Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 65W Richland je o 20 % rychlejší než 100W Trinity

To je opravdu slušné.Co se dá vydolovat z výrobního procesu je v případě AMD opravdu z nouze cnost. Prakticky je však jedno jak se výsledku dopracujete, protože důležité je že je cíl splněn.V případě AMD levněji než by se tak stalo na novém výrobním procesu.Tak že klobouk dolů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já spíš žasnu nad tím, jak je možné, že se takovou evidentní chybu neodhalili už při testování Trinity. V AMD zřejmě přešli na stejný systém testování, který používá Microsoft a jiné softwarové firmy - veřejné beta testování.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste asi nikdy nic profesionalne nevyvijel, ze? Jde o to, ze na kazdem produktu je stale co zlepsovat a kdybyste to v nektere chvili neusekl a nevydal, muzete vyvijet donekonecna a neprodate jediny kousek (HW nebo SW). Takze vy jako vyrobce vite, ze nektere vlastnosti se proste objevi az v dalsi verzi produktu, protoze do te nejblizsi se proste nestihnou vyvinout a otestovat.

Presto uz Trinity, byt nevyvazovala frekvence idealne, byla pokrokem oproti jejim predchudcum, o tom myslim netreba pochybovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne. Preto existuju fazy Millestone 1, Milllestone 2, Milestone 3 ..., Alfa 1, Alfa 2, Alfa 3 ... Beta 1, Beta 2, Beta 3 .... RC1, RC2, RC3 ... RTM.

Pan vyssie si asi mysli, ze vsetok SW/HW je mavnutim carovneho prutika zo dna na den (resp. z minuty na minutu) hned dokonale a ukoncene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vývojem software se už více než 15 let živím :-).

Nevím proč se snažíte omlouvat to, že od přechodu na architekturu Bulldozer jsou všechna AMD CPU nedodělky. Možná že Steamroller, který má přijít až někdy příští rok, bude konečně první dotáhnutý AMD CPU po dlouhé době.

Ale asi to souvisí s předchozím článkem o konci Moorova zákona, i kdyby fyzikální zákony a výrobní technologie i nadále umožňovaly zvedat počet tranzistorů na chipu, tak stejně nebudou firmy schopné navrhnout chipy, které by ty tranzistory efektivně využívaly. V AMD jsou rádi, že zvládnou otestovat základní funkčnost CPU a ladění výkonu odkládají do příštích generací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyvojem se mozna zivite uz 15 let, ale rozumu jste moc nepobral.

Trinity bylo zlepseni a rozhodnuti padlo takove, ze je lepsi vydat Trinity v tom stavu jakem byla, protoze vyvoj lepsi verze automatickeho balancovani taktu by trvalo dlouhou dobu.

Navic se mozna chteli presvedcit, jak to bude vypadat pri nasazeni u zakazniku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Když Microsoft si ze svých zákazníků dělá beta testery a pouze každá druhá verze operačních systémů od MS je použitelná, tak to všichni kritizují, ale pokud to samé dělá AMD, tak je to OK?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je rozdíl, zda vydaný produkt obsahuje chybu, nebo zda nedosahuje optimálního výkonu. To je potřeba rozlišovat. Za druhé je rozdíl, zda máte na trhu téměř monopol nebo je za vaše výrobky adekvátní náhrada. Možná to vypadá jako maličkosti, ale jsou dost podstatné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasně, Visty taky neobsahovaly zásadní chyby, pouze nedosahovaly optimálního výkonu a proto nebyly mezi zákazníky moc oblíbené.

Když neoptimální produkt vydá Microsoft, který má monopol, tak se v podstatě nic neděje, akorát má firma krátkodobě o pár procent nižší příjmy. Pokud to samé udělá AMD, tak je to pro firmu velký průser, protože jim klesnou příjmy o desítky procent.

AMD se už pár let pohybuje v začarovaném kruhu, vydávají neoptimální produkty, protože nemají prachy na to aby je pořádně dotáhli a vyladili. A díky tomu mají mají malé příjmy a nemají z čeho financovat další vývoj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsme si neporozuměli. Beru to z pohledu zákazníka (to je ten kdo nadává). Já se k sice k Vistám nemůžu moc zasvěceně vyjadřovat, protože je nepoužívám, ale vadilo by mi, že s produktem nejsem spokojen a nemám moc na výběr (když například kupuju nový notebook), protože neexistuje žádná srovnatelná alternativa.

Naproti tomu, když AMD vydá "nedodělek", který je sice pomalejší než by mohl být, tak jakožto zákazník na tom nejsem tam špatně, protože mám na výběr. Můžu si pořídit Intela. To AMD ví, proto stanoví cenu tak, aby odpovídala výkonu "nedodělku".

