Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony odstřihla konzolisty s HDMI 1.4 zobrazovadly od 4k

Sony se snažím ignorovat od doby, kdy na audioCD začalo přibalovat rootkity, na PlayStation 3 dodatečně zamezilo instalaci Linuxu a patrně i jiných OS a asi i další přehmaty.

Zjevně dělám dobře.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

uplne prakticke veci pre klasickeho uzivatela playstation, ze.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To že se to třeba 99% uživatelů vůbec nedotkne, je irelevantní. Sony prodalo výrobek a pak zpěně změnilo jeho parametry k horšímu a to vnímám jako nepřijatelné. Nelíbí se mi současné vzdálené "vypínání" Samsungů, ale tedy to alespoň částečně ospravedlňuje bezpečnost a vracejí peníze. To Sony nedělá.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Nebezpecnost?

Do Note7 jde dat zcela bezpecna baterie od jineho vyrobce nez je Samsung,, ktera ma trochu jiny tvar i konstrukci - ale Samsung vypne vsechny telefony. Genialni. Problem je s baterii, ne s telefonem.

Kdyby byl Samsung co k cemu, tak tu baterii vyrobi sam kdyz to zvladne nejaky bezejmenny Cinan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A aby ten gulas byl chutnejsi - to co zarizli - "Podpora 4K60 v 4:2:0" je soucasti HDMI 2, a tak byli i ty televize prodavany! zadna 1.4 televize nemuze umet 420. A SONY si tim strili do vlastnich rad, protoze takovou televizi maj taky (mam z nej elektroniku)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je trošku jinak. Vzorkování 4:2:0 je povinně vyžadováno(!) až specifikací 2.0, ale výrobcům nic nebrání a nebránilo ho podporovat i v rámci elektroniky, která na plnou specifikaci 2.0 nedosáhla a byla tudíž zařazena pod generaci 1.4. To je situace, o níž je řeč. Zařízení s HDMI 1.4 a podporou 4:2:0 samozřejmě existují.

Pro ilustraci toho, že to fungovalo, doporučuju kouknout sem do levného sloupce:
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-4k-gaming-on-ps4-p...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja spolecnost Sony bojkotuji liz leta, nenormalni firma, to co dela proste nema logiku, Playstation 4 Pro mela umet prehravat vicevrstve 4K Blu-ray nosice, presto debilnosti vedeni Sony tuhle jiz automatickou a zadanou funkci v roku 2017 nebude umet a nahrava tak hloupe houslim Xbox One S, dale proc zamezuji adaptibilnimu 4K/60Hz rozliseni pri nizsim barevnim gamutu/spektru v roli HDMI 1.4 pricem tahle funkce prisla s uvedenim samotne verze Pro to tez nechapu, a v posledni rade bych u Pro modelu ocekaval emulaci/kompatibilitu s hrami vydanymi pro predchoze generace Playstation, vykonu nato ma, a malinky Cell by se dal pekne dointegrovat, ja osobne bych si klidne za takovou/takhle vybavenou 4 Pro priplatil i o +50€ vic.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak Sony mi nevadi, protože od nich využívám jen pečlivě vybranou starší spotřební elektroniku, ale jestli v oblasti konzolí dělají tyhle podrazy a la Mrkvosoft, tak je asi nejlepší zvolit konkurenci tj. Xbox i když je to právě od toho M$. Halt paradoxy.

Apropos situace asi bude podobná jako u mobilů, každá Xperia byla a je totiž něčím zprasená (=kurvítko) a tímpádem jakoby pobídka k nákupu našeho nového "vylepšeného" typu. Nepochybuju o tom, že tohle odříznutí staršího 4K HDMI je právě pobídka k nákupu nových zobrazovadel, které to už umí. S HDMI na rozdíl od DP byly, jsou a budou vždy problémy, není to nic než naprosto zbytečné opruzantní rozhraní uměle stvořené k vůli herního a filmového průmyslu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vykon na to ma? Nema.

Podivej se jak bezi emulace PS3 na I7-6800K, vetsina her je nehratelna. A to je cpu nekolikanasobne vykonnejsi nez cokoliv v PS4, GPU jako GTX 1070 nepocitaje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

".....ja osobne bych si klidne za takovou/takhle vybavenou 4 Pro priplatil i o +50€ vic"
nepřiplatil protože:
"Ja spolecnost Sony bojkotuji liz leta,..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SONY vyrábí TV. Z toho vyvozuji, že tato firma nabídne svým nespokojeným (odtřihnutým) konzolistům jediné, pro ni, uspokojivé řešení. Kupte si naši novou 4K TV za 50k Kč. ☺

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Bych to sel vratit a hral bych naprostyho BFU (jelo to a najednou to nejede) vratte mi penize nechci to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.