Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD uvedla dva nové APU G-Series s TDP 6,4 a 5,5 W

AMD E-350 „Zacate“ (AMD „Fusion“ APU) s korunou na Gigabyte GA-E350N-USB3
Embedded segment má opět o něco více na výběr. Firma AMD uvedla dva nové procesory s integrovanou grafikou a nízkou spotřebou pro bezvětráková řešení: dvoujádrový G-T40E a jednojádrový G-T40R. Zajímavé také je, že AMD má ve své nabídce právě pro embedded segment i procesory s jádry „Bobcat“, ale bez integrované grafiky (přesněji asi spíše „s vypnutou“ integrovanou grafikou)…

Nejúspornějším G-Series APU byl doposud dvoujádrový model G-T40N a jednojádrový G-T44R, oba s TDP 9 W, dvoujádrový na 1 GHz, jednojádrový na 1,2 GHz. Nyní přichází se dvěma novými modely: G-T40E je stejně jako G-T40N dvoujádro na 1 GHz, ale se sníženou hodnotou TDP z 9 na 6,4 W. Snížení spotřeby bylo dosaženo zpomalením grafiky. Avšak nejúspornějším procesorem G-Series je něco, co ani není APU, AMD má totiž mezi těmito procesory také tři modely bez grafiky, nejpomalejší na 1 GHz s TDP rovných 5 W. Tabulka shrnuje všechny nám doposud známé modely, přičemž ale mírně nekoresponduje s tou původní, kde se hovoří o jiných typech Radeonů HD v některých procesorech. Vepř aby se v tom u AMD vyznal.

AMD G-Series Processors
Zdroje: 

AMD

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku AMD uvedla dva nové APU G-Series s TDP 6,4 a 5,5 W

Úterý, 24 Květen 2011 - 10:16 | WIFT | Škoda, že tohle se do tabletů nejspíš nedostane....
Úterý, 24 Květen 2011 - 09:55 | MACHINA | paráda, to jsou přesně modely, které pomohou x86...

Zobrazit diskusi