Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 35 GB místa pro jedinou hru? Ano, již za dva týdny

Proč ne, ať má třeba 50GB, když bude stát za to. Předpokládám hory "maxpayneovských" videosekvencí - snad ne víc, než samotné hry.
Ale jak bude distribuován ? BD ? Co se týče minimálních požadavků, tak už jen díky tomu to vypadá slibně, protože by mělo být dost nastavení grafiky a tedy ne dnešní typická konzolovka s nemožností nastavení ničeho..directX11 a 3d s těmi HW požadavky určitě zahýbe :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pri tomto popise ma zarazila logika redaktora.

"Ty totiž hovoří třeba o 2GHz dvoujádru, 2 GB RAM a grafice typu GeForce 8600 GT či Radeon HD 3400 - na takovém desktopu je leckdy za trest provozovat byť jen webový prohlížeč" - totálna kravina

"případně se samotnými Windows bude mít hráč velmi těsno nejen na 60GB SSD, ale i na 120GB a možná i vyšších" - ak je na 60 GB natesno, tak tvrdiť, že na 120 G a viac je tiež natesno je blbosť

"ak se na Ebay houfně objeví současná 60 a 120GB SSD, protože prostě pro hráče budou malá" - no dedukcia hodná burzového makléra, len škoda, že to nerobíte, aspoň by ste sa naučili žiť o suchom chlebe a vode

Jedine posledný odstavec ešte obsahoval štipku zdravého rozumu. Gratulujem k skvelému výkonu p. Ježek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vedro, že ?
2GHz dvjojjádro s mizernou GPU je dnes opravdu mizérie i na "blbej web" - protože 99% tvůrců dnešních webů jsou degeni a slovo optimalizace je pro ně neznámý - opravdu i web je na této konfiguraci v porovnání s modernějším PC hodně pomalý (na první zobrazení) - tedy totální kravina to rozhodně není

jestli si dokážeš sečíst typickou 64bit instalaci Win7 a 35GB Max Payne3, tak na 60GB už bude mít BFU problém - tedy nebude, rozhodně se mu tam ta hra už nevleze - a tedy používaná 120GB už taky často nemá 35GB volných či využitelných, protože zaplněné SSD stejně běží jak šnek.. - tedy opět běžná logická úvaha

Ebay a finiš...nemáte nějaký sociálně psychologický problém ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to porad mate s tim zpomalenim SSD kdyz je zaplneny? Ja teda nic takovyho nepozoruju a ani v benchmarku se to neprojevuje. Mam Vertex2 60GB. Plnej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ovlivňuje to ještě jedna věc, on totiž plný SSD disk má mnohem (MNOHEM) menší životnost. Takže bych moc nedoporučoval ho takhle dlouhodobě používat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S tim taky furt vsichni strasej. Pouzivam ho na Win7 uz dva roky presne timhle zpusobem. Zatim zadnej problem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nesmysl!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám trohu naleštěnou 260 od Dellu - 2,4 PIV ,ATI 3450,2GB RAM a 320GB Disk
A jediné co je skutečně problém je idiotský Flash na stránkách a nároky na pamět (všichni se pochroumali :( ) .
Ovšem co do pohody browsení .... tablety tomu nemohou konkurovat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám mám NB s AMD 2x1,9 GHz a je to i na internet utrpení, stačí nějakých pár flashů a už s tím můžu tak akorát mlátit lidi...

Pokud chce mít člověk vše na zrychlení na SSD, pak i 120 GB může být málo, kámoš mě včera psal jak mu ARMA II zabírá přes 40GB s modama... to už je 60 GB SSD v prčicích...

A co mají dělat se starými SSD? Vyhodit je? Proč nezkusit prodat, pokud nemají další PC...

Takže to spíš vypadá u vás na nějaké problémy s logikou...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Odpovedám aj tomu pred tebou.

Ak vám ide na 2 GHz dvojjadre internet pomaly, tak je problém asi vo vás, alebo máte fakt pomalý internet (teda pripojenie alebo ping, lebo veľa machrov si myslí, že keď má 3G internet 25 Mbit/s, tak je rýchlejší ako 20 Mbit na pevnej linke). Ale taký procesor musí internet hravo zvládať. Nemá zmysel sa s vami hádať, keď máte pocit, že na každú prkotinu vám treba ultra delo. (web zvláda aj obyčajný GalaxyTab 10.1)

Logika tesnosti je v tom, že ak na 60 GB vojde na tesno, tak za takých istých podmienok nemôže byť 120 GB na tesno. Ale to asi v škole neučia a holt, ak to nemáte od narodenia, tak vám s tým nik nepomôže.

