Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD se nejspíš chystá zaříznout 4GB herní grafické karty

Někdo hraje i na multimediální kartě a někdo dokonce i na APU. AMD by mělo řešit, jak bude konkurovat Nvidii až ta konečně přijde s novou architekturou na novým nanometrech, aby highend nepovyskočil na 40 litrů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jasne, predrazenej hi-end nVidie je chyba amd.. a kdyz amd vydala navi a nVidie na to musela reagovat vydanim levnejsich vykonejsicu rtx-super a navi presto byla levnejsi, tak znovu byla chyba amd ze je nVidie drazsi a byla chyba amd ze navi nedava zadarmo..

tyhle kecy miluju.. proste bud chci co je levnejsi a kupuju co je levnejsi, nebo mi vadi marketing jedny firmy, tak jeji hardware nekupuju.. amd tu ale fakt neni od toho, aby resila cenovou politiku nVidie..

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Chcem niečo aspoň o 50% výkonnejšie ako GTX1070 (kúpil som od ruky) od AMD, ideálne aby to malo viac ako 8GB, kvôli strihu videa. Čo mám k dispozícii? A práve preto aj keď mi vadí marketing nVidie a aj jej cenová politika, ak AMD nevydá nič výkonnejšie, neostane mi nič iné ako dať peniaze nVidii.
Takže áno cenová politika Hi-end nVidie je chyba AMD. Proste ponuka/dopyt/konkurencia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Počkej, chceš mi říct, že chceš kartu, která má fillrate 1070+50% = 96GP/180GT = 144GP/270GT, což ti splní 2080 nebo Navi10 ala 5700XT, samozřejmě to první numero ti nevytočí ani z daleka ten "hájénd" nvidie, tím mám na mysli titana.

Úplně nerozumím tomu, co vlastně chceš, protože chceš produkt, který neexistuje, ale pokud bych se měl podívat čistě na něco jako průměr fillratu, tak AMD pak nabízí takové řešení. Čili potom meleš nepravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radeon VII, je to od AMD, má to cca 50% výkonu navrch, má víc jak 8GB paměti. Je to vlastně jako taková GTX1080Ti, i cenově byla Vega za to samé co NV.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tvoje kecy Buri také všichni milujou, jsou vždy proti Nvidia a vychvalují božské AMD. Ale fakta jsou trochu jiná. Nvidia si ve vyšší třídě může držet vyšší ceny díky neschopnosti AMD vydat kartu takového výkonu. Navi byl solidní krok, nebýt těch špatných ovladačů, což se vleklo cca 7 měsíců a cenově nijak zvlášť nezaútočili. RX 5500XT nastejno s GTX 1650 Super - Nvidia o něco levnější. RX 5600XT - tady opožděné reakce s biosem, což akorát uživatelům způsobilo další dodělej si sám a cena stejná jako RTX 2060. Takže jediná solidní karta v nabídce je 5700XT, která je výkonem cca mezi 2060S a 2070S. Ovšem RT si na ní nezapneš a jelikož budou mít všechny nové grafiky podporu RT, pak ztratí ty karty rychle na ceně při prodeji. A teď se rozčiluj a zase kolem sebe kopej, protože tohle jsou fakta, což ty jako rudý nezvládneš.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

S necim by i slo souhlasit, ale ty "fakty" o RT jsou zvasty. RT je cistej hype, a jeste hezkou chvili bude. Staci se podivat na soucasnou generaci Nvidie - jedine karty kde je RT pouzitelne, je totalni hi-end, coz ma tak 5% uzivatelu. Zbylych 95% si zije vesele bez RT. Tvrzeni ze AMD karta kvuli absenci RT ztrati na cene je nesmysl. Ztrati na cene uplne stejne jako obdobni karta od NVidie - az vyjde nova generace - ale kvuli RT to nebude.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Nj a jsou lidi coty RT žvásty berou jako real, 2070S jsem primárně kupoval právě kvůli RT:

Jinak ten výkon... to je taky kec... příklad Wofeinstain Youngblood v 4k na max včetně RTX ON minima přes 60FPS, maxíma k 70... RTX2060. To nemá srovnatlená AMD grafika v 4k ani bez RT. Takžýe RT běží v poho na běžné herní mašině.

