Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Analytik nařkl Nvidii z nepravdivého informování o příjmech z těžby

Přiznám se, že nechápu, proč se v souvislosti s kryptoměnami neustále hovoří o "těžbě", příp. dokonce o "ražbě mincí", když to ani náznakem neospovídá realitě protože se jedná o generování, nebo ještě přesněji generování datových tokenů, každopádně je to generování a nikoliv těžba příp. ražba. :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože ekologické dopady jsou podobné spíše těžbě než generování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak konkrétně to myslíte? Těžba/ražba/generování mají snad součást své definice také parametr "ekologické dopady"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak by v názve bulvárneho plátku bola reč o "generování datových tokenů", koľko ľudí by to asi pochopilo a chcelo si to aj prečítať ? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To obtížné na těžbě není žádné generování datových tokenů, ale prosté počítání hashů. Aspoň tedy u většiny kryptoměn.

Těžba (mining) se to jmenuje od počátku jako termín připodobňující její účel lidem mimo IT.

Předpokládám, že teď se začnete divit, jak se nejrozšířenější kryptoměna může jmenovat bitcoin, když do jednoho bitu se skoro nic neuloží a žádnou skutečnou minci si do prkenice uložit nemůžu. .-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nezačnu se divit názvu bitcoin. Jen mě prostě v souvislosti s používáním výrazů typu "ražba/těžba apod..." napadají výrazy typu "podvod/šalba/kouř/hledání křena" a tak podobně. :p

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proc vas napadaji takove terminy jako podvod?

Razba minci probiha na ceskem uzemi nekolik stovek let. Vzdy pod patronatem statu(krale). Ne nezakonne, ne podvodne. Totez s tezbou. Tezi se i materialy dovolujici konstrukci zarizeni umoznujici vam psat takhle blbe komentare.

Chyba je evidentne u vas :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napadá mě to prostě proto, že v případě kryptoměn se o žádnou ražbu minci, která probiha na ceskem uzemi nekolik stovek let nejedná ani v tom nejpřenesenějším možném významu. A o těžbu také ani náhodou ne. Je to prostě generování.
A původ materiálů použitých ke konstrukci počítače, který generování provádí, s tím fakt nemá nic společného. Snažit se tvrdit opak, to snad ani není pouze chyba v úsudku, ale něco mnohem pitomějšího. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nVidia bude muset bojovat se záplavou čínských P106G, až na ně vyjde upravený bios, aby se detekovala jako gtx1060.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Me uz napadlo, zda by tam sel doosadit konektor pro video vystup - nemate nekdo informaci, se kterou kartou tyto zkriplene krypto karty sdili stejny tistak ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukni na YT. Linus tech tips.
Tam použili upravené ovladače a výstup byl nastaven přes grafiku v procesoru. Jelikož je skoro v každém cpu Intel tak to není problém. Za nějakých 60usd máš tak lehce pomalejší 1060. Btw na 1060 taky ukazali funkční šli přes pcie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem prave videl, ale me slo o trocha opacnou aplikaci - pripojit to uzkym pcie (treba skrze expandery) a tyhle GPU integrovat do displeje. Pro vypocty staci kdyz to bude odemceny na CUDA (a bude to takova poor man's NV Tesla :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LTT je o ničem.
dá se předpokládat, že PCB bude stejný, jako nejlevnější GTX1060, tudíž asi referenční. Zběžně reference a p106-6G maj stejný pcb, ale chce to podrobně porovnat.

