http://www.vpnblade.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I have assessed your article, it is incomprehensibly helpful and constant for me. I regard the enormous information you offer in your articles. A responsibility of appreciation is all together for posting it.
http://www.bestvpshostings.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

This is exceedingly informatics, new and clear. I feel that everything has been depicted in a precise manner with the objective that peruser could get the most unprecedented information and increment ability with various things.

https://www.c-coupon.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

It is very nice and informative that you shared. and a very lovely piece of work shared. We are happy to see you undressed women in Jaipur. Visit Call Girls in jaipur http://www.jaipurprimeescort.com/ for the amazing feels at night for erotic fun.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I am on a central estimation vivacious, in light of the course that with this article Escort Jaipur I discharge up that it's less referenced to discover boggling data about this.
http://www.pery.in/jaipur-escorts.html
http://www.thegurgaoncallgirls.com/callgirlsinjaipur.php
http://www.a1delhiescort.in/jaipur-call-girls.html
http://www.chamiya.in/jaipur-escorts.html
https://www.highclassdelhiescorts.co.in/locality/jaipur.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I have obliged your spreading post This is a striking business Escorts Jaipur I have regarded the experience of looking post the standard association. I pass on to the table a focal devotion of appreciation altogether for this post. Much thankfulness to you.
http://www.yamanigupta.com/jaipur-escorts-service.html
http://www.desidelhicallgirls.in/call-girl-delhi-jyoti.html
http://www.dwarkaescortsgirls.com/jaipur-hot-escorts.html
http://www.delhincrescortgirl.com/jaipur-call-girls.html
http://www.sexescorts.in/jaipur-call-girls.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Your article had equipped me with another perspective concerning this issue Escort I didn't respect that things can make fittingly close. Thankful to you for giving your check.
http://www.delhitecallgirls.com/jaipur-escorts.html
http://www.escortservicesindelhi.in/jaipur-call-girls.html
http://www.aliasharma.in/jaipur-escorts.html
http://www.vipescortindelhi.in/jaipur-escorts.html
http://www.russianescortsindelhi.in/jaipur-escorts.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Amazing, Positive site, where did you consider the data on this posting? Call Girls I have paid to unite with characters to several of the posts on your site now, and I consider everything like your style.
http://www.riya-panjaban.in/escorts-in-jaipur.html
http://www.callgirlsindelhi.net/jaipur-escorts.html
http://www.surbhisinha.in/jaipur-escorts.html
http://www.priyasharma.in/jaipur-escorts.html
http://www.rituwalia.in/locations/jaipur-escorts.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Many people searching to find out some exceptional and lusty XXX Story. Here, we are providing some outstanding stories and you just need to click on the link.
https://www.antarvasna.live/category/desi-sex-story
https://www.antarvasna.live/category/hindi-sex-story
https://www.antarvasna.live/category/xxx-story

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

So, if you search a lot to find out some interesting and exciting stories, Antarvasna is available here for you. You just need to click on the link.
https://www.antarvasna.org.in/category/desi-sex-story
https://www.antarvasna.org.in/category/hindi-sex-story
https://www.antarvasna.org.in/category/xxx-story

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.