Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AM3+ procesory budou opravdu kompatibilní s AM3 deskami

MSI Big Bang Conqueror se socketem AM3+ (AM3b) a čipsetem AMD 990FX
Prakticky už to řekl Asus, když před několika dny oznámil podporu nových AMD AM3+ procesorů s jádry „Bulldozer“ ve svých AM3 deskách formou pouhého upgradu BIOSu, nyní německé ATI-Forum tvrdí, že má informace od zdrojů z branže, že prý bude podpora AM3+ procesorů v AM3 deskách skutečně jen na libovůli výrobců desek, zda nové procesory zařadí do svých BIOSů. Přesto je potřeba se zeptat, co vlastně přinese AM3+ socket, přesněji čipsety AMD 9. řady?
Tabulka kompatibility AM3r2 (AM3+) s AM2r2 (AM2+) a AM3

Podle serveru ATI-Forum.de bude jednou z novinek další extra link z procesoru do čipsetu, který bude určen pro kontrolu teploty procesorových jader. Půjde o tzv. „SB-TSI“ (SideBand Temperature Sensor Interface) a povede přímo do jižního můstku SB950, který pak bude podle toho řídit větráky.

AMD 9-Series Chipsets

Další rozdíl, který předpokládáme, bude pravděpodobně v rychlosti komunikace mezi procesorem a severním můstkem. Naznačovaly to už dřívější prezentace a hovoří se též o HyperTransportu 3.1. Ten má oproti 3.0 o 23 % větší datový průtok (51,2 GB/s oproti 41,6 GB/s) a také nižší latence. Zda to bude mít na práci procesoru, případně grafik nějaký znatelný vliv, ukáží až reálné testy.

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku AM3+ procesory budou opravdu kompatibilní s AM3 deskami

Sobota, 26 Březen 2011 - 01:19 | Jan | Já se netěšil už v minulém článku, protože Asus (...
Pátek, 25 Březen 2011 - 12:27 | Ricky | Já očekávám že třeba za rok vyměním svůj AMD...
Čtvrtek, 24 Březen 2011 - 12:41 | MACHINA | jako určitě je to fajn, myslím ale že se často...
Čtvrtek, 24 Březen 2011 - 11:11 | Ricky | Nikdo nepíše žádné příspěvky, nikdo neslaví? Což...

Zobrazit diskusi