Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD dává ruce pryč od SYSmarku 2012

VIA Agrees SYSMark 2012 Not Useful, Quits Too

Richard Brown, a spokesman for VIA, told Maximum PC late Wednesday. “We strongly believe that the benchmarking applications tests developed for SYSmark 2012 and EEcoMark 2.0 do not accurately reflect real world PC usage scenarios and workloads and therefore feel we can no longer remain as a member of the organization."

zdroj:http://www.maximumpc.com/article/news/agrees_sysmark_2012_not_useful_qui...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hrubý překlad: VIA souhlasí s tím, že SYSMark 2012 není užitečný a také odchází řekl Richard Brown, mluvčí společnosti VIA, pro Maximum PC koncem středy. "Pevně věříme, že srovnávací testy aplikace vyvinuté pro SYSmark 2012 a EEcoMark 2.0 nereflektují situace z reálného použití osobních počítačů a jejich pracovní zátěž, a proto cítíme, že již nemůže zůstat členem organizace."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel si tam ted pripada jako kul v plote.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, už chybí jen "bojleři" a Hanka Zagorová :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak pro upresneni: NVIDIA opustila BAPCo uz docela pred casem a zadne vysvetleni nepodala. dle meho to je kvuli jejich "refocusu" na ARM platformu - nic vic, nic min. za druhe by jste taky mohli uvest vyjadreni BAPCo, kdyz uz sem pisete vyjadreni jedne strany a "fakta z blogu", ktera uz byla dokonce na nekolika mistech dementovana (napriklad zrovna ten excel test, ktery je ve skutecnosti nekolika-fazovy).

------
BAPCo has released a statement in return. The consortium notes that AMD approved 80% of the development milestones and that AMD was never threatened with expulsion. The full statement is attached below.

"SAN MATEO, Calif.—(BUSINESS WIRE)—Business Applications Performance Corporation (BAPCo®) is a non-profit consortium made up of many of the leaders in the high tech field, including Dell, Hewlett-Packard, Hitachi, Intel, Lenovo, Microsoft, Samsung, Seagate, Sony, Toshiba and ARCintuition. For nearly 20 years BAPCo has provided real world application based benchmarks which are used by organizations worldwide. SYSmark® 2012 is the latest release of the premiere application based performance benchmark. Applications used in SYSmark 2012 were selected based on market research and include Microsoft Office, Adobe Creative Suite, Adobe Acrobat, WinZip, Autodesk AutoCAD and 3ds Max, and others.

Advanced Micro Devices (AMD) was, until recently, a long standing member of BAPCo. We welcomed AMD’s full participation in the two year development cycle of SYSmark 2012, AMD’s leadership role in creating the development process that BAPCo uses today and in providing expert resources for developing the workload contents. Each member in BAPCo gets one vote on any proposals made by member companies. AMD voted in support of over 80% of the SYSmark 2012 development milestones, and were supported by BAPCo in 100% of the SYSmark 2012 proposals they put forward to the consortium.

BAPCo also notes for the record that, contrary to the false assertion by AMD, BAPCo never threatened AMD with expulsion from the consortium, despite previous violations of its obligations to BAPCo under the consortium member agreement.

BAPCo is disappointed that a former member of the consortium has chosen once more to violate the confidentiality agreement they signed, in an attempt to dissuade customers from using SYSmark to assess the performance of their systems. BAPCo believes the performance measured in each of the six scenarios in SYSmark 2012, which is based on the research of its membership, fairly reflects the performance that users will see when fully utilizing the included applications."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen pro poradek - tak se podivejte, kdo vlastne vsechno v tom konzorciu je - sami giganti. a kazdy ma jen jeden hlas, vcetne intelu. jeste vam to prijde jako "inteluv" pisecek? uz je to jaksi trochu jinak, nez v roce 2002. dost pochybuju, ze by si Microsoft, Dell, HP, Samsung, Sony .. nechali cokoliv od Intelu diktovat

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vsechny tyhle firmy (krom MS) stavi 90% svych produktu na Intelu, takze jim asi dalsi IntelMark nevadi a dost pochybuju, ze budou mit snahu jit proti Intelu. Narozdil od AMD, VIA i NV, to jsou vsichni jeho konkurenti, tem logicky "optimalizace" pro Intel nevyhovuje. Pro me je ti jen dalsi intelem podmazlej benchmark s nulovou vypovidaci hodnotou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vazne? neni nahodou HP uz nejaky cas AMD-only? sony take vydava svoje stroje i s AMD CPU, Dell to same, ne? Microsoft bezi jak na AMD, tak na Intelu ..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

HP je obojetník.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je skutečně dobrý vtip :-)
Nejen, že HP dodává Intel x86 počítače opravdu ve velkém množství, ale odhaduju tak 85% Itanium serverů je od HP.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzes soudit jen podle procesoru pro bezny PC. Realita je takova, ze Intel je nejvetsi vyrobce svabu pro IT infrastrukturu, kdyz se nepocitaj pameti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Leda by připluli kapříci, což by nebylo poprvé. ;D

