Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD na IFA 2012: Vlastní název pro Ultrabooky nechystáme, jde nám spíš o tablety

IFA 2012 AMD Trinity portfolio - Softpedia
Snímek stěny vydlážděné note- a dalšími ~booky pořídila redakce serveru Softpedia na letošním ročníku IFA. Kromě toho ale přinesla i několik zajímavých informací o AMD a její mobilní strategii…

Mimo samotnou stěnu, která nese 24 modelů mobilních počítačů s procesorem Trinity a Brazos 2.0, byly k vidění i Sleekbooky od HP - obdoba Intelích Ultrabooků postavená kolem APU Trinity. Samotný název Sleekbook je dílem HP, která jako první placaté notebooky s APU vydala.

IFA 2012 AMD Trinity notebook 03IFA 2012 AMD Trinity notebook 04
IFA 2012 - HP Pavillion m6 s Trinity a Lenovo IdeaPad S206 s Brazos 2.0

Přestože HP nebude jediná, neplánuje AMD tuto platformu nazvat nějakým konkrétním jménem. Údajně k tomu není důvod. To ostatně může souviset i s chladným přijetím Ultrabooků - zkrátka není důvod vykřikovat do světa „i my máme alternativu k nepříliš úspěšné platformě“. Pokud neexistuje název, nemohou se k němu vázat ani povinné parametry, ale to zákazníka trápit nemusí. Intel sice s uvedením Ultrabooků nějaké povinné parametry (rozměry, cena…) uvedl, ale protože se jich výrobci nemohli (nebo nechtěli) držet, byly následně přiohnuty, jak bylo třeba - případně přejmenovány na „doporučení“.

IFA 2012 AMD Trinity notebook 02IFA 2012 AMD Trinity notebook 01
Notebooky s Trinity z IFA 2012: Lenovo IdeaPad S405 s Trinity a Sony VAIO s Brazos 2.0

Uživatel tedy bude mít možnost si plochý notebook s čip(set)em AMD pořídit, ale zda mu bude vyhovovat výška, cena, hmotnost a podobně, si bude muset rozhodnout sám.

Ve svých blízkých plánech zástupci firmy věnovali výrazně víc prostoru tabletům a 4,5W APU Hondo, než platformě ultrathin, takže si můžeme udělat vcelku jasnou představu, kterou z mobilních platforem považuje AMD z dlouhodobého hlediska za důležitější.

Zdroje: 

Softpedia (1, 2)

Diskuse ke článku AMD na IFA 2012: Vlastní název pro Ultrabooky nechystáme, jde nám spíš o tablety

Žádné komentáře.