Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD Project Quantum aneb 2× Fiji a Devil's Canyon v mini-ITX a provizorně

no takze nekdo mesice tvori neco zajimaveho, opravdu zajimaveho, neco co by se zcela jiste prodalo (at treba v limitovane edici) a AMD to nakonec ukaze jen „že to jde“ a prodavat to nebude?

nepochybuju ze treba 1000 kusu a kazdy radne ocislovany, by Quantum vpohode prodali a to s marzi ktera by zastinila zbytek portfolia AMD

proc AMD takove super projekty vzdycky zafinancuje a pak je zazdi?

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš proto, že komentáře k článkům oznamujícím, že AMD začala prodávat počítače s CPU od Intelu by nepochybně byly taky velmi zajímavé :-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Budou prodávat značkový AMD počítač s procesorem od Intelu, hm… :-D

Spíš než „že to jde“ to vzniklo kvůli tomu, aby se to vyfotilo a pak se o tom psaly články ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Marketing amd je fakt fail. Cela ta konferencia bola strasna. Nvdia ma uplne iny level.

A rozdavanie tych kariet nakym mantakom na socialnych sietach to je tiez napad jak noha.

Stavat amd super mini kompúter a dat tam intel, ach ty vole.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

AMD se opravdu stava cim dal legracnejsi firmou. :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Možná je lepší zasmát,než plakat že jsem opět naletěl a zase koupil předraženou ořezanou chudinku 960 :) nebo skoro nejmenovanou 4GB kartu :)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Co kupujes ty, a pak brecis, ze jsi naletel, me nezajima... :-)

Nemam ani jednu z uvedenych karet.

Co ale opravdu potrebuji, je funkcnost pod Solarisem, a tam AMD ani nezaregistrovalo, ze neco takoveho existuje...takovy je rozdil mezi temito firmami. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Solaris nikoho nezajímá. A firmu Oracle bych osobně poslal do horoucích pekel!

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Ano, presne tak, co neumime, tak to nikoho nezajima...aneb co neumime, to nepotrebujete... Opravdu jednoduchy pohled na svet. :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

No u herní grafické karty asi podpora pro Solaris fakt nikoho nezajímá.
Např. ve statistikách Steamu vůbec Solaris není a jeho maximální podíl může být 0,0x %, proti tomu je i např. Ubuntu masová záležitost :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ne vsechny graficke karty jsou urceny ke hrani, AMD nema zadne GPU, co by podporovalo Solaris. A taky, ne kazdy si jen hraje. :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně většina portfolia AMD je zaměřená na hry a multimédia.

Prostě Solaris je naprosto marginální trh, pro který AMD ani moc nemá vhodné produkty.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tzn., ze Nvidia ma jinak zamerene portofilo nez AMD? :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

AMD zaregistrovalo ze Solaris existuje, krom toho taky zaregistrovalo taky ze z jejich potencialnich zakazniku jej pouziva asi 1e-11 procent. Kdyby melo AMD 10 miliard hotovosti v bance, meli by sme asi ovladac radeonu i na kuchynskou linku, jenomze vsichni vi jak je na tom AMD s $$$ (vsichni krom tebe evidentne). A kdyz se nekdo da na Solaris, mel by vedet do coho jde - jestli to nevis, prestan si hrat na drsnaka a nahod si widle, jestli to vis, tak co tady brecis...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Ted jsi mi to fakt nandal! :-)))

Ano, vim, do ceho jsem sel pred x lety a co me dobre zivi...proto se AMD vyhybam obloukem a ted nemam duvod brecet. Mam rad stabilni firmy, ne ty, co jsou 10 let v cervenych cislech - nerad vyhazuji penize oknem a zacinat od nuly se mi taky nechce. :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

To je vsechno v poradku, akorat pak nerozumim proc mas potrebu *komentovat* AMD hardware, kteremu se tak "vyhybas". Dela ti radost psat komentare pod vsechen hardware, tery nepodporuje Solaris ? Nebo si rad kopnes do AMD ? Nebo ti dela radost obycejne trolovani kdekoliv kdykoliv ? Jaky byl duvod, zes nas oblazil svymi komentari ?

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bys rozumel psanemu textu, tak bys zjistil, ze jsem nemel zadnou potrebu komentovat AMD hardware, kdyz uz tak na SW (ne)podporu.

Dale jsem nejak nezaregistroval, ze bych psal komentare pod vsechny clanky, ktere nepodporuji Solaris, lhanim si uz vubec nepomuzes.

Pokud vnimas napsany fakt, jako trolovani, je to pak jen tvuj mentalni problem - nebudu chvalit tvoji oblibenou firmu za neco, co neumi.