Navíc jsou hráči, kterým v mnohých hrách stačí i méně než 60FPS, pak si s tím vystačí i v jiných titulech se zapnutým RTX, pravda už ne v 4k ale ve FHD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. RTX 2070S je v podstatě RTX 2080 (tam bych si troufl říct, že už patří do high-endu)
2. opravdu chceš tvrdit, že RTX 2060 drží minima přes 60 fps a bez propadů FPS ve 4k na max detaily všude a za všech okolností ? :D mám takový pocit, že si trochu vymýšlíš, protože bez ztráty hvězdičky není ani ve FHD a to má DLSS ON :) (a to je to jen tupá koridorovka, která je už z principu méně náročná )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1: ne pro NV je to střední třída. 2070S se vejde do počítače kolem 1000-1200 dolarů, což je v ekonomicky silnějších zemích chápáno jako taková ideální mašina co nenadchne, ale nikoho neurazí. Highend je 2080Ti

2: Ano, třeba to tvrdí Digital Foundry - https://www.youtube.com/watch?v=gpzFX4P1Jow ke konci je 2060S, 4k, RTX... high 60/low 70. Tady s 2060 ne Super HardWare Unboxed tvrdí avg 68 a 1% low 60 - https://www.youtube.com/watch?v=ScAQ5Of1LfE&t=1297s

A ad náročnost, jde o tom co vývojáři připraví, koridorovka může být náročnější, když je to výstavní tech demo než rozlehlý open world s jednoduchou grafikou.

I Control je na RTX2060 hratelný s RTX. Tady už to chce ale ubrat na RT efektech. Plnou palbu na 60+ FPS zvládne až ta 2070S. Pokud někomu stačí konzolových 30 FPS, tak tu plnou palbu udělá i ta 2060. Vím o nemálo lidech, kteří nehrotí FPS a těch 30+ jim pro podobné hry plně vyhovuje.

Podobně to mám já, jestli hraju s RTX nebo bez, mám pořád stejný výkon = 60FPS low, avg i max. ať "nenáročný" Wolf nebo RT "demo" Control.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Misto RT radsi hdr 600 +. RT efekty jsou prepiskle, az zacnou RT ve hrach pouzivat normalne a ne aby to bylo do oci, tak to ma mozna smysl. To uz ale bude stejne dalsi generace gpu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No je vidět, že kartu řady RTX nemáte a přečetl jste si pouze informace, které chcete brát za reálné. Ano, první generace to nemá lehké, ale použitelnost tam je. Spíše je problém malého počtu herních titulů. Ovšem kdo si koupí RTX 2060/2070 Super, tak ji nebude měnit za rok, takže na to v pohodě může dojít. Pár zajímavých her už vyšlo, další se chystají. A asi jste nečetl nic o DLSS 2.0, které pravděpodobně posune RT někam úplně jinam. Pokud se objeví další zajímavé tituly a RT bude fungovat v dobrých fps, pak jde nějaká 5700XT mimo zájem a cena při prodeji totálně padne. Celé co jsem komentoval byla výhodnost grafik a jediná může nyní oslovit 5700XT, která je cca o 2-3 tisíce levnější než 2070S, ovšem také je méně výkonná a RT na ní nezapnete. Takže kdo se má posadit na zadek z Navi generace karet ? Myslím že nikdo a prodejní podíl dedikovaných karet na trhu o tom vypovídá jasně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase zalezi jak na to kouknes..
Vykon RT jako takovy prvni generace je maly = nedostatecny pro rozliseni ve kterem se na tech kartach hraje. Tohle je fakt, ktery je potvrzeny bambilionem recenzi, takze neni treba mit fyzicky kartu sam, aby to clovek mohl rikat. Jeste k vyuziti RT..pokud Ampere prinese podstatne jeji navyseni, tak se da cekat, ze se zvednou i jeji naroky, takze genrace "Turing" bude asi nejrychleji zaostavat prave tady a jestli se da rict, ze ma pak vyhodu proti Navi..nevim.
DLSS 2.0 vypada hodne zajimave. V kombinaci s RT ti muze dodat to, co ten vykon nemelo. Ale to ti muze udelat i upscale, pokud ti jde ciste o pouziti RT ve hrach a primhouris oko nad kvalitou. Pokud se nemylim, tak DLSS 2 ma ale porad svoje nevyhody, tou hlavni je potreba implementace do hry. Takze zase jsme u podpory jednotlivych titulu, podobne jako u RT. Neco co neni z pohledu uzivatele idealni.
Osobne verim, ze Amper zvysi vykon RT na pouzitelnou uroven i bez pouziti DLSS, tudiz ta technologie se presune z kolonky demo->realne pouzitelna v praxi. DLSS 3.0 kdo vi..ale zase by NV byla trochu sama proti sobe, kdyby vydala neco, co by pak delalo zbytecnym nakup vykonejsi, drazsi karty..to by asi nebylo uplne v jejim stylu.
A ano..5700XT a i 5700 jsou jedine karty z Navi generace, ktere jsou v pomeru vykon/cena opravdu vyhodnejsi nez Turing.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O DLSS 2.0 nemáš úplné informace. Naopak vliv na kvalitu tam již prakticky není patrný a bude to implementováno na bázi ovladačů, takže již nebude třeba speciálně řešit pro každou hru. DLSS má pak význam i pro ty, co chtějí hrát na 4K/QHD monitorech, kde uleví grafikám, takže po všech stránkách to může být přínos. Zde k tomu případně pěkný článek - https://www.techspot.com/article/1992-nvidia-dlss-2020/

