Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Exkluzivně: Přímý nástupce Bobcatů a Jaguárů nebude, vývojový tým už neexistuje

existuje vobec nejaky tablet s cpu od AMD?

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Asi v každé generaci existoval tak jeden-dva kusy, které se ale nikde moc neprodávaly (aspoň ne u nás), většinou to bylo dražší (mívalo to digitizér/pero pro grafiky) a až na jeden od Toshiby to nebylo od velkých značek. Dělat kvůli tomu tabletová APU nedávalo IMHO smysl.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

pravda je, že už v roce 2012 došlo k významné změně ohledně vývoje modulární architektury. Po vydání Vishery (která nebyla Piledriverem v pravém slova smyslu) a po zrušení již hotového desetijádra Komodo byl celý team převelen na práci na nové architektuře (ZEN + Keller) Všechno co vyšlo po Vishera CPU už dělal jiný vývojový team a proč to zmiňuju ? Byl to totiž ten team, který pracoval na architektuře malých jader Bobcat/Jaguar. Ten měl také na starosti (1 rok) odložený Steamroller B, který doznal také určitého přepracování a následně (tam je nejvíce jejich práce vidět) na Excavátoru, který se z původně výkonného a mnohajádrového serverového CPU stal vlastně low power variantou pro notebooky :o))

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?p=8786353#p8786353

Co já si pamatuju, tak se nějakou chvíli pro konzole uvažovalo i o APU ( 4 core Steamroller + GCN )

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že jo, Iconia W500, mám ho doma. Pohání ho AMD C-50, Codename Ontario.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

AMD prezentovalo svuj discovery tablet (neni komercne vyrabeny), slouzil jako prezentace pouzitelnosti DockPortu a dalsiho HW. Prodavanych tabletu s AMD APU/SoC je minimum, po silnych dotacich intelu je to cast trhu, kde se prakticky nedaji vydelat penize.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No tak to dúfam že AM1 bude žiť dovtedy kým nebude nejaká nová náhrada. Mám s nimi iba tie najlepšie skúsenosti. A dosky na ne sú skoro zadarmo lebo nemajú žiadny chipset

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

jj, není lepší prkno+CPU na laciné FHD HTPC než AM1 + Athlon 5350

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze co nedokaze dekodovat hardwarove, nedokaze dekodovat vubec, protoze ten procesor je pomaly jako 10 let stary Intel.

Tudiz v dobe x265 jako HTPC neprilis pouzitelne.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

pri enkodingu do x264 (v Handbrake) dosahuje Athlon 5350 (25W) asi 65-70% výkonu Pentium G3220T (35W)....rozdiel v spotrebe je cca 12W v burne (x264) v prospech Athlonu (TDP nepustí). PS: mám ich oba doma...ale ako HTPC pre fullHD telku použitelné...pre 4K a x265 na to bude treba Carrizo, Skylake, alebo budúce ZEN APU

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

x265 tu mainstreamově ještě dlouho nebude a výhody převažují nad nevýhodami.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jestli má nějakou výkonovou rezervu, tak by docela mohl HEVC dát, alespoň profil Main (Main 10 bude přes CPU náročnější). Osobně nemám moc představu, kolik Jaguarů tak 1080p v HEVC potřebuje (on FFmpeg ani ještě nemá dekodér úplně optimalizovaný).

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je spravna cesta - vytvorit lowend na bazi osekane vykonnejsi architektury je urcite lepsi (a levnejsi) nez vyvijet extra tyhle lowpower zmetky.
I nejlevnejsi Haswell Celeron s prehledem vydrti vsechny Atomy i celou AM1 platformu - pritom cena i spotreba jsou hodne podobne. Lowend ZEN architektury jiste bude o dost lepsi nez Jaguar.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zmetky vdaka ktorym vyhralo amd xbox aj playstation, hej hej, strasne zmetky :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zas na druhou stranu - a to jsem zapomněl ve článku zmínit - už nějakou dobu prosakují zvěsti, že další generace Xbox a PS ponese jádra Zen(+), což by taky asi vadilo jen málokomu :-)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Ale hlavně ta příští generace přijde dřív, protože už v AMD nebude nikdo, kdo by místo toho optimalizoval stávající čipy pro nižší výrobní cenu a spotřebu, tak jak se dělo u generace předešlé.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

