Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 84 % uživatelů PC není ochotno připlácet za podporu AI

Osobně i za své okolí zatím vnímám AI jako chatGPT (a z něj odvozené copiloty) a tvorbu nepovedených obrázků - ALE online v prohlížeči. Proč by si za něco co funguje už nyní měl někdo připlácet?

Ano, lokálně jsou nějaké nástroje na vylepšování obrázků, nebo recall a podobné věci, ale o tom většina lidí neví, nebo je to nezajímá. Navíc upravené fotky lidem stačí už to co dělá telefon sám od sebe.

Takže dokud nepřijde nějaký nástroj, který udělá "whoah" efekt a nebude v prohlížeči/online, pak si můžeme začít říkat něco o příplatku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

neboj, pride DLSS 4.X alebo vyssie, kde bude AI, a nvidia to tak preda, ze 84% pc pouzivatelov zisti, ze bez AI sa neda zit, a bude chciet priplatit za HW s AI.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ChatGPT online ti třeba neintegruje firemní knowledge bazse a není integrovaný do interních aplikací, takže zaplatíš, díky tomu můžeš přidávat vlastní modely a můžeš integrovat do svého workflow.

Třeba Copilot aplikace je fakticky jen webovka, která právě není - zatím - nijak propojená se znalostí tvého počitače, což je problém, protože nemůže fungovat v kontextu tebe coby uživatele, což by mohlo výrazně zlepšit finální výsledky.

A platit samozřejmě můžeš i online AI...

Na druhou stranu to může strašně ulehčit práci, tady je to jak může třeba pomocot youtuberovi který, pokud to bude chtít používat rád nějaký peníz zaplatí https://www.youtube.com/watch?v=Z_H6iuf_4og

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Github copilot integrovaný ve visual studiu není webovka.

Dále neplatí, že nezná lokální kontext. To co se člověk dozví v Github copilot ToS člověka pobaví. Ono to totiž posílá celý zdrojový kód do cloudu. Diskuze s našimi korporátními právníky a IT jestli to povolí nebo ne trvá už půl roku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Píšu o Windows Copilot aplikaci: https://apps.microsoft.com/detail/9nht9rb2f4hd

V jiné reakci níže píšu:
"Ale zatím (myšleno windows aplikace copilot) opravdu nemůže vidět do tvých dat a pracovat s nimi. To mohou leda aplikace, které mají AI implementovánu."

A to je příklad toho Githubu a mnoha dalších aplikací, které k vyhodnocení mají přístup ke tvým datům.

Windows copilota nemůžu požádat třeba o "vyber mi hlavní body ze včerejší školní přednášky".

Až to bude fungovat, tak si třeba v kalendáři najde událost přednáška v lokalitě škola, a najde ve OneNote poznámku propojenou s tím eventem, nebo podle času a případné lokace dokáže poznámku najít i bez vazby, pak si přečte mnou rukou psaný text a nakreslené náčtrty/obrázky a vložené přílohy, vyhodnotí z toho obsah a důležité segmenty. Pokud docházelo k nahrávání audia, tak si udělá transkripci a zařadí do vyhodnocení. Následně v pár větách/bodech sesumarizuje podstatné. Vše samozřejmě díky AI akceleraci zvládne on device bez cloudu. Navíc to bude ideálně integrovnáno přímo ve vyhledávání v systému.

V současné chvíli si ale můžeš zapnout třeba plugin telefon, a pokud to v telefonu povolíš, může copilot šáhnout na některé údaje v telefonu a následně s nimi pracovat. To je zatím jedna z prvních vlaštovek zatím máš osm pluginů: https://ctrlv.cz/RWRF

