Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD uvolňuje sklady pro 14nm Zen

Zen Hot Chips 17
Výrazně vyšší úsilí ve vymetení skladových zásob současných procesorů začala dle nejnovějších informací vyvíjet AMD. Důvodem není nic jiného než přípravy na příchod 14nm FinFET generace Zen.

A to jsme sotva pár týdnů od uvedení 28nm APU generace Bristol Ridge, ke kterému došlo v září a které ještě ani v e-shopech nejsou k dispozici. Připomeňme, že už také víme o čipsetech a prvních základních deskách na bázi AMD X370. Uvedení Zenu proběhne plus-mínus v období lednového CES 2017.

AMD do té doby, či přesněji řečeno v dostatečném předstihu před únorovým vypuštěním Zenu do prodeje, potřebuje vybílit skladové zásoby a doprodat co největší množství starých čipů. Má se tak státi jedinou možnou cestou, a sice úpravami cen tak, aby se procesory staly lákavějšími. Zpráva tedy přichází zhruba necelého půl roku před reálnou dostupností Zenu v obchodech.

Pozice AMD, ač stále de facto neutěšená, se zlepšuje. Firma získala mnohé zakázky v Číně, s GPU architekturou Polaris se podařilo částečně získat zpět ztracené pozice mezi desktopovými grafikami, či obecně mezi grafickými kartami a Zen to - doufejme (ťuk ťuk na dřevo) může jen vylepšit, zejména pokud na něj o nepříliš později naváží vyšší hi-endová GPU rodiny Vega.

Současně s AMD očekává vyšší příjmy i ASMedia, která pro AMD vyvíjí čipsety a která stojí za USB 3.1 řadiči.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku AMD uvolňuje sklady pro 14nm Zen

Středa, 6 Listopad 2019 - 22:45 | arijit | LyricsOff.com is the best hindi songs lyrics site...
Středa, 5 Říjen 2016 - 08:12 | Mila Pila | ASMedia vznikla jako dceřinka ASUSu (to ale...
Středa, 5 Říjen 2016 - 03:07 | Xspy | ASMedia .... Hmm poměrně mladá společnost . Až se...

Zobrazit diskusi