Mě by zajímalo, jestli na těch kartách jde rozjet gamestream, jelikož nemaj displej a GF Eperience bez displeje gamestream neumožňuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to bude o neco tezsi - protoze kdyz si pamatujete na dobu predelavek hernich na Quadro, tak tam ty strap rezistory nebyly digitalni (existuje nebo ne), ale lisili se hodnotou - coz bude hodne narocne pohledat bez promereni vsech veci. Nebo by to chtelo alespon schema te referencni karty (coz by se mozna nekde dalo najit, aby se vedelo kde ty strapy jsou)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jdou někde sehnat schemata, tak bych rad o takovem zdroji vedel. Ono bys ani fyticky mit referenci mit nemusel, proste pujdes od konektoru k die a osadis co je treba, ty soucastky budou na vsech kartach dost podobny. Predpokladam, ze bios nebude mit zakaz video out, takze po osazeni by to melo fungovat. Pak muzes resit, aby karta fungovala s biosem z 1060 a nebylo treba ladit drivery.
Nechal bych tomu par mesicu a cinani nebo LTT to hacknou. Linus v tom prvnim videu rikal, ze tomu zkusi nabastlit video vystup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není to jedno?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby bitcoin dosáhl tržní kapitalizace zlata, byl by zodpovědný za 20 % světových emisí CO2. Proof of work je zkrátka slepá ulička.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak "nejsou důkazy"? Stačí kouknout na Steam, kolik jakých karet sw použilo ke hraní a porovnat to s uzávěrkou, kolik karet a za kolik se prodalo a s jakými výrobními a distribučními náklady.
Prodané mínus hrající = těžební karty, prodejní cena mínus náklady=hrubý zisk. Obojí přibližné ale dostatečně blízko realitě. Zvládlo by i dítě že základky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Steam jakozto nahodne losovani uzivatele, kterych se to zepta na hardware nema s realitou nic spolecnyho. Za poslednich 5 let se mi v kompu vystridali 4 grafiky a steam survey sem vcera videl po druhy... Jak je toto pouzitelne jako informace k prodejum nebo pouzivanosti grafik ? Naprosto nijak...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně jsi ve školce neslyšel výraz "reprezentativní vzorek". Nemusíš se ptát VŠECH, protože nepotřebuješ. V zemi o 10 milionech obyvatel je reprezentativní velikost vzorku mezi jedním a pěti tisíci respondenty, a odráží s dostatečnou přesností celek. U toho Steamu jde jen o to, kolik procent jsou nVidie vs. AMD vs. ostatní. I kdyby na Steamu byla jen půlka všech hráčů, znamená to, že hráčů je dvakrát víc než uživatelů Steamu. Když to odečteš od vyrobenýho objemu, máš počet karet který na hernim trhu CHYBÍ. Buď jsou ve šrotu, nebo v těžebních mašinách. Nový karty ve šrotu asi nebudou, že ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se jeste vrat do skolky a zjisti si jak probiha vyber do takovyho reprezentativniho vzorku. Generatorem nahodnych cisel jako to dela steam to neni.
Vazne by me zajimalo jak z generatoru nahodnych cisel chces vyvozovat nejaky pocty graficky karet ktery se meli prodat hracum. A nutno jeste podotknout, ze steam survey obsahuje pouze procenta bez uvedeni nejakych realnych cisel. Jak z toho chces dopocitat nejaky pocty karet je mi zahadou. Mozna pomoci kristalovy koule ? :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepřestane mě udivoval, kam se tento web dostal od doby co jsem s IT začínal cca před 20 lety. Řešit prodeje grafik na těžení podle prodejů na Ebay. To už radši prosím Ježka články o koupi 64GB SSD..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to tak neber :)
Je to samozrejme trochu jak z jine galaxie, ale na druhou stranu to neni uplne od veci. Vem si selskym rozumem, pokud se nekupovalo nasobne vic NV karet na tezbu, tak nejspis i v dobe, kdy uz netezi, se jich bude prodavat nasobne vic v bazaru. Neda se z toho samozrejme vyvozovat zadna realna statistika, ale da se to pouzit jako aproximace neceho, chces-li trend, ktery muze potvrzovat vyroky daneho analytika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dá se tomu věřit a výrobci gpu jeden jak druhý se o tomhle druhu kšeftu vůbec nechtěli šířit spíš vysoké prodeje popírali, ale faktem je že vše mizelo pak i slaboučké RX 560 a k mání pořádně nebyly ani GTX 1060 3GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.