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ale vůbec není pravda. M365 Copilot vidí do SharePointu i na tvůj firemní OneDrive, takže když ho požádáš aby ti udělal výtah například z firemních směrnic týkajících se IT, tak to udělá. Teda pokud k nim má účet, pod kterým ho provozuješ, přístup. Takže do souborů vidí.
A z Teamsových schůzek ti je schopný také udělat výcuc, pokud správně proběhne transkripce do textu. Dokonce je schopný ti z té schůzky vypsat, jestli jsi něco dostal za úkol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Copilot od MS nemusi byt zly. Je to taky ChatGPT ktory pouziva vase data. Dokaze si precitat vase dokumenty alebo byt sucastou online porady a zhrnut z toho najdolezitejsie body. Alebo prepisat viac dokumentov do jedneho a pouzivat pri tom rozum. Je to taky asistent, ktory za par sekund dokaze spravit to co priemerny zamestnanec za 2 dni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked to tak bude, tak sa ozvi. Ja som z toho, co sa pise o Copilotu, nic taketo nepochopil. Plus neviem si predstavit zeby ako nieco ake prejde cez pravne oddelenie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ale ono to tak vážně funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hocičo z toho zvládne šikovnejšia sekretárka SPOĽAHLIVO a za chvíľu.... za pár sekúnd to možno zvládne nejaká AI, ale výsledok bude úbohý a aj tak to bude musieť skontrolovať normálny človek!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je len zaciatok. AI ide dopredu tak rychlo ze za 2 roky bude vysledok lepsi ako od cloveka. Je to len otazka casu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Copilot je aktuálně převlečený EDGE a ta aplikace dělá přesně to co dělá copilot v edge. Zatím. Nutně to potřebuje propojení s lokálními dat a znalostí uživatele, aby to mohlo pracovat v kontextu toho co a jak v počítači uživatel dělá

A ty různé shrnutí, ano, to obecně očekáváš přímo zabudované do aplikací, tzn že Teams ti budou dělat přepis a případný překlad speakera v reálném čase, že na konci ti to udělá nějakou sumarizaci a třeba to uloží do onenote nebo pošle účastníkům mail a založí jim patřičné úkoly, které byly definované na schůzce auomaticky

Ale ano to jsou věci za které jsou uživatelé/firmy ochotni platit, protože to pomáhá šetřit čas.

Ono i ten strašně hejtěný Recall, osobně několikrát do týdne hledám informaci co jsem nedávno někde zahlédl a chtěl bych se k ní vrátit ale nevím přesně kde to bylo. Někdy ji po složitém hledání najdu, někdy to vzdám. Recall to má v podstatě okamžitě, fakt se na jeho spuštění klepu jak startka bez filtru, za mě to bude nejužitečnější feature Copilot+PC, neberu life captions a vylepšování kamery a mikrofonů, to je vlastnost co je v počítačích (těch správných) už několik let řešená AI.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenom proto, že si občas nemůžeš vzpomenout, kde jsi co viděl, se těšíš, až ti MS bude lustrovat a logovat komplet historii tvého používání počítače, dělat z toho záznamy a analyzovat každý tvůj krok?

No tak ty jsi slušný oddíl :D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A ty myslíš že to bude dělat a zneužívat? Ok, odpovím se stejnou paranoidní rétorikou.

Vážně necháš sbírat info o všem co se na počítači děje a posílat dokonce do cloudu už jen v rámci telemetrie? Natož co uživateli Microsoft neříká a záměrně tají? A co aplikace, které toho posbírají také hromady... Telefon doufám nemáš a nepoužíváš, to bys byl fakt slušný oddíl co vše na sebe dobrovolně napráskáš.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Potenciál toho, co o mě zjistí AI a vyžvaní korporaci, která tu AI provozuje je proti živému člověku obrovský.

Copilot sám o sobě jistě zlý není. O lidech, kteří ho mají přístup k Copilotem získaným datům už bych se to říct neodvážil, protože o nich nevím absolutně nic.

Odděleně provozovaný chatbot má jen taková data, která mu dám (ne nutně přímo). Copilot má vše, co se na počítači dělo (včetně časové osy mých reakcí). Pro mě to tedy znamená, že na počítači s Copilotem nesmím dělat víc, než co chci, aby se AI dozvěděla. Pro jakékoli soukromé aktivity musím mít počítač s jiným OS bez AI.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naivita toho, že to o tobě doteď nikdo nevěděl kde brouzdaš, kolik jsi toho protáhl přes VPN, jak moc jsi aktivní, kam ses hlásil, co máš na disku, je omračující.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel v současné době takhle Copilot nefunguje. Je to reálně jen převlečený edge zobrazující copilot stránku a tím jsou i omezené jeho možnosti. Jinými slovy o tom co máš ve svém počítači nemá páru.
Možná na to má do jisté míry vliv i lokace, někde jsem viděl že v Copilotovi mají nějakou nabídku, kterou u sebe vůbec nemám. Ale zatím opravdu nemůže vidět do tvých dat a pracovat s nimi.