S těmi Navi se shodneme, já to na začátku psal Burimu, který jako obvykle začal vše podávat jen v jeho červeném pohledu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita ma byt dobra, srovnatelna s nativnim rzlisenim, to souhlasi.
Ale kde mas to, ze nepotrebujes implementaci ve hre? Ja jsem treba nasel na techpowerup tohle..
'Currently, DLSS 2.0 is implemented in four fairly recent games: "Control," "Wolfenstein: Youngblood," "MechWarrior 5: Mercenaries," and "Deliver Us The Moon."'
To tak nejak popira, ze by DLSS2.0 fungovalo jen na bazi driveru..?
Pokud se opiras o tohle "Nvidia told us that starting with this new version, they’ll be able to update DLSS via Game Ready drivers without the need for game patches." tak to ale neni jednoznacne vyjadreni, ze nepotrebujes implementaci ve hre. Pouze rika, ze pro DLSS2.0 ji nemusis aktualizovat.
Ale treba to je jak rikas, nevim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akurát s tými ovládačmi to vyzerá na extrémnu zmenu

Sienna Cichlid Support For RadeonSI Merged Into Mesa 20.2
on 10 June 2020 at 07:05 AM EDT.
Mesa 20.2 should be releasing as stable around late August.
However, this support is contingent upon the AMDGPU DRM driver support that isn't landing until Linux 5.9.
The Linux 5.9 merge window opens in August and won't be out as stable until around October.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Sienna-Cichlid-SI-Me...

AMD Radeon Linux Driver Sees Patches For New "Sienna Cichlid" GPU
AMD on 1 June 2020 at 02:18 PM EDT.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMD-Sienna-Cichlid

06-10-2020, 02:23 PM
Also LLVM 11 is needed for Sienna Chichlid support.
https://www.phoronix.com/forums/forum/phoronix/latest-phoronix-articles/...

Edit:
Radeon Navi 2 "Sienna Cichlid" Published For AMD's OpenGL Driver
on 8 June 2020 at 12:42 PM EDT.
Sienna Chiclid depends upon the LLVM "gfx1030" target and other mentions reaffirming this is a new "GFX10.3" class GPU. In going through those OpenGL driver patches for Sienna Cichlid there are new "big page" options and support for larger SDMA (System DMA) clears and copies.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Navi-2-Sienna-Cichli...
:EditEND

LLVM 11 Merges AMD Radeon GCN Offloading For OpenMP
on 27 May 2020
his patch does come via AMD's Radeon Open Compute team. Hopefully we'll see more of the AOMP changes working their way back upstream in time for the
LLVM 11.0 release due out around September.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=LLVM-11-AMD-GCN-Open...

To vyzerá ako pomerne slušnú vec, Zero day open source support pre RDNA2/Big Navi