Čo sa týka predaja SSD. Tak oni si kúpia za "krvavé" peniaze drahé SSD a teraz to na ebay predajú hlboko pod cenu? Chcem vidieť toho hlupáka. Alebo predajte mi SSD za polovičku dnešnej ceny, rád kúpim po kontrole opotrebenia. Staré SSD sa dá stále využiť. Ak by mi dnešný 128 GB nestačil (akože na dáta mám na ďalších diskoch 2 TB mirror NAS a 1 TB v mirrore cez eSATA, plus ďalšie 2 TB v PC a1 TB externe cez eSATA - áno, mám dosku, kde sú vzadu 2xeSATA, z toho jeden napájaný eSATAp), tak ho dám do notebooku, alebo do druhého počítača čo je v druhej izbe.

Myslím, že logika tu chýba niekomu inému.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

neberte všechno co se píše moc vážně, když to tak vážně není myšleno ;-) Podle mého názoru si z toho dělal autor srandu a vy ho teď za to kritizujete ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepripadalo mi to tak. To tu chodia redaktori len tak verejne srandovať? Nech to robia pri pive.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no upřímně radši tady občas vtípek než další EHW, PCT a podobně :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já s tebou souhlasím, že v článku je moc subjektivních názorů. Bohužel je to v poslední době spíš pravidlem, než náhodou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S tim webem nemas tak uplne pravdu. Zkus si na nejakym starsim celeronu dvoujadrovym pustit par zalozek prohlizece a treba youtube. Pri prehravani flashe se kouse jak obraz, tak zvuk. To samy se deje na strankach s hromadama flashovejch reklam. Nebo kdyz se otevre vicero zalozek, pokud na kazde jsou nejake reklamy. Prohlizec je pak pomaly (i Chrome ma problem), nez prepnes z jedne zalozky na druhoy tak prekresleni trva celou vecnost.

Zkus si to a pak teprv sud. Ja to tak delam na Celeron dvoujadro, 1,6GHz, 512 ram, win XP(cistej system+office, jinak tam nic neni). Je to peklo. Mozna je to ale zpusobeny prave pomalym diskem, v tech starejch pocitacich byvaji nejaky 80GB a to bylo hrozne pomaly. SSD by asi pomohlo dost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"512 ram"
"Je to peklo. Mozna je to ale zpusobeny prave pomalym diskem"
;)

512 MB RAM jsem měl ve starém notebooku a skutečně tam nemá cenu víc záložek s flashem pouštět. Pomalý disk je tak to poslední, co by tě mělo trápit, zvlášť při dnešních cenách pamětí - před měsícem jsem se díval na 8GB kit DDR3 za 800 Kč (!), do desktopu jsem je před 3 lety kupoval za těžké tisíce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Logika tesnosti je v tom, že ak na 60 GB vojde na tesno, tak za takých istých podmienok nemôže byť 120 GB na tesno."

Jenže v článku se nemluví o stejných podmínkách: "..., ale i na 120GB a možná i vyšších, POKUD má her více..."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

on ani ne tak "internet" ale flash (reklamy, videa, někdy celé stránky).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

flashblock? nic?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Me zas zarazila ta poznamka o panu ministrovi. To uz jsem si vazne pripadal jak na Novinkach:-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No a to mi taky přišlo jako velice nevhodné k tématu tohoto článku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No a?
Vzdyt uz stary X-Plane 9 ma nejakych 70GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už vidím, jak cpu Geforce do Xboxu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je tak krasneho na datu 15.5.2012, ze vsichni vyrobci se na to zameruji? Trinity, diablo III a ted i tohle? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to neberou jako protipirátskou ochranu ;)
Schválně jestli se objeví nějakej +-10G RIP :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Gamescom začíná 15.8.2012 a pro řadu statistik je duležité "byt" na trhu tři měsíce před jeho začátkem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nic se nemá přehánět.V posledních letech mám dojem že je tu tendence cokoli hnát do extrému a vytvářet dojem rychlého pokroku.Textury jsou v nákladech na vytvoření hry relativně levné ale nároky na paměť GK je enormní.Přitom hráči by raději ocenily imlementaci A.I. která nedělá ostudu roku 2012.Stejně tak fyzikální model do her který sám o sobě může hru posunout o několik úrovní výše(čímž nemyslím to co předvádí NV)protože výkonu v hardware máme dost už dnes.Proč tomu tak není?No to snad na těchto stránkách nemusím vypisovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jste si odpovedel docela sam. Udelat vetsi textury je v podstate trivialni a hrac si pak muze nastavit takove, jake mu grafika zvladne. Delat fyziku, to uz je prace navic. Krome toho, jsem treba u PhysX zatim jeji vyuziti videl tak v rozbijeni dlazdicek a vlneni zavesu v Batmanovi, coz mi pripada uplne liche. A pamet je levna, draha je propustnost. Bal bych se tedy spis loading timu. Ale treba to bude optimalizovane tak, aby se nemuselo moc umirat:-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co když někdo nemá dost výkonný hardware? Co třeba konzole?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdybysis o Max Payne 3 neco zjistil, vedel bys ze jako fyzikalni model tam bude implementovana Euphoria (k videni napr. v GTA4). Takze nez si zacnes stezovat, ze tomu tak neni, tak si driv zjisti, ze tomu tak je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty totiž hovoří třeba o 2GHz dvoujádru, 2 GB RAM a grafice typu GeForce 8600 GT či Radeon HD 3400 - na takovém desktopu je leckdy za trest provozovat byť jen webový prohlížeč nebo linuxovou distribuci s akcelerovaným desktopem, natož hrát "tříáčkovou" 3D hru.