To mohou leda aplikace, které mají AI implementovánu. Ale ta integrace bude postupně přicházet, je třeba ale počítat, že to může v různých koutech světa fungovat trošku jinak, s ohledem na různé legislativy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já to nechápu, je cloud budoucnost, nebo na něj dlabeme a jdeme zpět k mašinám? :D
Nebo bude vše v mraku, ale můj stroj, kterým se tam připojuji musí být HAL 9000? Určitě to není tak, že by se dvě módy praly, že ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cloud je temná budoucnost.

Cloud je buzzword za který se schová kdejaká webová služba, která v pozadí nutně nemusí mít s cloudem cokoli společného.

Cloudové, webové a obecně online služby mohou vést k zotročení (hodně zjednodušeně, protože to je zotročení částečně dobrovolné, podobně jako rozhodnutí, jestli začít s drogou, nebo ne... pak, může nastat ošklivé vystřízlivění a dlouhá, drahá kocovina, zbavit se cloudů ve firmě, která na to přešla je obtížné).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

https://www.bbc.com/news/articles/cd114lllyp6o

Cloud hlavne nemusi byt pre kazdeho, aj ked sa do toho kazdy svojho casu hrnul. Nie vsade ma zmysel vyuzivat cloud sluzby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych tu otázku pochopil asi tím stylem, že máme dejme tomu jeden procesor za 500 dolarů... a pak máme druhý procesor, který je totožný s tím prvním, ale má navíc NPU a proto stojí 600 dolarů.

Připlatil bych si za ten s NPU? Ne nepřiplatil. Nemám pro to žádné využití.. možná se to někdy změní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo už dávno používáš SW, který by to NPU používal a místo toho to teď musí s daleko většími dopady na výkon a spotřebu počítat CPU a GPU.

https://ctrlv.cz/RbVD
tady je příklad vytížení NPU na mém Surface Pro 11. Někdy to tak běží půl dne v kuse, u někoho to může běžet klidně celý pracovní a leckdy i nepracovní den.

Ta zátěž na grafu je běžící Teams meeting, kdy běží auto framing, portrait blur, eye contact a voice focus - zaostření na hlas (odstranění okolního hluku). To stejné se může použít v jakémkoli komunikačním programu, který využívá kameru a mikrofon. Ale můžeš to použít i pro natáčení videa, nastavení lze aplikovat nejen na přední kameru ale i na zadní, případně další připojené.

Samozřejmě že tohle bylo dávno možné i bez NPU, ale potřebovalo to spoustu výkonu jiných komponent a ten výkon stál daleko víc energie, což se mimo jiné projevuje třeba zvýšenou hlučností.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

cize na videotelefonovanie potrebujes 13GB Ram a tablet za 30000? Kks to nevymyslis.. ked este skype nevlastnil microsrot, tak sme to robili na daleko pomalsich PC a fungovalo to. Couz, vyvoj nezastavis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná tě to překvapí, ale k čemu mít 16GB RAM a používat třeba 7GB, pak můžeš mít 8GB a nemusíš mít 16GB. Každý rozumný OS používá co nejvíce z dostupné RAM s drobnou rezervou na nějaké nečekané požadavky.

Stejně tě možná překvapí, že když počítač, který používá 13GB fyzické RAM, mohlo běžet i něco jiného než systém a teams.

A ne, na teams fakt nepotřebuješ tablet, natož za 30 tisíc, to zvládne i low end telefon za pár drobných. Ale opět tě možná překvapí, že na tom telefonu nemůžeš dělat věci, které na tom tabletu za 30.

A ještě víc překvapující může být informace, že ten tablet za 30 je druhý nejlevnější počítač, který jsem kupoval - a nevrátil - od roku 2001, kterých za tu dobu bylo 12. Nejdražší byl notebook za 53 tisíc v roce 2004, když zohledním současný a tehdejší příjem, plus životní náklady tehdy a teď, tak bych dnes musel koupit počítač za cca 200 tisíc, abych tu cenu pocítil stejně jako před 20 lety, jenže teď je to všechno neskutečně levné a i za telefon dám víc než za ten tablet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

84% není ochotno připlácet.... ale správný obchodník se zamyslí s řekne si, celých 16% je ochotno si připlati.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak a když to vztáhneš na uživatele počítačů kterých je přes 3mld, tak jsi na 450 milionech potenciálních zákazníků, kteří mohou ročně vygenerovat desítky miliard dolarů tržeb, když budou platit třeba jen jedno jedno pivo (5-10 USD) měsíční feečko.