no-X: kromě Tralaláka, pro kterého jsou malé jádra něco jako svatý grál :o)) a v nových konzolích viděl nejradši VIA Nano ...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

ackoli to zmetky nejsou, tak AMD vyhralo jen diky tomu ze nabidlo nejnizsi cenu a jako jedine mohlo nabidnout i APU s dostatecnym vykonem pro hry, zadna veda v tom neni, ani Intel ani Nvidia takova reseni proste nemaji a varianta CPU Intel + GPU Nvidia bylo proste drahe a takove konzole by dnes nemeli sanci financne uspet, proste by byli prilis drahe

Intel to asi trapit prilis nemusi a najde si jine trhy kde to AMD znesnadnit, a Nvidia si sla vlastni cestou a nakonec bude mit vlastni konzoli a vybrala si k tomu celkem zajimaveho partnera v podobe Valve (Steam), to kdo tenhle trojzapas nakonec vyhraje se dozvime nejdriv tak za par let 4-5-6

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Pokud dokázala produkt podle požadavků Microsoftu a Sony vyvinout jen jedna firma na světě a to AMD, pak je dost svérázné tvrdit, že to není žádná věda ;-)

Kombinace samostatného procesoru a samostatné grafiky je nejen dražší, ale i méně vhodná, protože pro dosažení stejného výkonu je třeba vyššího TDP (TDP grafiky + TDP procesoru) zatímco u kombinovaného jednočipového řešení, které má společné řízení spotřeby, je celkové TDP nižší než prostý aritmetický součet obou hodnot.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

aha, koukam ze umis cist asi tak jako ja umim pravopis :D spojeni zadna veda bylo mineno jako ze z pohledu vyberu daneho reseni to nebyla zadna veda prave pro Microsoft a Sony

byli vpodstate jen 2-3 moznosti vyberu, prvni byla od Nvidie v podani ARM APU (nakonec se z toho vpodstate vyklubala asi osizena Tegra K1 a nasledne jeste Tegra X1) ale tam je zjevne omezeni a totalni odklon od zabehlich standardu, takze zamitnuto, pak byli rokovani minimalne u Microsoftu s Intelem + Nvidii, kde melo jit o Intel CPU na bazi Atomu Silvermont a GPU v podobe Kepleru a to bylo zamitnuto minimalne u Microsoftu pro prilisnou cenovku (v prvnich dokumentech pro developery se psalo o C2750+650Ti+8GB jako idealni testovaci sestave pro moznou podobu nove konzole) a nakonec bylo vybrano reseni AMD ktere nabidlo na stavajicich technologiich udelat navrh APU podle urcitych specifik, a tady bylo proste rozhodovani snadne a tedy zadna veda, bylo to nejlepsi mozne reseni za nejrozumnejsi finance

predpokladam ze podobne rozhodnuti by udelala vetsina firem

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Hoho, nemyslim si ze by to Intel nedokazal, ci uz pripadne nakupenim nejakych gpu licencii na technologiu alebo rychlejsim vyvojom vlastneho vykonnejsieho HD Graphics. Len Intel proste nic netlacilo ist do tohto segmentu a ako vidiet aj marze tam budu skor tragicke ako nieco o co by sa malo zmysel pobit.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Jasne ze by to Intel nedokazal, ne vcas. MS ani Sony uz nemohly s vydanim nove konzole moc cekat.