Dufam ze si robite prdel lebo taku kravinu som uz dlho necital.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi si robia, lebo ani mne toto nesedí. Ale holt, iní majú inú logiku. Len pevne dúfam, že ich nebudem stretávať v reálnom živote.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi si fakt delaj prdel...
mam AMD5050e + 4GB RAM a web je absolutne v pohode pri taktu 900 MHz, pouzivam Auroru + AdBlock + FlashBlock

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm tak to asi nevies pouzivat zakladne veci ako task manager a hlavu. Napr teraz mam NB s 3GB ram a win 7 a len chrome s 20 zalozkami zerie 1,5GB a dost casto kedze mam aj ine veci spustene ked prepnem zalozky tak sa ide disk zblaznit ... a teda chcem vidiet ako sa rozumne bude nahravat 30GB textur do 2GB ram ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to bude rukama

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No splietate dve na tri. Odkiaľ ste prišli na to, že nevie používať task manager? Načo otvárate 20 tabov? Aj ich naraz dokážete čítať? Alebo len onanujete? Prednačítanie je blbosť, keďže dnešné rýchlosti načítajú stránku približne za 2 sekundy. V práci aj doma (overené). Disk sa vám ide zblázniť, lebo potrebuje systém naswapovať tých vašich 20 záložiek. A kde sa píše, že sa načítava 30 GB textúr do 2 GB ram? Nikdy sa nenačítava všetko. Textúry sa načítajú podľa potreby. Okrem toho sa načítajú z disku do pamäte grafickej karty, kde sa použijú pri výpočtoch.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem extra sebemrskač, ale na web mi v pohodě stačí A3700+ (což je single-core) + 1GB ram. Stačí mít v prohlížeči nastaveno, aby se flash načet až po poklikání ;) A kolikrát mám i pocit, že mi to jede rychlejc jak lidem s několikrát lepším počítačem :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

***** :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak, tak..., ono to fakt u nekterych bude mezi klavesnici a zidli....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, poblokovani kdejakych dementnich ad-blbin primo v hosts nekdy web urychli vic, nez google cluster ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

20 tabov je moc ? LOOOL .. no dobra .. uz chapu, proc IE tak dlouho trvalo, nez vubec taby pridali. Holt, i takovi lide jsou .. koupi si v butiku levny NAS, do toho narvou 2 disky a mysli si, ze sezrali vsechnu moudrost sveta...

Jo, chrome pozira pamat neskutecne, a kdyz se k tomu pricte nejakej ten flash, tak 2GB je setsakra malo .. hlavne na Windows.

