Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD dává Far Cry 5 zdarma k vybraným grafickým kartám

Si chci postavit kompa sám, abych mohl takové hry hrát, nemůžu si postavit, tak si prostě nezahraju, taky je to jejich smůla, že nemám na jejich hry hw, protože prostě není. Rozhodně si nebudu kupovat už hotovou sestavu, to je blbost. divná doba

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt bias jak sviň. Když NVIDIA nabídne vývojářům her Gameworks který zrychlý nebo vylepší některé grafické aspekty té které hry tak je to zlá NVIDIA, který se snaží nefér zničit konkurenci. Když něco co zvýhodňuje AMD nabídne AMD pro AAA titul, tak se jen o tom informuje bez jakéhokoliv štěkání a remcání... BTW já jsem neutrální, grafiku kupuji vždycky tu, která je v době koupě nejvýhodnější pro moje použití nezávisle na výrobci čipu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

WTF?
Smíchat gameworks (velmi diskutabilní projekt, jehož dopady jsou leckdy negativní napříč všemi kartami, nejen těmi od AMD) s bundlováním her k HW (což běžně dělá i nvidia)?

Mně to spíš připadá, že máš psa a hledáš hůl.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Bundlovani hry ke grafice u NVidie smysl dava, bundlovani hry k sestave u AMD smysl nema. Je zrejme, ze se jedna o minimum kusu, protoze si kvuli tomu nikdo novou sestavu nepobezi koupit.

Ale ze se to jako marketingova akce povedlo, kdyz o tom informuji snad uplne vsichni, to nepopiram. Vetsi vliv marketingu bude urcite pro Ubisoft, ale i AMD dava vedet, ze je tu nejaka hra, ktera dobre pobezi na Vega kartach a vyuzije dostupne technologie Vega, takze urcite i pro AMD to ma marketingove smysl. Realny primy vydelek bych ale neocekaval.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ten bundle v této době je naprosto nesmyslný protože ty grafiky prostě nejsou k sehnání....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze v dobe, kdy se AMD s Ubisoftem domluvili, tak jeste mohly byt Vegy na trhu a naopak to preci pred casem vypadalo, ze bude AMD mit problem je vubec udat. Takze nemohli tusit, ze to dopadne uplne jinak a herni grafika bude nedostatkove zbozi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v tom případě nedává smysl ten bundle oznamovat v této době, kdy jsou karty nedostupné, ale udělat to až se vylepší situace, což může být klidně až za půl roku třeba....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi ano, treba to meli nejak casove omezene, hlavne ale uplne jina odezva je kdyz to udelaji pri vydani hry a kdyz nekdy za pul roku, kdy uz po hre nestekne pes.

Bohuzel pro AMD s tema grafikama, ze nejsou. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi dobře natvrdlý... Četl jsi ten článek? Já se přeci zmiňuji o tom, že se v článku píše, že si AMD taky u vývojářů prosazuje proprietární technologie, které jim zvýhodní v tomto titulu výkon a vlastnosti vlastních grafik, ale u AMD je to najednou jaksi ok. O ten bundle mi vůbec nešlo OMG!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

četl jsem článek. Pokud vím FP16 podporuje i nvidia. A že využili synergie z konzolí, to mi jako problém nepřipadá. Vzhled hry bude stejný jak na nvidii, tak AMD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vega má FP16 optimalizaci a hra bude vypadat na AMD lépe, protože Freesync2+HDR jen na grafikách AMD). Btw, domníváš se správně, že Nvidia má taky FP16 optimalizaci, ale podle všeho tu implementaci musí podporovat software, takže se obávám, že si musím stát za svým původním tvrzením a tvůj komentář mě jen utvrzuje o panujícím biasu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi jste četl špatně, ve článku o proprietárních technologiích není nic. FP16 je přesnost, se kterou mimochodem první přišla Nvidia v roce 2003 s GeForce FX a podporuje ji i na současném hardwaru. Shader Intrinsics jsou standardní funkce API DirectX 12 i Vulkan. HDR začala propagovat Nvidia s GeForce 6800 v roce 2004.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale nečetl jsem špatně viz - https://www.anandtech.com/show/11717/the-amd-radeon-rx-vega-64-and-56-re...

