Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chystá AMD Radeon HD 7970 GHz Edition?

Tohle je uz opravdu moc. Tento clanek je jasne zaujaty. Argumenty typu "cela rada webu nepretestovala HD7970 v dobe vydani GTX680 s novymi ovladaci", tim hur, kdyz uvedete jen dva priklady a delate z nich obecny zaver, je silne neprofesionalni, nemyslite? Nejvetsi svetovi recenzenti zcela jiste meli jak GTX680, tak HD7970, oboji s aktualnimi verzemi. Namatkou vezmeme treba AnandTech, Tom'sHardware, XBitLabs, HardOPC, Overclockers. A stejne vysla GTX680 lepe. Dale tvrdite, ze karty v recenzich neodpovidaly tomu, co si zakaznik koupi a podporite to clanky, ktere maji 0 hard facts, cili nemaji zadnou statistickou vypovidajici hodnotu. A uz vas vubec nezajima, ze sposta velkych recenzentu jasne napsala, ze se jejich karty dostavaji na vysoky GPU Boost zridka a prumerna udavana hodnota 1058MHz je realna. Pak tvrdite, ze dane karty bezi na maximalni GPU Boost frekvenci, i kdyz naprosto nechapete, jak GPU Boost funguje. Viz. treba nasledujici graf

http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_680/images/clock_vs_temp.gif

ktery jasne vyvraci, co jste o GPU Boost tvrdili. Dokonce i sama Nvidia se vam ozvala a prohlasila, ze jejich technologii prezentujete spatne. Proc se misto sireni techto smyslenek se stejnou vervou nevenujete problemum cerveneho tymu, ktere meli nedavno napriklad s drivery? Nebo velkym stiznostem na input lag u HD7970 Crossfire? A napada me cela rada dalsich veci. Tady to je opravdu uz velmi trapne. Tak Nvidia vyhrala, no a co? To je opravdu nutne vydavat kazdy tyden clanek, ktery ma Nvidii hanit a obracet pravdu na ruby? A vazne si myslite, ze to prumerny ctenar neprokoukne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ulevilo se ti? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je mozna otazka spis na autora clanku ne? Zda se, ze vitezstvi Nvidie je neco, co ho velmi trapi a nehodla se s tim smirit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty mi pripominas jednoho OBRovskeho pana, ktery psal, ze gtx670 bude stejne vykona jako 7970. Kdyz si vezmu, ze NVidia byla lepsi v prumeru o 1-5% nez 7970, tak by me zajimalo kolik bude stat ta 670. Jinak dobra slohovka, to se musi nechat. Autor dale jasne napsal, ze AMD u 7xxx zacinalo od nuly, kdezto Kelper je vylepsena Fermi architektura. Kazdy pochopi,ze AMD udelala vetsi skok, nez Nvidia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle te leaknute recenze GTX670 je opravdu stejne rychla, jako HD7970. To jsme si snad asi vsichni uz precetli, nebo ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"uvedete jen dva priklady a delate z nich obecny zaver, je silne neprofesionalni, nemyslite?"
Kdo dělal jaké závěry? O obsahu těch grafů tam není ani čárka. Ale budiž... Dělat závěry ze dvou oficiálních recenzí uznávaných serverů je neprofesionální, ale dělání závěrů z jedněch "výsledků" leaklých před uvedením, je korektní a směrodatné? :o))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vite problem je v tom, ze vy delate zavery ze dvou zdroju, kdyz je jich k dispozici mnohem vic a z toho vetsina s vasim zaverem nesouhlasi. Kdezto ja delam zaver z jedineho zdroje, ktery je v soucasne dobe k dispozici. Co vam na tom neni jasne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak čtu diskusi, řekl bych, že většina nesouhlasí naopak s vaším názorem :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslite tri diskutujici, kteri kdyz si projdu poslednich par clanku o grafickych kartach, vzdy obhajovali/propagovali AMD? To je dost chaby pocet i argument. Od kdy se pravdivost nazoru posuzuje podle toho, kolik s nim souhlasi lidi? V mem svete se to posuzuje podle pravdivosti argumentu. A na ty jste zatim jaksi nereagoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za prvé nejsou tři - umíte psát, takže předpokládám, že umíte i počítat - jen záměrně zkreslujete. A za druhé - i tři jsou oproti jednomu většina :-)

"vetsina s vasim zaverem nesouhlasi"
×
"Od kdy se pravdivost nazoru posuzuje podle toho, kolik s nim souhlasi lidi?"

