Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD se po půl roce probrala a doporučila Smart Access Memory jako lepší řešení

AMD si bude muset zvyknout, že nestačí odborníci na hardware a software, že musí mít i pár machrů na marketing.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za všetkym hladaj peniaze, napriklad len Acer + jedna lastovička vyraba notebooky AMD s AMD, CPU GPU som nasiel 2 notebookoch? ale kombinacia AMD Nvidia, ich maš 200 notebooky.
Preto aj ked kombinacia AMD s AMD je možno lepšia, ale narketingovo sa nehodi na tom notebooku ma AMD naschval zmrzačenu zostavu aby bola o 15% pomalšia kvoli latenciam ako bez toho zmrzačenia par € za lepšie pamate :)
To iste nas čaka u CPU, Intel podplatil Mrkvošrot konkretne W11 aby Ryzen zmrzačili latenciami a zrazu AMD je o 20% pomalšia :) To je nahodička :D
Proste ak to nieje možne vyhrať inak tak sa podplaca a podvadza asi sa to ty amici naučili od nas :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono stačí, keď nVidia úplne zruší objednávky na Ampere GPU na mesiac
https://www.youtube.com/watch?v=hH-W-zVcjNQ&t=621s

A tak AMD stačí iba znížiť produkciu menej ako nVidia

AMD Is Doing WHAT?! AMD GPU Production REDUCED
28. 6. 2021
https://www.youtube.com/watch?v=YrJAbi4215M&t=145s

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že jim dali gentlemansky 6 měsíců na doladění než je zadupou a prostě to vyšlo takto :-D

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

jj, tiez to vidim takto :)
Je to podla mna dobry pristup. Pockali, ako to konkurencia dokonci a potom zhodnotia. Co ak by nahodou konkurencny pristup bol lepsi? Potom by vyzerali ako neschopaci, a v tom pripade je lepsie byt ticho :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi, že v recenzích 6600 a 6600 XT nevyšly moc lichotivě, např. můj oblíbený TechSpot:

- 6600 XT: "However, I do feel AMD managed to make the 6600 XT even worse than anticipated"
- 6600: "the Radeon RX 6600 is just like the 6600 XT, an uninspiring product made palatable only by the current climate."

Tak by mi v tomhle kontextu dávalo smysl, že AMD až teď vytáhlo trumf z rukávu - vyšší modely Radeonů 6000 ho nepotřebovaly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jedna věc je, jak to vidí jeden kdovíproč zaujatý redaktor. Druhá věc je, jak to vidí zákazník a jaké jsou reálné prodeje:

https://diit.cz/clanek/radeon-rx-6600-xt-prekonal-tydenni-rekord-prodeju...

Radeon RX 6600 XT nepotřebuje žádný trumf, prodeje ukazují, že to je trumf sám o sobě. Při té spotřebě na něj lze upgradovat i na sestavě dimenzované na 5 let starý mainstream (RX 480) bez potřeby upgradu zdroje. Zákazník, který má na výběr, se rozmyslí, jestli má smysl připlácet za dražší RTX 3060, která je navíc pomalejší a ještě má vyšší spotřebu, takže k tomu může přibýt potřeba upgradu zdroje (dalších min. 1500 Kč).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

TechSpot zmiňuju právě proto, že typicky nemívají s AMD problém kvůli nějakému předsudku. Ale kdo konkrétně píše kterou recenzi, to nesleduju. Mimochodem se svou RX 570 jsem přesně v té pozici, kterou popisuješ, 6600 XT by bodla.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mám to taky tak, jen s 580. 6600 XT mi přijde jako ideál pro mé potřeby, ale jako někdo, kdo měl stanovený limit max 10 tisíc za grafiku, tak těch 22-23 za co se prodává prostě nezkousnu. Ne, že bych na to neměl, ale prostě takové peníze za grafiku si nedokážu sám sobě obhájit. Asi bych byl ochoten jít se skřípěním zubů do 15 tisíc, a jsou za tyto peníze i na některých e-shopech, nicméně označené jako nedostupné, takže nepředpokládám, že by je dodali.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem napsat, na kterém eshopu mají 6600XT skladem za 15,5k. Ještě že jsem se tam mrknul, už ji mají jako nedostupnou a cena je tam 22k :-D Tak nic no :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

“ Jedna věc je, jak to vidí jeden kdovíproč zaujatý redaktor.” to chce silnú dávku arogancie nazvať techspot zaujatým a bez akéhokoľvek zdvôvodnenia. Aj tie najpozitívnejšie recenzie hovoria o RX 6600 ako priemernom produkte. Vyzdvihovať predaje v tejto dobe má výpovednú hodnotu nula celá nula nič. Predá sa absolútne všetko.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

@ Aj tie najpozitívnejšie recenzie hovoria o RX 6600 ako priemernom produkte.