Navíc featury AI jsou běžně dostupné i v telefonech, kde jsou dokonce už docela dlouhou dobu využívané a akcelerované přes NPU.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

84 % není ochotno připlácet, ale stejně to bude platit. Např. když výrobce nezvětší v další generaci iGPU a místo toho přidá NPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S cloudem fakt bacha - poměrně nedávno jsem měl tu čest vidět zevnitř firmu, která svůj produkt provozuje 100% na Microsoft Azure a bylo to výrazně divočejší než jsem čekal. Znatelné mnohahodinové výpadky služby, neexistující real-time support ze strany MS, v čase také podivné stavy se ztrátou zákaznických dat vlivem neproběhlých automatizací ... A samozřejmě zákazník si všímá a nezajímá ho kde je přesně problém, to je potom pěkně zapeklitá situace když nefunguje infrastruktura :-)

Když jsem se na ten produkt v čase díval zevrubněji, tak by 100% bylo možné jej konvertovat s mantrou "local first, privacy first" a online omezit jen na provázanost s 3rd party službami, které stejně jedou už dnes přes nějaké API. Ale zatím není vůle. Uvidíme jak s tím zamíchá AI až se naučí spolehlivě programovat větší projekty (polo)automagicky, ale cloudu v nějaké podobě se už nejspíše nezbavíme - nakonec samotná státní správa právě do cloudu míří, já už s úřady komunikuji nějakou dobu primárně elektronicky a na úřady jen chodím vyzvedávat potvrzení a podepisovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ten příklad je spíše problém špatné architektury, šlendriánství nebo přílišného šetření. Jsem součástí řešení běžícího v cloudu (AWS), které aktuálně vyřizuje 2,2 miliardy požadavků (volání backend API) měsíčně, což rozloženo v čase znamená asi 850 volání za sekundu, samozřejmě že reálné rozložení je jiné a ve špičkách to bude mnohonásobně vyšší číslo. Nejvíce selhávají právě scénáře, které komunikují se službami třetích stran.

AI v cloudu byla nutnost kvůli výkonu a proto se také začíná nějakou dobu razit NPU, které mají dostatek výkonu na to, pracovat s menšími modely lokálně, což kromě případné bezpečnosti řeší hlavně situaci, že takové AI můžeš použít i když nemáš konektivitu. Třeba hlasoví asitenti v mobilech, rozpoznávání hlasových povelů nebo vstup diktováním bylo nutné posílat do cloudu, kde se to vyhodnotilo a výsledek šel zpět. Dnes velkou část povelů nebo diktování zvládnou, díky integrovanému NPU, hodinky.

S tím jak se výkon NPU mezigeneračně zvyšuje výraznými kroky, tak se dá lokálně řešit stále víc a víc věcí s vysokou efektivitou, nechceš aby se ti ty hodinky vybily už po pár použitích asistenta nebo nadiktování několika zpráv, pokud by bez NPU měly vůbec dostatečný výkon na zpracování v reálném čase, tak by musely využívat mnohonásobně méně efektivní CPU/GPU jádra.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ake su potom SLA na sluzby prevadzkovane spominanou firmou? Asi ziadna vysoka dostupnost na 99.5%. To by im biznis zabili pokuty. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik % si zaplatis, tolik % mas. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako kdyby korporace zajímalo, co chtějí jejich zákazníci:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inak povedane: Na otazku "ste ochotni si priplacat za maticove nasobenie nizsieho rozlisenia (float16 alebo float8)" vacsina (90%) nerozumie otazke a odmietaju platit za to, comu nerozumeju,

