Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD vydala 45W mobilní Ryzeny 2000H

Teď už jim jen Intel musí zařídit hlučné, nedostatečně dimenzované chlazení, vyblité TN panely s nízkým rozlišením, menší kapacity baterií, pokud možno jen jednokanálové paměti a rotační disky nebo nejhorší SSD a bude zase odbyt... Minule se to celkem povedlo, tak uvidíme tentokrát kolik % z marže na to bude potřeba.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Faktor laciných modelů a sestav. Ale ono bude stačit, když se někdo urve. :-)
První vlaštovky tu byly v podání 15W modelů - ještě to nebylo optimální, ale věřím tomu, že se to zlepší.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ULV Ryzenu je fakt skoda, ze se zatim nechytli lepe, protoze jsou vic nez vyrovnanou konkurenci Intelu. Taky nerozumim tomu, jak je mozne, ze vyrobci porad preferuji tak silne Intel v tomto.
Co se tyce techto novych vykonovych CPU..tady si ux nejsem tak jisty. Jsou to pekne kousky..ale spis do nejakych univerzalu typu Multimedia, kde zase je to stejne celkem zbytecny overkill, pokud. nevyuziju jejich silnejsi grafiku. Mozna cenove. V hernim segmentu zase nemaji parametry Intelovske H rady..tady melo AMD vydat normalne 6 nebo 8 jadra s 45W bez grafiky..to by bylo lepsi kafe.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No tak já ti to objasním: ono to je vidět i na těch recenzích co tu byly - podpora AMD je "nová" a nedosahuje míry "starých bot" od Intelu, který má s výrobci mnohaletou spolupráci a hlavně už X let jen vylepšuje stávající arch.,takže biosí support se dá dělat s prstem v nose. Je to třeba vidět na BIOSech Dellu, které se prakticky nemění už roky, jen tam semtam přidají podporu pro novou (a celkem nepodstatnou) technologii nebo vychytávku.
Tohle je IMHO nejdůležitější bod, další pak schopnost AMD dodat potřebné množství komponent na saturaci trhu. Pokud totiž poklesnou objednávky u Intelu, vzroste jeho cena na kusu, takže výrobce paradoxně bude v nevýhodě oproti těm, kdo jedou jen jednu značku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tohle je obecne problem notebooku a u AMD chapu, ze logicky to bude jeste horsi.
Najit notebook s idealnimi parametry mi trvalo nekolik mesicu a mezitim jsem zjistil, ze uz vlastne notebook nepotrebuju, takze jsem usetril.
A tudiz zcela rozumim tomu, ze u AMD to s omezenym mnozstvim modelu bude jeste horsi.
Jak to resit nevim, leda by si AMD muselo najit nejakeho exkluzivniho partnera, kteremu by nadiktovali pozadavky, kde vsude to nesmi byt ochuzene. :-/

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že u Učkových Ryzenů se jim to sabotovat povedlo. Buď za to chtějí nesmysl, nebo je ten notebook tak špatně vybavený, že je mobilníma funkcema proti Intelu nevýhodný. :( Zpravidla baterie naprostej LOL(2články), nepřístupné šachty na HDD/DVD/MEM, singlechannel paměť bez možnosti dualchannel (acer?), chybějící patice na paměťový modul a podobné legrace(spíš fuckupy).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ono pro Intel to je malina, firma jeho velikosti si může dovolit přitlačit téměř jakéhokoliv OEM výrobce elektroniky ke zdi. Obvykle asi dostane nějakou významnější slevu na aktuální modely a tak se orientuje "správně" v situaci. Ti ostatní při "pokračování špatném myšlení" buď dostanou horší cenu, nebo se rychle přizpůsobí protože by se s nížila konkurenceschopnost jejich sestav, platit za hardware vyšší ceny, případně k tomu ještě muset řešit průtahy a "nedostupnost" objednávek, on důvod se vždycky najde.

Apple, jak je to ještě větší neřád jak Intel, moc dobře ví proč si vše dělá sám, včetně návrhu hardwaru a Intelu dává neustále najevo, že prakticky kdykoliv s ním může ukončit spolupráci a k ničemu ho moc nepotřebuje, pouze momentálně využívá jeho hardware. Oni neprodávají tolik kusů aby vysloveně záviseli jen na největším dodavateli na trh a zároveň cenotvorba není orientovaná na osekání posledního centu vto, takže nějaký dolar sem dolar tam ze kterého si udělají 100 dolarů jim jejich ovečky snadno a vlastně rády zaplatí.

AMD by mohlo jestli jim úspěch vydrží začít navrhovat sestavy a prodávat je jako kdysi dělala ATi grafické karty - dobrý základ a velice kvalitní zpracování. Být to pořádně vyvážené a linux-friendly, tak bych si AMD notebook klidně koupil. Ale kdoví jak by na tom vydělali, je klidně možné že by to bylo ztrátové když svět s klidem obětuje 50% výkonu kvůli o 2 dolary nižší ceně...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Někde v Číně v horách si prokurista z Intelu pronajme kulturní dům s fáborky pro příslušné ťamťany, zamčou se dveře a tam se jim vysvětlí, že k nerez hrncům za 30k dostatnou zdarma ovčí deku z pravé ovce za 10k... ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by stalo za to mit moznost uzivatelsky konfigurovat to TDP (kratkodobe vyjimky a delsi prumer). Vetsinou uzivatel vi co dela (priklad: editace dokumentu vs rendering videa).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k existenci 45W Ryzenu 2700E 8C/16T bude asi lepší osazovat ty velká herní DTRka co mají stejně dGPU tímhle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Hodnoty pro boost nejsou vyšší než u řady U, nicméně zatímco ta jich s ohledem na omezení TDP byla schopna dosahovat na sekundy nebo jejich zlomky, při 45W TDP je prostor pro dlouhodobější udržení vyšších taktů a tím pádem i výkonu."

To prece nezalezi na prikonu cpu ci papirovemu TDP, ale na (mimo spousty dalsich parametru) dimenzovani chlazeni.
A pokud by tento CPU mel skutecne vetsi prikon pri stejnych parametrech, tak by tomu bylo dokonce naopak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vím že to sem úplně nepatří ale našel jsem notebook s Ryzenem 2500U který disponuje dual channel memory a dle recenze na redditu má TDP nastavené na 25W a pro turbo dokonce 35W že by se našel výrobce který nebude kvůli pár dolarům ořezávat výkon Raven Ridge?

https://www.gearbest.com/laptops/pp_009535618227.html?wid=1349303

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Letmým pohledem bych se bál o
- Windows 10 home v čínštině
- TN LCD
- SATA SSDčko
což nejsou zrovna parametry na performance segment, ale pěkně vypadá tělo z hliníku. Osobně jsem spíše skeptický, ale Huawei telefon mam a spokojenost. Takže na takové to domácí použití může příjemně překvapit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 není problém již vlastním čínský netobook který byl doručen v angličtině ten stačilo přepnout na češtinu...
Ano SATA SSD od Sandisku není nic moc a paměti jsou časované na CL17 k tomu ještě přičtu horší panel...Ovšem hodně si chválí tiché a výkonné chlazení ale asi by musel být za hodně zajímavou cenu abych uvažoval o koupi.

S telefonem Huawei jsem byl také spokojený hlavně mě překvapilo velmi kvalitní zpracování vnitřku telefonu (kombinace šroubků a silného lepidla model P9)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.