Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD v tichosti uvedlo Radeon RX 560 s 896 SP

A aby toho nebylo málo, ještě jsou 45W a 90W verze. Bez a s přídavným 1x6PIN napájením. Ale např Sapphire se tim vůbec netají.
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=3ECEAD87-2972-477A-A3B...
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=CBCD2343-20EF-4928-81F...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez 1x6PIN jsou i RX 560 AERO ITX od MSI https://www.msi.com/Graphics-card/Radeon-RX-560-AERO-ITX-4G-OC/Overview . Když Sapphire s 45W verzí má boost clock 1216MHz, bude mít MSI s 1195MHz asi podobnou spotřebu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Představte si počet hejtů, které by letěly těmi internety, kdyby tohle udělala nvidia. A ty krásné ke vzpouře vyzývající a marketing nvidie potupující články, který by vznikly zejména DD ale i tady. Ale tenhle ojeb na zákazníky udělala AMD, takže nic nebude...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou zase kecy, nevím proč by nebylo, kromě pár ma**rů a provokatérů každý normální člověk samozřejmě toto vezme v potaz a o přístupu AMD si něco pomyslí. A je úplně jasné, proč u nVidie jsou reakce příkřejší - to proto, že nVidia je už dlouhodobě přeborníkem v různých podpásovkách na zákazníky i konkurenci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodne to nie je koprektne, ak tam to D chyba. Ak ho tam AMD dalo a len vyrobcovia kariet to nedali, tak by si to mala vybavit s nimi,,

Kedze v Singapure ma skusenosti s tym, ze smetiarska/popelarska firma, co mala ekologicky znicit nefunkcne a polofunkcne chipy ich dala do obehu tak,ze ich dala do inak ozanceneho obvalu v Cine a v Nemecku v roku 2003,2004,2005
https://file.scirp.org/pdf/JSS_2013121215153599.pdf

http://icrontic.com/article/2005-only_60_thousands_fake_amd_chips_arrest...

a v roku 2017 sa objavilio falosne AMD-cka na Amazone
https://www.extremetech.com/computing/199033-amazon-accidentally-ships-c...

Tak by som este pockal so zavermi, hlavne, ak AMD o nicom takom nepise na svojom webe.

Ak to ale vyslo z AMD, tak je to problem

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a jeje, takze do tretice i pro tebe ((: nVidie to dela pres rok.. uvedla gtx 1060 s 1280 cuda a par tejdnu po recenzich pustila do prodeje verzi s 1152 cuda.. kde jsou ty hejty za celej rok? (: je to blby, ale ve specifikacich na webu to ma amd i nvidie.. nakonec diskusi kolem gtx 1060 s 1151 cuda je za celej rok min jak diskusi kolem rx560 za posledni tri dny.. tak si nech ten vlastni hejt od cesty..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jenže to byl oficiálně i s marketingem uváděný model, ty hejte. Tohle nikdo nějak neprezentoval a bylo to uvedené velmi tiše aby si toho lidi hned nevšimli a dál kupovali. Pak na ten model poskytli drobnou slevu a lidi kupují ve víře že jde o plný R560. Tohle je šmejdské jednání.
Navíc to nijak není označené ani na krabici, dřív byl dobrý zvyk označovat odlehčené edice. Normální R560 má mít 1024SP/7Ghz VRAM. 896+6Ghz se na výkonu pořádně odrazí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

„jenže to byl oficiálně i s marketingem uváděný model“

V tom případě by mě zajímal odkaz na tiskovku Nvidie, ve které ho uvádí. Nám žádná nepřišla, na webu Nvidie taky není, žádný novinkový web ji nevydal. Dostupná je pouze tiskovka pro původní GeForce GTX 1060, ve které se píše výslovně o 1280 SP:
https://nvidianews.nvidia.com/news/a-quantum-leap-for-every-gamer:-nvidi...

Informace o modelu s 1152 SP se dostaly ven náhodou, když unikla fotka z neveřejné prezentace Nvidie, kde byl tento model zmíněn. GTX 1060 s 1152 SP šla do prodeje v tichosti, bez vzorků na recenze a bez tiskové zprávy. Pouze se na webu Nvidie ve specifikacích GTX 1060 bez předchozího avíza objevilo, že může mít i 1152 SP.

