Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Procesory AMD Vishera - Piledriver jsou oficiálně venku

Ten poslední odstavec to pěkně shrnuje. Nezbývá než doufat, že Steamroller se vydaří.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Držím AMD palce aby Steamroller mile překvapil. Intel každopádně potřebuje konkurenci jako prase drbání.

V mém desktopu stále bije srdce dvoujádrového Opteronu, ale blíží se čas, kdy bude třeba jej nahradit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

co sa tyka linuxu, tak na phoronixe ich ten procak prijemne prekvapil. vo vacsine testov drzal krok s i7 3770K, a boli pripady kedy aj suboj vyhral, ale boli aj pripady kedy prepadol ale tych bolo menej. tento cpu sa proste do windowsu a intel optimalizovanych aplikaciii vobec nehodi :( vo win sa oplati fakt asi iba v prevode videa, rendering, a kompresia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsak to ve Win delam, video, komprese a rendering :-)) takze hura AMD!
A vyssi vykon ALU/FPU i7 me netrapi, kdyz ho do kapsy strci jakakoliv lepsi grafika v podobe OpenCL vypoctu :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Majitelé platformy AM3(+), kteří v současnosti běží na nějakém 45-65W jedno- až dvoujádru, tak nemají možnost upgradu v rámci stejné hladiny TDP."
Existovali aj 4-jadrové Phenomy s 65W.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, ale pokud si ho někdo pořídil, tak už upgrade nehledá. A pokud někdo čekal, zda Piledriver pro AM3+ na 65 wattech nenabídne víc, tak se alespoň zatím nedočkal...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ad 65W, nepomohl by undervolting?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dokazete doporucit nebo pripadne srovnat ctyrjadra Phenom-II, Trinity, Vishera?
Technologicky mne to je jasne, spi mne jde o srovnani vykonu napr. pro zpracovani videa + obcas nejaka hra.
Aktualne mam Phenom-II, ale lakaji me instrukce AVX+AES, respektive bych nepohrdnul VCE jednotkou v grafice Trinity, ktera ma vse pohromade. Jenze moje HD-5750 bez VCE ale s GDDR5 asi jeste ve srovnani s HD-7660D (DDR3) jeste nebude k zahozeni?

Mimochodem analogie s GPU je zcestna asi jako srovnani zavodu trucku a plochodraznich motorek, i kdyz potencialne maji dost spolecneho :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Piledriver splnil co se od něj čekalo, ale je to prostě málo.

Jako věčný AMDčkař (co se CPU týče) jsem prostě zklamán. Před rokem a něco jsem upgradoval z desky AM2+ na AM3+ (990FX) -a dnes mě to mrzí- abych mohl nahradit svůj Phenom II X4 za něco nového, co by se alespoň dotáhlo na (dnes už prehistorickou) i5-2500. Bulldozer ani Piledriver to bohužel není.

Drtivá většina lidí, co si pořizují/upgradují výkonný desktop to mají na hry a na to stále AMD nestačí. Výhoda levnější desky už také není..

Říkám to nerad, ale po 15 letech, kdy jsem začínal s K5-75 a od té doby byly všechny moje CPU od AMD, bude to příští od Intelu. :-(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

vo vysokych rozliseniach je dolezita skor graficka karta ako CPU. sak hry uplne stagnuju vacsinu hier si zahras aj na starsich procakoch, vobec nepotrebujes upgrade. to neni jedno ci mas 100 alebo 150 fps ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Slabsie procesory maju problem kde procesor nestiha a grafika sa flaka. Ja som ale presvedcena ze na graficke karty v normalnej cenovej hladine s rozumnym pomerom cena/vykon bohate stacia. Kto chce 79x0 alebo nVidiacky ekvivalent sa asi pozrie po i7.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si docela jisty, ze slovo "slabsi" se netyka ani starsiho FX-8150. Druhou veci jsou samotne Windows. Linux je neco jineho, nicmene nelze prohlasit, ze by bylo AMD slabe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim. Upgrade CPU mi v podstate vubec nezvysi vykon ve hrach, takze je zbytecny. Na praci mam vykonny notebook (s i5)..
Nejaky cas jeste vydrzim s tim co mam a pak koupim novou desku a CPU - od Intelu. AMD na vykonny desktop bohuzel jiz nema a zrejme mit nebude. Alespon GPU dela stale dobre.

Minuly mesic jsme koupili do firmy dva servery s 12 jadrovymi (nebo 6x2? :) Opterony (Bulldozer) na G34. Tam se to oproti Xeonu stale vyplati.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na tom obrazku (http://diit.cz/data/images/40308.jpg)

je Pentium II Celeron 300A (presny oficialny nazov sa mi nechce hladat) Bud 300Mhz alebo naky lepsi model.

...

co som vyhral ? :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nic. To je ucivo zakladni skoly :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jop třístovka. Mendocino na S.E.P.P. vyrobený ve 36. týdnu roku 1998.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Technicky vzato ti ho můžu poslat, jestli chceš ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V jednovláknový zátěži má nižší spotřebu proto, že Bulldozer i Piledriver běží na stejný turbo frekvenci. V plný zátěži má Piledriver frekvenci vyšší, takže se spotřeba vyrovnává...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obr zkusil porovnat jádra Trinity s 8350, která by obě měla být generace Piledriver, ale zdá se, že opravdový Piledriver je spíše jen v Trinity. Tak trochu se zdá, že Vishera vyšla jen proto, že to AMD už nemohlo odpískat a zdaleka všechna vylepšení, která najdeme v Trinity v 8350 nenajdeme. Třeba ta spotřeba by teoreticky měla značně padnout, pokud by opravdu použili Resonant Clock Mesh. Tohle vypadá spíše na jemná kosmetická vylepšení a odbugování procesoru.

Jaký je názor redakce?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Značně padnout? To je možná trochu nepochopení situace. AMD používala vlastní formu Clock Mesh, která se v případě Bulldozeru ukázala být jako neefektivní, tak sáhli po lepší verzi od Cyclos. AMD ohledně RCM v Piledriveru uvádí následující čísla: Nejefektivněji funguje při frekvenci 3,3 GHz (dál efektivita klesá), při typických frekvencích umožňuje dosáhnout o 100 MHz vyšší frekvence při zachování totožné spotřeby, případně snížení spotřeby o 5 - 10 % při zachování totožné frekvence. Což podle mě přesně odpovídá stávající situaci; možná dalších pár wattů stáhli nějakými dalšími úpravami návrhu čipu, ale RCM není zázračná technologie :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.