Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD resuscituje značku Athlon, navíc s integrovanou grafikou

Pentium G4600 HD630 1849Kc (czc)

AMD na tohle potrebuje odpovedet, pokud ma konkurovat v celem portfoliu, uvidime jestli to dokaze.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A proc by to nemela dokazat? :))
Ryzeny vicemene prevalcovali Kabylake a HEDT platformu v dobe vydani, konkuruji nove Kafe rade, tak proc by AMD nemelo konkurovat tady...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"A proc by to nemela dokazat?"

To opravdu netusim, nicmene pokud se podivas na +- srovnatelne procesory obou platforem, tak ty nejvykonejsi od AMD jsou vzhledem k cenam Intelu nejvyhodnejsi a se snizujicim se vykonem klesa vyhodnost procesoru od AMD. Soucasny low-end, ktery jeste oba vyrobci nabizi je uz v podstate +- cenove na stejno.
Takze ano je mozne, ze se AMD s podobne vykonym procesorem jako je ten G4600 dokaze dostat na podobnou cenu, ale plne to predvidat nelze, dokud AMD nevyjde na trh s hotovym procesorem, tak muzeme jen doufat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč to asi je? Protože všechny Ryzeny jsou stejný velký čip a AMD má malou zmetkovitost, takže se jim nevyplatí nižší Ryzeny prodávat. Ovšem toto budou již malé čipy, takže rentabilnost bude lepší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je snad problem AMD, myslis, ze zakaznika zajima, jak je ktery cip velky a jakou ma zmetkovitost? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, AMD potrebuje maly cip ako konkurenciu pre pentium gold a celeron. Mrzačiť velke cipy nieje riešenie. Pentium s HT je velmi dobry produkt a tam AMD musi niečo nasadit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to zajímavý, jak plyne čas a segmentace procesorů. Dříve ikony obou značek Athlon a Pentium...souboj titánů....... a nyní pouliční rvačka lowendu :D.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zákazníka to nezajímá, toho zajímá cena. A ta je stále velmi dobrá. Sice ne tak super, jako o vyšších procesorů, ale stále lepší než u konkurence.
Ale myslel jsem, že se zajímáš IT, takže tebe by to mohlo zajímat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to vim, ale nechapu duvod existence a teda i duvody zakazniku ke koupi Intel Core i3 a RyZenu 3.

Bud shanim at uz herni nebo pracovni vykon a porizuju RyZen 7 a Core i7, pokud na ne nemam tak RyZen 5 a Core i5 nebo teda hledam levny pocitac jen na nejake domaci pouziti nebo do kanclu na Office a emaily a potom je jasne nejvyhodnejsi Intel Pentium G4600, ktery mi potrebnou praci zastane a zaroven je velmi levny. AMD v tomto segmentu zatim nic nenabizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"AMD v tomto segmentu zatim nic nenabizi."

Dovolím si nesouhlasit, jsou tu přece APU Bristol Ridge, taková A10-9700 za pomalu stejné peníze udělá stejnou práci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud uživatel ví, co chce, tak si odpověď najde.

Komu jde o výkon integrované grafiky v ceně pod 2000, může mít AMD A10-9700, který má GPU rychlejší a procesorový výkon v průměru podobný. Komu jde o procesorový výkon, může mít za vyšší cenu adekvátně vyšší výkon s AMD Ryzen 3 1200, čímž zároveň získává zhruba třetinový OC potenciál, pokud ho zajímá. Příští týden tu bude Ryzen 3 2200G, který má 2-3× rychlejší integrovanou grafiku, vyšší procesorový výkon a stojí o pár stovek víc.

No a úplně nejvýhodnější je pro člověka, který zvažuje G4600, kouknout po bazarových i5, protože ty mu za stejnou cenu nabídnou dvojnásobek jader a když bude dobře vybírat, tak můžou pasovat do jeho stávající desky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Komu jde o výkon integrované grafiky v ceně pod 2000"

Nikomu. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to nikdy nevis..muze se jednak i podpru nektere technologie. Ted se tam zpatky naroubuje AMD s Athlonama, tak si myslim, ze by to mohlo tuhle spodni cast trhu taky ozivit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ááá Redmarx má zase červenou ostroslepost, bavíme se tu o tom ,zda je lepší pláštěnka nebo deštník, jeden tvrdí, že v ní sice vypadá jako kkt, ale je v suchu a druhý říká, že je lepší deštník, ale nesmí foukat silný vítr, jen Redmarx začne argumentovat gumákama :D o kterých se nikdo nebaví

