Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zastupitelé Brna řekli „ne“ Amazonu, vláda hledá řešení

Brněnští zastupitelé opět ukázali, že je to jen banda neschopných a nekompetentních šašků. Tím jak to (ne)schvalovali poškodili nejen Brno, ale i celou ČR. Vždyť kdyby hned na začátku řekli NE, už se mohlo začít stavět někde jinde, místo toho si kladli čím dál nesmyslnější požadavky. Celé to vypadá, že ta banda zlodějů okolo Šťástky (toho znám od vidění z hospody, takže tuším co je to zač) jen čekala, až někdo nabídne "všimné" za to že jim to schválí (volby se blíží, peníze na kampaň se hodí, zvláště když tradiční sponzorské krysy opuštějí potápějící se loď ODS).

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Je krásné mít jednoduchý svět a jasné nepřátele, hned se vám lépe dýchá. Jen nesmíte pak chtít věci chápat jak fungují doopravdy.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To hlavně napiš Behemotovi :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to samozřejmě jsou svině svinuté, je ovšem třeba připomenout, že to všichni a všude. V Brně se krade relativně stejně jak v Praze (Jižní centrum, Jalta, Onderkovy ciciny, MHD), samozřejmě úměrně velikosti a rozpočtu absolutně méně, takže se o tom tolik nevyplatí psát.

Nejlépe o majetek pečuje soukromý majitel - je totiž jeho.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo to je jasně všude kolem vidět . Zejména třeba na takovejch bankách USA. Aby bylo zase ideologicky jasno .Behemota si vážím za jeho testy a i názory ohledně sračkoidních výrobků ( denně mi projdou servisem) ,ale tyhle ideologický zvratky let 90tých mne fakt nadzvedávaj.Hoši ,rozhlídněte se taky občas kolem sebe jak ty vaše ideo-poučky ze slabikáře fungujou.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kdo nemaze, nejede.

Uz vidim jak se k nam pohrnou jini zajemci, kdyz vidi ze tu dokazem jen zbytecne zdrzovat a stejne nakonec nic. Driv se o investory pretahovali, nabizeli pozemky za 1kc, danove prazdniny atd. Dnes kdyz sem nekdo chce bez nejakych zvyhodneni, tak si vymysli uplne nesmysly (jak se muze amazon zarucit ze bude dalnicni sjezd, kdyz je to v kompetenci statu) a kdyz na vsechno kyvne tak ho stejne poslou doprdele. Dobry signal pro vsechny ostatni zajemce aby se drzeli od brna dal.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna v tomhle případě žádná škoda.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejde moc o to jestli to byl amazon nebo ne. Jde o princip. Vsichni rvou ze tam nechcou sklad, ale radsi neco vyrabet. Ale po tehle sarade, kdo by uvazoval ze tam neco postavi? Rovnou muzou jit jinam kde neni takova zdrzovaci taktika a maji vetsi sanci.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

To je klidně možný, koneckonců i věřím tomu, že by někdo ten úplatek rád, a proto to neprošlo - vzhledem k tomu, co tam sedí za bandu. Ale co se týče tohohle konkrétního případu, tak moc nechápu tu věčnou hysterii kolem toho, jaká to je škoda, že tam Amazon nepostaví skladiště (kde se sice ohání 1500 pracovními místy, ale dá se předpokládat, že tam stejně budou pracovat spíš cizinci z východu než domorodci). Jo, chápal bych to u nějakého projektu, kde by zaměstnávali lidi na něco sofistikovanějšího, nějaký výzkum/vývoj, technické pozice a tak...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A výzkumák pro 2000 vědců u Brna nikdo nepostaví a nepostaví... Bordel...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

výzkumáky už tu dávno máme, sklady nepotřebujeme

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Stejne nevim co tam lidi chcou, protoze cokoliv je spatne. Sklad - budem prekladiste a zamestnani budou uk. Vyroba - budem montovna pro ostatni (evropska cina), zamestnani uk. Vyzkumak - na to tu nejsou lidi, nepomuze to nezamestnanym prototze ty na to nemaji vzdelani. Takze prumyslova zona, ktera bude jen lezet ladem.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Lidi nechcou nikde nic, nejméně u sebe. Not in my backyard. Stačí, když jim budou chodit dávky poštou.......