"BAPCo believes..." mluví samo za sebe. Volně přeloženo - nikdy vám neřekneme, jaká je struktura testů a z jakých studií vycházíme při posouzení, co vlastně ty počítače v reálu dělají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak to je jasne. pointa je v tom, ze snad na kazdem normalnim review webu se klade duraz hlavne na realne testy a syntetiky se doplnuji "okrajove" pro informaci. a vsichni vime moc dobre, ze je amd vykonem pozadu. at uz ke stejnemu zaveru dojde SysMark dobrou nebo uplne blbou cestou, je to sumak. tyhle testy jsou stejne k nicemu

ja si myslim, ze se jen AMD nepodarilo do testu prosadit nejake jejich GPGPU algoritmy a tak se "nasrali" a odesli. jenze pri tak zalostne podpore aplikacemi, jako maji jejich GPU a zatim prakticky nulove podpore APU (i kdyz to se muze casem zmenit), se tomu ani nedivim

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde o žádné algoritmy gpgpu, ale pokud vím, byly vynechány třeba všechny prohlížeče s gpu akcelerací ani žádný test HTML5, staré office a snad i starý Flash. Což si myslím, že byl důvod odchodu také nVidie.
Ještě si vzpomínám na tu kauzu, když BABCo při rozesílání firemní pošty používala adresu Intelu :))))))))))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nvidia odesla v naproste tichosti. kdyby to byl nesouhlas, asi by kriceli. ten zbytek muze byt klidne pravda a muzu s tim i souhlasit, ale jakou penetraci trhu ma dnes HTML 5, akcelerovane prohlizece (kdyz obrovska cast trhu jede na igpu od intelu) nebo treba flash 10.2/10.3? ..

synth testy jsou stejne prakticky k nicemu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To, že všechny syntetické testy jsou k ničemu se asi shodneme. Bohužel SYSmark je trochu jiný, jeho výsledky mají nemalý vliv na pořizování IT velkých firem, státních i nestátních organizací.
Navíc SYSmark nevychází každý rok, takže by měl už v současné verzi akceptovat trendy alespoň následujících jednoho/několika let, ale on nereprezentuje ani současnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fp 10.3 má penetráciu nad 90 % pripojených počítačov a akcelerácia toho spraví dosť aj na integrovanej grafike

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pointa je v tom, že ačkoli je AMD s výkonem pozadu, tak v administrativě (70-90% běžného využití ve fireách i státní správě) stačí libovolný procesor kolem 1500 Kč.

Tudíž nějaké honby za výkonem jsou už pár let pasé ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a 4 giga ram musi kazdemu stacit

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

v anglictine to zni preci jen trohu lepe
"xxxx ought to be enough for anybody."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nikoli, jen že teď, tady a pro tyhle úlohy je relativně zbytečný kupovat cokoli dražšího ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě se divím, že AMD neodešel už při vydání SYSmark 2002, který byl vrcholem trapnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

z clanku: "AMD se přidala až později v roce 2002"

chapu to tak, ze se AMD po tomhle pridala prave proto, aby mohla takovych vecem v budoucnu predchazet. mozna ze to ale bylo jinak

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo to v dobe kdy prvni P4 diky SSE2 porazely v sysmarku AMD na hlavu a pritom to byla ve svoji dobe jedina aplikace, ktera SSE2 podporovala? Byla to takova ta chvilka, kdy Intel este nemel Northwoody a cela platforma Willemate + RIMM byl predrazenej, zhavej nedodelek za strasny prachy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je zajimave, ze se AMD distancuje od atsetokomulibinebone renomovaneho benchmarku zrovna v dobe, kdy maji vyjit jejich stezejni platformy, ktere jak uz je znamo zrovna asfalt trhat nebudou. Myslim ze je to jasne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno nevim nevim, pokud je pravda ta tabulka z clanku (ze 7% rozdil ve vykonnosti zpusobi 40% rozdil ve skore benchmarku), tak je opravdu neco divne, at uz bude Bulldozer jakykoli.

Ale zase tabulka je dilem AMD, kdovi, jak moc je pravdiva ci zkreslena.

A ono, pokud by se povedlo udelat AMD procesor o 7% rychlejsi nez ma Intel, tak by zase skore bylo o 40% lepsi pro
ADM a to prece taky neni k zahozeni. Takze hus hus ADM vyrobte procesor rychlejsi nez Ivy Bridge a jste za vodou :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...platformy, které (podle SYSmarku) asfalt trhat nebudou? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel bude konečne v testoch SYSmarku bezkonkurenčný :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je mozne ze az tieto institucie prejdu na "ARMove terminaly" a data "v cloude" ako o tom sniva aj Strycek Google, tak budu tieto testy koncovych pocitacov bezpredmetne. Viac bude zalezat na vykone infrastruktury za tym.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.