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorát ta starší i5 nebude umět třeba HW akcelerovat h.265. Ona to přehraje, ale zbytečně se u toho zapotí a větrák bude řvát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji, i5-2500K 4,4Ghz + Scythe Samurai ZZ + Noctua Redux 1600PWM. Bylo to slyšet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si dokážu představit Athlon 20GE v nové generaci netbooků, chromebooků a třeba i v tabletu. Dyť to v zásadě umí všechno :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem úplně stejnou myšlenku. Škoda, že už se netbooky jako takové nedělají, nemyslím ty trapárny 2v1. Dříve ty netbooky měli fakt mizernej hardware a ty Atomy N270 a AMD C-50 :D. S Windows XP ještě pohoda, pak tam začali cpát Windows 7 Starter a člověk by to rozšlapal. Největší pecka byla ta, že první netbooky měli úložistě 32GB eMMC (možná i méně, teď nevím) a o 15 let později se tu objeví zařízení, které má 32GB eMMC :D a Windows 10, tomu se říká pokrok. Mě osobně by se líbila reinkarnace 10" nebo 12" EEEčka,Athlon 20GE, 4GB RAM a třeba 128GB SSD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hmm..takove 10-12 v dane vybav, by byli znacka ideal. Z lidi co nam kolem sebe, tak tohle by fakt mohlo mit uspech. Samozrejme, ze cena by musela byt taky relativne nizko, okolo 10ky, jako tenkrat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to já myslím, že by se to dostalo tak na 7-8tis, ale to je jen spekulace. Taky mám řadu známých a kámošů kolem sebe, kteří by to ocenili, ať už automechanici na dignostiku, tak ajťáci co programujou mikrovlny u zákazníků. Nevím, zda by to mělo úspěch. To je jako kdyby se udělal klasický mobilní telefon, ale kvalitní, tím myslím pěkný standartní displej, kvalitní fotoaparát, wifi atd. a třeba v kovové konstrukci. cca kolem 6000, posledním použitelným telefonem byla Nokia X2-00 a Nokia 515, od té doby plast nebo odolný gumáky, 2mpx fotoaparáty, 8mb paměť atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lenovo K5 Plus - kov, full HD i kamera, dualsim, 2GB/16GB, osmijádro. Video se dá softwarově stabilizovat přímo telefonem. Starší nenáročný Android 5.1. Pohoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> 32GB eMMC
> začali cpát Windows 7 Starter

Tak ono je 1G ram / 32 disk docela pouzitelne, jenom ne s Windows, ze ano... neco na styl android / iOS nebo XPcka by tam v pohode funkovali, 7ky sezraly giga ramky hned po startu takze to tak pak vypadalo... taky mi to prislo nesmirne retardovane, ale vyrobci HW tehdy nemeli moc na vyber, a MS si jako furt myslel ze si muze delat co chce a lide to stejne koupi. Dneska si clovek muze koupit chromebook a funguje to 1000x lepe nez ty retardovane stroje s win7 starter, a vetsine lidi to na nejake tytrubky a xichtoknizky staci, takze asi tak..

> reinkarnace 10" nebo 12" EEEčka,Athlon 20GE, 4GB RAM a třeba 128GB SSD

A ja bych chtel poradny 13" laptop s tunou portu, vykonnym intelem, bez Nvidie, s poradnou baterii a s poradnym chlazenim... jenomze to by znamenalo tloustku >2cm takze se muzu jit zahrabat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oni existovali modifikace Netbooků, které měli dva systémy, windows a android 2.3, ale 80% lidí to ani nevědělo, tak se patlali jenom ve windows :D, Windows 7 Starter byl tak osekaný, že tam nešlo ani měnit tapetu, musel si člověk stahnout program. Zrovna nedávno jsem to řešil u jednoho netbooku Lenovo, kámoš: "tvl to nabíhá 5 minut co s tím?" tak se ptám: "co na tom budeš dělat?" "do dodávky na cesty,internet, filmy a tak" .......Tak jsem mu tam najebal WattOS, nějaký filmy a seriály a běhá to slušně. Jinak 13" s tunou portů by mohl být nějaký thinkpad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mas pravdu. ja som mal asus N10, trosku lepsi netbook a na nom sa pri starte prepnut na taky mini OS, asi nieco na linuxe, a to behalo dobre. len to moc nevedelo robit. Teraz na nom je Xubuntu a da sa este ako tak pouzivat. No cim novsie xubuntu tym je masinka pomalejsia. Xubuntu uz nie je tak minimalisticky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna nedavno jsem resiscutoval Acer Eee netbook s 2jadrovym Atomem, 1GB RAM a WinXP. Vymenil jsem HDD (ktery stale po tech letech fungoval) za 256B SSD, naklonoval zptaky WinXP, vypnul aktualizace, vyhodil Antvitr, trochu procistil..a ejhle razem to bylo zpatky pouzitelne.
Problem XP jsou ale napr. uz nevyvijene nove verze browseru. Z toho pohledu je podle mne nejaky lehci linux i lepsi varianta, nez XP.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady je odkaz na 50 nejlepších lehkých distribucí, je to i slušně přehledné

https://thishosting.rocks/best-lightweight-linux-distros/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky, to se muze hodit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: Je to zcela mimo mísu, stále koukám na tu přezdívku odkud ji znám a ten avatar... www.pretaktovani.cz? Zdraví Tomik_one ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Do HTPC s odretými ušami ako tak, osobne to považujem za šopu, nepožitelné. U niekoho si to priazeň najde, u detí budget zostavy.. Athlona som mal niekedy, boli časy, 1jadro 2.3GHz fuu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jaký je důvod, proč by to bylo pro HTPC nepoužitelný?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"v posledních letech (Athlon) objevoval na krabičkách s dvou- až čtyřjádrovými procesory bez GPU"

Špatná informace - v posledních letech se označení "Athlon" s GPU používalo běžně pro AM1 procesory např. Athlon 5150 nebo Athlon 5350, všechny s GPU. Autor je tedy neznalý tématu o kterém píše

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.