Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Acer Microsoftu: Hardware vám nejde, jen naštvete partnery. Nechte Surface plavat.

Byt vyrobcem PC tak ladim Linux na svych strojich abych mohl nabidnout alternativu. Ale tyto firmy nejsou ochotni investovat par kacek na zalozni plan. Az je Microsoft ustrihne, nastane rok nebo dva prazdne okno bez slusne nabidky, s produkty site horkou jehlou... a vsichni malem zkrachuji. Vydela na tom jen Microsoft protoze se pripravuje! Stejne tak jak Apple. Proste silnejsi posili jeste vic a ti slaby upadnou do zapomeni.. a bude to chyba managementu, jez si toto neuvedomuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Záložní plán nejspíš bude ubuntu + steam :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Magnézium = hořčík.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

On je to konkrétně elektron, respektive variace na elektron, ale vzhledem k tomu, že je v IT branži nejvíce zažité spojení "magnéziová kosntrukce" (pravděpodobně proto, že je bylo zažité už i u fototechniky), se ho držím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle wiki elektron obsahuje 90% horčíku , takže za sebe, s magneziovou konstrukcí nemám problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. to musi bejt celkem nebezpecny :-) ... elektronova slitina to asi nebude a zkusim hadat ze v tom vyrobku bude toho horciku silne pod 50% ... za casu nasich otcu .. kdy se delali disky k autum z elektronu ( pote zakazano) a delali se i stojanky k motocyklum z elektronu ( zaplatpanbuh za tlakove liti hliniku v dnesnich dobach) tak se stojanky pilovali a delali se z toho bouchaci kulicky ... to same ty disky kol .... byla sranda kdyz se pridrelo lozisko naboje kola ci vzpricil tremn brzdice a zacalo divoce horet kolo ..... horcick celkem divoce hori .. a prakticky horcikovy prach je temer traskavina ... prinejmensim prudce hori ... takze troufam si rict ze horciku tam bude pod 20% ..... rekl bych ze ten vyrobek bude nejaky druh slitiny duralu ( dural obsahuje take procenta horciku)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, i soustružení elektronu je moc pěkná věc :-) Ale právě ve fotoaparátech ani noteboocích tření ani zahřátí na zápalnou teplotu nehrozí (to by dřív odtekly všechny plasty). Vzhledem k tomu, že někteří výrobci rozlišují u svých produktů mezi kosntrukcí z hořčíkové a hliníkové slitiny, bych si troufal tvrdit, že v prvním z případů skutečně o dural nepůjde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.. tak i o duralu, jak jsem psal jde mluvit merketingove o horcikove slitine ... s hvezdickou a malinkatym pismem pod carou : s vyssim obsahem hliniku kde horciku neni mene nez 4% ( napr :-) ) .. ad to zahrati a treni ... no zrovna u notebooku me prislo na pamet, plapolajici baterie :-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nestane se vůbec nic :-) na trhu bude jen o bazmek víc ... MS moc dobře ví že nemůže odstřihnout ostatní výrobce

a pokud výrobci budou přecházet třeba na Ubuntu tak já to jen uvítám a myslím že nebudu jediný, prostě klídek ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna Acer si nemá co vyskakovat, i Microsoft dělá lepší hardware než oni...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sice vím na co narážíš, ale tady nejde pouze o Acer. Microsoft svým partnerům přináší ohromné zisky a samozřejmě zisky tečou i naopak. MS sice tvrdí, že surface je pouhá reklama na Win8 a ukázání cesty vývoje pro ostatní a že nechce ostatním výrobcům (svým partnerům) krátit tržby, ale kdo ví. V každém případě se MS pohybuje na velmi tenkém ledě a jeho partneři jsou z toho holt nervózní. Pokud by se měla tato spolupráce (spíše symbióza) nějak narušit bude to mít imho negativní dopad pro obě strany.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pohnutkam aceru se nedivim, ikdyz pochybuju, ze by MS udelal takove rozhodnuti bez predchozi domluvy. Nevim co je ta WoA nebo co, ale pocitam, ze MS jim proste toho da pred Vanocema vic a bude. Podle me se jen CEO nepochopili:) Naopak si myslim, ze je dobre, kdyz MS zacne vyrabet vlastni HW, ale nesmi odstrihavat ostatni vyrobce. Surface vypada opravdu HOOODNE zajimave. Bude asi hodne drahy a exkluzivni kousek HW, jako ma treba apple. Ale presne tohle muze W8 nastartovat. MS je znam, ze dela sice trosku drazsi, ale zato kvalitni HW, staci vzpomenout mysi, klavesnice a podobne. Nastesti nejsou tak exkluzivni (zvlaste cenou) jako apple:) At to bude jak to bude, MS se s dodavatelama urcite domluvi a doufam, ze surface vyjde a ze tohle hastereni neovlivni negativne jeho cenu, protoze stejne jako mobil s W8 (konecne vypada jako nastupce legendarnich WM) jako nahradu za znacne nevychytany android, bych si rad v budoucnu poridil i surface:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Nevim co je ta WoA nebo co"