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tome, prvni v praxi pouzitelna RT generace bude ted Amper. Turing bylo draze placene demo ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby AMD dnes mělo kartu s výkonem 2080Ti, nebo třeba i o chlup vyšším včetně features (raytracing, DLSS, stabilní ovladače bez black screenů...), určitě si nebude hrát na charitu a prodávat jej levněji. :-P Nějak už někteří zapomněli, jak postupně stoupala cena AMD karet (které kupodivu v té době přicházeli dřív než Nvidia např. HD5870 (poslední "levná" AMD karta) vs. HD7970 - ta se svými 550$ (prodávala se za cca 13000-14000) byla i pro mě důvodem, proč sem čekal, s čím (po 3 měsících) vyjde nvidia. Jaké bylo překvapení, že mírně výkonnější GTX680 se dala pořídit výrazně levněji (konkrétně já kupoval Gigabyte v launchday za 10999, kvůli nedostatku pak byly dlouho dostupný jen na mimozemšťanovi za příplatek, ale stále výhodnější než HDčko) a jako bonus to byl pravý opak Fermi a žralo to i méně než HD7970, která pak musela s cenou dolů. AMD vydalo GHz Edice aby aspoň něco proti tomu mělo, ale už nemohli rejžovat takový marže, jako když neměli konkurenci. Kdyby AMD tehdy nebylo greedy bastard, mohl jsem si místo GTX680 pořídit HD7970. Tehdy ale to trochu přestřelili z ohledem na to, na co byli lidi u Ati/AMD zvyklí.

Je to prostě jenom o tom, kdo co na trhu má. Fakt bych nečekal, že by AMD vydalo výkonnější kartu než konkurence za nižší cenu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

'' Kdyby AMD dnes mělo kartu s výkonem 2080Ti, nebo třeba i o chlup vyšším včetně features (raytracing, DLSS, stabilní ovladače bez black screenů...), určitě si nebude hrát na charitu a prodávat jej levněji. :-P ''

dalsi kecy.. 290x byla s lepsim vyskonem, feature-setem a vestsi pameti levnejsi nez 780 ti.. kdyby, kdyby.. kdyby byly vis kde ryby.. ((:

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

hm, zaujímavé. Jazdím online rFactor, asi ako jediný mám amd a blackscreeny majú ostatný takmer v každom race. Prevažne 1070 a 1080....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba Radeon VII? cena srovnatelná s GTX1080Ti, výkon spíše nižší ale o něco více paměti.

RX5700XT je v podstatě jediná slušná grafika AMD, všude jinde, je to bída, cenou nezaujmou, featurami už vůbec. I tu poslední modlu FreeSync konkurence zvládá. Ano prodávají se levné RX570 a 580, to jediné AMD dává rozumný marketshare, ale ne peníze, jsou to karty za hubičku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„ Ano prodávají se levné RX570 a 580, to jediné AMD dává rozumný marketshare, ale ne peníze, jsou to karty za hubičku.“

Nevím, odkud bereš údaje, ale jediné veřejné, o kterých vím, dokládají opak. Už od loňska se Navi prodává víc než Polaris. Prodává se ve vyšších objemech a AMD na ni má vyšší marže, proto i přes mírný pokles podílu na trhu příjmy z grafik AMD stouply.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stačí koukat na prodeje v shopech, Myslím že tahle diskuze už se někde vedla, nejprodávanější AMD karty jsou polarisy, dlouho nic 5700XT, dlouho nic a zbytek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pár dní zpět tu byl odkaz na prodeje Mindfactory:

Navi - 4180 karet za měsíc / €373,68 průměrná cena za kus / €1 561 990,20 celkový příjem / 23,4 % podíl

Polaris - 3435 karet za měsíc / €158,22 průměrná cena za kus / €543 471,80 celkový příjem / 8,1 % podíl

Navi se prodává o 22 % co do počtu kusů a 3× víc co do příjmů. A to jsou čísla ještě za leden.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- tak VII má cca o 1,45x větší pamět = "o něco více" :) (spíš to byl takový semi-profi produkt kvůli historickému zápisu jako první 7nm herní grafika)
- výpočetní výkon lepší a herní srovnatelný +- v závislosti na hře/optimalizaci
- nákladnější výroba ("pilotní" 7nm + HBM2)
- cenu si od svého uvedení(to rád omýláš a srovnáváš ceny v šase uvedení na trh, když to vyzní lépe pro Intel, NV ;) ) až do příchodu VII držela 1080Ti vyšší :)

- "FS" konkurence zvláda nevalně a navíc nebýt té konkurence, tak se do toho nepustí vůbec :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pokud člověk překousl provozní vlastnosti, tak to byla pěkná poloprofi karta jak říkáš a za celkem přijatelnou cenu, moje minipc by ji asi nepobralo proto stále čekám na rozumnou náhradu. Bohužel nové procesy (a možná nejen ty) mám ženou ceny nahoru... Občas se nedivím Intelu že stále ždíme 14nm, když vidím jak to jde nám... Jeden Intel Tool nám tu stojí přes půl roku, měl být expedován v únoru jen nikdo neví který rok

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesleduji ve většině případů zvyšování cen.