:o)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja: "Vite problem je v tom, ze vy delate zavery ze dvou zdroju, kdyz je jich k dispozici mnohem vic a z toho vetsina s vasim zaverem nesouhlasi."

x

vy: "Jak čtu diskusi, řekl bych, že většina nesouhlasí naopak s vaším názorem :-)"

Ja pisu o tom, ze za mym zaverem stoji vetsina zdroju a vy na to odpovidate tim, ze s mym nazorem nesouhlasi diskutujici, kteri zde bezne obhajuji AMD? Dost trapne a ani tucet smajlu to nespravi. Opet jste se k memu uvodnimu textu nevyjadril.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pocitat neumite asi vy. Jediny, kteri se nesouhlasne vyjadrili, nez jsem predchozi prispevek napsal, byli TyNyT, mikeczcom a filip544. Zkontrolujte si casy prispevku. To vazne nehodlate reagovat na moji kritiku a budete uvadet jen nesmyslne veci typu "diskuteri s vami nesouhlasi" nebo trapnosti o poctech, cteni atd.?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Boha, běž si dát studenou sprchu. Akorát ostatní ser.š případně i pobavíš, takovej fanatik se fakt nevidí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen pro vasi informaci, pisi vzdy nezaujate. Pisi to co je uvedeno a co je pravda. Jen tomu co je zaujaty se to muze zdat zaujate. Protoze nesne, ze si nekdo dovoluje nesouhlasit s jeho nazorem. Vam bohuzel zezelenal mozek. Tak je to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ne tři, ale jeden, jsou to všechno moje fakenicky!!! :-D

O.M.F.G.!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

čoveče tak tím pádem jako tvůj fakenick tvrdím že tvé skryté já jedná samo za sebe :-P :-D :-D :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

když tě trápí jak je to tu zaujaté, nikdo tě nenutí sem chodit a číst. A vlastně když bys tu druhou část věty vyplnil, asi bys lidem i udělal radost ;-) Vlastně víš co? Založ si vlastní web a uvidíme jak (ne)zaujatý podle fanATIků a nVidiotů budeš... Podle mě bys byl daleko horším autorem a možná bys v (ne)objektivitě předčil i DDcenzuraWorld...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam tomu rozumnet tak, ze vy jste rad, ze je tento web zaujaty a nevadi vam to? Muj komentar byl fakticky a k veci. Rad bych se dockal neceho podobneho i od vas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokuste se tomu rozumět tak jak je to napsané, žádný skrytý smysl tam není. Jde mi prostě o to že tu vždycky je někdo kdo brečí o zaujatosti a dělá jako kdyby on zaujatý nebyl ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to neznamena, ze nema pravdu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v tom to právě je, zaujatý nadává na jiné zaujaté že jsou zaujatí jinak než on.

A upřímně, těch co nadávají na DIIT se zaujatostí je řádově méně než se nadává na jejich konkurenci.... jen jsou více vidět když je jich míň ;-) všichni známe rudý DDworld, zelený PCT atd.... ano, píšou tady svým stylem a píšou své názory. Ale kdo to nedělá? A kdy byla novinařina objektivní? Sorry, ale objektivita je něco, co už dávno neexistuje, pokud to někdy existovalo...

P.S.: je pravda že normálně mám zarudlé oči ale dnes už to je z toho celodenního čučení do monitoru ;-) To však neznamená že neustále budu hanit jednu značku a druhou vynášet do nebes....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Argument typu "nevadi mi, ze to tu delaji, protoze to delaji i jinde a hur" je od zacatku spatne. Me by opravdu zajimalo, jak si autor clanku muze dovolit napsat, ze lepsi vykon GTX680 vlastne neni pravda, protoze to nekde srovnavali se starymi vysledky HD7970, kdyz na vetsine velkych webu delali ty testy s HD7970 znovu a na aktualnich ovladacich? To mi prijde jako sproste manipulovani se ctenari. Nic co jste tu napsal to nemuze ospravedlnit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stále jsme se nepochopili, ale to nevadí ;-) Já tu neobhajuju článek, já jen nechápu potřebu lidí nadávat když sami takový web nikdy neprovozovali, nebo se ve Vašem případě pletu?. Asi tak.

A to že to testovali/netestovali na nových ovladačích.... jakože nějak jsem další testy nehledal, ale že by všechny servery sehnali dališích 10 karet na přetestování.... no, možná v USA to tak funguje, tady.... :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to pablo: Mně osobně přijde článek zajímavý právě tím, že Jirka poukazuje na "marketingový" trik AMD. A nabízí i rozumné vysvětlení, proč se to možná dělá. To mi přijde přínosné, to je podle mně téma článku a je možná i úkolem novináře.

Co se týká výběru recenzí a ostatní debaty. Jirka vybral dvě recenze a ukázal jejich výsledky. Vy ukazujete jiné. Chcete sepsat vlastní článek? Diit Vám poskytne prostor, napište. Mimochodem, podle mně kritizuje autora zbytečně jen kvůli tomu, že si myslíte, že autor chce vychvalovat AMD, zatímco on ho spíše kritizuje. Píše, jak by "nás" AMD mohlo/bude marketingově "krmit".

