Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD potvrdila, že Ryzen 4000 zvýší počet jader? Nesmysl

- format ve stylu AM4 bude pro low end(az 16c) a mainstream a highend bude mit vetsi patici :) i kdyz do TRX4 se vejde i 64 jader, tak do velikosti AM4 by se jich taky par navic veslo :)
- ale ted vazne uz se tesim na dobu kdy na jednom mainstreamovem PC bude bezne pracovat/hrat vice uzivatelu(multipoint/multiseat) aniz by se nejak ovlivnovali a bude to implementovane do desktopoveho OS a nebo to budou podporovat samotne hry bez nutne virtualizace a bez potreby specialniho OS ci SW jako napr. ASTER apod.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To by MS predal menej kopii Windowsu, predalo by sa menej HW, menej SW. Do toho nikto nepojde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak by jich prodal více. U Win server se platí za uživatele...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale no, pre ms uz daaaavno nie je predaj windowsov hlavny zdroj prijmu

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A proto to není v zájmu MS - MS se bude snažit aby tyhle multiuser relace nejely na vašem HW, ale aby jely z MS cloudu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No vidis no-Xi, uz ti take dochazi, ze ta prehnana adorace AMD jim ve vysledku vic skodi nez dela dobrou povest. Fanousci by proste meli zklidnit hormon, protoze pak se vzdycky zjisti, ze ty procesory zase tak moc vykonu neprinasi a ty grafiky zase tak moc genitalni nejsou. Ono u procesoru, kde AMD tak jako tak vede, to tolik neni videt, ale u grafik, kde jim konkurence utekla, to je pak vyslovene trapne.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Ty si se zas dneska špatně vyspinkal.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem v pohode, naopak jsem rad, ze uz to vidi i tady, ze vseho z mirou i toho prehaneni, jak je AMD ze vsech nejlepsi. Bohuzel na aktualnim poctu minusu u meho komentare jasne vidim, ze tech fanatiku, kteri budou klidne tvrdit, ze dalsi RyZen prinese 128 jader, i v den vydani, je stale dost. Smutne.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ten počet mínusů mi přijde zcela přiměřený hodnotě příspěvku.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Hele Rede, taky jsem ti jeden dal, protože si nevybavuju žádnou diskuzi, kde by fanoušci AMD tvrdili něco o zvyšování počtu jader u Zen 3. Existují dohady o zvyšování počtu vláken na jádro, které zmohutní, ale to jsem nijak neoslavoval ani pro servery a pro běžné uživatele jsem toto řešení (4 vlákna na jádro) jednoznačně odmítal. Probuď se.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Muzes dat odkaz na ty fanatiky s 128 jadry do desktopu?

Nejblize tomu ma asi Richie se svou 6xALU mantrou (coz se muze stat, i kdyz podle me jsou tam jine velke mezery, kde by AMD mohla nabrat IPC) a Peter Fodrek, ktery postuje odkazy na speficicke testy a konstruuje z toho velke zavery. Kazdopadne zadny prehnany hype se tu nekona. Mas uzasnou schopnost sebeklamu, kdyz si ty minusky vykladas jako ze ses Nostradamus a cely pokriveny svet je proti tobe.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

pleteš si dojmy s pojmy, WCCFTech občas si cucá věci z prstu, což je tenhle případ, s adorací amd to vlastně ani nic nemá společného pokuze chtěli nahonit počet kliknutí, stejně tak tam mohl být článek o tom že i3ka je lepší než ryzen 5ka "jako fakt" viz jiný článek tady

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Za doby nadvlády intelu a jeho 4 jádra musí stačit každému, bych nikdy nečekal že řeknu:Hele AMD, těch 16 jader je fakt v pohodě. Skoro bych řekl že dneska těch 8 jader běžnýmu uživateli stačí skoro na vše, fajnšmekři si pořídí 16 jádra třeba na encoding a já nevím na co. No a co se týče Epyců a Threadripperů tak tam se může řádit bez omezení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Teď ať se soustředí na zlepšování výkonu na jádro ať už skrze vyšší dosažitelné frekvence nebo lepší architekturu. Dokonce bych byl vděčný za nějaké 8C/8T a 16C/16T co by byly levnější než 8C/16T a 16C/32T, ale chápu, že se to AMD nevyplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne v nabidce AMD chybi aspon jeden model typu 3900 bez X v retailu. Tohle by byl docela dreamovy procik za levnejsi, nez 3950X, podobne jako 3600 a 3600x, nebo 3700x a 3800x.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Papírově existuje R9 3900, ale neprodává se (resp je v této chvíli pouze pro OEM)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja vim, ze je v OEM...to mi ale moc nepomuze :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mark Papermaster sice odmitl narast poctu jader v dalsi generaci(16 >) ale dost mozna posune Zen 3 jiz 8 jader do mainstreamu(Ryzen 5 4600 serie) coz docela mozne je, prostou deaktivaci 2 jader na kazdem cipletu, nasledne se 12 jadro presune do tridy Ryzen 7 a Ryzen 9 bude zcela vyhrazena 16 jadernemu modelu, kdyz k tomu pripocteme zjednoceni L3 cache, upravu latenci cache a IF(poladeni) a s tim celkove prinosy nove architektury Zen 3 plus s tim vyssi takty(7nm EUV), jevi se byt tohle dalsi bomba od AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... To mi připomíná.. Kde jsou "low-endovější" Ryzeny 3? Něco jako 3400X, byl by 4C/8T a řekněme 3,4/4,0GHz za $99-119. Chystají je na 2020? A nebo tento segment už celý zbude "jen" na APU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem z tomu, že TSMC aktuálmě kapku nestíhá, tak asi v nedohlednu. 7nm jde do vyšších řad a nižší modely zatím zůstanou na starší generaci (i proto že AMD má na 12nm a 14nm dobré ceny za křemík)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo chce nižší výkon, má na výběr z 12nm modelů. Při té ceně se ani nedá čekat, že by 7nm modely byly výhodnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to jsem tak trochu cekal po tech ruznych kachnickach na internetu uz s aktualni generaci. Na druhou stranu, pokud by AMD ty rady posunala pristi rok a 8C/16T by dostal roli aktualni R5 generace, tak by to byl porad dost zajimavy pocin, na ktery Intel nebude mit odpoved ani s Rocket Lake a pravdepodobne, by tak mohli castecne eliminovat i predpokladane dorovnani nebo dokonce i lepsi IPC od Intelu, nez ZEN3.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.