Intel dostava svoje HD graphics na uroven nVidie a AMD teprve ten a to ma vyhodu vyrazne lepsiho vyrobniho procesu, prachu ze nevi co s nima a jeste si muze dovolit extremnosti jako eDRAM u top modelu. V dobe planovani konzole nemel na GPU strane nic konkurenceschopneho. Nejde jen tak vzit to nejvetsi HD graphics jadro a placnout ho do procesoru 8x vedle sebe.
Druha vec je potom teoreticke spojeni s GPU od nVidia v licenci. To by slo jeste hur. GPU od nVidie nejsou stavene s ohledem na sdileni pametoveho radice s CPU. Inteli architektura v jejich procesorech zase nebude pocitat s naroky ciziho GPU, protoze HD graphics maji dost jinou vnitrni koncepci v porovnani s Keplerem nebo GCN. Ve vysledku by z celeho chipu zustaly jen x86 CPU s L2 a vypocetni jednotky Kepleru. Vsechno ostatni by se muselo delat komplet znova vcetne sjednoceni power managementu, vnitrnich a vnejsich sbernic...

No za hodne penez by to team Intel+nVidia asi stihnul podobne rychle jako AMD, ale cena by byla naprosto nesmyslna.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Intel nic netlačilo? Já mám naopak informace, že Intel v počátcích nabízel Microsoftu architekturu Larrabee. Ta měla bohužel pro grafické účely několikanásobně(!) horší poměr spotřeba / výkon než GPU AMD a Nvidie. Není divu, krom práce s texturami všechny grafické operace emulovala, což je dost neefektivní. Co se týká HD graphics, tak ta v té době, kdy tohle bylo aktuální, nepodporovala ještě ani unifikované shadery, použitelnou filtraci textur a anti-aliasing - ve všem byla horší než GPU předešlé generace Xboxu, takže by šlo o downgrade :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Do 100W TDP se dedikovane CPU a GPU nehodi a SoC nabizi lepsi vykon (s GDDR5) i jednodussi programovy model s unifikovanou pameti atd.
AMD reseni bylo proto to nejlepsi a bude pravdepodobne i nejlepsi v budoucnu. AMD je jedina firma, ktera dokaze delat SoC pro architekturu x86 s herni grafikou a jejich expanze na embedded market to jenom potvrzuje.
Intel nemusi trapit nic, je to firma s monopolem v mnoha oblastech.
Nvidia si vybrala nekolik firem, aby portovali velmi stare hry (vetsinou existujici na vsechny mozne i nemozne platformy) na svou novou konzoli a zaplatila si zrejme nejakou casovou exklusivitu.
Ze by zrovna stare Portal, Half-Life2, Resident Evil 5 a dalsi meli byt tim trhakem, ktery pritahne potencionalni zakazniky o tom ale pochybuji. Spis je to pekne demo co velmi zrava Tegra X1 zvladne a co za rok-dva zvladnou vsechny high-end tablety.
Je to nesrovnatelne s exklusivitama na PS4 atd.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Jiste - za tu almuznu, co Sony a MS nabidli nic lepsiho neni :P Kdyby AMD udelalo pro konzole APU s FX jadry, tak by vykon byl +/- stejny a spotreba imho taky (na ~ 2GHz).

A jeste pro mistni AMD fanatiky a minusare:
http://www.czc.cz/intel-celeron-g1840/152560/produkt
http://www.czc.cz/gigabyte-ga-h81m-s2v-intel-h81/155033/produkt
celkem: 2374,-

http://www.czc.cz/amd-athlon-5350/149216/produkt
http://www.czc.cz/asus-am1i-a/150312/produkt
celkem: 2361,-

Athlon by si koupil jen blazen, protoze se absolutne nevyplati. Celeron je vyrazne rychlejsi v MT a nekolikanasobne lepsi v ST. Spotreba sice taky vyssi, ale tech par w snad nikoho nezabije.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemá to HDMI (a redukovat to z DVI je prasárna nehodná obýváku)
není to mITX
edit: navíc Asrock AM1-H má integrovaný DC-DC měnič, takže napájení externí 12V briketou..

prostě ten celer je jen normální plečka, sorry.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ta normalni plecka dokaze prehrat x265 FHD video :-)

Kdezto to AMDcko dava cca 7,5 framu pri zatezi cpu 100% :-)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