WoA = Windows on ARM

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že Surface je spíš zařízení, které má udat trend, MS chce ukázat, jak si představuje ideální počítač pro Windows 8 (podobně jako Google Nexus).
Co se týče zisků, tak MS tečou peníze z jiných zdrojů, na prodeji svých vlastních tabletů nepotřebuje tolik vydělávat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych jen ke dvou vecem :
Prvni neverim tomu ze by nekdo sel z Win na linux, pokud vyrobci budou hledat jinde bude to zase Google.

Druha: Kde chodite na ty nesmyslny reci o predrazenosti apple? Jedinny slusny ultra book ma Asus a stoji o poznani vice nez air od applu. Pokud beru v potaz periferie na mobiolni zarizeni applu na ebay je koupite za par kacek ,Klavesnice k ipadu stoji 69 euro pro galaxy tab 159 vcetne mysitka. Opravy: prikladem je screen na samsung galaxy s2 130- 150 euro na iphone 4 ,4s 22-43 euro, oba telefony stoji stejne !!
Kolik dnesnich notebooku vydrzi 3-4 roky studia, to znamena kazdodenni noseni a celodenni manipulaci. Acer, samsung, asus , sony ani nahodou. Bud koupite macbooka a nebo lenovo. A Lenovo nestoji mene nez apple i kdyz da se ... . Navic nejvice macbooku je mezi studenty a verte neni to tim ze by mali nejakou zavyslost a nebo si tim lecili nejake mindraky. Znacky a znackove je postkomunisticka nemoc byvale vychodni evropy, tady je kazdemu fuk co mate a od koho to je.
Navic co je nej tak to je galaxy s3 ;-)
Jinak iphone 4s za 1 euro 45euro pausal na 18 mesicu. proto ma iphone kazdej kdo chce a vazne to neni nic z ceho by mel byt nekdo vyplesklej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si nesouhlasit... Právě že studenti a puberťáci jsou ty co nejvíce tíhnou k tomu aby to bylo vše hlavně IN a značkové... dospělému vyzrálému člověku je to spíš jedno, hlavně že to funguje tak jak má.
Co se týče Apple tak si také dovolím nesouhlasit, to že jsi našel pár příkladů kdy je něco dražšího než Apple nezmění nic na tom že u Apple se hodně platí za značku a exklusivitu kterou se snaží Apple vytvářet uměle tím že nakupuje nové technologie a platí za to aby byli nějakou dobu jen jejich.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vela notebookov ma slusnu zivotnost a nemuseli stat 2000EUR. Brat ma jednu staru Toshibu. NB svojho casu za 21000 SK(mozno najlacnejsie z vtedajsej rady satelite) a za 6 rokov som v nom vymenil len baterku a to sa poflakuje rozne po dielni a nik ho nesetri. HP pro book tiez len tak lahko nerozbijes a zacinaju na 600EUR. Za to vedsina Apple veci sa nepouziva ani do konca zaruky. Teda aspon ich iHracky. MacBook pro som u nikoho este nevidel. Ale iHracky su metrosexualov a vo svojom okoli bezne vidim, ze ludia to menia hned ked vide nastupca.
Periferiu su tiez blbost pretoze k tomu Samsungu pripojim cokolvek co ma USB.
A k tomu pausalu 45EUR neminie ani podnikal co ma telefon stale na uchu. Ja si vystacim s pausalom za 12. Ale na to prides ked skoncis skolu a zacnes si svoje veci financovat sam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale správná ovce inovuje jablečný park co rok a max do dvou týdnů od keynote, jinak by byla děsně out, takže na co jim ta životnost je?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím nevím, kdo z dua Microsoft - Acer začal první s nevěrou, takže teď asi nastane tzv. italská fáze jejich vztahu, ale věřím, že nakonec bude následovat usmiřování. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A Acer také nabídne nějaký tablet z kovu, nebo jenom z levného plastu ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.