Ne.

https://www.techpowerup.com/review/powercolor-radeon-rx-6600-fighter/40....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To jsi No-X docela prestrelil... Steve z HWU muze byt asi cokoliv, jen ne zaujaty. Vidi ten produkt v kontextu jinak. To ze ma neco prodeje v dobe jaka je tato, o tom produktu opravdu nic nevypovida. A to bych nemel problem si 6600(XT) koupit a uplne s jeho hodnocenim taky nesouhlasim. Nicmene za 'normalni' penize.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

zaujatej treba neni ale postavit recenzi na srovnani s 3060ti co stoji v realu dvakrat tolik je fakt total ulet.. to se fakt neda vokecat kontextem.. 6600xt byla rychlejsi, levnejsi a uspornejsi jak 3060.. to jsou prosty fakta.. on je nevidi, lidi jo a tomu odpovidaj prodeje..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prodeje odpovidaji tomu, kolik tech karet se dostane do bezneho obehu. Potazmo nejspis taky podle toho, ktera z tech karet je mene vhodna na tezbu.
Resit prodeje karet podle stavajicich cen, jakykoliv, v dnesni dobe nedava smysl. Staci se podivat treba na skreta, co se tyce 6600xt je tam velke prd a co se tyce 3060ti je tam predrazeny kram.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> Přijde mi, že v recenzích 6600 a 6600 XT nevyšly moc lichotivě

Ja videl na Youtube recenzi 6600XT od HardwareUnboxed, a je zajimave ze zatimco v den vydani toho Radeonu to mohla byt rozumna recenze, ja jsem ji videl asi s 2 tydennim zpozdenim, a v kontextu te doby byla naprosto k smichu.

Jejich zaver byl, ze je to straslive spatna grafika, protoze 1) porovnavali s 3060 Ti protoze to byla nejblizsi MSRP, 2) V jedne hre (Doom) ta uzsi PCIe zpusobovala problemy. Realita byla pritom takova ze 1) MSRP je o hovne a realna cena 6600XT je bliz 3060 nez 3060Ti ; a 2) ta uzsi PCIe ma (krome par her) zanedbatelny negativni vliv, pricemz celkem urcite prispiva k tomu ze je to GPU podstatne uspornejsi.

Muj zaver byl, ze je nesmyslne tratit cas na recenze vydane v den uvedeni produktu. Clovek musi pockat a videt za kolik se to realne prodava, pak delat zavery.

Vlastne jedine co bych vycital tomu Radeonu 6600XT ze to designovali a marketovali jako 1080p GPU. Ma to 80% CU jako 6700XT pritom to ma 33% Infinity cache. Mohli tam dat 64MB infinity cache a bylo by to naprosto idealni GPU pro vsechny kteri chteji upgradovat na 1440p hrani. Tohle AMD posralo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mezi HardwareUnboxed kanálem a TechSpot stránkou je významný průnik lidí (myslím, že všichni za HWU kanálem jsou zároveň i součástí redakce TS, která je početnější), ten hanlivý verdikt mohl na obou vynést ten stejný člověk.

Ten DOOM Eternal mne na jednu stranu trochu zklamal (to je zrovna jedna z mála testovaných her, co bych si časem chtěl zahrát), ale na druhou stranu, i v 1440p bych pak v minimech padal až na "pouhých" 94 FPS, to nevím, jestli by ještě bylo hratelné... :-)

Jinak u AMD určitě platí, že stojí za to udělat další recenzi později, Radeony od vydání zrajou líp než GeForce, ale lidi se prostě těší na vydání, aby mohli koupit hned, tak je i recenze potřeba hned.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Anebo spíš Nvidie rychleji uvadají – slabá podpora DX12 apod., v nových hrách to potom může chybět a začne to ztrácet rychleji, AMD prostě bylo třeba jen takové víc „futureproof“ v té době... třeba u Pascalu se to teď už dost projevuje – v době releasu třeba RTX 2080 to bylo přesně „on pair“ s GTX 1080 Ti a když si teď dáš srovnávací benchmark, tak už ztrácí i proti tomu Turingu, protože ta podpora už je zas trochu jinde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kde je už implementovaná podpora na hardvérovej úrovni DX12 a asynchrónne výpočty čiže Turing a vyššie bude Pascal strácať čím ďalej tým viac a samozrejme už tiež ochabuje aj podpora zo strany Nvidie. Ešte keď som mal 1070 a hral Sniper Elite4 tak v DX11 bol výkon vždy lepší, nie oveľa ale bol. A Vulkan im tiež moc nechutí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Teta Kateřina by Vám řekla "Čí chleba jíš toho píseň zpívej". :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebo má jen Nvidia lepší implementaci bez resize baru, než AMD. Takže bych se tím moc nechlubil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lepší implementaci čeho? GeForce RTX 3060 je pomalejší než Radeon RX 6600 XT bez i s.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Paměťových přenosů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to ma lepsi amd.. kdyby ne, tak se 128bit 6600xt nebude rychlejsi jak 192bit 3060..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co, i v době kdy se prodá vše ještě dřív než se to vyrobí musí lidi z marketingu vykázat nějakou činnost ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je normální, že marketing má půlroční reakční dobu. Pět měsíců se vybírá firma, která udělá web za dva týdny a po dovolené se začne dělat obsah stránek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já bych hlavně řekl, že Nvidia od té doby, co to uvedli a zjistili, že je na GeForce padesát na padesát, že s tím bude víc problémů než užitku, už se ani neobtěžovali to u dalších her zapínat. :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

AMD: Look here, you can have SAM and free perf!
nVidia: Yeah, well! I'm gonna go build my own SAM, with blackjack and hookers. In fact, forget the SAM!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"AMD tedy používá tzv. blacklist"
v dnešní době je i tohle rasismus

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V dnešní době je snad i barva noční oblohy rasismus, tak bych si z toho nic nedělal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.