Příklad GTX1080 mě stála 21,4k ve Founders Edici, první den co byla k dostání
RTX 2070S mě stála 16k v prémiové Gaming X Trio edici, taktéž první den co byla k dostání

Dle benchmarků, které jsem dělal (7 her co jsem měl na disku s integrovaným benchmarkem, abych vyloučil trošku odlišný průchod scén) je 2070S o 1/3 rychlejší než 1080. Zaplatil jsem o 33% méně a mám o 33% výkonu navíc. Výkon v raytracingu je cca o 200% vyšší. Na cenu si stěžovat nemůžu, ani na výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena vegy 699 USD, cena 1080Ti byla taktéž 699 dolarů. Podobně výkonné produkty

Když přišla VII na trh, tak NV standardně nabízela 1080Ti za těch 699 a nikdy nebyla za víc ani za méně. Ve finále se 1080Ti dala koupit v té době i levněji, přecijen to byl "výběhový" model ale měla povedenou cenovku, já 699 dával za 1080 v první den prodeje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"(raytracing, DLSS, stabilní ovladače bez black screenů...)"
Ache, keby si nebol na pctuning fore, a nevidel kolko ludi tam priebezne riesi nove ovladace nvidie(prechadzaju stale na starsie stabilne) tak by som ti ten koment aj opacikoval :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Konkrétní případy by byly?

Ano jednou za čas se objeví nějaké defekty v nějaké hře, ale aby byly problémy už jen na ploše? Nepamatuji, kdy bych měl nějaký problém s růžovým obrazem, černou obrazovkou atd... A to ani na té ploše to nijak nešetřím, s čtyřmi monitory

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vies kde hladat, pctuning forum, sekcia gpu/nvidia/drivery

"Nepamatuji, kdy bych měl nějaký problém s růžovým obrazem, černou obrazovkou atd "
ja ano, 2x s navi som mal problem. som early adopter a hned zo zaciatku mi nesiel spustit DX11 Bards tale, nebol podporovany prvym driverom. A potom v DX11 mi vypadaval obraz niekedy na jesen zimu 2019 vo WH total war 2
ruzovy obraz som nemal nikdy, a ciernu obrazovku naposledy na tu jesen 2019.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD se dlouhodobě nezameruje na high end kde nejsou takové zisky jako ve střední třídě. A tam konkurence schopni jsou. NVidia má sice větší podíl na trhu ale nezapomeň na jednu věc. Nvidii a ani Intel v konzolích nenajdeš.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Koduri ke konci své AMD kariéry tvrdil opak.

Říkal že nějakých ~86% trhu jsou karty s cenami do 300 dolarů, zbylých 14% je kategorie nad 300 dolarů Ale v těch 14% leží největší marže a že se musí soustředit na tenhle segmet, na to pak vyšla VII..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Největší marže ale také největší riziko. Tady se AMD párkrát pěkně spálilo. Koukni na historické novinky o jejich strategii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD se na ten top high level segment nezamerovalo hlavne i proto, ze nemeli na to dostatecne technicky/komernce dobre produkty vuci NV. V momente kdy je budou mit (predpoklad RDNA2), tak ten segment pokryji. Ono je to i otazka prestize a marketingu, ne jen ciste penez, ktere se tam toci.
Ta vyjadreni AMD bych bral i trochu jako..ze jim nic jineho nezbyvalo v dane situaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska se už moc na vlajkovou loď nehraje. Je to vidět hlavně v automotive.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A 6 GB už taky nestačí? :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nelze se ptát, zda stačí - je potřeba ptát se, na co. Na 1080p? Ještě nějakou dobu ano. Na 1440p? Ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To záleží na titulu. Někde nedostatek paměti moc poznat nejde, někde je to zásadní propadák. Záleží na tom o co se herní engine vlastně snaží.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bylo myšleno, jestli si AMD myslí, že už to taky nestačí, když to sama prodává...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ono taky záleží na jaké kartě je těch 8gb osazených, takový RX470 8gb se už taky zadýchává na fullhd u některých titulů, a pokud nějaké hře nebude na fullhd stačit 6gb tak to ta rx470ka nedá výkonově, ale zase je fajn si stáhnout v kingome come texturepack který výkon moc neovlivní, ale vizuál je fakt pěkný a rx470 to rozběhá docela v pohodě