Pikoska .. kdysi mne zabavila na delsi chvili citiville hra na FB .. uz to sice nehraju, ale ani bych to uz asi otevrit nemohl. Bezi to pod flashem .. to mesto kdyz se to nahraje tak to sezere 2GB RAM .. jenom ten jeden flash :))) .. to jenom jako pikoska, kam se dostal dnesni internet .. takova poznamka k veci o tom, ze fakt dual core 2GHz+2GB RAM staci jen tak tak na browsovani :) .. kdysi to byvali spickove produkcni stroje (pravda produkcni diskova pole, i dost starsi budou porad tak 2 rady minimalne lepsi nez dnesni disky - vcetne SSD /az teda na urcite male vyjimky/).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to tak moc nepřipadá, na dnešní dobu. Vždyť disky 3000GB dnes už běžně stojí pod 4000,-Kč vč. DPH.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono vôbec redaktor dosť podsúva fakty, ktoré nesedia. Veď načo si 35 GB hru dávať na SSD? Že rýchlosť načítania? SSD 500 MB/s ??? Jéminenky, asi zabudol, že jedine s kompresiou a pri textúrach a ďalších dátach asi moc nie je čo komprimovať. A keďže to v podstate je načítavanie veľkých dát, tak sa moc neuplatní prístupová doba, jedine rýchlosť kontinuálneho čítania, čo pri dnešných rýchlych HDD je viacmenej podobné s SSD. Tak načo tvrdiť, že sa mi nevojde hra na SSD? Nedaj bože si budem chcieť nainštalovať 4-5 takých hier, to mám teda utekať kúpiť 256 GB SSD???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ako článok na rozprúdenie debaty dobrý. Možno sú za toto platení. Nie aby prinášali hodnoverné informácie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musim plne souhlasit s autorem. Dnesni hry jsou priserne nehratelne, snazi se byt co nejvic realne, ale proc? Ma to nejaky duvod? Clovek si chce hrat, chce strilet alieny, ne lidi .... chce byt na zajimavych mistech ne nekde ve mestech. Korunovanym princem nejvetsi tragedie herniho prumyslu je Duke Nukem Forever (muzu jen dekovat sve intuici po demu, ze jsem si hru nekoupil - a to jsem vazne chtel) ..... ale to je hold trend, kterym se hry dneska ubiraji.
Hral jsem asi 2 hodiny Crysis 2 nebo warhead ci neco podobneho, jo grafika celkem ok (samozrejme do reality to bude vzdy na hony vzdaleno), ale hratelnost a zabavnost naprosto miziva.
Se slzou v oku vzpominam na hry jako Duke Nukem 3D, Blood, Unreal Tournament, Doom a podobne skvosty. O grafiku slo az uplne na poslednim miste, na prvnim byla hratelnost a hlavne zabavnost. Schvalne, zkuste najit dneska hru, ktera bude aspon z desetiny tak hratelna nebo zabavna - NENAJDETE!!! Libil se mi Portal 2, to bylo vskutku velice zabavne, ale zase neslo o strilecku, ale hlavne logickou hru, takze jeste i dnes umi vyrobit kvalitni hru. Ale bojim se, ze na FPS typu Blood nebo Duke si jeste par (desitek) let pockame, pokud vubec. Cili nezbyva nez si stahnout akcelerovany hires pack DN3D a zavzpominat na stare dobre casy (navic s podstatne! lepsi grafikou nez soucasny DNF, ci jine hry:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já na věc nahlížím tak, že u některých her výkonu procesoru a snahy o co největší realističnost není nikdy dost. Jsou to třeba hry typu Stalker nebo Fallout, kde je vymodelováno nějaké rozsáhlé prostředí, které se vyvíjí v zásadě samo, žije si svým vlastním životem a hráč je tam jen jedním z řady prvků, které dotyčné prostředí vytvářejí a ovlivňují jeho vývoj (toto platí obzvláště v případě Stalkera).
Přiznám se, že tento typ her ve kterých je maximální možná volnost pohybu a míra svobody, mě fascinuje a v případě tohoto typu her žádný výkon počítače a žádnou věrnost reality nepovažuji za nadbytečnou. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas!
A dalsi takova je treba Oblivion nebo Skyrim ze serie TES.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A není to náhodou tak, že k tomu "2 GHz CPU a... grafice GeForce GT8800" je třeba HDD o _celkové_ velikosti alespoň 35 GB?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nekdy byla hra na jedinem CD a sla hrat mesice, kdyz vysla na 2-3 discich byl to docela narez, dnes to je jenom o grafice a tona HD videich vid. Metal Gear Solid 4 a podobne. Autor nevi co hovori protoze i na starsim pocitaci muze prohlizeni web-u jet svizne kdyz si to clovek nastavi, ohlida a s prepacenim nezasere tonama hovadin, toolbaru a ktovi jakych antiviru, cleaneru a optimizeru, k prikladu ja osobne nenavidim CCLeaner, mam desitky dokazanych pripadu ze ten program jenom zprasuje operacny system a pritom to lidi vesele pouzivaj a pak se divi ze chyby toto nebo tamto pri instalaci/behu. Lidi si to zaserou a pak nadavaj, treba pouzivat rozum, Adblock a minumum pornacu. Chrome vubec nepovazuju za kvalitny prohlizec ale za otvorenej balast kteri Google lidem nuti, k tem 20 a vicem tabum podobne nechapu co za idiota tohle pouziva, kdyz chci ziskat proste ctu informaci postaci mi 3-5 tabu ale delat ze sebe hrdinu a ze mi to seka to muze skutecne jednom idiot. K dialogu SSD vs HDD ja osobne vzdy zvolim overene HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm uz aj to prastare WoW ma po naistalovani vsetkych datacov >30GB. Nainstalovanych 4-5 hier nemam. Je to ovela viac na klasickych HDD. Par sekund navyse pri nacitavani levelov ma nezabije ,aspon si dam pauzu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.