Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyzkoušejte první 4k benchmark, Fire Strike Ultra

trochu ot; existuje uz nejaky bezne pouzitelny kodek-kotejner-format pro 4k video( napr pro MPC)? a s tim souvisi i dotaz, ..existuje uz i nejake technologicke demo 4k videa aka Samsung Oceanic demo ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme, tie iste čo doteraz. demo ako oceanic ešte nie, to bude mať význam s prvými HW implementaciami dekoderu H265. SW dekodovať H265 "dokaže" "každý" počítač, otázka je koľko framov za sekundu stihne :). Pri použití kodeku H264 je HW pripravený.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No máš štěstí, že jsi použil " " ;-) Zatím ale většina lidí testuje 4k ukázky nejen z YT (nejprve stažené!, jinak on line prohlížené v prohlížečí internetu s Flash Playerem... , nejsou reálně 4k a a ideálně ostré) sice přehraje, ale reá,ně nezobrazí na výstupu grafika také ve 4k, ale většinou jen FullHD :-( ... To ale neklade takové nároky na HW jako i výstup 4k natož po HDMI 2.0 v 50/60p!!! (DP 1.3 grafiky zatím ani nemaj...)

Takže dle mě 99!!! % lidí HW na 4k 50/60p připravený nemá! :-( Vždyť teprve od nedávna TV podporují SW player a HW render z USB do 4k obrazovky a jen poslední modely jen od LG maj HDMI 2.0!

Neb jediný 4k video "player" je zatím pouze PC! a to ještě pouze s grafikou GTX 970 a 980 ;-) A jen v kombinaci s TV!!! s HDMI 2.0 (nebudu koukat na 30Hz obnovování obrazovky i když 99% 4k samplů je jen ve 30fps. Alespon obrazovka by měla obnovovat v 50/60 fps/Hz! A to nic jiného , zatím, nedokáže! (než PC + GTX 970 a 980 + TV s HDMI 2.0, u 4k PC monitorů a s DP 1.2 zapoměnte na 50Hz :-( ...)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

H.265 by mel zahrnovat 4K nativne, takze staci jen sehnat kodek (tusim ze XBMC - dnes Kodi - ma uz toto zmakle v zakladu)...

Ve 4k je na netu tuna porna :) (ostatne pornoprumysl je tahounem ve vsech vizualnich oborech - vzdy, kdyz je ve vyvoji nejaka nova technologie, tak je prvotne nasazovana v pornu :) )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

.. no nevim no, misto tech-dema u x(h)264 Samsung Oc. D. pouzit pro 4k ( h265) neco s detailni penetraci ruznych telnich otvoru, to by asi zakaznici nezkousli :-))) ... podtrzeno secteno, demo teda jeste neni .... a ten codec; da se neco dozvedet vice ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mě by zajímalo jestli vůbec nějaká grafika ten bechmark ve 4k dokáže rozjet stabilně aspoň v 25 snímcích. a jestli ten bechmark jde spustit i když grafika nepodporuje 4k rozlišení ale má ty 3 GB pamětí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.hardwarepal.com/fire-strike-4k-ultra-hd-benchmark-maxwell-vs-...
nic moc, ti poviem...len skoda ze tam nemali r9 295x

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.