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vadí mi cena současných grafických karet. Rozhodně RDNA2 v nových konzolích bude pro mne zajímavější i s přihlédnutím ke zbytku herního hardware než nová grafika do PC .
Asi jsem dávno přestal být tím pravým spotřebitelem pro enthusiasist PC řady produktů :/ .
Samozřejmě PC budu mít v provozu stále , jen ty hry asi nebudou tím kvůli čemu budu mít X86 na stole . Na Ryzen mánii jsem ještě nenaskočil a DDR4 RAM jsem pro sebe vůbec nekupoval , a vypadá to že vlastně ani nebudu mít důvod něco měnit ,dokud bude vše fungovat k mé spokojenosti . PC mám rád , ale čím dál tím víc se mi zjednodušováním a zdražováním odcizují ...stejně jako Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dáno částečně i tím, že dnešní CPU nejsou malé a jednoduché čipy. Stejně jako CPU už nejsou ty extrémně primitivní obvody, které byly menší než CPU (dnes je tomu naopak). Výroba je mnohem dražší, vývoj nových procesů je taky násobně dražší než před lety. K tomu jsou menší prodeje, protože spoustě BFU stačí šmatlafoun, takže si "počítač" nekoupí a vývoj se musí rozpustit mezi menší počet vyrobených produktů. Asi bych vymyslel i něco dalšího, ale myslím že tohle stačí.

Samozřejmě jistou "depresi" mám též, ale primárně bych tam hledal toto :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V lednu 2019 stál 1GB GDDR6 cca 12 USD. Takže jestli budou herní grafiky dražší o 1000 Kč bez DPH jen proto, že mají místo 4GB 2x tolik paměti, no to asi nikoho nezrujnuje.
Co tady tak čtu, tak většina z vás vymění svou 2080 Ti za 3080 Ti protože AMD nic konkurenceschopného nenabízí, tak je to vlastně jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je smutne kdyz dnesni hry vyzaduji jeste pred par lety neuveritelne vic nez 4GB graficke pameti a pritom stoji za hovno, klidne se za to podepisu, ja si jednoduse nemam dnes co na hrani vybrat, vsechno samy rekvas od EA, Act., Half-Life nam vydali ve VR cili jim nasrat a 3 se neplanuje, jedine GTA 5 a prichozi 6, jinak je to cista zoufalost, ani Unreal Tournament IV neni v planu, proste rekvas pro blby lidi aby to slo dohrat co nejsnaz, vede vas to jako dementa s tim ze najvyssi obtiznost je vlastne pred par lety udavany Normal, jasnym prikladem techto nekvalitnich fejku je novy Resident Evil 3 Remake ktery jde dohrat na nejvyssi obtiznost Inferno za jmene nez 50 minut, S vam da za cas a uz vubec hru nezajima pocet pouzitych lekaren, to se proste v originalni RE 2 na PS1 stat nemohlo, uz bych si znovu RE 3 Remake nekoupil, vsechno sou to dnes Hollywoodske hry cili video sekvence zabiraji nejvic dat a pameti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám síce prevahu AMD - procesorov / mimo ntb / a aj neakých grafík , ale ten fanatický fanclub AMD v diskusiách sem alebo úplne sfanatizovaný Stachov ddworld ktorý už roky spáva s vytetovaným amd na hlave je priam neúnosné....Ak intel nevie vyrobiť konkurenčný procesor - neaké nad 8 jadro / 16 vlákno je to na smiech.....Ak AMD nevie konkurovať RTX 2070s + je to v poriadku.....To ako keby neexistoval nestranný web diskutérov....len sfanatizované tábory jednej a či druhej strany.....Mam 9100f pretože to bol v tom čase top cenovo procesor mam 1200af pretože to bol v tom čase top....mam 3600 pretože Intel s konkurenciou dlho váhal....ale mám aj 750ti pretože to bola časom naj...grafika a nepotrebovala 6.8 pin. ma VGA , DVI a HDMI......mam RX580 nie preto lebo žerie ako práčka , ale preto že bola extrémne lacná......rx460 lebo som ju dostal...atď...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mam Intel / nVidia.
dalsie PC bude AMD ktore som opustil kvoli FX, ale ked to spatne pozeram bola to chyba

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Další PC bude... co já vím... až bude potřeba upgradu, což počítám ještě nějakých pár let nebude nutné, tak uvidím co bude na trhu a podle toho vyberu produkt, který jednak bude sedět mým aktuálním potřebám a peněžence. Jestli Intel, AMD, NV, kdokoli jiný je fuk, pokud ten HW bude plnit to co od něj čekám a bude v mnou akceptovatelné cenové relaci, tak značka bude to poslední na co budu koukat.

