Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 188GB HBM3 Nvidia H100 NVL vznikla na míru pro Chat-GPT

Ptali se Chat-GPT a říkal, že je současný český prezident blbec. No, posuďte, jak je to dokonalé, sami.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dle mých zkušeností je nutné výsledky z Chat-GPT ověřovat. Má výborné porozumění zadání, perfektní formulace odpovědi, ale pravdivost odpovědi je stále mizerná. Takže na základě vyjádření Chat-GPT bude v tompto případě, jako obvykle, pravda úplně jiná.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Na konci protokolu shrnula odborná komise výsledky svého pokusu takto:

1. Andrias Scheuchzeri, mlok chovaný v londýnském zoo, dovede mluvit, byť poněkud skřehotavě; disponuje asi čtyřmi sty slovy; říká jen to, co slyšel nebo četl. O samostatném myšlení u něho nelze ovšem mluvit. Jeho jazyk je dosti pohyblivý; hlasivky jsme za daných okolností nemohli blíže zkoumat.

2. Týž mlok dovede číst, ale jenom večerníky novin. Zajímá se o tytéž věci jako průměrný Angličan a reaguje na ně podobným způsobem, to jest ve směru ustálených, obecných názorů. Jeho duševní život – pokud lze o nějakém mluvit – pozůstává právě z představ a mínění toho času běžných.

3. Jeho inteligenci není naprosto třeba přeceňovat, neboť v žádném ohledu nepřekračuje inteligenci průměrného člověka našich dnů.

:-D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

a tohle sedí taky:

Přes tento střízlivý úsudek odborníků se Mluvící Mlok stal senzací londýnského zoo. Miláček Andy byl obležen lidmi, kteří s ním chtěli zapříst hovor o všem možném, počínajíc počasím a končíc hospodářskou krizí a politickou situací. Přitom dostával od svých návštěvníků tolik čokolády a bonbónů, že těžce ochuravěl žaludečním a střevním katarem. Oddělení mloků muselo být konečně zavřeno, ale bylo už pozdě; Andrias Scheuchzeri, řečený Andy, zašel na následky své popularity. Jak vidět, demoralizuje sláva i mloky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A pak, že Sci-Fi je brak.
87 let od vydání a pořád je to aktuální.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ta pamet bude mit spise chybejici kanal. Kazdy HBM cip ma 8x128 bit = 1024 bit celkem. A techto tam je sest. Ale pokud jeden takovej 128bit slice se nepovede z duvodu vyrobni vady, tak zde mame: 8*6 -1 = 47 kanalu x128b = 6016 bit pamet. A ten pomer 47/48 vysvetluje rozdil kapacity 188/192G a 94/96G.

Druha, mene pravdepodobna varianta, je pak pouziti slabsiho ECC rezimu, kde je 1 ze 48 pro kontrolni soucet (spise parita).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Poběží na tom i Skynet?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Realny clovek je 1000x prinosnejsi, radsi si na komunikaci s nim pockam klidne i 24h.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.