Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD bude kontaktovat zákazníky, kteří hlásí odpojování USB na čipsetech 500

To znám, USB2 blbne na MSI B350, X470
Můj mobil huawei p9 se odpojuje a připojuje s USB2, takže fotky s toho nevytáhnu.
Musim mobil připojit do USB3.
Myš, fleška, USB zvukovka, klavesnice mi funguje i v USB2, jenom ten mobil blbne v USB2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že to, co popisuješ, je něco jiného. S tím, že k USB připojím zařízení a to se po připojení hned odpojí a hned zase připojí a nelze s ním pracovat, jsem se setkal na různých sestavách bez ohledu na generaci i na to, zda byly postavené na AMD nebo na Intelu.

Na co si stěžují uživatelé, se netýká konkrétní verze USB a zařízení funguje zcela normálně, ale po delší době se (zdánlivě?) náhodně odpojí. Někomu jednou za týden, někomu i několikrát denně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem línej.
Teď jsem to všechno vyzkoušel.
100% dělá to bedna Zalman Z1 Neo (byly v ní obě desky B350,X470)
Problém je přední USB 2 v bedně.
-------------
Vyzkoušel jsem to přes tohle

https://www.czc.cz/gembird-usb-pridavne-porty-pro-mb/57706/produkt?gclid...

Všechno běhá jak hodinky, je to bednou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tupuji, že daný port nedává dostatečnou šťávu pro uživení mobilu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mam podobny problem (B550)... me se po probuzeni pc z hibernace hlasi USB TV tuner jako nezname zarizeni .... musim pc bud vypnout ci restartovat ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. já měl tedy podezření na widle (10)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se, že i toto je jiný problém. Neprobouzení některých komponent z úsporných režimů bývá věcí ovladače daného zařízení. Problém popsaný ve článku se týká odpojení zařízení za běhu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Problém jsem nepozoroval, ale k mojí desce B550 Gigabyte AORUS PRO vyšel 17.2.2021 nový BIOS, který mimo jiné "Improve USB 2.0 compatibility".
Takže něco na tom asi bude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za mne je nejlepsi USB 2.0, pichnu, jede to a to dokonce i na 20 metru, zlata to vec pro autodiagnosticke sady, naopak USB 3.0 ma problem s prepinanim, dosahem plus jeste posledni vydani Windows 10 v2009/H2 udelala v tom sve, laskave zkuste vydani 1903 a pak 2009, uvidite co cikani zas ukazkove dojebali, ja jednoduse nepochopim proc jak AMD tak Intel nemuzou napsat a vydat svuj vlastni USB 3.0/3.1(+) ovladac.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak AMD tak Intel maji svuj ovladac na USB 3

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ve Windows 7 maji ale ve Windows 10 se jiz pouziva ten od Microsoftu, nevim jestli s Microsoftem primo na nem spolupracuji ale verze Microsoftu se neustale vyviji cili co vydani nove verze 10 to novsi USB 3.0 ovladac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Semtam se mi to stane. X570, včera zrovna - kopíruju si data a uprostřed přenosu K.O.
Podezříval jsem čelní panel kejsu, protože se zadními konektory (a prodlužkou) to zatím bylo OK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se tohle taky stávalo na čelním panelu a jen s ext rotačním(ratatatata) diskem. Podle mě je to ale spíš kabeláží uvnitř case, která chytá kdejaký ruch, přidá cca 20-30cm a jeden přechoďák navíc (konektor na case).
Na zadních portech jsem se s tím nesetkal ani u X370 ani u B550.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přední porty mi korektně fungují jen na Dell T3500.
Na levných skříních samé problémy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tipuji, že problémem mohou být nestíněné, případně zpraseně zapojené USB3 připojovací kabely u skříní, jedno jakých. Pár takových jsem viděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se to děje jen ve Vidlích a nikoli v Linuxu, tak v tom zase mají nejspíše prsty Redmondští, asi zase něco zapomněli ošetřit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Včera jsem to na Redditu pročítal a lidi hlásili problém i v Linuxu. Většina lidí (bez ohledu na OS) to "nějak" vyřešila. Obvykle vypnutím C-states v BIOSu, přepnutím PCIe4.0 grafiky na PCIe3.0, nebo dokonce nákupem karty Kouwell s USB porty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jop, na B550 se mi občas odpojuje a hned znovu pripojuje headset, ktery je pripojen pres usb..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám X570 a v pohodě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mne se nahodne, nekdy po 14 dnech, nekdy po 2 mesicich, stane to, ze kdyz do predniho USB3 na skrini prsknu flashku, tak mi Windows prdnou modrou obrazovku smrti se smajlikem. Ale opravdu, kdybych to mel vycislit, tak je to prumerne jednou za 20 pripojeni libovolne flashky.
Podeziral jsem desku, ze tam neco zvorali, jenze kdyz jsem do te skrine dal jine komponenty, menil jsem vse krome skrine, vysledek je, ze to dela porad. Proste PC skrine no, vsechno udelat tak, aby to bylo na hrane a stacilo to, a ono se to nekdy nepovede. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja tu bsod nevidim, me jen zmizi obraz. Ale v logu windows je, ze slitnul ovladac grafiky. Mam gamepad s kterym to dela ve 100% pripojeni. A nepomohlo ani, ze skrin je zanovni fractal design define 7 xl, coz neni levna sranda :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moje zkušenost: Kdykoli je problém s USB, tak zkusit
1) kvalitnější kabel
2) posílit napájení

