Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Adobe postihl globální výpadek, opět ukázal slabinu cloudových služeb

Já bych "velké zlé adobe" klidně použil, protože to je trefné a korektnost je cesta do pekla.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Výpadky mi až tak nevadí - ty jsou koneckonců všude, cloudy se moc nekazí, určitě míň, než PC doma. Spíš mě u všech těch mraků rozčiluje, že je to jeden den tak a pak se udělá nějaká změna a je všechno jinak a pokud se to uživateli nelíbí, tak si může jít leda tak stěžovat na lampárnu. Specialistou na to je Google - celkem dobrý otevřený (!) talk nahradí hrůznými hangouts, Reader zruší úplně, Picnik zprasí a tak můžu pokračovat klidně dál. A uživatel si může tak leda naprdnout.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

U guglu jde o vselijake blbiny "zdarma", sic zamrzi kdyz si na ne jeden zvykne a zrusi/zmrvi je - ale cert to vem. Zato ne zrovna levny fotokram + spol. coby pracovni nastroj v pausalu a v cloudu, to je desna hovezina. Hlavne ze warez se tomu muze vesele smat, dalsi pripad jak nasrat akorat ty poctive.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí lze hangouts zase přepnout na "starý dobrý" talk. Ale pak mi zase chybí možnost měnit si velikost okýnka, ve kterém běží.

Jinak se vsaďte, že pokud příště adobe povolí být X dní bez aktivace, tak příští "katastrofický" výpadek bude jako na potvoru delší :D Holt na cloud by se člověk neměl spoléhat s věcmi, které nutně potřebuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale to Adobe nezajímá. On potřebuje plynulý přísun cash. To když sis koupil Photoshop, klidně si mohl s jednou verzí vystačit i pět let a nemusel nic upgradovat, protože support na OS máš a i při upgrade OS většina aplikací s tím nemá problém a tak tě nic nenutí platit. Ale v cloudu je to o jiném. Po čase ti licence vyprší a milí uživateli plať. Je mi jedno, že z nových funkcí , fičurek a co já vím co ještě, nevyužiješ nic. Ten cloud od Adobe je výhodný jen pro ty co pravidelně upgradují, na osatní je to bič.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pet let vydrzi pouze pokud si nekoupis novy fotak. Protoze podpora noveho fotaku je v nove verzi Adobe Camera RAW, ktery samozrejmne vyzaduje i novou verzi Photoshopu. Tudiz 5 let stary Photoshop stejne nutno upgradovat za plnou cenu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A opravdu je potřeba na úpravu fotek z RAWu photoshop za (kolik dnes vlastně stojí?), když jde určitě stáhnout free program nebo koupit nějaký offline?
Moc se v tom už neorientuju, ale dodnes používám Photoshop 7 a novější nemám potřebu. Ano, nemám foťák s ukládáním RAWů. Neživím se tím (teď už). Ale podle mě nové verze mají jen hromadu balastu kolem, který za ty peníze nestojí. Určitě se v tom najde i něco opravdu užitečného, ale pak je na každém aby si zhodnotil, jestli mu to málo za ty prachy stojí. Zvlášť když se dnes kupuje roční licence ;(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

APS 7 tuším není 64bit aplikace a to jej celkem znevýhodňuje při dnešních parametrech fotek a možnostech osazení RAM. Jinak na běžné úpravy pochopitelně postačí dostatečně. Ale cloudovou licenci, to fakt ne e.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mam CS5 12.0 x64 (original kupovany u Syntexu v 2010) a pri prechodu z 450D na 5D Mk3 me raw dal normalne nacita a vse funguje uplne stejne,a opravdu si nemyslim ze az priste treba za 2-4 roky prejdu na jiny zase novejsi fotak, ze by to nefungovalo :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To se muzeme klidne vsadit. ;) Timhle je Adobe celkem "proslavene" (sam jsem resil u Nikonu 1)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To samozřejmě jisté není. Třeba v CS3 raw z Canona 5D MkIII neotevřete. Adobe ob generaci zahazuje podporu raw pluginu ke starším generacím Photoshopu. Pro CS5 už se upgrade nedělají, takže nové kamery tam nezahrnuté již fungovat nebudou. MkIII přišla tuším ještě v době photoshopu CS5.5, takže zahrnutá je.

Nicméně obejít by to mohlo jít třeba tím, že se RAWy zkonvertují do DNG, nemýlím-li se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A navíc ta cena! sice si mnozí zákazníci již "ne"zvykly na 1 USD= 1€ ale Adobe je v tomto unikát v USD stojí Adobe CCloud 49,99/ měsíc a v eurech 61,49€/měsíc drzejší firmu jsem již dlouho neviděl!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"více než 24hodinový výpadek" Rozumiem ze ziaden system nema 100% spolahlivost, Ale tak dlho ? Co tam na tom robili? Niesom az taky odbornik ale aktivacie neriadi len 1 server/farma. Ako mohl nabeh zalozneho systemu trvat tak dlho ? Alebo na zalozny vobec neprepli ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně vás ktré to postihlo si tel. stěžujte páč jinak se vám Adobe ani neomluví minule při problému s nabouráním do jejich systému a následnému problému s přihlášením, jsem si stěžoval a dostali jsme aspoň 3 měsíce zdarma ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.