A za posledni - jsem tu registrovany, stejne jako ty, takze si napisu komentar, kdy se mi bude chtit...pokud se ti nelibi, tak ho ignoruj, ale lhanim tu realitu neohnes k obrazu svemu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

[quote]
AMD se opravdu stava cim dal legracnejsi firmou. :-)

Co ale opravdu potrebuji, je funkcnost pod Solarisem, a tam AMD ani nezaregistrovalo, ze neco takoveho existuje...takovy je rozdil mezi temito firmami. :-)
[/quote]

AMD, stejne jako spousta dalsich firem zjistila, ze Solaris je uplne o nicem. Drive jsem take delal soft i pro Solaris, ale byla to zbytecna prace navic a nebyla nijak zhodnocena.

To ze jak jste tohle vlakno nacal a jak pokracoval ukazuje, ze bud jste troll, nebo blazen. Blazen byste byl, kdybyste obchazel vsechny firmy, ktere na podporu Solarisu kaslou. Troll jste, pokud se AMD hardware vyhybate (at uz je duvod jakykoli), nicmene mate potrebu komentovat jak srandovni firma to je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"AMD, stejne jako spousta dalsich firem zjistila, ze Solaris je uplne o nicem." - koukam nazor dalsiho IT odbornika na miste. :-)

"Drive jsem take delal soft i pro Solaris, ale byla to zbytecna prace navic a nebyla nijak zhodnocena." - tak to asi nebude chyba Solarisu, ze...v tomto pripade slo zrejme o neci (ne)schopnost... :-)

Napisu to znovu, muzu si komentovat co chci, a zadny AMD fanatik s tim nic neudela...muzete 10x napsat, ze jsem troll, ale z AMD tim schopnou firmu neudelate.

Project Quantum je to, co mi dnes pripada legracni - ne produkt jako takovy, ten je celkove povedeny, ale fakt, jak s nim AMD nalozilo, zpusobem sobe vlastnim... :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ano jsem, nejspis narozdil od vas, IT odbornik ;)

Zakaznici zacali migrovat na RH. Nijak jsme je nenutili, zvlaste, kdyz jsme chapali jejich motivace. Na nasi strane problem nebyl. ;)

Nejak vam neberu pravo komentovat. Komentujte dle libosti. Akorat potom se musite smirit s tim, ze vypadate bud jako troll, nebo blazen. Volba je na vas. ;)

AMD neni moc schopna firma. Nedelam si iluze. Nicmene to, ze kasle na Solaris nemuzete brat jako dukaz neschopnosti, pokud jste teda soudny. ;)

A Project Quantum? S tim AMD nalozilo dobre. Mohlo se tam zkusit dat vlastni procak a tlouct kolem sebe, ze to je prece super. Jenze maji soudnost. Mantle, DX12, Vulcan, Metal, veskere tyhle nove API funguji nejlepe u hodne slabych procesoru. Nez bude ZEN nemohou s Intelem souperit (pak se uvidi :). Lidi by se jim vysmali.
Naopak tohle je prezentace pro firmy jako Valve, Apple, Alienware a podobnym, kteri takovehle sestavy mohou skladat. Zamyslete se obcas :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se zamyslel, a zjistil jsem, ze placate nesmysly a diskuse s vami byla jen ztrata casu. :-)

Mate evidentne problem chapat psany text, mel byste na tom popracovat. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Čiže začarovaný kruh, niesu zákazníci nerobíme podporu → nieje podpora nekupujeme → a takto dookola, a verím tomu že prerušiť tento kruh môže iba AMD, zákazník to určite nebude.
A ako na tom AMD je si môže sama.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Za začarovaný kruh ohledně Solarisu nadávejte firmě Oracle, počet uživatelů Solarisu řádově klesl po tom, co ho Oracle uzavřel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale toto platí aj inde nielen na solarise, aj pri nix-och a nieje to otom že by to AMD nevedela ona vie spraviť ovládače ak chce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To neni zcela presne. Solaris je samozrejme puvodni produkt spolecnosti Sun Microsystems, ktera byla akvizovana Oraclem. Uz za dob vyvoje Solarisu SUNem mel tento OS dve vetve:
- komercni Solaris, ktery byl uzavrenou platformou jiz za dob SUNu - a ten se pouzival jakozto oficialni Solaris pro SPARC/x86 platformu
- OpenSolaris, coz je zrejme ten Solaris, ktery mas na mysli, a ten byl opravdu Oraclem zariznut