řeknu to takto: x265 není dospělý a ještě minimálně 2-3 roky nebude.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Redukce DVI -> HDMI je naprosto bezproblemova a lacina zalezitost. Tech 5cm hloubky navic snad neni az tak na obtiz. ITX to "skoro" je - spousta ITX skrini ma prostor na dva sloty, coz neni vubec na skodu... da se pouzit treba pci-e 1x zvukovka namisto tech odpadu, co vyrobci na desky integruji. Nebo osadit i lepsi grafiku pro herni HTPC, coz u AM1 naprosto odpada. A kdyby nekdo chtel za kazdou cenu normalni ITX (a HDMI), desek je na vyber mraky.
12V napajeni sice neni, ale krome zmenseni case to nicemu nepomuze. Imho je lepsi normalni mATX zdroj s pomalobeznym vetrakem nez smazici se adapter hozenej pod skrini na koberci.

Proste ten Celeron je v 90% veci lepsi, ale protoze nema samolepku AMD, nemuze tady uspet. Asi tak...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

ale potom ti z toho nejde zvuk, co v podstate zabija ideu HDMI...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Proc by nesel? Ty redukce samozrejme funguji i se zvukem.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Sorry ale co to je za kravinu, ukaz mi jak DVI zdredukuju na HDMI se zvukem. DVI na HDMI v pohode protoze oba jsou digitaly, ale pokud mne pamet neklame tak v DVI standardu neni o zvuku nai slovo.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Uplne normalne - DVI muze obsahovat i zvuk a staci uplne obycejna redukce, co vypada jako DVI->VGA. Sam jsem to pouzival uz kdysi davno na HD 3850. A kdyz bych chtel pouzit dedikovanou zvukovku, tak holt takhle https://www.andcable.com/cableshop/hdmiproducts.php?action=productdetail...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Jde taky o to, jak to vypadá a o interoperabilitu. Nejjednodušší je kabel DVI-HDMI, jenže ten je pak už nutno vždy mít připojený k HTPC, kdežto deska rovnou s HDMI je z hlediska AV maniaka jednoznačně pozitivní argument.
Co se zvuku týká, pro HDMI je samozřejmě použit plně digitální kodek v Radeonu, tedy potřeba nějaké další zvukovky odpadá, připojit dedikovanou grafiku samozřejmě lze, jenže to popírá malý, nežravý a tichý mediální HTPC.
12V napájení má několik výhod: je efektivnější, naprosto tiché a umožňuje samotnou ITX krabici rozměrově minimalizovat na úroveň běžného STB.

Pokud tě to potěší, tak na celeronových deskách (jak J1xxx, tak Gxxxx) stavím routery a slabší NASy :-) Tohle není o preferenci značky, ale o volbě optimálního řešení - tam je třeba výhoda větší počet SATA portů a u Jxxxx standardně pasivní provedení s osazením více LOM, naopak nevadí běžně jen VGA, protože se prakticky nepoužívá.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pekná volovina. Nájdi mi v takej cene ako sú dosky na AM1 dosku ktorá má HDMI, DVI-D, VGA aj DisplayPort. Na toto je proste AM1 najlepší výber. Ja sám osobne som si doma zložil niečo takéto a do tejto istej skrinky

http://minimedia.sk/htpc-kodi-openelec/ht1-x4-500

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

VGA a DP k televizi? Nesmysl.
DVI a/nebo HDMI ma kazda deska, problem solved.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

FX by byli nepouzitelne, mozna excavator by sel pouzit, ale ten je v prodeji az tento rok a rozhodne ne na 28nm. SoC v konzolich jdou smerem maximalniho vykonu a tedy pomeru GPU vs. CPU. CPU je tam predevsim pro zajisteni kompatibility a prakticky veskere paralelizovatelne ulohy se pocitaji pres GCN jednotky.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

pravda je, že už v roce 2012 došlo k významné změně ohledně vývoje modulární architektury. Po vydání Vishery (která nebyla Piledriverem v pravém slova smyslu) a po zrušení již hotového desetijádra Komodo byl celý team převelen na práci na nové architektuře (ZEN + Keller) Všechno co vyšlo po Vishera CPU už dělal jiný vývojový team a proč to zmiňuju ? Byl to totiž ten team, který pracoval na architektuře malých jader Bobcat/Jaguar. Ten měl také na starosti (1 rok) odložený Steamroller B, který doznal také určitého přepracování a následně (tam je nejvíce jejich práce vidět) na Excavátoru, který se z původně výkonného a mnohajádrového serverového CPU stal vlastně low power variantou pro notebooky :o))