„NVIDIA Silently Launches The GeForce GTX 1060 3GB“
https://wccftech.com/nvidia-launches-geforce-gtx-1060-3gb/

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jiříku, ono je tu pár nepodstatných rozdílů. Existují výhradně 3GB modely, které jsou osekané, a výhradně 6GB modely, které osekané nejsou. Nvidia má na svých stránkách u GTX 1060 dvoje specifikace, jedny přímo pro 6GB a jedny přímo pro 3GB model. V obchodech se to už od počátku nabízí jako GTX 1060 6GB nebo jako GTX 1060 3GB a to označení je součástí modelového značení karet a jednoznačný rozlišovací prvek. V každé recenzi 3GB karty je napsané, jaké jsou rozdíly proti 6GB.
A to „v tichosti“ znamenalo, že se to vědělo už pár týdnů předem, a s vydáním karet něco takového málokoho ještě překvapilo.
AMD má ve specifikacích jeden model, a u něj napsané 1024 nebo 896 SP. Všechny karty se v obchodech prodávají jako 4GB RX 560. A píše se o tom až poté, co si lidi ty karty už kupují v obchodech.
Ale jo, vyjde to prakticky na stejno, protože Nvidia taky nevydala speciální tiskovku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

„se vědělo“ není argument, šlo o neoficiální zdroj informace, se kterým neměl výrobce nic společného a za který výrobce neručí. Ne vše, co se dostane ven neoficiálními cestami, je pravda. Dále pak ve sporu o to, jestli jeden výrobce informoval lépe nebo hůř než druhý, nelze jednomu dávat k dobru, že nějaký neoficiální zdroj zveřejnil parametry. Takhle byly zveřejněné třeba i parametry GTX 1060 Ti, která nakonec nevyšla.

Za druhé, pokud to budu brát z hlediska řadového uživatele, tak uvedení kapacity paměti v názvu karty uživateli nic nesděluje o počtu stream-procesorů. Teprve v okamžiku, kdy se podívám do specifikací na webu Nvidie, zjistím, že se modely liší i v počtu stream-procesorů. Z názvu samotné karty to nevyčtu. Stejně tak v případě AMD se až při pohledu do specifikací RX 560 na webu dozvím, že má modely s různým počtem stream-procesorů a z názvu karty to rovněž nevyčtu.

Oba výrobci tradičně uvádějí „specifications are subject to change without notice“ a zákazníkovi nezbývá se buďto informovat u výrobce, nebo číst specifikace u prodejce. Není to ideální, ale taková je realita. Možná nepraktická, ale oba výrobci si tentokrát nemají co vyčítat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dobře. Řeknu to ještě jinak z pohledu toho jednoduchého člověka. Když si koupím GTX 1060 6GB, tak se mi nestane, že bude mít výkon jako GTX 1060 3GB, aniž bych musel cokoliv studovat. Mimo jiné jsou obecně mezi oběma modely karet rozdíly v ceně cca dva tisíce korun, což už asi docvakne i tomu úplně retardovanému, že ta levnější bude asi o něco horší, a nejspíš to bude znamenat, že je pomalejší.

Zato třeba u Asusu si teď můžu vybrat, jestli za čtyři tisíce nekoupím plnou RX 560 (protože ty karty z obchodů nějak zmizely, nejsou, a v tichosti budu doufat, že to neznamená, že jsou EOL a ta zrecyklovaná RX 460 tu plnou 560 nahrazuje), nebo za 3800 dostanu osekanou "EVO". (asi nemá smysl spekulovat nad tím, co si člověk obvykle představuje pod označením „evo“, že).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

I ten jednoduchý člověk se předně musí ze specifikací dozvědět, že 3GB a 6GB model se liší počtem stream-procesorů. To se z názvu karty nedozví a ani to není standardní stav. Žádné jiné retail karty Nvidie s různou kapacitou paměti se počtem stream-procesorů neliší. GTX 680 2/4GB, GTX 660 2/4 GB, GTX 760 2/4GB a tak dál.