Já jakožto zákazník se pak můžu rozhodnout, zda mi vyhovuje levnější "nedodělek", nebo chci něco lepšího za více peněz. Kdyby AMD čekalo, až vše odladí k dokonalosti, byla by to pro mne, jakožto zákazníka, méně vyhovující situace. Tohle přece nelze s Windows ani náhodou srovnávat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale lze ... VSetko je v podstate "nedodelek". Aj Intel stale vylepsuje a vylepsuje. KEby to nerobil, skoncili by sme u 4004 nie nahodou?

Preco sme neskoncili u architektur P5, P6, Netburst, Core, Penryn, Westmere, Sandy Bridge, Ivy Bridge, Haswell, Broadwell, Skylake, Skymont ... vzdy najdu nieco co sa da vylepsit. V pripade Netburstu to platilo v takych velkych rozmeroch, ze az ...

NO APRPPO: nechsta sa nahodou Intel uviest na trh chipsety pre Hasswell s bugom v USB3 radici? Chlapsi sami si odporujete, vzdy je vsetko v podstate nedotiahnute !!!!! Akurat tie Intelovske CPU maju od roku pana 2006 vacsi vykon na jadro a takt, maju cool instrukcne sady a cool vyrobne procesy ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak z nouze cnost, asi nechapete prilis vyznam.AMD jenom nema miliardy aby si mohlo hrat jak Intel.Vzhledem k tomu co Intel do toho nacpe, tak to je mizerie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

IMHO vy nechápete význam. Z nemožnosti/neschopnosti přejít na lepší výrobní proces (=nouze) se úspěšně zaměřili na optimalizaci na stávajícím procesu (=ctnost).
Intel s tím nemá nic společného, takže plést ho tu je nesmysl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

už vím, co si dám pod stromeček do svého HTPC, to bude analýza nahraných pořadů a označení reklam pro přeskočení raz dva :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jaký soft tohle umí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tuším že MCEBuddy. Zároveň i zkonvertuje video z Windows Media Center do něčeho jiného (DivX, Xvid, H263, H264 atd...).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky. Budu to muset vyzkoušet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel stejně jako Dochy. MCEBuddy jsem teď přes noc zkoušel a odstraňování reklam taky nefunguje 100% a spíš bych řekl, že to dělá neplechu v tom, že to něco ořízlo moc a reklamy to tam beztak nechalo. Aspoň že si hlídá adresář s nahrávkama a nové automaticky konvertuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MythTV se tváří, že to umí. Ale když jsem to zkoušel (velice krátce) tak to nebylo 100%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto sa AMD musi nechat a je to stary znamy fakt: vzdy dokaze postupom casu z vyrobneho procesu vyzmykat maximum. Vidme 45nm, kde skoncili na 3,3 GHz nativnom monolityckom 6-jadre Ph II X6 1100T, co je diamantovy kus HW a absolutna spicka K10 architektury. Nepochybujem o tom, ze aj 32-28 nm proces AMD vypiluje k takej dokonalosti, ze aj ParnyValec bude mat co robit (podobne ako FX 8150 mal co robit, aby si ako tak zachranil krk aspon v multitaskingu oproti spicke K10).

Intel? Ten sa s tym neserie a vzdy ked mu uz vyrobny proces uz nestaci, tak jednoducho zacne vyrabat mensim (ma na to miliardy). Preto su o 1-2 generacie s vyrobnymi procesmi popredu. Postupom casu sa to ale Intelu vypomsti, ze nezmykali z vyrobnych procesov aj posledne zvysky co sa dalo, kedze ako sa pise, Moorov zakon uz pokryvkava. Ked uz Intel nebude mat kam ist, AMD bude mat stale rezervu na 1-2 zmensenia.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v poslední větě, rekl bych, chybí spojka "ale" :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze 4 jadro s grafkou sa zmesti do 65w, ale take 6-8 jadro bez grafiky sa nezmesti ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je nutné ještě napájet 12480 KiB cache, kterou má (zvolil jsem pro porovnání FX-8150) navíc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No to je hezký - integrovaná grafika v procesoru je o dost rychlejší (50K vs 67K bodů) než GF640M v mým "novým" noťasu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Geforce 640 je podle mě něco jako zmetek. To co předvádí proti HD6670 je vzhledem k parametrům obou grafik zvláštní. BTW taky máš 640M a výrobce noťasu natolik podceňuje svoje zákazníky, že ani není schopný zveřejnit jestli má GGDR5 nebo DDR3?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.