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, výzkumáky, co je v TP (třeba IBM) jsou takové spíš manažerské a byrokratické pozice, prodej a tak, hlavní výzkum se dneska přesouvá z vyspělých zemí do Indie. Tam v podstatě taky jsou díky pobídkám a dojení dotací, teď jim chce nakoleon nebo co za buzny přihrát nějaký mega na věci, který komerčně už skoro existují a zvlášť v IBM by nebyl problém je nasadit za odpoledne, kdyby to fakt potřebovali…ale proč nepočkat, až jim to užiteční idioti přihrají a město (=my všichni) zaplatí, že?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna ten BORDEL by dostal povolenie na vystavbu. :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Driv se o investory pretahovali, nabizeli pozemky za 1kc, danove prazdniny atd."

Bohu dík, že se to už neděje!
V Brně máme krásnou zkušenost např. s Flextronics-em a dalšími... MEGA podpořenými firmami... kde je přínos těchto bonusů? Aby to ve výsledku nebylo velké mínus! Kolik těch peněz skončilo v ČR, kolik odvedli na daních v ČR?

Kdyby takové úlevy a bonusy dali českým firmám... alespoň by to zůstalo doma...

Tímto se v žádném případě nezastávám té zastupitelské svoloče (čest vyjímkám)...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak pane, taky blbě. Správně to je KDYBY SE DO TRHU VŮBEC NESRALI A NECHALI TO TAK, NEÚSPĚŠNÍ ZAJDOU, ÚSPĚŠNÍ BUDOU PROSPEROVAT.

Takhle to pak dopadá tak, že úspěšná firma nakonec dotuje skrz násilím vybrané berně svou neúspěšnou konkurenci, dokud není daňová zátěž taková, že buď odejde, nebo bude muset začít brát podporu taky, jinak by zašla. Tam vede tohleto vaše přerozdělování, už teď 20 % lidí živí všechny ostatní, dokud nedojdou všichni, kterým je co sebrat a padne to na hubu. Problém je, že tenhle sovětský svaz západu nezajde tak poklidně, jako ten východní…taky se mi zdá, že to bude tentokrát rychlejší a prachy dojdou mnohem dřív, než za 40 let.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neni to rychlejsi, jen jste prehledl, ze ten evropsky svaz jaksi byl na tehle ceste uz kdyz jsme tady cinkali klicema. Zbavili jsme se jednech prerozdelovacu a pozvali si jine.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka, podle mě to tehdá ještě tak moc nebylo, orientovali se na zbrojení. S ohledem na nová odbytiště, teda pardon, nové državy, to teprve začlo…to je úposledních 15-20 let.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:-) Vy si asi opravdu nenecháte vysvětlit, že žádný "trh" neexistuje, že je to pouze pojem trivializující zástupné metamorfizace, a že vstup politiků do této hry (teď myslím konkrétně Amazon) je pouze nesmyslný zásah z pozice moci, kterou my nemáme a tudíž nemůžeme učinit stejně nesmyslný zásah, který by byl podle našeho - akorát v tomto případě opačného - názoru, a to, že tento nesmyslný zásah se udál na základě principů úplně stejné dohody, jakou by bylo například získání pozemků od soukromého vlastníka, nebo jakou je třeba kartelová dohoda?
A že pojem úspěšní/neúspěšní není jen o - jak se v dnešní době hlásá - ekonomické síle, ale může mít úplně jiná měřítka (zkusme namátkou z ekologického ranku: jsou úspěšní bohatí podnikatelé, kteří si těžbou ropy s prominutím zas**li svoji vlastní zem?; a nebo ještě lepší: jsem (v relativních mezích) úspěšný já, který mám sice výrazně víc než solidní příjem, ale jsem pro společnost či své okolí užitečný jak mrtvole péřovka?)
Víte, vy hlásáte - aniž to asi sám tušíte - jednu velkou pravdu, kterou obratem sám negujete. Až přijdete na to kterou, dostane i Vaše inteligence a Váš rozum s pomocí zdravých etických základů na kterých stojí, také - troufám si tvrdit - trochu více použitelnější výstup.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuju si o tom neco konkretne zjistit, informace od novinaru a podobne jsou znacne zavadejici, i kdyz uznavam, ze je lepsi neco citovat, nez si zjistit korektni informace a vytvorit si vlastni nazor ;-) Treba ze developer nejak pozapomnel, ze dle platneho uzemniho planu tam stavba tohoto typu (distribucni centrum) neni mozna. A je toho vic.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No prave. Meli ho odmitnout uz davno a byl by klid. Takhle jen zdrzovali nekolik mesicu, a kdyz amazon souhlasil se vsim co mu nalozili tak si najednou vzpomeli ze tam vlastne nemuze vubec byt. Tim je krasne videt ten bordel tady, kdy rozhoduji o necem a pri tom nemaji zadny informace. Dobra vizitka a reference pro vsechny co by tu chteli nekdy neco postavit.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A proč tedy o té stavbě v Brně tak dlouho jednali. když dle ÚP tam být nemůže. To to nevěděli ani radní? Ale věděli, jen tahali Amazon za fusekli.......a doufali asi, že se protrhne a něco vypadne.......