Vysvětli mi, v čem je jednodušší ve specifikacích prodejce ověřovat počet stream-procesorů podle údaje „kapacita paměti“ než počet stream procesorů ověřovat podle údaje „počet stream procesorů“.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale ono nejde o to, že to má jiný počet SP. U GeForce nemusí počty SP prostě vůbec řešit. Když se podívá na recenzi 3GB GTX 1060, a koupí si na základě ní 3GB GTX 1060, dostane kartu s výkonem 3GB GTX 1060. Když se podívá na recenzi 6GB GTX 1060, koupí si podle ní 6GB GTX 1060, tak dostane výkon 6GB GTX 1060. Když člověk vybírá grafiku jinak než podle ceny, tak se divá i na to, jestli má smysl připlácet na dvojnásobek paměti a jaký je rozdíl ve výkonu 3GB a 6GB karet. A když už si kupuje 3GB kartu místo 6GB, tak si ji kupuje s tím, že někde ta karta bude určitě horší.
Tady je průser, že když se podívá na recenzi 4GB RX 560 a koupí si podle ní 4GB RX 560, tak už má dnes padesát na padesát, že za prakticky stejnou cenu dostane pomalejší zrecyklovanou RX 460. A paradoxně se mu v některých hrách může stát, že bude mít horší výkon než plná 2GB RX 560.
A nedělej, že tomu nerozumíš. :D
Tohle je prostě normální ojeb, i když si taky myslím, že je to spíš ojeb ze strany výrobců karet než ze strany AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale nakonec prakticky jedno. V obou pripadech jde o manipulaci s parametry pri zachovani stejneho znaceni a tedy o mateni zakaznika. V jednom pripade je to sice lehce pruhlednejsi, ale ani tak to neni "koser" praktika.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale v případě Nvidie se nejedná o stejné značení. Dvě různé karty, dvě různé označení. Stejné značení z toho vytvoří až "odborníci", kteří oříznou právě tu rozlišovací část, protože si myslí, že to znamená pouze paměť.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Praveze to znaceni je nastaveno tak, ze se lisi jen v te informaci o pameti, zatimco zbytek je stejny (GTX 1060). Bez toho, aby clovek dale zjistoval v cem jeste se ty varianty mohou lisit, to jednoduse nepozna. Opravdu byste sam od sebe cekal, ze 2 stejne pojmenovane karty lisici se pouze v oznaceni velikosti pameti se budou ve skutecnosti lisit jeste vice? Prijde vam to jako ferova praktika za rozdilne oznaceni velikosti pameti skryt jeste neco dalsiho?

Kdyby jednu oznacili dejme tomu GTX 1061 a druhou 1062, bylo by to alespon nejakym zpusobem vypovidajici o dalsich odlisnostech uz na prvni pohled, ale to se tady nekona (brani jim v tom snad nekdo s granatem v ruce?).

Ano, u Nvidie jde o precejen mensi bordel nez u AMD ktere momentalne oznacuje (nebo rekneme dovoluje oznacovat) jako RX 560 2 odlisne veci, zatimco 2 varianty GTX 1060 maji v oznaceni alespon neco unikatniho (ikdyz vztahujiciho se k jine komponente), ale v obou pripadech je zakaznik uvaden v omyl, protoze 2x zdanlive totez neni uplne totez.

