Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 3nm Epyc přijde dříve než 4nm. Epyc s AI čipletem je samostatný produkt

Jak by rekl tady redaktor A. Wagner z PCT..zase vsechno vycucany z palce nejakym youtuberem.. ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Lenže ono AMD minulý týždeň oficiálne oznámilo, že o necelý mesiac práve takú roadmap-u oznámi. Takže existuje minimálne interne u AMD v pracovnej verzii, skôr však v definitívnej verzii

SANTA CLARA, Calif., May 09, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Today, AMD (NASDAQ: AMD) announced the “AMD Data Center and AI Technology Premiere,” an in-person and livestreamed event to showcase the company’s growth strategy and expanding product portfolio and capabilities for data center and AI. AMD Chair and CEO Dr. Lisa Su will be joined by other AMD executives and key customers to detail new products, and momentum across data center, AI, adaptive and high-performance computing solutions.

The live stream will start at 10 a.m. PT on Tuesday, June 13
https://www.amd.com/en/newsroom/press-releases/2023-5-9-amd-to-showcase-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsi ChatGPT nebo jen nerozumis sarkasmu?
:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten výrok môj mozog vyhodnotil ako sarkazmus s pravdepodobnosťou 90% a pre tých 10% som poskytol dáta

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pan Wagner nemá úplně hlavu na novináře no, vidí jen co chce a chce vidět jen to co má rád;-D. Je to legrační nicméně číst se to moc nedá. Jistěže leaky nejsou oficiální zdroje a casto minou, ale zase jsou často přesnější než předpověď počasí. Zrovna MLID očividně kontakty má navíc mu to pálí selským rozumem , jasně že spousta informací od něj byla blbě, to dává smysl " leaky" brát s rezervou, ale hodej se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli AMD vyda Ryzen 5 v Q2, budou mit u Intelu zkazene prazdniny s tou jejich bidnou nabidkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli Intel na jaře 2024 zvládne vydat 6+8 Meteor pro desktop, tak moc problém mít nebude. Možná bude mít IPC nižší, ale malými jádry se dostane nad úroveň osmijádrového Zen 5. Opět bude škoda, že AMD nemá desetijádrovou konfiguraci Zenů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proslycha se, ze do desktopu Meteor Lake nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Desktopovým Meteor Lake je ale míněna konfigurace 8+16 a 8+8.
6+8 bude pro notebooky a vyjde i pro desktop.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvidime, jak tom bude bude Intel 4.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že AMD nemá 10-ti jádro, reálně žádná škoda nebude. Byly by to jen náklady navíc a celkem bez užitku, protože by to prodeje nezlepšilo.

Pro normální lidi AMD 8-mi jádro stačí bohatě a pro firmy tím spíš. A ten kdo potřebuje vícejádrový výkon koupí 16-ti jádro, nebo 12-ti jádro, pokud je to zároveň šetřílek.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To se ovšem týká jen retailu a ještě jeho malé části. Méně informovaní retail zákazníci (kterých je v tomto segmentu většina) kupují podle závěrů recenzí. Krásně je to vidět na RTX 3050, která byla neskutečně předražená, nesmyslná, dražší než Radeon RX 6600 a pomalejší, to i v ray-tracingu. Přesto se podle žebříčků prodejnosti prodávala dobře, protože naivní autoři recenzí ji hodnotili na základě doporučené ceny a závěry recenzí byly, že je to nejvýhodnější grafika ve své cenové relaci.

Když pak recenze přijdou se závěrem, že procesor Intelu je výkonnější než osmijádro od AMD, ale zároveň levnější než dvanáctijádro od AMD, tak ho doporučí jako produkt, na který AMD nemá odpověď. AMD tím přichází o prodeje. Stačí se podívat, kolik produktů má Intel u současné generace nacpáno ve výkonnostním rozpětí R7 7700X a R9 7900.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.