Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD oznamuje znovuzrození značky FX

Ja mám doma keď sa to tak vezme de/facto "AMD FX procesor": AMD Athlon 64 FX-57 2.8GHz (1MB L2 cache, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, 90nm výrobný proces max. TDP 104W, dual-chanel DDR, 2GHz HyperTransport zbernica, soc. 939, San Diego, 114 mil. tranzistorov, 1 031 $) => teda doma mám AMD Sempron 145 2.8GHz (1MB L2 cache, 3DNow!, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSE4A, AMD-V, 45nm výrobný proces, max. TDP 45W, dual-chanel DDR3, HyperTransport 3 technology, AM3, Sargas, 234* mil. tranzistorov (* zamknutý dual-core), 33 €) a je pretaktovaný na 3.6GHz.
Kam sa ten vývoj hrabe :o)

P.S. WIFT: Sempron rady 100 má 1MB L2 cache.
}ak sa príspevok, zdvojí alebo ztrojí sorry, zmažte prebytočné, ale neodolal som)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Řekněte šotkovi o čtvrtleté x čtvrtletní zpoždění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

moje chyba, pardon :) smazat prosím

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

teď už jsem uplně zblblý, v pravidlech není ani jedno, co je tedy správně ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak dobrý v korpusu je čtvrtletní (výskyt 250x) a čtvrtleté (výskyt 0x) takže opravit :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já chtěl asi napsat "čtvrtroční", ale to je možná podobně blbý, takže opraveno na "čtvrtletní" (taky mě napadlo "kvartální", ale to by asi mělo v daném kontextu jiný význam). Každopádně za tohle šotek nemůže, to prostě jen stárnu a blbnu :).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ať na to koukám, jak chci, tak čtvrtletní znamená v rámci kvartálu (např. čtvrtletní prémie), čtvrtleté by se mělo vztahovat ke čtvrtroku, tedy k době trvání cca 91 dní, počínaje libovolným datem. Je to dost neobvyklé slovo, ale k vyjádření délky zpoždění vhodné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na tom něco je. Když něco trvá dva roky, je to dvouleté. Když něco trvá čtvrt roku, může to být čtvrtleté.
Na druhou stranu když něco trvá půl roku, není to půlleté, ale spíše půlroční. Takže se nabízí také termín "čtvrtroční" (čtvrtroční zpoždění - zpoždění čtvrt roku).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten adaptabilní OC vypadá dobře. Rozsah pracovních frekvencí 500-3600 je slušný. Samozřejmě to nic neznamená dokud neuvidíme nějaké ty reálné výsledky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Me se teda libi hlavne ta posledni veta :-)

Pokazde, kdyz si ctu o AMd procesorech, tak je mi tak nejak lito, ze ATi nekoupil Intel. Ja vim, byl by to kanibalismus vzhledem k jejich integrovanym grafikam, ale proste mam pocit, ze Intel a ATi by bylo asi to nejlepsi spojeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo. To bychom se dostali zpět do doby 486, kdy ty jediné výkonné byly od Intelu bez ohledu na to, jak brutální jméno pro svůj produkt vymyslí konkurence (586) a všichni bychom si kupovali levnou konkurenci a slintali při pohledu do ceníku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tjn, ja to myslel z technologickyho pohledu, ne z businessovyho.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.