Nicmene je legracni (v tomto nenarazim na tebe...), jak se tady mistni odbornici snazi tvarit, jak maji ve vsem jasno a jak jsou agresivni, kdyz jim nekdo sahne na jejich modlu. Pritom je evidentni, ze 80% z nich ten HW kupuje jeste jejich tatinek... :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Obvykle bývá komerční verze nadstavbou verze zadarmo, předpokládám, že to stejně bylo i se Solarisem, obě verze tedy používaly stejný kernel a ovladače.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Solaris byl komercni OS od sameho pocatku, Open Solaris pribyl pozdeji. Open Solaris byl hodne oblibeny proto, protoze mel ovladace pro spoustu HW (takze byl rozchoditelny v podstate na cemkoliv), narozdil od toho komercniho, ktery si logicky vystacil pouze se "svym" HW. Nelibost si ale Oracle vyslouzil nejen zariznutim Open Solarisu, ale hlavne dalsi nepodpory otevreneho ZFS...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Verit tomu muzes, ja taky verim na spoustu veci. Nicmene to cos napsal mozna plati pro AMD + HPC trh, pro Solaris je to mnohem jednodussi - prunik trhu AMD grafik a trhu Solaris je nula. Ovladac od AMD by na tom nic nezmenil. Zmenit by to mohlo teoreticky Zen CPU, ale grafiky ani nahodou...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde spíš o to, že:

1. Uživatelé Solarisu nejsou cílová skupina herních grafických karet, ani kdyby měl Radeon Fury perfektní ovladače, stejně by si ho nekoupili.

2. Solaris je úplně marginální trh, proti tomu je Linux mainstream.

S trochou nadsázky by šlo říct, že v rámci ČR by vyvíjeli ovladač speciálně pro Boba Nováka, který by si tu kartu ani potom stejně nekoupil.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nevi proboha nekdo proc tu ten trapny matlak furt pobiha s nejakym Solarisem a zvani o nem furt dokola jako by to nekoho zajimalo?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hehe tak už aj tu, akurát som to čítal na kitguru.

Mohli byť troška kolegiálny a určite by sa našla testovacia Mini-ITX doska s OctaCore poprípade 16 jadrovým procesorom od VIA a nemuseli tam cpať rovno veľkého brata. :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Na kitguru? A potom sa čudujú že im AMD nedá fury na testovanie.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

AMD’s project Quantum systems are based on Intel Core i7 ‘Devil’s Canyon’ (18.června 2015)
link: http://www.kitguru.net/desktop-pc/gaming-rig/anton-shilov/amds-project-q...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To mělo trochu složitější pozadí. Redaktor KitGuru (v době, kdy ještě nebyly potvrzené oficiální specifikace Fury ani nikdo ještě kartu neměl v rukou) natočil video, ve kterém si vyspekuloval, jaké bude mít karta parametry a na základě toho prohlásil něco ve smyslu, že karta bude propadák. Těžko se divit AMD, že nepůjčí kartu člověku, který publikuje negativní verdikty aniž by znal byť jen parametry karty... AMD je pořád tolerantnější než některé jiné firmy, které zavírají samplovody, pokud autoři přijdou s kritikou byť po zveřejnění specifikací a vydání recenzí :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Ak si dobre pamätám tak sa jednalo o 300 radu a nie o Fury, možno sa mýlim. A o 300 rade vychádzali a následne sa dementovali viacej vecí, bol to celkom slušný guláš.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nene, skutečně jde o Fury. Kvůli R7/R9 300 by nikdo vlny nedělal, výrobci jich sami nabízeli kvanta, takže kdo chtěl testovat, si pomalu mohl vybírat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

myslel som to tak že čo sa AMD nepáčilo čo napísali/prezentovali na Kitguru sa týkalo rady 300 a nie FURY

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To video je též o Fury, respektive Fiji, řeší tam HBM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potom ok, mal som zlé info alebo deravú hlavu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To už je údel 5% redaktorov, ktorý reálne tvoria IT správy a nie tých 95%, ktorí len rešeršujú.
Samozrejme musí jestvovať profesionalita a váženie slov, kedy mnohdy je menej viac.
Na druhej strane mnohdy rešeršisti z odstupom času (dní, hodín) práve napravia, doplnia, upresnia pôvodný autorský text prípadne ho rozšíria o svoj komentár, čo má tiež dôležitú funkciu (jedinečnosť) toho ktorého IT webu.
Čo sa týka výkonu a s tým spojených vlastností, tak aj keď nie je redakcia v prvom slede, čo samozrejme zabezpečuje najväčšiu čitateľnosť (sledovanosť) tak každý prípadný úspech alebo fail skôr či neskôr vyjde najavo (prosím nesubsumovať na konkrétny prípad!),

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hehehe, ve smyslu...

"Na dnešek jsem měl divnej sen:
Slunce pálilo a před monitory stál dav
V tvářích cejch očekávání!

Tak jsem jim tam hodil pár blabolu takhle z rite a prohlasil se za guru.
Kdyz to vyjde, budu hlasit, ze vsichni ostatni jsou ubozaci co ode me kopirujou.
Kdyz to nevyjde, nahodim jine video. Neprustrelna strategie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tomu říkám Steam Machine

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Za 3000€

tak urcite

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste kdyby tam dali nvidia grafiku a mohl by to byt konecne zajimavy produkt z dilny amd.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.