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, v Edge jsem dal vyhledat "německé bombardéry v 2. sv. válce" Copilot mi nabídl žebříček, kde se na krásném první místě skvělo cosi, co se jmenovalo Mitsubishi... Jo, za tohle si určitě rád připlatím. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale postavené na Chat-GPT 3.5, ne? Verze 4 už je zas X-krát větší dataset. Plus princip LLM není o tom, co ho naučili, ale že pomocí toho, co ho naučili, se vyzná v datech, které mu pošleš ty. Tím odpadne mraky práce a nahradí když ne lidi, tak aspoň Indy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, píšou tam, že Copilot je Chat-GPT. Ale ne verzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak aspon na neco to odpivda spravne.. :)
https://ctrlv.link/vFWJ
je to 4.0..a moje zkusenost je podobna, jako predrecnika. Obcas z toho vypadne uplna hovadina, rozdily muzou byt i v tom, v jakem jazyce se zeptas, obcas to nedokaze ze zdroju vythanout urcite informace, i kdyz jsou tam uvedene, obcas to prekvapi dobrou odpovedi.. je to jak podle pocasi

..a tady hned jedna odpoved/obrazek, ktery ukazuje neco jineho, nez chces. Pro jsitotu s komunikaci v anglictine., ktera je mene chybova...
https://ctrlv.link/SG64
chtel jsem ukazat ww2 bombarder, ukazal mi ww2 pilota.. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

První obrázek: Čtyřková verze, ale z roku 2021.

Druhý obrázek: Obrázky v Copilot negeneruje Chat-GPT, ale Dall-E. EDIT: Měl jsi to zadat v češtině - v angličtině je pro obojí stejné slovo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

od kdy se pilot rika "bomber"?
kdyz tak je bomber pilot, ale urcite ne 'bomber'

Co mi generuje obrazek je jedno, je to v ramci Copilota a je to proste blbe

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bomber je zkráceně od bomber pilot. Hlavně žes mi to nandal (spíš svojí znalosti angličtiny). Pak mi napiš, až zkusíš zadat dotaz v češtině, kde se to rozlišuje ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..ale to vis ze jo Ladinku..a to ti jsi vyzkoumal kde, ty hlavicko? To te napadlo, behem tech 3s, ktere pouzivas na napsani odpovedi, ne.. :))

Kdyz se chces troubeline hadat, tak se predem podivej na vyznam toho slova.. nez si pridas dasli odpoved do svych 90% priblblych odpovedi..
https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/bomber

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bože ty jsi retard. Hned první odpověď je to, co říkám já:

"bomber -- a person who uses bombs"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jasne, ale to je nekdo, kdo pouziva bombu (treba ji ma v ruce), jako takovou, ne pilot bombarderu ty vole :))
Proc ja se s takovy volem jako ty vubec bavim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám to píšeš - někdo. Jestli nedokážeš rozlišit mezi person a aircraft, tak už fakt nevím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ty nedoiuku jeden, od zacatku se bavime o pilotovy vs bombarderu. Bomber se pouziva jako zkratka pro bombardovaci letadlo. Pilot takvoeho letadla je bomber pilot. Pokud nerozumis, o cem se clovek s tebou bavi, tak se zeptej. Ja se s tebou nebavim o nicem, co se tyka nejake rucni bomby a podobne.

A tuhle hovadinu, co si napsal, si pridej k tem dalsim hovadinam, ktere tady pises
"Bomber je zkráceně od bomber pilot" (c) Ladik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problémeček je trochu v tom, že bomber je nejen zkratka od bombardovacího letadla, ale taky od bombardovacího pilota. Kdybys použil češtinu, tak tam se to rozlišuje už v jednoslovném názvu. V kontextu proto zní fakt vtipně, že jsi původně napsal: "Pro jsitotu s komunikaci v anglictine., ktera je mene chybova..." :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak jsme zase v bode nula Ladiku, co. Nepriznat chybu, zapirat, kroutit se, lhat ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepřiznat chybu - když je tu vidět historie? Ani jsi nesmazal ten screenshot (možná se dočkáme).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dal se lharem uz debatu nevedu.. dole jsem ti postnul jeste primo text z Cambridge dictionary, de je to jasne napsane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jasně napsané: "bomber -- bomber crews, bomber pilot, ..."