K argumentu jestli se "pravda" ukáže podle toho, kolik se k ní hlásí příznivců - neukáže. I ten jeden může mít pravdu proti ostatním. Ale aplikujte to i na články, jejichž počtem se snažíte dokázat jiný názor, než které si vybral/citoval autor.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Původně jsem pod tento článek nechtěl přispívat, protože mi bylo jasné, kam se to zvrhne - kdejaký nvidiatista nevydrží fakt, že by něco mohlo být jiné, než zelené.

Ale když už je mléko rozlito, proč to trochu nevylepšit? :-)

Včera jsem četl poslední Computer. Je zajímavé, že se stále opakuje podobný scénář, a to napříč různými periodiky, kdy "velký test" grafik vychází teprve až když má nvidia alespoň srovnatelné grafiky (obráceně to ale nikdy neplatilo). O tom, že grafiky od nvidie jsou vždy "drtiče" (naposledy "Drtivá odpověď"), zato ty od AMD maximálně tak "Novinka od AMD" taky o něčem vypovídá. V tomto kontextu mi přijde no-xova newska naprosto v pořádku, dokonce je tam na plná ústa zmíněn i marketingový trik AMD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U tistenych periodik snad neni divne, ze se s velkymi testy ceka, az vyjdou nove generace obou konkurentu. K cemu by byl velky test grafik, ktery se dela treba jednou rocne, kdyby v nem chybel hardware, ktery ma vyjit za mesic/dva? Podle vas to ospravedlnuje psani clanku s jasne zaujate zabarvenou retorikou a nasprosto nepodlozenymi fakty? Podle me tedy ne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Týden registrovanej a už takovej slovní průjem, nechceš Terroristo už navždy táhnout do prdele ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V pohodě, zase ho na čas vypneme :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Být to můj web, už by si na něm ladil banovacího bota:-)
Hezky bych si nastavoval práh citlivosti na throtlovací příspěvky a kochal se... Jak se to pak bude umět samo vyřešit:-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hmm by mě zajímalo kdy by to shodilo celej server :-P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takový pravomoci bych tomu botovi zas nedával:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Computer je čtrnáctideník a testy dělají celkem často.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je blbost, velký test grafik je jednak naplánovaný dost daleko dopředu (dřív, než se ví, kdy ty karty skutečně vylezou), jednak mezi nimi musí být rozumná prodleva (nedá se to dělat ob tři měsíce), a jednak se obvykle dělá v době, kdy už je po nějaké generační obměně, přibude několik nových modelů a ne jen nereferenční OC karty a tak to má větší smysl. Na to, jestli zrovna vymetla nové modely nVidia nebo AMD se nikdo nikdy neohlížel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč mě sakra právě teď napadlo něco o potrefené huse?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no a kde se haní nvidia? ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim.
Mate zarazene zelene bryle tak hluboko do hlavy, ze to blokuje kognitivni funkce.

Autor uvedl "novinku" a pustil se i do spekulace ( a verim, ze toho vi o grafikach vice nez ja nebo Vy ). Neni to spekulace stylu "trhac asfaltu", ale dobre zduvodnitelna ( viz priklad z historie ).

To ze se v dobe uvedeni GF 680 objevovali ve vetsine recenzi grafy s Catalysty z konce 2011 je nezpochybnitelne. Je rovnez znamo, ze ATi(AMD) karty skaluji s ovladaci lepe, nez nVidia.

Celkove vzato dobra a prinosna novinka.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Presne jak pise Mali.
Co bych chtel ze clanku vyzdvihnout je ale to, ze v nem nikdo nepise, ze by bylo Amd trhac asfaltu (jako to delaji jine weby u nVidie). Z grafu jasne vyplyva, ze s novymi ovladaci a mirne zvysenymi takty dosahuje 7970 velmi podobnych vysledku jako 680. Rozdily jsou v jednotkach snimku, cili si myslim ze situace je podobna jako byvala temer s kazdou generaci, za podobnou cenu maji grafiky obou vyrobcu podobne vykony, ano tu a tam je rada, ktera se vyplati mene, ale vetsinou prevlada dle meho prvni pripad a to ie snad jedine dobre ne?
Nakonec hraci muze byt uplne u pr*ele, jestli ma v kompu zeleno nebo cerveno, ale jestli ma dostatek FPS, kez by takto uvazovali vsichni fanAtici nebo nVidioti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co ty si za idiota?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

marketingova firma Nvidia uz dlhe roky taha za kratsi koniec, a vsetko ostatne su dristy. uz od pociatku ked vysla NV vyzeralo 2x7970 lepsie ako 2x 680. A 1000e za ten shit 690 mi len utvrdzuje ze nie je dovod menit uvazovanie z 2xAMD. Ved nereferencny gigabyte dava default 1000Ghz :))) a cenovo je velmi dobry. Len neinformovany blbec da viac love za NV ked za menej ma AMD a mozno este lepsie :p

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

řekl bych, že to je spíše vyrovnaný souboj. Každý výrobce ale má/měl "to svoje", čím lákal kupce. Ať to je cena/výkon nebo přidaná hodnota (cuda, eyefinity, podpora DP, efektivita na takt nebo watt apod.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.