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?p=8786353#p8786353

Co já si pamatuju, tak se nějakou chvíli pro konzole uvažovalo i o APU ( 4 core Steamroller + GCN )

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ale tymto AMD oficialne priznava, ze Meyer mal pravdu

11. 1. 2011 | David Ježek | Business, Tiskové zprávy

Krátce a stručně, věřte tomu, nebo ne, ale Dirk Meyer resignoval po vzájemné dohodě s vedením firmy AMD na post CEO.
http://diit.cz/tagy/dirk-meyer

the reason that the board and Dirk parted ways was that they felt he wasn’t being aggressive enough in exploiting new opportunities.
https://semiaccurate.com/2011/01/11/dirk-meyer-leaves-amd-under-odd-circ...

Meyer said AMD was taking a slower approach than Intel in the burgeoning tablet market, but promised strong products when AMD eventually did step into the space
http://www.eweek.com/c/a/Desktops-and-Notebooks/AMD-CEO-Meyer-Resigns-as...

Cize Meyer vahal, ci do segmentu ist, aj ked mali velmi dobre produkty pre tenm segment, Mayer neveril uplateneniu sa v nom. Predstavenstvo chcelo do segmentu ist a preto donutilo Meyera odist z postu sefa AMD. AMD voslo do segmentu a 4 roky potom rusi celu diviziu toho segmentu a je na pokraji restrukturalizacie...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby AMD tenhle tým neměla, nebyla by dneska v Xboxu a Playstation a vzhledem k tomu, že konzole dělají téměř polovinu příjmů AMD, by už zřejmě neexistovala vůbec :-)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

...hele, to se neda rict, jak by na tom dnes bylo/nebylo amd - kdovi, co by AMD delalo jinak a kde by ziskavalo/ztracelo kdyby tam zustal/zmizel ten ci onen tym nebo treba kdyby Meyer zustal - tyhle sarady, kdy prichodem Reada se cast projektu zrusila, aby se s pompou ohlasil "jiny, novy, lepsi, zarivejsi svet" AMD, a pak aby se zase s jeho odchodem a prichodem Su stalo to same (to uz je holt takova manazerska tradice - novej sef chce ukazat, ze ten predchozi to nedelal az tak dobre a on ze ma spoustu napadu) firmam obecne taky zrovna nesvedci...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak, APU by stejně existovaly, akorát by tam dnes v těch konzolích místo 8 jádrovýho jaguaru sedělo ULV 4C llano nebo ňákej FX derivát Trinity. To nejpodstatnějščí, ala grafickou část (+ paměťovej řadič atd) tento tým malejch CPU jader nevymyslel.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

No to asi hej, asi konzole drzia pri zivote AMD na druhu stranu aj vidiet ze to ziadna ryza nieje a skor to maju doslova z ruky do huby kedze sa AMD stale potaca na hranici prezitia.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

No tak by v konzolích šlapal Bulldozér.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, jestli třeba to rozhodnutí nevzalo peníze/zdroje jiným věcem, které třeba mohly být výnosnější. Ono konzole přinesly AMD hodně tržeb, ale mezitím se hrozně snížily tržby z jeho tradičních rýžovišť (jak CPU, tak GPU), čemuž se třeba dalo nějak částečně předejít, kdyby ty teamy měly víc peněz (a AMD se třeba netlačilo do tabletů...). Třeba kdyby AMD nevyvíjelo malá jádra a víc se snažilo s těmi velkými a s GPU, mohlo na tom dneska být líp. Ale to těžko říct.

