Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Desktopový Richland je venku, o kolik překonal Trinity?

GPU narust vykonu hezky...ale CPU vykon ve srovnani s 5800 v pomeru vykon/cena mirne receno pokulhava... :-)

http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2013/amds-richland-im-cpu...

Divne, ze jste to tady nikde neuvedli, ikdyz chapu, ze uz to tak hezky nevypada, jako v pripade GPU srovnani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, vyzobaný je to hezky, to se musí no-Xovi nechat ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ho zná, nemůže být překvapen. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V ČR je Richland o 17 % dražší než Trinity, nikoli o 30 %, jak předpokládala redakce ComputerBase v Německu. Tolik k důvodům absence grafu, který neodráží situaci v České republice.

Jen se divím, proč ti nescházel graf poměru cena/výkon z ComputerBase ve článku o GTX 770? ;-) http://diit.cz/clanek/geforce-gtx-770-vydana

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja ale o grafu nic nepsal, ja jsem dal odkaz na cely clanek, porovnavajici CPU vykon 5800 vers. 6800, kde ani 17% rozdil tezce nestiha. :-)

Ad GTX770 - kdyz porovnam na czc.cz nejlevnejsi 7970 (1GHz Edition) s nejlevnejsi GTX770 (1,098GHz), tak zmineny pomer vykon cena nema ta GTX770 vubec spatny (a to jeste vcera stala o cca 400 CZK min), ale to uz sis urcite spocital taky, vid? ;-)

http://www.czc.cz/gigabyte-hd-7970-ultra-durable-oc-3gb/103539/produkt?q...

http://www.czc.cz/msi-n770-tf-2gd5-oc/130128/produkt?q-category-id=9ht0m...

Ano, reakce bude urcite o tom, jak hodnotny je ten balik her u 7970, ktery GTX770 nema. :-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Reakce bude o tom, že jsi dal odkaz na stránku s poměrem cena/procesorový výkon, která je postavená na jiných cenách, než za jaké jsou tyto produkty reálně dostupné v ČR.

Procesorový výkon samozřejmě stoupá pomaleji než grafický. Nejinak je tomu u Ivy Bridge, Haswellu a prakticky všech produktů, které v posledních třech letech vyšly. To myslím není nic nového. Stejně tak není nic nového na tom, že APU jsou primárně o integrované grafice. Pokud jde někomu prvořadě o procesor a integrovanou grafiku neřeší, nebude se zajímat o APU, ale o AM3+ nebo Intel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze o ba vime, na co jsem narazel - jde o tve obhajeni narustu ceny jen s prihlednutim ke GPU vykonu, nikoliv uz tak k CPU vykonu. Pokud by se z toho udelal celkovy narust vykonu za APU, tak uz si to ten narust neobhaji. Porad se jedna o APU a ne o grafickou kartu, takze by se melo uvadet oboji - ikdyz uz to tak hezky nebude vypadat. Ale o to ti prece slo. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, je to pěkně zmanipulované :o)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Doufam ze recenze haswellu bude minimalne stejne pozitivni, protoze prinosy jsou zhruba podobne - o tretinu nizsi spotreba, vykona na stejne taktu +10% v prumeru. Plus pomerne zasadni navyseni grafickeho vykonu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejdražší Richland stojí $149, nejlevnější Haswell je za $190. Tyto dva produkty nestojí ve stejném cenovém segmentu a dokonce se ani jejich cenové segmenty nepřekrývají. Přesto $149 Richland nabízí o 50 % vyšší grafický výkon než $319 Haswell i7-4770. Stejně tak poměr cena/procesorový výkon je v případě Haswellu slabší. Srovnávat produkty dvou odlišných cenových kategorií považuju za nesmyslné, proto jsem tak ve článku neučinil - když se toho ale dožaduješ, ukazuju ti, že by z toho Haswell moc dobře nevyšel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja nehodlam srovnavat jablka se sroubama. Bavime se o mezigeneracnim narustu v ramci rodiny, stejne jako v clanku, nezamlzuj to tady srovnavanim apu pro pc pro decka s procesorem pro nejnarocnejsi pracovni stanice.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Právě to ale sám děláš. Dožaduješ se, aby byl low-endový produkt hodnocený stejnými měřítky jako high-endový produkt, což je nesmysl. V high-endu platí zákazník právě za výkonnostní nárůst oproti předešlé generaci high-endu, protože chce to nejvýkonnější. V low-endu volí poměr cena/výkon a maximální feature-set za co nejnižší cenu. Dožadovat se v low-endu absolutních nárůstu výkonu je nesmysl - když někdo potřebuje nárůst výkonu bez ohledu na cenu, nemá důvod čekat na další generaci low-endu, ale může si rovnou pořídit produkt z vyššího segmentu - mainstreamu. V případě high-endu tuto možnost nemá, proto je u něj podstatný výkon jako takový.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Aje dalsi co honi pindiky pomocí výkonu cpu ala megapixel war :)
BTW Noxuv pristup je spravny, vzdy je treba koukat na cenu, resp na pomer cena/vykon.
Pokud mam tak velke pozadavky na cpu vykon tak jdou samozrejme tyto ukazatele do pozadi.
Jeste by me zajimalo co povazujete za pracovni stanici.
Pokud cad, catii, proengineera a podobne tak na to richland s prehledem staci.
Spoustu lidi si plete pojem pracovat na pocitaci x hrat si na pocitaci :)
A honit se za super mega rozlisenim a vyhlazovanim ? K cemu ? Stejnak cloveka hra bavi podle obsahu.
Jak uz jsem nekolikrat psal, vitezi v posledni dobe forma nad obsahem, coz je spatne. Forma nam nic neprinasi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Právě, že v CAD/CAM Intel vede i v poměru výkon/cena. O to smutnější je, že AMD konkurovat mohlo s A3x0 platformou, jenomže ta je dostupná max. přes ebay přitom jako levný workstation to mohlo být naprosto supr!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

from SA: "Richland is significantly more power fugal than Trinity. It uses less power at full load and significantly less power at idle. Comparing Richland to Ivy Bridge is less impressive though. It uses almost twice as much power in CS:GO and it uses about ten percent more power than Ivy Bridge under full load. To Richland’s credit though, it does have a 29 percent higher TDP than the i7-3770K. But the cherry on top of Richland is its surprisingly low idle power consumption numbers. AMD’s latest mainstream APU draws a quarter less power than Intel’s Core i7 at idle. Now that’s not to say that the i7-3770K isn’t a frugal chip, but I’m willing to bet that AMD’s power advantage has more to do with how power hungry Intel’s Z77 chipset is, more than anything else."

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To bude muj další procesor :) Už se těším. Bezkonkurenční poměr výkon/cena.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taky to tak vidim, i kdyz mozna pockam na Kaveri.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.