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jednání se zastupitelstvy a jejich stavebními komisemi je vždycky na dlouho. Několik měsíců žádná míra a nemusí to být magistrát města.
Tohle je jednoznačně chyba developera - normání je začít porovnáním lokality s platným a plánovaným ÚP a žádostí o územěplánovací informaci, potažmo o změnu ÚP. Pořizování změny ÚP je na měsíce až roky.
Ikdyž nemám o morální integritě brněnských zastupitelů žádné iluze, jak by to asi dopadlo, kdyby se nepodařilo pro odprodané pozemky získat územní a stavební povolení, právě protože platný ÚP vylučuje výstavbu logistického centra? Obava ze žaloby za zmařenou investici je zcela na místě.
Pro dokreslení postupu developera a o jak seriozního se jedná partnera pro jednání doporučuji články v MfDnes - jsou tam fotky na kterým developer už provedl bez jakéhokoliv povolení nebo souhlasu majitele na městských pozemcíh planýrku a navážku ze stavební sutě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skoro bych tipoval, ze to byl zamer investora, pokud by to doslo az do uzemniho rizeni, nakonec "by se to nejak udelalo" ... zmena UP, dodatecne povoleni atd. Spolehali na to, ze v momente, kdy to bude tak rozpracovano, tak si nikdo nedovoli (jak je u nas zvyklem) tomu dat stopku. Myslim, ze prikladu takovych staveb je v Brne a cele CR nepocitane. Pokud neco podle UP nejde, zacne se proste stavet nacerno, a nez by se obce soudily a odstranovali stavbu, radeji se udela zmena UP, vyda se dodatecne stavebni povoleni a je to, jak jednoduche....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Promarněná jakákoli investiční příležitost - škoda.
Promarněná příležitost dostat na český trh tohoto internetového giganta (ačkoli údajně ČR zásobovat neměli, ale nevěřím tomu, že by nezačli) - velká škoda.
Ale jako řidič jsem rád. Na km 196 je dálniční křižovatka s D2, na km 198 oboustranný sjezd k čerpací stanici a na km 201 další mimoúrovňová křižovatka. Na dálnici nemůže být sjezd na každém kilometru. Jedině že by se pro přípojku k Amazonu využilo (upravilo) to stávající připojení benzinky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mapa je špatně. Zamýšlená lokalita není msto bývalé továrny Benq/Qisda, nýbrž dráha starého letiště ve Slatině, cca 2km SZ od v článku uvedené mapky.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

jj, mapa je pořád špatně, byla i minule

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Šak co. Aji bez Amazonu se obejdeme. Za prácou se tu dycky chodilo do Vídně, tož budem chodit dál jako generace našich předků.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé jak se v té triádě na nová pracovní místa nikde moc neobjevuje kolik lidí by kvůli Amazonu skončilo na pracáku až by rozjel tuzemský prodej - kolik stávajících eShopů by jim mohlo úspěšně konkurovat až by vysál podíl na trhu několik desítek procent.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

zase na registraciu amazon.cz a prevadzku firmy nepotrebuje mat v CR aj sklad, doprava z DE/UK/... sa predlzi o 1 den

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To válcování pracemi před schválením zasloužilo flastr. Doručovací budoucnost Amazanu pak vypadá spíše jako šmírovací. Jakoby neexistovaly jiné společnosti - což třeba pozvat DX nebo jinou podobnou čínskou společnost?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.