Nevim co by obema (a rade dalsich) firmam udelalo oznacovat veci prehledne a jasne a nezasivat ne zcela nepodstatne detaily na "zadni strane a malym pismem"...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jako nižší výkon u modelů s menší kapacitou pamětí je dlouhodobě celkem běžná věc. Jednou je to víc ořezaná sběrnice (to dělává Nvidia u GeForce), jindy ořezané SP anebo použití pomalejších pamětí u „polovičních“ modelů (to zase dělává AMD, resp. výrobci, že u Radeonů mívají třeba 8GB verze paměti na 8 GHz, zatímco 4GB na 7 GHz.) Mimochodem – to ořezávání parametrů u Nvidie je strašný problém, že, ale že ty pomalejší paměti u AMD udělají kolikrát i větší rozdíl ve výkonu, to už nikoho netankuje.
Každopádně kdo v tom umí trochu chodit, ten se na ty podrobné specifikace u různých kapacit pamětí podívá a zjišťuje, v čem všem se ty karty ještě liší, speciálně když je u nich větší rozdíl v ceně.
Tady je problém s tím, že žádná osekaná RX 560 neexistovala (resp. existovala, ale jen pro Čínu, pro kterou jsou tyhle vykuchané/recyklované verze starší generace dlouhodobě běžná praxe, o které se ví). Najednou se tady objevily karty, která se tváří jako stará známá 4GB RX 560, jmenují se jako stará známá 4GB RX 560, ale jsou osekané, přičemž rozdíl v ceně mezi tou osekanou a tou neosekanou je menší než rozdíl v ceně mezi dvěma různými e-shopy. V takovém případě prostě nikoho nenapadne, že by si měl zkontrolovat, jestli to má všechny stream procesory, i když v tom jinak nějak chodit umí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Kdyby jednu oznacili dejme tomu GTX 1061 a druhou 1062, bylo by to alespon nejakym zpusobem vypovidajici o dalsich odlisnostech uz na prvni pohled, ale to se tady nekona (brani jim v tom snad nekdo s granatem v ruce?)."

Někomu stačí jednoznačné odlišení v názvu(neexistují křížové verze a tedy při použití celého názvu nelze karty zaměnit) a někomu by nestačilo ani 1061 a 1062, protože by to stejně brali podle čipu jako 1060 a nadávali že to není např. 1050 a 1060:-)

IMHO to Nvidie udělala lišácky, protože BFU nakupjí GPU podle pamětí a každému, kdo je v obraze to, v tomto případě, taky stačí k rozlišení o jakou kartu se jedná(neexistuje ořezaná s 6GB a plná s 3GB, tudíž je pamět zároveň indikátor typu).
Prostě, ať jde nakoupit BFU podle paměti nebo babička podle názvu na papírku či plně informovaný geek nemůže se splést.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tady jde o to že i na krabici značení zmizelo. Kdo nakupuje přes eshop tak si to zjistí přes kódy a jde na stránku výrobce. Jenže v obchodě kde má v ruce krabici se to podstatné - počet SP nedozví, jen vágní frekvenci "xxxx Mhz up". Minimalizace údajů stejně jako u výrobců hdd.
Oficiálně nikde žádné info ani přes odbornější weby nebylo, takže zákazník neměl důvod kontrolovat zda koupená karta skutečně má danou specifikaci. Zato o 1060 3GB už bylo předtím spousta informací. I o lowendu kde se hojně přeznačovalo, ale tam to nikomu nějak nevadilo a psalo se tu o tom i zde normálně. Ale když jde o AMD náhle informační slepota.
P.S: a nevěděli o tom ani sami prodejci - když jsem ji vracel jako nevyhovující tak se v czc.cz strašně divili že o tom nic neví, je to dva týdny zpátky. Naštěstí koupeno přes eshop tak jsem bez problémů vrátil, ale kdo koupí klasicky v obchodě tak má po tomhle podvodu smůlu s výměnou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

takze AMD to uvadi na svych strankach (ok drtiva vetsina na ne vzivote nevleze a ta cast ktera tam vleze stejne nenajde potrebnou informaci) jde o to ze od pocatku se prodavali jako dve samostatne varianty a byli tak i oznacene ....co pak udelali nekteri AiB parteri ze tento udaj nezvyraznili a clovek se po nem musi pidit je prasarna o tom zadna naopak AMD se k tomu stavi celem nic nezatlouka a snazi se o napravu (narozdil od NV ktere v jedne kauze lze dodnes ;) )

obe znaceni jsou zavadejici prasarny o to je to horsi ze u NV se neni absolutne ceho chytit a nejake plky ze je to jasne podle velikosti VRAM jsou zcestne a u AMD zase samotni vyrobci vedomi si nizsi atraktivnosti takove karty umyslne danou informaci zamlzuji nebo ji radeji ani neuvedou ...

