Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD vydává GPU Pitcairn - Radeony HD 7850 a 7870

Tak teď už jen počkat na odpověď nvidie ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vidišto a jednoho kámoše spíš zajímá jak bude vypadat 2x tahiti... :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela pěkné a povedené karty. Není důležitý jenom samotný výkon ale i doprovodné přítomné "užitečné" technologie a tu AMD(ATI) dokázala vždy příjemně překvapit. Osobně si myslím že koupí Radeonu HD 78xx řady získá uživatel akcelerátor schopný plynulého běhu her bez problému na 3 roky, k tomu se bude neustále vypilovat výkon a užitná všeobecná hodnota architektury CGN. K tým chladičům se stávam podobně, že ty originály od AMD sou prostě lepší a učinější proti těm co dělaj samotní výrobci jako ASUS, Gigabyte, Sapphire a pod. Nepochopím proč to musí hnat teplý vzduch do vnitra skříne a k téhle blbosti se přidávají čím dál víc i výrobci samotných case(skříní) když umístí úchyt pro napájecí zdroj v její dolní části, vůbec jim nevadí že teplý vzduch po stránce fyzické stoupá ne klesá, teda užitečná hodnota těhto řešení není žádná, naopak působí zbytečný problémy pri instalaci kabelů. Když klesnou ceny těhle karet v průmerů o 20-30€, bude to jasná volba pro majitele současných HD 4-x karet ATI, myslím si že majitelé HD 5850 a 5870 nemají důvod přecházet, jedná se totiž stále o dosti silné karty i v dnešní době, zvládají všechno co zvládat mají. I když Kepler bude možná silnejší, přinese si se sebou vyšši energetickou náročnost a ne tolik technologií "bokem" jako dá svým zákazníkům právě AMD a v tom si ji skutečne cením. Nejsem žádny fanatik jedné konkrétní značky, hodnotím jasná fakta.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak bych řekl, že defaultní AMDčkové "turbo" chlazení už nikdy chtít nebudu, protože je prostě hlasitější, než ty nereferenční modely.

Měl jsem referenční HD6870, hlučela. Teď mám HD6950 od Sapphire a je tichounká jak lví pšouk. Teplo z case celkem potichu vyžene 12cm pomaloběh na budce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono si priznejme ze by tem kartam spis nez turbo chladic slusel vodnik ... ale to by bylo jeste drazsi.

Ten pomalobeh teplo z case sice vyzene ale pozde. Ten teply vzduch proste projde skrz bednu a mam obavy ze v mnoha pripadech primo kolem procesoru ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boha vodník? Načo? Vždyť dnes už jsou vzduchová chlazení tak vymakaná, že není v podstatě potřeba, navíc u vodníka se jaksi nikdy moc neřeší chlazení ostatních součástek, jakožto napájení a pamětí a já nwm co tam ještě je zahřívajícího se. Čili ve skříni průvan stejně musí být a když je systém chlazení ve skříni vymyšlen (jakože ve Fractal R2 např je) tak není problém chladit takovouto kartu velmi tiše. (viz ULN sestavy z fóra Živě.cz)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To si me rozesmal :-D . Tiche chlazeni vykonych soucastek a vzduchem ? :-D ... takove se snazim postavit nekolik let a kdybych jiz pred lety postavil vodnika usetril bych spoustu penez.
FullCover bloky na karty chladi vse co je potreba ... takze reci o pruvanu ve skrini sou liche ... navic . S vodnikem sem schopny napriklad 7970 uchladit tiseji v plne zatezi nez je hlucnost original chladice na 20% (to znamena minimalni otacky) a tomu se rika ticho !! (a taky polovicni teploty)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"...když umístí úchyt pro napájecí zdroj v její dolní části.. " Zmyslom je ze zdroj nasava studeny vzduch odspodu case a vyfukuje hned dozadu.Hore v case je potom miesto na VELKY chladic CPU napr. aj s radiatorom vodnika. Extremny priklad napriklad tu : http://www.guru3d.com/article/guru3d-rig-of-the-month--february-2012/2

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Karty vypadají dobře, zaujala mě délka 7850..
Nebylo by možné do tabulek udávat i délku karty? Většinou to sice lze dohledat, ale v tabulce s parametry karet by to bylo krásně přehledné.
Určitě by to ocenily další čtenáři, co nemají mnoho místa v case a vždy koukají i na délku karty...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Všechny modely z řady HD 7000 krom Radeonu HD 7970 mohou výrobci ode dne vydání stavět na vlastních PCB, takže tenhle údaj nemá moc význam.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

má někdo zkušenost jestli novější samostatné grafické karty opravdu dosahují proklamované nízké spotřeby v 2D a v idle?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neco jsem si našel tady od WIFTa
http://diit.cz/clanek/graficke-cipy-pro-directx-11

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

za prve, mate blbe link na clanek o all-in-one pc

za druhe k tematu:
http://fudzilla.com/home/item/26179-kepler-256-bit-faster-in-dx11-games-...

je to sice fudzilla, ale v tehle vecech se vetsinou nepletou

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tróóóó ... lololó lololó ...troló
Jejejej jejej jej jejé
Lalala la lála lalala lá lá lá...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, to je super clanek, zejmena zacatek 'Kepler is real, people have seen it...' :)

Radsi uz at to vydaji, nez platit za takovouhle propagandu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.