Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD si pořídí SATA Express od ASMedia

Nemůžu si pomoct, ale SATA Express se mi vůbec nelíbí. Kabely vypadají dost nevzhledně a špatně se s nimi bude manipulovat. Škoda, že není rychlejší verze SATA.
Jeden z prvních SSD se SATA Expres je ve skutečnosti slepenina dvou obyčejných disků v RAIDU 0, takže nic moc.

Z mého pohledu je pro domácí počítač daleko lepší deska s M.2 slotem a do ní M.2 SSD. Na něj by se spíš měli výrobci zaměřit.
Nehledě na to, že ASMedia není zrovna etalon kvality.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Asmedia je v mojich ociach hlavne zachranca pred roznymi fasistickymi maniermi niektorych vyrobcov vyzivajucich sa v socialnom inzinierstve.

To taky kvazi monopolny vyrobca si napr. povie `PCI je zastarale`, nase nove chipsety ho uz nebudu podporovat - a uzivatel s nejakou specialnou PCI kartou by bol nahraty, ak by chcel upgradovat.

Takisto naopak ponukaju pridavne riesenia na ozivenie starsich platforiem o nove interfacy - za slusnu cenu (t.j. ze sa to oplati viac ako napr. upgradovat mainboard)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz jsem se dival na porovnani rychlosti Marvell vs ASMedia, tak byl lepsi asmedia.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Namisto S-ATA Express by vyrobci zakladnych desek meli resit integraci vice mSATA "prostredi", jest koupil bych si zakladni desku a mohl primo na ni integrovat 2 mSATA SSD, kazde po 64/128GB, ve vysledku dostatecna kapacita pro provoz jak operacniho systemu tak behu aplikaci(rychlost) a archivaci dat. Dnesni zakladni desky sou uz tak jednoduche ze by vytvoreni mista pro minimalne 2 mSATA SSD disky nemel byt problem a tez to zlepsi chlazeni nakolik nebude zadne velke HDD vepredu a s tim potrebne kabely. Pekne vechno na jednom Mboardu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to pikovina, od širokého PATA se přešlo k celkem použitelnému SATA a zase se to vrací k nějakému nesmyslu. Jeto prasopes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.