Příklad: 4portový USB 3.0 hub. Připojený poměrně krátkým plochým dodávaným kabelem přímo do X570. Externí 3,5" disk se tak po půl hodině odpojil. Kabel vyměněn za pořádně tlustý a hned je vše OK i po 24h zátěži a zápisu pár TB archívu.
Stejný hub a 2,5" HDD, pořád se odpojoval. Ihned pomohlo zapnout hub do aktivního módu připojením adaptéru. A to nebyl nic moc, při odběru 5V/2A spadne napětí na 4,6V, při 3A už jen 4,31V. Ale stačilo to.

Hlavně na té kabeláži fakt nemá smysl šetřit. Stačí klidně i značkový UGreen z Aliexpressu, ale neřetězit a nebrat různé laciné 3m prodlužky.

Bohužel různé front headery a 5,25" a 3,5" "záslepky" s USB3 jsou často připojeny příšerným nevýměnným kabelem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jakkoli mám Ryzeny rád, USB 3.0+ je furt nějak zabagované. Už od B350. Například na tomto čipsetu ani k USB 3.0 (modré), ani k 3:1 (červené) nejde připojit Canon EOS 5DMkIV. Připojit jde. Jednou se hlásí, 3x ne. Když se ohlásí, nejde rozkliknout. Zkoušeno na dvou sestavách s ASUS B350 a Ggigabyte B350. Zajímavé je, že pokud se připojí do USB 2.0, tak to funguje normálně. Stejně tak na těchto deskách funguje EOS 7DMkII do USB 3.0. Zkoušeli jsme poslat foťák do servisu (první domněnka), ten je OK. Na Intelech funguje vpořádku.
Tak jsem do těchto sestav dal PCIe kartu s NEC (tuším Renesas) čipem... najednou jde vše, jak má!!!
Zkoušel jsem to na těch dvou sestavách, s třemi různými edicemi W10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to poznam Gigabyte B550 mi castokrat pri starte PC nepripoji mys tiez od Gigabyte. Alebo ked aj pripoji tak mys chodi naopak vo vertikalnom smere Namiesto hore ide dole. Pomoze len za behu odpojit mys a zapojit ju znovu. Alebo na klavesnici sa pri starte PC nespusti podsvietenie klaves. v pracovnom NTB s tou mysou ani klavesnicou nieje ziaden problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, tuto vec sem zaznamenal uz i u b450 ted mam b550. Nahodne se mi odpojovali veci od logitechu, klavesnice,mys i webkamera, samsung telefon a flesky. Myslel sem si ze je to deskou ze umiraji USB porty. Vratili mi penize a tak sem si rikal ze za to mohla deska a tak jsem koupil b550. A ejhle problem zustal skoro stejny akorat s mensm intervalem. Vzal jsem tedy veskere periferie a zkusil na na starsim stroji s chisetem FX990 a problem nebyl zadny. Na B550 drivery od logitechu jsem po ciste instalaci w10 na klavesnici, mys nedaval. Bohuzel na webku jsem musel, jinak jsem nechal nativni drivery od win. A vypnul c­-state. Za zatim me to nezlobi ale webka obcas ano. Ted me opravdu zajima kde je problem. Driver od logitechu nebo chybny navrh desky rady 500 ? Jsem zvedav jak to dopadne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska mi na B550 widle napsaly, ze nezname USB zarizeni a nejela ani jedna ze dvou USB klavenic co mam. Po rebootu vse vpohode.

Predtim mi asi 2 mesice zpet vytuhly windows na nejake USB chybe, tak jsem cely muj monitor na kterem mam vse navesene (USB hub) prehodil na jineUSB, ktere je zrejme z CPU namisto z chipsetu (10Gb USB), ale ani vyrobce mi nebyl schopen napsat, ktere USB jsou z CPU a ktere z chipsetu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.