Zatím mi nabídly nejvíc Intel a NV. Intel mám nejen CPU ale i dvě SSD a na těch jsem Intelu udělal větší tržbu než na CPU a čipsetu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepřijde mi, že by tu někdo kritizoval Intel za to, že nemá konkurenceschopný high-end. Většina té kritiky vychází z toho, že Intel nemá konkurenceschopný high-end, ale ceny nastavuje, jako kdyby ten high-end konkurenceschopný byl. Další důvody jsou bezpečnost, zastaralá konektivita, letitá architektura, spotřeba, provozní vlastnosti, ladění hardwaru pro benchmarky a vše doprovázené podivným marketingem… Proč by z toho měli být uživatelé nadšení?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Benchmarky už nefrčí, to je jen pro divné PC hipstery.

Ale jaký z toho máš pocit? Jak to naplňuje tvé parciální já?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, sucha data jsou o nicem, chceme to pocitit! :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A v čom je moja 3600 lepšia napríklad od 10400f ? Alebo v čom je lepšie 3300x od i3 10XXX ? Existujú cenové relácie kde AMD drtí Intel. To je pravda....Ale existujú kde je to 1:1.....na ddworld som práve preto prestal chodiť , pretože napriek tomu že som vlastníkom AMD , budem brať veci objektívne a nie útočiť na ľudí ak majú iný objektívny názor ....Tam to od admina bolo doslova a dopísmenka nadávky ak niekto čo i len spomenul Nvidiu a či Intel v dobrom , Ban - a či rušenie príspevkov.......Tu to tak niekedy vyzerá podobne v diskusiách...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"A v čom je moja 3600 lepšia napríklad od 10400f ? Alebo v čom je lepšie 3300x od i3 10XXX ?"
.. tady to neni zadny velky brainstormer. 10400f se v bezne konfiguraci s B460 deskou paruje s 2666 pametma. V tehle konfiguraci je dokonce pomalejsi ve hrach nez R5 3600 + B450 + 3200 pameti. Vykonove v aplikacich je nekdy i podstatne pomalejsi. Pokud se tim padem divas podle pomeru vykon/cena (za predpokladu, ze obe platformy jsou cenove podobne), tak ti vyjde R5 3600 jako lepsi volba. Ne ze by 10400F byla vylozene spatna volba, ale 3600 je lepsi.
https://www.techspot.com/review/2032-intel-core-i5-10400/
https://www.youtube.com/watch?v=csFwlKgZCzM
U 10100 vs 3300x je ten rozdil jeste vetsi, tam o 10100 nema smysl uvazovat vubec. K tomu mas plus v podobe celkove lepsi platformy u AMD, alespon z pohledu moznosti rozsireni CPU, PCIe4, atd..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:D jestli ty náhodou nelžeš a ještě navíc tomu nerozumíš :D určitě to je 1,1:1 což maj změřeno a všude jinde to maj blbě :D
Já si bohužel koupil nV kartu, protože měla v dané cenové hladině lepší provozní vlastnosti s trochu horším výkonem, což se také neodpouští ani ryzen mi to nenapraví...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„A v čom je moja 3600 lepšia napríklad od 10400f ?“

Třeba v tom, že Ryzen 5 3600 můžeš prakticky rok používat, kdežto Core i5-10400F je krátce vydané a stále nedostupné (Alza: Neznámá dostupnost / Softcom: za 30 dní / CZC: vůbec není v nabídce).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ať už si budu o DeDem myslet cokoliv, zrovna v tomhle s ním celkem souhlasím, když vezmeš v potaz jaké firmy to jsou... To, že Intel není na Ryzen schopen reagovat JE ostuda. U grafik je to trochu jiné, ale furt je AMD značně menší, chudší firma než Intel/Nv a to bojuje proti oběma z nich... Už jenom to, že má AMD konkurenceschopnou nabídku v určitých segmentech je menší zázrak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne, aby je nezarizli vyrobci grafik ohledne chladicu apod. Momentalne internetem rezonuje kauza, jak je zarizli vyrobci desek. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.