Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intelovo eso v rukávu: 4k LCD za polovic a bez TN filmu

Hmm, 24" mi pride malo. Nechava ma to chladnym. 27"+, idealne tak 32-35" 4k

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale ne jako monitor ...... jako 32" jako monitor je k nicemu .... proste pro pohodlnou praci u monitoru, je metrova vzdalenost hodne (a vubec nezalezi na rozliseni) ..... a to si myslim, ze u 32" je metr jeste malo ....
27" se jeste da.
Zkousel jsem 32" TV na den ze srandy jako monitor ..... na filmy je to samozrejme OK, cumet na to z metru, metru a pul .... ale na praci je to vyslovene nevhodne a priserne nepohodlne.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud pracuje takový programátor s prakticky statickým obrazem, tak proč ne. Pokud ale potřebuje třeba jen chudák něco trefit myší (třeba i blbou ikonku), tak to na těch 30Hz s 150+ms inputlagem bude fakt srandy kopec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono by se mi uz nechtelo ani na TNku programovat. Treba zvyrazneni neceho ve VS rameckem pak neni videt a je to cele takove na hovno, TNko je proste shit. Jo a teza tryfat se mysi, to si clovek lehce vyzkousi treba na miracastu:) Jako 30Hz monitor je uplne over ......

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ta 39" Seiki není TNko, ale S‐MVA. Ale těch 30 Hz a input lag je na nic, no.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jestli ono to nebude tim ze ta 32" TV ma blbe rozliseni a pro praci obcas nevhodne frekvence, ano rotovani s modelem na fhd TV je hnus, ja prave pomalu zacinam prechazet z 27" na 30" (jiz se me nechce cekat na kvalitni 4k monitory) a nemam s tim vubec zadnej problem mit vedle sebe dva

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jaká je nevhodná frekvence na LCD ? Zrovna toto za problém nepovažuji. Na TV jsěm měl jiné problémy:
1. Ořezání obrazu, které jde vypnout na některých TV a na jiných nejde
2. Jediné podporované rozlišení je 1920x1080.
3. I při nastavení 1920x1080 na PC a vypnutí overscanu na TV je obraz rozmazaný a zřejmě to souvisí s vylepšováním obrazu pro filmy.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tohle jde trosku mimo me, ale kdyz jsem to zkousel na TV (Samsung 6200 32") tak to delalo pri cemkoliv rychlem neprijemne duchy a bylo to takove celkove maznute, predpokladal jsem ze je to frekvenci, ale asi se mylim, tohle je neco co nevim a ani jsem po tom nepatral, hlavni pro me bylo ze pracovat na TV bych opravdu nemohl, to by bylo snad jen pro masochysty :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono se da snad u kazde TV nastavit rezim hry .... kdy vypne vsechny ty blury a 800Hertzy ... a proste jede s minimalnim inputlagem. Na hrani jako hrani je to samozrejme over, ale na nejake konzolove hopsacky, proc ne? Ale mys se tim taky zameruje celkem blbe:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To rozmazání nesouvisí s vylepšováním obrazu pro filmy, ale jen s tím, že TV standardně pracuje se vzorkováním YUV 4:2:2, ne RGB 4:4:4. U některých tipů to jde přepnout přechodem do game nebo foto módu a označením vstupu jako PC.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak s nejakym vnitrnim prepoctem barev to jiste nesouvisi ...... a urcite ne pri pripojeni pres HDMI ..... predpokladam, ze nikdo takhle TV z PC nekrmi koaxem ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

I obraz přes HDMI prochází v TV processingem, běžně můžete nastavit nejen jas a kontrast jako u klasického monitoru, ale i barevnou sytost, což je operace v YUV prostoru. Pokud tedy TV nepřikážete, aby pracovala ve 4:4:4, funguje v YUV 4:2:2. Ostatně přes HDMI v TV se spíš očekává připojení DVD nebo BD playeru, tedy zařízení, která nativně v YUV pracují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On je rozmazaný i černý text na bílém pozadí. Jestli správně chápu 4:2:2, je poloviční rozlišení pouze pro barevnou složku. Kromě toho HDMI umí i 4:4:4.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

HDMI to umet muze, ale televizni elektronika to neumi :) Tj. i kdyby jste tam posilali 4:4:4 tak se to po ceste zmrsi na 4:2:2

