Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 28 % žádostí o blokaci pirátského obsahu je neoprávněných nebo pochybných

Jeste lepsi je to na youtube. Tam je neopravnene blokovani taky zneuzivano, ale navic je tam i neopravnene privlastnovani.Proste se nahlasi ze dane video obashuje jeho material a youtube bez ptani zacne davat penize za reklamu stezovateli misto majiteli. Kdyz majitel odporuje ze je to neopravnene, tak stezovatel ceka mesic nez odpor uzna. Ale po ten mesic pobira veskery zisk z videa (prvni mesic je asi 90% zisku daneho videa), zisk mu zustava, a za tohle neopravnene privlasneni neni nijak postihovan.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Dřív se dávali videa na youtube kvůli zviditelnění, né pro peníze.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To uz davno neplati. Dnes jsou videa na youtube pro mnohe regulerni zivnost a podle toho stoupla i kvalita jejich obsahu. Z youtube se stal informacni a zabavni zdroj a jako takovy dokaze kvalitni tvurce uzivit.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Špatné je už to že google na blokování čehokoli vůbec přistoupilo. Pokud někdo porušuje něčí autorská práva, pak to není přece problém vyhledávače!

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

jako kdyby měl Google na výběr, je to totiž jeho povinnost ze zákona (DMCA).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mělo by platit, že pokud se prokáže, že žádost o blokaci obsahu je neoprávněná, tak žadatel zaplatí velmi vysokou pokutu. A rovněž by mělo platit, že se seznam žadatelů o neoprávněnou blokaci bude všude zveřejňovat. A hned by krysy přestali žádat.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

A asi by neškodilo zveřejňovat kdo nejvíc podává neoprávněné požadavky - potom by si i právní firmy víc dávaly pozor jestli někoho budou v této oblasti zastupovat.
A Google by si měl dát do podmínek, že má právo zadržet platby ze sporného příspěvku a peníze vyplatit až po vyřešení/dokázání autorství/vlastnictví práv minimálne ale 3 měsíce. Tj. ten kdo podá žádost o blokování obsahu musí počítat s tím, že peníze neuvidí dřív než za 3 měsíce a pokud vůbec.
A nejen to. Neoprávněný žadatel by měl vrátit nejen neoprávněný zisk, ale v dikci autorského zákona i odškodnit autora třeba 10 násobkem ušlého zisku tj. minimálne zadržených financí.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

zveřejňování, kdo nejvíce žádá o neoprávněné smazání, by ničemu nepomohlo... trollové s autorskými právy (právnici?) jednoduše zruší firmu a založí novou (s čistým štítem).

Podobné firmy fungují většinou jenom do prvního problému... v momentě, kdy se někdo naštve a podá žalobu, tak se okamžitě firma zruší a nikoho se nedaří zastihnout, protože se ukáže, že sídlem firmy byl jen jakýsi P.O.Box

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mi ta studie pripada odflaknuta ... JENOM 28%?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

tak za ty roky i ti největší programátorští idioti jsou schopni zlepšit algoritmus vyhledávacích botů, aby většina žádostí nebyla na špatný obsah.

skutečně jenom cca 5% bylo žádostí o odstranění legitimního obsahu... (zbylých 23% byly "pochybné" žádosti.)

ale i tak 5% z 108 milionů je HODNĚ špatných žádostí o odstranění regulérního obsahu!
(a to jsou jenom žádosti za 5 týdnů... vemte si, kolik jich tak bude za rok)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.