Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD k Playstation 4: Sony chtěla jednočipové řešení, proto si vybrali nás

Ja si hned myslel ze fakt, ze je AMD financne na dne a bere jakekoliv ksefty i za nizsi cenu s tim nesouvisi :-) Nebo ze by Nvidie mela prece jen pravdu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jako ti s těma maketama že mají pravdu? :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Čo narobí jedna maketa. Ty a tebe podobní z toho asi budú žiť do konca svojho života. :-) To, že má AMD finančné problémy už vie asi každý a kľudne mohli kvôli tomu podliezť cenu a sú spokojnejší aj s menším ziskom. A kľudne to môže byť úplne inak. Pokiaľ si nebol na rokovaniach medzi Sony a ostatnými firmami, tak je tomu komu dáš za pravdu iba otázkou tvojej viery. Použitie jednej makety ešte neznamená, že nemôže mať táto firma pravdu. Každopádne bude zaujímavé sledovať ako túto situáciu AMD využije. Som si istý, že podobné praktiky aké sa vyčítali v niektorých prípadoch programu TWIMTBP v minulosto, budú teraz v AMD Gaming Evolved super a najlepšie. Už Tomb Raider načrtol, že medzi AMD a NV nie je žiadny rozdiel vo využívaní naskytnutých príležitostí. A ani maketa firmy na tom nič nemení.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Len doplnim k tej cene. To ze je pre jedneho cena nevyhodna a pre druheho je dobra nemusi byt sposobene len tym, ze jeden berie vsetko. Jednocipove riesenie je lacnejsie na zostavenie finalneho produktu. Takze ponuka pre dvojcipove riesenie mohla kalkulovat s nakladmi navyse a znizit o to ciastku ochotnu dat za jednotlive cipy.
Ale ako si pisal o tom co bolo dovodom mozeme len polemizovat. AMD aj NV si budu prihrievat svoju polievocku. Pravda by sa mohla dostat von priamo od Sony, ale ty nemaju dovod to komentovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

AMD má "problémy" už několik let (přesně řečeno od akvizice ATI), to není žádná novinka. Jenže taky mají produkty a vývoj, takže sice musí bojovat, ale není to IMHO nic zásadního.

A ano, je to "o tom", že vývojáři vždy vyvíjí primárně na jedné platformě a ta druhá se musí přizpůsobovat. Roky to byla nvidia, teď to (zatím) vypadá, že se karta obrátí ve prospěch AMD. I proto jsou v nvidii tak naštvaní. Když jsem na to v minulosti poukazoval, všichni se smáli a tvrdili, že ATI/AMD "neumí" ovladače (tím netvrdím, že v nich nebyly chyby - chyby mají prakticky všechny ovladače, snad jen s výjimkou SAS HBA, kde by to mělo nedozírné následky :-D)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No teraz sa zrejme aj NVIDIA môže tešiť na to, že bude dostávať release hier neskoro a bude musieť riešiť to čo v minulosti AMD. možno sa s tým nakoniec popasujú lepšie ako AMD v minulosti keďže majú v tomto určite lepšie skúsenosti ako predtým AMD a vzťahy s vývojármi hádam tak rýchlo nevyprchajú. Ja len dúfam, že takých problémov ako boli s Tomb Raiderom bude čo najmenej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ přesně tak, z té makety toho budu žít ještě dlouho :D A taky z tohoto: http://www.youtube.com/watch?v=_E50AzvDtYM

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

<p>Nvidia nemohla nabídnout ani jednočipové řešení ani x86 procesor. AMD nabídla obojí. To jsou fakta. Sony si vybrala nabídku od AMD. Můžeme buďto na základě jmenovaných faktů přijmout, že si Sony vybrala komplexní a na výrobu jednodušší jednočipové řešení. Nebo se s tím rozhodnutím smířit nedokážeme, dostupná fakta budeme ignorovat a namísto nich si vymyslíme teorii postavenou na ceně, která nejsou ničím podložená, protože ani jedna z firem konkrétní částky nezveřejnila.</p>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je jasné, že NVIDIA neprizná, že konkurencia ponúkla vyhovujúcejšie riešenie. Neberiem ich argumenty o cene ako zásadný fakt. lenže nikto z nás nevie ako to naozaj bolo. Fakt ale je, že AMD má naozaj komplexnejšie riešenie, čo nikde nepopieram. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky jednomu blaznovi od Jirkova se mi pri cteni slova "fakta" zveda zaludek. :-)

Ale ted vazne, nerikam, ze to tak neni, klidne to tak muze byt...ale jako objektivni fakt se to da brat pouze ve chvili, kdy se v tomto duchu vyjadri Sony - pokud to vubec nekdy udela. Zatim jsou tu dve protichudna vyjadreni, jedno od neuspesneho kandidata a druhe od dodavatele, jenz byl vybran - v obou pripadech se ale muze jednat o klasickou PR mlhu. Tech motivu, proc se takto v Sony rozhodli mohlo byt vice, muze to byt i kombinace, taky mohlo byt na stole vice variant reseni a zvolili jednu z nich, tecka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No v každém případě to od samého začátku nebylo v rukou nVidie. Ta mohla vstoupit do hry pouze za předpokladu, že by se Sony nejdříve dohodla s Intelem na cpu. Tudíž veškerá vyjádření nVidie ohledně nízké ceny se nezdají být příliš důvěryhodné. Opravdu to vypadá spíše na "kyselé zelí".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ale toto predsa nikto nevie? Môžeš len predpokladať to čo hovoríš. Ťažko z nás niekto môže povedať prečo sa Sony s NV nedohodlo. Logicky to vyzerá že je to vďaka APU u ktorého nemohla NV ponúknuť alternatívu, ale to je len domnienka a nie fakt.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kym neprehovori Sony, tak sa nikdy nebude dat na 100% povedat kde je pravda. Ale je tam viac orgumentov v prospech AMD. Ak Sony chcela X86, tak NV bola odkazana na druhych. Ak chcela udrzat cenu, tak jeden cip je lacnejsi. A to su rozhodne celkom logicke argumenty. Urcite logickejsie ako hrde vyhlasenie porazenaho o tom ako tu zakazku nechcel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že je radno mít co nejméně pájených spojů, zvláště po zavedení bezolovnatých pájek, se jim nedivím, že vybrali AMD. Tady vstupuje do hry i spolehlivost a tedy náklady na reklamace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kdyby to byla pravda, tak by Sony nemela duvod jednat s Intelem a Nvidii, a ze s nima jednali je celkem znamej fakt :)

to ale nijak nerozporuje proc nakonec Sony zvolilo AMD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky se vyjednává alespoň se dvěma dodavateli, aby se vypákovaly ceny..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen skoda toho, ze to ve statnim sektoru funguje presne naopak :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve statnim to funguje uplne jinak. Tlak na cenu je taky, ale pridava se tam i duraz na takzvanou odklonenou castku a odklonenou odpovednost. Odklonena odpovednost znamena to, ze kdyz je s tim nejaky problem tak se oddistribuuje nekam pryc nejlepe doztracena :D . Vetsinou tak vyhrava firma, ktera funguje jako prostrednik :-) .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.