Prostě proprietární využití FP16 za účelem nahnat výkon oproti konkurenci na které to podporované nebude. Vybíráš si informace které se ti hodí do krámu a které jsou při nejlepším neúplné nebo zavádějící... Ptám se, půjde ta optimalizace pro FP16 využít na NVIDIA kartách a bude HDR spolupracovat v tomto titulu s G-Sync stejně jako s Freesync? Závěr, AMD dělá úplně to samé co NVIDIA a nemají si co vyčítat. Pro nás běžné konzumenty a uživatele je to jedině dobře protože to žene vše kupředu. Jenže ty na to nepohlížíš objektivně. Když to dělá NVIDIA, je to zle a špatně, když to dělá AMD, nepadne o tom špatné slovo a ještě se to snažíš okecat, buď z neznalosti nebo nevím proč. Viz níže. Měl bys čtenářům podávat jen objektivní fakta bez biasu k té či oné straně a nechat čtenáře ať se rozhodne jestli je to pro něho špatně nebo dobře. Prostě tady na DIIT vytváříš bias proti NVIDIi a Applu. Pouč se od profíků na Anadtechu - to je IT novinařina hodná následování...

The biggest obstacle for AMD here in the long-term is in fact NVIDIA. NVIDIA also supports native FP16 operations, however unlike AMD, they restrict it to their dedicated compute GPUs (GP100 & GV100). GP104, by comparison, offers a painful 1/64th native FP16 rate, making it just useful enough for compatibility/development purposes, but not fast enough for real-world use. So for AMD there’s a real risk of developers not bothering with FP16 support when 70% of all GPUs sold similarly don’t support it. It will be an uphill battle, but one that can significantly improve AMD’s performance if they can win it, and even more so if NVIDIA chooses not to budge on their position.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

„Prostě proprietární využití FP16“

Na FP16 není nic proprietárního a z principu ani být nemůže. Jde o standardní přesnost, která je standardizovaná v API. Doporučuju zjistit význam slova „proprietární“. Mimo to hardware Nvidie FP16 podporuje. Je čistě její volba, že ho nabízí pouze za příplatek v profesionální sféře. Ani to z něj nedělá proprietární technologii.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No tak tady se asi patří omluvit, protože logicky máš pravdu. Teď je jenom otázka z jakého důvodu tu restricky FP16 NVIDIa na herních grafikách má a proč rychlé FP16 AMD zavedlo až ve Vegách... Můžeš na to odpovědět? To by mě zajímalo. Nakonec snad z toho díky AMD bude benefitovat koncovní zákazník, protože by to mohlo NVIDIi donutit tuto restrikci na nových herních modelech zrušit. Sorry.

BTW, proprietárnímu rozumím... Víceméně pro mě v těch použitých připadech znamená exkluzivní - vulučující ostatní konkurenci. Viz apple konektory vs USB, Nvidia G-Sync VS AMD Freesync. Nvidia měla PHYISC X apod. Prostě nějaký nový standard který ale funguje jen na výrobcích toho kdo ho zavedl za účelem vyžšího výdělku, potírání konkurence anebo taky za účelem lepší ergonomie, vyžšího výkonu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

BTW, Anandech říka tohle - "Launching on March 27, Far Cry 5 includes several AMD GPU specific optimizations such as Rapid Packed Math support for Radeon RX Vega cards and shader intrinsics support for all Radeon RX cards. For the former, Far Cry 5 joins Wolfenstein II as the second game to support that feature." - z čehož by logickly plynulo, že i ty intrinsics shadery budou specificky optimalizované jen pro AMD hardware. Tak kde je nekonec pravda? Mýlíš se ty nebo Anandtech?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi nikdo na svete si nepobezi kvuli hre zdarma koupit sestavu s grafikou od AMD. Ale pro toho, kdo si nahodou pujde koupit sestavu s grafikou od AMD, otazka jestli se vubec do nejake sestavy dostane, asi nekde jo, tak fajn darek.

Hlavne je to dobra marketingova akce AMD i Ubisoftu, protoze AMD muze dat vedet, ze taky existuje aspon jedna AAA hra na svete, ktera sedi grafikam od AMD. Ubisoft ma zase reklamu na takovou nejakou hru pochybne kvality zdarma. Jaky bude Far Cry 5 ale nevim, nicmene tahle hra je od Far Cry 2 takova nejaka spis pochybna, kvalit prvniho dilu zadny nasledujici rozhodne nedosahuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No sestavy jsem teď počítal u tří největších hráčů, je to bída....U zelené svině mají dvě sestavy, u čézety jednu sestavu a navíc jeden kus(?) a u analfabeta mají jednu sestavu, počítano na kusy, tak těch sestav existuje podle mě asi 20-30 kusů, to je fakt špatný.

FarCry 1 jsem nehrál, dvojka mě nebavila, trojku jsem si fakt moc užil a čtyřka mě nebavila....tak uvidíme

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.