....v CZC nevi veci napr. ani nevedeli ze uz pekelne dlouho prodavaji HDD revizi s 32MB Cache namisto 64MB ... tenhle argument odkazujici na bandu nekompetetnich prekupniku bych nebral jako dostatecne padny :D nejaci experti z eshopu jsou kolikrat ti posledni co tomu rozumi pripadne maji aspon zakladni prehled ...a kdyz prijdu do nejake kamenne prodejny tak uroven vedomosti personalu je taky v 99% pripadu katastrofalni ...v podstate ve vsech diskuzich ci polozenych dotazech CZC/ALZA/TS ...atd. ti jejich "radilkove" pisou dost casto uplne blbosti a nejlegracneji jsou ti O2 GURU nebo co to je za trotly kakajici si do vlastnich ust :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Retard se hlásí :-) nedávno jsem si v internetovém obchodě srovnával různé karty, abych byl trochu v obraze, od každého modelu jsem se díval na jednu specifikaci. Ostatní modely s odlišnou pamětí jsem nepročítal, vůbec jsem neuvažoval, že se liší jinak, než kapacitou a přetaktováním. Jako poučený BFU považuji RX560 i GTX1060 za boudu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mám "plnotučnou" 560, a jsem s ní spokojen, ale tohle je od AMD docela idiocie. Jestli chtějí vydat nějakou levnější odlehčenou verzi, tak OK, asi pro ní mají uplatnění na trhu, ale musí to být naprosto jasně označeno. Už takhle se vyznat v řadách GK (a to platí i pro nVidii) je něco. Hromady modelů s novým typovým označením, které jsou ve skutečnosti starší řady s novým číslem a minimem nebo žádnými změnami, použité značení, které evokuje, že patří mezi výkonnější třídu, ale ve skutečnosti to tak není...a ještě k tomu prodávat různé grafiky pod jedním označením. Už teď aby si člověk vzal na výběr grafiky dovolenou, a procházel jak jelito kompletní parametry, zda tam výrobce neschoval nějakého šotka. A když najde favorita, tak ho stejně nesežene, protože těžení. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč všichni včetně autora viní AMD. AMD prodávala dva čipy RX560 a R560D (dříve jen pro pro asii). Ale že výrobci je začali dodávat i jinam a pod stejným označením není vina dodavatele(AMD) ale výrobce.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mozn jeden z dovodov je stahovanie AMD z One AMD place, Sunnyvale do noveho sidla Santa Clarta Square, cim sa priblizili Intelu a nVidii, lebo sa prestahovali do susedneho a okresneho mesta, kde nVidia a intel uz sidlia

vid mapa
https://goo.gl/maps/Np6d5S2wsJp
alebo
https://www.google.sk/maps/dir/1+AMD+Pl,+Sunnyvale,+CA+94085,+Spojen%C3%...@37.3808591,-121.9900654,15z/data=!3m1!4b1!4m26!4m25!1m5!1m1!1s0x808fb623d9598005:0xf9432471bfaa8240!2m2!1d-121.9993512!2d37.3865652!1m5!1m1!1s0x808fc9ec29734843:0x840e237e1d866af!2m2!1d-121.9751469!2d37.3829448!1m5!1m1!1s0x808fc9916b08d8ff:0x797e77351a80121f!2m2!1d-121.9637869!2d37.3875909!1m5!1m1!1s0x808fca2702c480db:0x76527847b95e08c9!2m2!1d-121.9659785!2d37.3717415!3e2

Edit: alebo autom
https://goo.gl/maps/bqgXg9awAGv

AMD Announces New Silicon Valley Headquarters Location

​Newly-Built Santa Clara Square Facility Will Offer Upgraded Office Space, Convenient Location, and Room for Future Growth
Sunnyvale, Calif. 8/19/2016
Employee and equipment moves are expected to begin in Q3 2017 and be completed by the end of 2017.
http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/amd-announces-new-2016aug1...