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je divné, já u svého Samsungu B550 mám černý text na bílém pozadí ostrý, rozmazané horizontálně jsou skutečně jen barevné věci. Samozřejmě při statickém obraze, při pohybu PVA maže všechno :-) Problém může být buď v TV, kde zůstal zaplý nějaký filtr, nebo i v technologii pro vyhlazování písma - ta počítá se subpixely, tedy s plným rozlišením RGB 4:4:4. Schválně otestujte, jestli je rozmazaný i obrázek vertikálních černých čar tlustých 1px - ideální je starý Nokia monitor test.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro TV úhlopříčka jednoznačně nedostatečná resp. nevhodná. Ale zaplať pánbůh za ty dary, konečně se pohnou ledy i v oblasti monitorů. Už mi leze krkem sledovat jak 10" tablet má větší rozlišení než 27" monitor, přitom na tom 10" pidi displeji to nepřináší o moc víc než fullHD . Už dlouho řeším dilemu - zda druhý monitor jen fullHD nebo něco víc. Při zpracování fotek by mi ten 4k vyhovoval lépe, ale chtělo by to aspoň těch 27". Mít na stole větší, už by to přineslo trvalý tělocvik krční páteře - vlevo . vpravo, vlevo - vpravo, ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne, ze konecne nekoho napadlo udelat neTN .... dyt je to ubohost! ..... jeste pocitam, ze prijde nejaky srac jako acer a zase zacne s crystalbrightem nebo podobnym shitem a bude to prezentovat jako plus:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby mně dávali 4k monitor zadarmo tak bych ho stejně v dnešní době zatím nechtěl...
Mám doma 27" monitor 2560x1440 a vývojáři her ještě neberou v potaz ani toto rozlišení.
Stále se najde hodně her, které jsou dělané na 1080p a když jedou ve vyšším rozlišení, tak se velikost textu nebo ovládacích prvků nezvětší a ty jsou potom tak titěrné, že se nedají přečíst bez lupy...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oni to nemusí být ani hry. Mám na notebooku 3k rozlišení a zkuste si na tom pustit jen blbý nastavení bastlu jménem java z kontrol panelu. Vůbec to nerespektuje natavené dpi ze systému . Textboxy jsou vysoké cca 2 mm ale font asi 4. Naprosto nepoužitelné.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna java re ucite blby alebo skor dobry priklad (aj ked to gui v kontrol paneli, aspon vo win, je tusim nativ). Java nemala nikdy dobre gui kniznice a snad do svojej smrti ani nikdy mat nebude. Na druhu stranu to ma vyhodu ze ked si clovek spusti, hlavne nejaku enterprise aplikaciu, hned na pohlad vydi v com to zlepili :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně to "nezabijí" blikajícím LED podsvětlením, 6-bitovou hloubkou a sparklujícím povrchem. Měl jsem v ruce A-MVA Benq GW2255 prý s 8-bitovou hloubkou a DC buzeným podsvětlením, ale musel jsem ho vrátit kvůli sparcle efektu. Ten povrh byl tak hrubý, že to bylo vidět prostým okem i ve vypnutém stavu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Akoby Intel cital moj komentar k poslednej sprave ohladom 4K TN monitora ... kludne mozu predavat 8k LCD ,ale pri TN to je pre vela ludi nepredajne ... to ze sa najdu "hlupaci" ktori by to aj tak kupili je uz ich vec (na "specifickom" trhu ako zvyknu nase krajiny oznacovat sa preda kadeco), ale v inych krajinach je to nepredajne, tak ako niektore verzie aut (svojho casu fiat punto s motorom 1,2 a 44 kW sa v taliansku nepredavalo)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Myslienkove pochody Intelu so vcelku logicke, len je otazne, ci pri dnesnom vykone aktualnych alebo aj starsich gpu/kariet, bude potrebne naozaj menit hw pri nastupe 4k. Inak povedane ak vecsina uzivatelov pouziva alebo pozera na monitore hlavne 2d grafiku, gui, nejake tie videa tak ten narast rozlisenia nebude az taky narocny, rozhodne nie na cpu. Jediny kto to moze pocitit su hraci a uzivatelia 3d aplikacii. Lenze pri hracoch bude zasa viac hrat rolu co budu schopne tlacit posledne konzole na obrazovku, co bude , ak vobec, zasa maximalne full hd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eh, kde jsou ty intelácký že laptopy s obrovským rozlišením co tady vo nich pokřikovali loni nebo kdy? Člověk aby cokoli nad odpad 1366×768 pohledal. To bude naprosto to samý, Intel bude vyřvávat nesmysly a nikdy z toho nic nebude. Kde je Thunderbolt? Aha, v jabku…

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.