Jinak Jaguar/Bobcat asi ještě nebyl v původním záměru směřován na tablety, ale spíš na netbooky a podobné věci, spotřeba okolo 10 W. Ono jako produkt ty kočky byly úspěšné, ale taky asi nikd ymoc nevynesly, protože se to vždycky prodávalo za nižší ceny a v podstatě zase vytlačovalo jiné produkty AMD. (Když se člověk koukl do katalogu nějakého elektra, tak všechny notebooky s AMD byly Zacate nebo později Kabini. Ale nevím nevím, jak to bude dál, protože teď tam místo toho všeho je Bay Trail.)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Tady je asi marné cokoli řešit, AMD je "shora" omezeno výrobní technologií - své top modely už má a vyvíjet novou platformu pro stávající 28nm výrobu by bylo IMHO nerentabilní, tím spíše, že produkční 20nm je slibováno už prakticky 2 roky (a stále nic).

Malá jádra jsou/byla jednoznačně skvělá a je škoda že končí, ale chápu to. Prostředků není k dispozici neomezené množství jako u Intelu.

U GPU (a budu se opakovat s touto domněnkou) AMD IMHO nechce slevit z plné DP výbavy, já doufám, že to je z důvodu velkých plánů s HSA, protože to je cesta, jakou by mohli Intelu zatopit a prorazit tam, kde Intel s Larrabee shořel jako papír. Otázka je samozřejmě SW podpora, ale tu si IMHO v malém celkem úspěšně otestovali na Kabini a podpoře dekódování JPEGu.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tym muze skoncit, ale know-how v ty spolecnosti samozrejme zustava. Zen vypada velice efektivne a jit pod rekneme 10W AMD samo nechce a tak nastupce ani nepotrebujeme. AMD pochopilo a vlastne ani nikdy nechtelo konkurovat na skutecne mobilnim trhu. NAopak co potrebuje v dany situaci je optimalizace zdroju a tohle je dusledek.
HSA je neco co muze pomoct nejenom AMD ale celymu IT, je otazka jaka bude adopce.
V kazdem pripade 2016 bude pro AMD obrovska zkouska ohnem, kde se muze AMD znova nadechnou, stejne jako je tam plno veci, ktere se muzou... Problem je, ze ne vsechno muze AMD sama ovlivnit.
Co je dulezity, ze AMD v dany situaci na trhu potrebujeme, mimojine uz proto, ze neni mnoho firem, ktere s tak malymi zdroji dokaze zahrat tolik muziky.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Navic jim nejspis pristi generace konzoli zaplati vyvoj Zenu, teda pokud to nebude katastrofa jako stavajici "stavebni technika".

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ten spor nebol, ci to zrusit, ale ci ho tlacit do mobilov a tabletov a teda urobit prosposobenie tymto HW. Meyer to nechcel, predstavenstvo to chcelo a po odchode Meyera to presadilo, lenze vysledok tej snahy je podiel AMd na trhu CPU s tabletmi 0,0 nic a utratene peniaze za prisposobenie..

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

AMD s mobilnim trhem skoncilo v dobe, kdy prodalo svoji mobilni divizi qualcommu. Ty skutecne marginalni snahy nebyli nikdy mysleny vazne, navic IP pave z tehle snad se dostalo do embedded a tak nebyli ani zcela prohrane.
Mi zakaznici potrebujeme konkurenci predevsim na desktopu (mobilni trh ji ma skutecne dost) a tak tohle rozhodnuti nemuzeme vnimat jinak nez pozitivne.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

No tak sabotovat nějaké úsilí, ve kterém jsem zapojený, a pak říct "já vám říkal, že se to nepovede" je poměrně všední jev. Co myslíte, že to dokazuje?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Vyvoj puvodniho 14h/Bobcat vedl Brad Burgess - odesel do Samsungu uz v polovine 2011.
Jeho nastupce 16h/Jaguar ridil Jeff Rupley - odesel tez do Samsungu na zacatku 2013.

AMD prakticky odpiskalo Cat family hned po Bobcatu. Na netu se daji najit nejruznejsi dalsi modely APUs a jader, ktere se nikdy ven nedostaly.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.