Intel
2200 Mission College Blvd.
Santa Clara, CA
https://www.intel.com/content/www/us/en/company-overview/contact-us.html

NVIDIA CORPORATE HEADQUARTERS

2788 San Tomas Expressway
Santa Clara, CA
http://www.nvidia.com/object/contact-information.html

https://goo.gl/maps/Np6d5S2wsJp

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi chtěl jenom někam napsat výsledek dnešního googlení, že? Hezký to máš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On existuje vieus .marketingu v Svätej Kláre (Santa Clara) a zdá sa , že sa ním AMD nakazuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

protože AMD má dohlédnout aby označení nebylo zavádějící či přímo matoucí. Prodají co vyrobí, tak je taková šmejdská praktika o to nepochopitelnější....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Výrobci se se svými kartami pohybují v mantinelech, které jim výrobci GPU nastaví. Pokud by AMD v tomto chtěla pořádek, udělala by značení tak, aby bylo jednoznačné.

Mám snad věřit tomu, že AMD vydá jiné GPU se stejným/záměnným značením a zapomene si pohlídat s jakými parametry a jakým popisem/názvem se budou prodávat karty?

Takový amatéři snad nejsou...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD hned vcera vydalo prohlaseni ze se jedna o chybu AIB ze neuvadi rozdil a ze se u nich pokusi co nejdrive sjednat napsavu.
Osobne v tom zase az tak velky problem na strane AMD nevidim.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, tak jistě. Oni tomu mohli dát jakékoliv jiné modelové označení (RX 555, RX 560 LE, nebo to vesele prodávat dál jako Radeon RX 460), jenže tomu říkají prostě říkají taky RX 560, a za to, že je v tom bordel, můžou ti výrobci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Lenze oni tomu dali iny nazov RX 560D, akurat vyrobci to nedali na krabicu vyditelne. Najskor si zisti fakty potom tu pis bludy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, koukám přímo na AMD.com a tam fakt žádné 560D ani jiné rozlišovací znamení nikde nevidím. http://www.amd.com/en/products/graphics/radeon-rx-560

Zato je tam dost zřetelně napsané, že se pod RX 560 myslí obě verze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vsimol si si tam to slovicko Series "Radeon RX 560 Series"? Tie specifikacie su napisane pre celu seriu, jak pre 560 tak 560D. To ze vyrobci to zacali teraz predavat i v europe AMD nemoze. RX 560D existuje od zaciatku akurat sa dodavala len do Azie. RX 560 seria sa robi len ako nereferencna a teda za oznacenie produktu je zodpovedny vyrobca karty, nie dodavatel cipu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Dobře. Tak jinak. Na celém amd.com se při vyhledávání googlem nedá zjistit, že by existovalo něco jako "RX 560D". Google vrací jediný relevantní odkaz, a ani ten není o specifikacích grafické karty. http://www.amd.com/zh-cn/markets/partners/icafe/configurations
Z toho opravdu nemám pocit, že by AMD mělo jakoukoliv snahu od sebe různé verze RX 560 jakkoliv odlišovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

http://www.amd.com/en/products/graphics/radeon-rx-560 - tady jsem si zadneho "RX 560 Series" nevsiml. Maximalne "500 Series" oznacujiciho celou radu 5xx.
https://gaming.radeon.com/en/rx500/rx-560/ - az tady to maji trochu alibisticteji pod timto zobecnenym oznacenim.
V kazdem pripade je to cele mirne receno nestastne. Vede to ke zbytecnym zmatkum. Meli to skutecne uz od pocatku sami oznacit uplne odlisne aby se takovemu moznemu zmateni vyhli.

Ale obecne to, ze urcity produkt je pod stejnym oznacenim na ruznych trzich odlisny, neni bohuzel az tak neobvykla zalezitost. Mozna ne az tolik v teto oblasti, ale v jinych oblastech ano. A nakonec i v posledni dobe casto zduraznovane rozdily mezi potravinami a drogerii mezi CR a dalsimi zememi jsou toho dukazem. Tyto praktiky bych si nedovolil ani v jednom pripade jakkoliv hajit.