O tom, kdo tu lže, si může udělat každý obrázek sám, protože tu je historie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za to ze jsi s prominutim hloupy a nedokazes si ani prelozit spravne text z Cambrdige slovniku, si muzes sam Ladiku. To ze jsi si myslel, ze "bomber" znamena pilot letadla (bombarderu), protoze takovou retardovanou odpoved dal Copilot, za to si muzes opet sam. Mel jsi si napred overit, co to slovo "bomber" znamena, nez si se poustel do diskuse. Ale ty ve svem "3 sekundovem rausi" nepremyslsi. Proste placnes. Kdyz se pak zjisti, ze jsi napsal hloupost, tak misto toho, aby jsi to uznal, zacnes lhat a prekrucovat jak maly Jarda. Tudiz pak se z mouly, ktery nevi co dopovida, stava lhar. A ze to jeste pak obratis, i kdyz ti clovek dokazes, ze lzes a prekrucuje, tak to pak z tebe uz dela bud tuplovaneho lhare a nebo mentalne nemocneho cloveka, coz tuplovany lhar je svym zpusobem taky.
To je asi tak vsechno, co se ti da napsat. Necekam, ze uznas chybu, protoze to jsem u tech tvych komentu, snad nikdy nevidel. Takze klidne pokracuj dal, ale mozna se zamysli and tim, proc ti vetsina lidi na tve komentare (stejne jako treba JirkaK) ani neodpovi..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já že něco překrucuju? Cituju tvoje citace a odkazy ;-)

To je asi tak vsechno, co se ti da napsat. Necekam, ze uznas chybu, protoze to jsem u tech tvych komentu, snad nikdy nevidel. Takze klidne pokracuj dal, ale mozna se zamysli and tim, proc ti vetsina lidi na tve komentare ani neodpovi..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..a nakonec ti tradicne hrabne, a zacnes kopirovat stejne odpovedi nazpatek.
A pak ze nejsi mentalne naruseny..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To vygeneroval Chat-GPT, jdyž jsem bu řek, ať se chová jako retard.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"...
bomber

These are words often used in combination with bomber.

bomber crews
The state of readiness and alertness of our bomber crews is extraordinarily efficient.
From the Hansard archive

bomber pilot
It is necessary for a bomber pilot to have only something like 400 hours in the air.
..."
samotne slovo tenhle vyznam samzorejme nema. Ale lzes hezky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, fakt? A přečetl sis, co cituješ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bomber == bomber pilot
sice platit může, ale pouze u jednomístních strojů (viz. střemhlavý bombardér)

bomber crew zahrňuje celou posádku většího stroje, ze které je o zaměřování a samotné shození pum náplní práce pouze několika členů.
V tomto případě piliot sice je pilotem bombardovacího letounu, ale není bomber pilot

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to neřešil. Inteligentní člověk Ti dá v případě nejednoznačného dotazu doplňující otázku, aby tu nejednoznačnost odstranil - to AI neudělala, takže pořád nic moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se bavime v akademicko-prakticke rovine, tak osobne si myslim, ze za beznych okolnosti nikdo nebude pouzivat slovo bomber ve smyslu pilota. Je mozne, ze v tom priklade, kdy je pilot, zaroven i bombometcikem, je mozne, ze kontextove by se to mozna dalo pouzit, ale prvotne, bude i ten bombometsik nejdrive pilot, jelikoz v bezne konverzaci jakehokoliv typ jednomistnych letadel, se rika "aircraft pilot" nebo zkracene pilot.
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesto ty jsi slovo bomber použil ;-)

EDIT: Ve vygenerovaných obrázcích může vypadat, že jde o jednomístný bombardér.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Copilot používá 2 LLM. Vyvážený je gpt 3.5, toho se na nic neptejte, to je debil. Přesný a kreativní jsou 4.0, ty jsou lepší. Já používám nejvíc ten přesný.
To, že LLM má proměnlivou spolehlivost je jasné. Také, když se vzbudí USA, tak jde výkon dolů. Taky je ten bastard schopný lhát a vymejšlet si hrozný hovadiny. Dokonalé to není ani z daleka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak psal kolega, veřejně dostupná verze není nejnovější model... ale..

Máš pravdu, když se zeptáš takto - já šel přes copilot windows apku dostaneš to Mitsubishi s odkazem na český modelářsý web s článkem "10 nejlepších bombardérů 2. světové války" kde ty německé jsou také a zřejmě to v kontextu vybral špatně.

Zeptej se ale v angličtině, já to udělal: https://ctrlv.cz/PWdi
za mě cajk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to 4.0, nic novejsiho snad verejne dostupne neni..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přímo v tvém screenshotu je napsáno "čtyřková verze, poslední update 2021". Věřím, že jsou i novější roky, koneckonců jde o jedno z nejvíce rozvíjejících se odvětví teď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.