Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čipsety AMD Z490 a Intel Z390 potvrzeny, přijdou během léta

Zakaznik by spise ocekaval nastup technologie PCI-Express 4-té generace, takhle to sou jenom kozmeticke upravy pro vic NVMe(AMD), nebo jak je u Intel-u zvykem nutno umele zakoupit pro rozbehani noveho procesoru i kdyz predchozi platforme nic v tehle veci nechybi. Osobne si dovolim tvrdit ze vosmjaderny Coffe Lake refresh by rozbehala v pohode i platforma Z170, podstatni je napajeni a toho maji fosny se Z cipsety Intel-u dostatek nakolik sou dimenzovane vyrobci pro OC.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

PCIe 4.0 na dostupných produktech nebude dříve než v roce 2019, ale ve článku je řeč o letošních platformách. PCIe 3.0 hráče nelimituje, nástup PCIe 4.0 je tlačen spíš profesionálním segmentem.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

> PCI-Express 4-té generace

Pro 99% zakazniku bude mit PCIe 4 nulovy efekt. Efekt to bude mit *mozna* pri nejakych vypoctech, BOINCu, praci s videem a podobne. A mozna pro nejake NVMe SSDcka, ale ty uz dnes maji 3G/s kolik lidi asi vyuzije dvounasobek ? Tudiz nikdo se do toho moc nehrne.

> rozbehala v pohode i platforma Z170

To jo, ale zakaznici intelu jsou na intel zvykli :) zbytecne se nad tim rozcilujes.

Me osobne spis chybi nejaky levnejsi procak s AVX-512, nebo trochu lepsi cena i9tek vuci Threadripperu, pripadne ty i9ky udelat poradne (ECC, zadna pasta). Premyslim nad koupi i9 / TR ale k tomu bych potreboval 64G ram a to uz bych chtel prece jen ECC pameti. Vysolit vic penez za intel a zustat bez ECC me teda moc nelaka...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rychlejší NVMe je k ničemu, protože pak stejně ve Widlích běhají ty kuličky furt dokola i když má člověk 960 EVO, osum jader, 16GB RAM a 240Mbit linku. Už mě opravdu nenapadá, na co by ten systém ještě tak mohl čekat. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Než cloud zanalyzuje, jestli způsob, jakým Windows využíváš, neodpovídá vzorcům chování teroristy :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

..a pristi rok pribude do windows analyzy novinka..filmove ripy z Internetu, aby se nemuseli namahat sledovat trafic na torrentech ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebo to trva dele kvuli mazani obsahu :D
Nejlepsi hlaska po aktualizaci je "Aktualizace byla uspesne dokoncena, programy naleznete presne tam kde... blabla" Prihlasim se a vyvojove prostredi kompletne smazane (Netbeans, git manager, putty, xampp, atd), jsem myslel, ze to vyhodim z okna :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Programy najdete přesně tam, odkud jste je stáhli posledně"? ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíše na dokončení zrychlovací smyčky? :) https://thedailywtf.com/articles/The-Speedup-Loop

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

PCIe 4.0 a taky prijde DDR5, zvazuju, ze si pockam az na AM5, zatim mam vykonu dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tak ty čipsety, co jsou v úvodním obrázku, ty mě poslední dobou zajímají víc než ty, o kterých je řeč v článku ;-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.