Tady ale nejen, ze doslo k rozdilum mezi ruznymi trhy, ale dokonce i k rozdilum v ramci stejnych trhu coz je dalsi stupen teto sarady s oznacovanim produktu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to tam, lepšie si pozri stránku zo špecifikáciami vpravo hore nad počtom CU 16/14. A ešte raz za označenie grafik je zodpovedný výrobca a nie dodávateľ GPU.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jestli se divam na stejnou stranku, ale ja to tam jednoduse nevidim. Ani hledanim textu series se nikam nedopracuji. Jak jsem ale jiz psal, na podobne strance na gaming.radeon.com to skutecne je. Ale to neni az tak podstatne, je to jen hra s pojmy. Jednoduse vypustili 2 varianty RX 560 a samotni vyrobci se s tim neparali a pouzili v obou pripadech oznaceni RX 560. Ano, muzeme to hazet na vyrobce, ale takove veci si ma AMD pohlidat, protoze v konecnem dusledku afera pada na ne. Oni stoji za tim, ze tady existuji 2 odlisne veci se stejnym oznacenim, maji to tak primo ve svych verejne dostupnych materialech kde oznaceni RX 560D pro 2. variantu nefiguruje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Docela me prekvapuji zdejsi komentare, jsem rad, ze je vetsina fanousku preci jen soudna az teda na vecneho obhajce AMD no-Xe a mistniho trolla Tom Buri.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak budme sudny ohladom oblbov ala 970 "4gb" a 1060 3gb, ktora vysla potajomky a to ze o nej vieme pravdu je len vdaka typkovi, ktory sa nebal a hodil fotku na net

bohvie ako by to nakoniec bolo ak by tu fotku nedal, bolo by na nete udavane ze 3gb je nerfnuta alebo by sa vydavala ako true 1060 a nvidia by sa bavila na tom akí su ludia tupci a zeru im to a jedine co by im povedala, ak by sa stazovali na vykon, by bolo: ved mate 3gb vram, ta sa vam zaplni hned

no-X ma aspon argumenty podlozene roznymi skusenostami, inymi webmi, proste fakty, ty tu pises iba blud za bludom

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pisu tu pravdu a nic nez pravdu.

Za to fanouskove AMD jsou naprosto fanaticky streleny, to uz je nejaka diagnoza ne???

Napisu, ze AMD udelala svindl, coz je proste pravda a okamzite se vyroji spousta minusovacu a nekolik chytraku, kteri zacnou:

Aleeeeee NVidiiaaa takyyy svindlujeee, beee, beee.

Jako sorry, ale tohle je totalne ujety nebo jste vsichni dvanactilety ubuleny deti?

Ja NIKDE NIKDY nepsal nic o NVidii, ze je nejlepsi a podobny cancy. Naopak, vsude kde muzu ,tak varuju pred zkriplenou GTX1060/3 a stejne jsem varoval pred GTX970, kterou jsem si mimochodem chtel koupit, ale nastesti jsem se dozvedel o tom podvodu NVidie vcas a tudiz jsem si ji neporidil, takze smula pro NVidii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

problem ale je, ze na amd stranke mas udavane pre 560 series a mas aj udavane dokonca pocet stream cpu, mas dokonca aj udavane vsade na nete, ze co je 560D zac a ze ako 560D mala vyjst a ako 560D je urcena pre azijsky trh

preco to zacali tu trepat vyrobcovia, preco to tu zacali vyrobcovia davat pomaly za cenu klasickej 560, preco odstranili z nazvu to "D", nik netusi, ale to neje problem amd ale bordel vyrobcov

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si AMD nedokaze zjednat poradek, tak to jsou jeste vetsi zoufalci nez jsem myslel. To si potom radeji koupim i procesor od Intelu, kdyz budu videt, ze AMD nezvlada ani komunikaci se svymi partnery.

Nepusobi to duveryhodne, fakt skoda pro AMD, protoze muzeme tu polemizovat o grafikach, ale procak vyvinuli fakt dobrej, jenze proste jen neco dobryho vyvinout nestaci, pokud bude firma delat takovyhle preslapy, tak sorry jako, ale pak jim ver v cemkoli jinem. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pre mna za mna si kup nike a nie adidas, netrapi ma to co si ty myslis alebo co chces kupit :D si proste len troll, ktory sa musi chytit aj malej blbosti a vypisovat to tu do nebies pre uputanie pozornosti :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milý příteli, vidím, že když ti výrobce nepřistrčí až pod nos přesně to, co ty chceš s cedulkou, na níž jsou přesné parametry toho, co chceš, jsi zmaten a místo u sebe hledáš chybu u výrobce. Předpokládám, že obdobně postupuješ u výběru svého auta :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je naprostý hnus. Plánuju koupi do HPC ale asi k Ryzenu koupím 570, která je sice dvakrát dražší, ale aspoň bude jistota, že to není ošizený, no. Zatím bude nejlepší vyčkat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není důvod zavrhovat 560. Já ji mám, a na FHD mi běží s plnými detaily GTAV, Zaklínač 3, Fallout 4, FC Primal...za ty peníze jsem s ní velice spokojen. Stačí si najít prodejce (což by měl každý solidní), který v parametrech na webu má uveden počet stream procesorů, netřeba v tom hledat vědu. Když to člověk ví, je to v pohodě. Horší právě z tohodle pohledu je, že když člověk tuto informaci nezaznamená, nenapadne ho počet SP kontrolovat a může klidně odejít s horší verzí, protože si koupil prostě RX560. V tom je ta debilita tohodle excesu od AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš ne. Já si počkám na vhodný okamžik a koupím nějakou vyšší řadu, chtěl jsem to koupit teď ale počkám čtvrt roku, možná mezitím přijdou výkonnější Ryzeny, nic mně do toho zatím nenutí, i7 v notebooku, který doma slouží kromě tabletu jako přehrávač všeho ze sítě, to zatím zvládá levou zadní... Co se týká novějších her, zatím jsem se k hraní moc nedostal páč není čas (GTX755 SLI od Zelených snad taky ještě nějakou tu chvíli vydrží i když už to není žádná novinka). Celkově ale chci s intelem i nvidií, co nejdřív resp. až to bude možné, definitně vyběhnout dveřma, no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohl by někdo z přítomných vytáhnout z temných zákoutí svých mozkových závitů tu kartu, kterou NV začala dodábvat s eřezaným vyšším čipem a až došli tak s úplně jiným čipem (počet SH, šířka sběrnice, takty), ale pořád s tím stejným marketingovým názvem?

PS: Připouštím, že to mohlo být i opačně. Rózka skleněná už na tom zapracovala více než slušně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3GB verze Geforce 1060 mela orezane jedotky taky.
Jinak tehle karty je ale fakt skoda, byt tam aspon 4GB, tak je to karta asi s nejlepsim pomerem cena/vykon na trhu..ty 3GB to docela zabili

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejčastějším příkladem jsou OEM karty co mají stejný název jako retail verze.

Třeba GeForce GT 640 - Kepler
vs
GeForce GT 640 OEM - je to založené na Fermi, 3GB DDR3 VRAM, nižší výkon a vyšší spotřeba než normální GT 640.

Ta OEM verze vypadá takto: http://vgamuseum.info/index.php/component/k2/item/817-nvidia-geforce-gt-...

Nicméně tohle je dost běžná věc u těch OEM karet.

Ořezané čipy se jinak prodávají běžně, stejně tak různá přejmenování kdy se vzala třeba GeForce 9800 GTX+ a přejmenovala se na GTS 250 a tak podobně :)

Také se občas dělaly hlavně u low-end karet různé čachry se sběrnicí a množstvím paměti a různé prasení, třeba GeForce GTX 550 Ti. Ta karta má 192-bit sběrnici a originálně se dělala s 1GB GDDR5 VRAM, ale existují i edice s DDR3 paměťmi, které mají dokonce 4GB VRAM a sběrnice je kuchnutá na 128-bit. Asi 1/3 výkonu méně oproti GDDR5 verzi.

Radeony R7 240/250 se také dělaly s různým množstvím paměti a GDDR3 vs GDDR5.

Nicméně všechno toto je spíš v režii výrobce karty, než výrobce čipu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No-x to popsal přesně. Když chci vědět, co přesně kupuji, podívám se do specifikace, ne do označení. Jinak si za zklamání mohu sám. Důvěřivost je v tržním světě zárukou mnoha zklamání a ztrát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.