Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Analyzing Core Parking in Windows 7 and Windows 8 in relation to AMD Bulldozer performance (in English)

Nejak nechapu tu anglictinu. Mate moznost to sem poslat v obou jazycich. Doufam, ze to je jen zert.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Není žertem spíš tenhle dotaz? Vždyť v češtině článek vyšel více než před týdnem :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Aha, já to četl jako něco nového. Jakže se jmenuje ten němec, co mi po bytě schovává věci??

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Teda, DIIT je snad čím dál tím trapnější. Nejdřív uveřejní flame recenzi Buldozeru, teď se zase snaží být světoví.
Asi by jste si měli uvědomit že anglicky čtoucí čtenáři si přečtou mnohem relevantnější recenze na solidnějších webech v zahraničí, než aby se plácali na nějakým CDR.
To i ten DDWORLD core parking zhodnotil hned v úvodním testu a nepotřebuje se dodatečně nikomu omlouvat. Navíc v anglickém jazyce

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

popiš mi kde přesně v recenzi bulldozeru hovoří ddworld o zohledněném core parkingu. děkuji

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

čoveče já ti nevím, ale já jsem nikde podrobné testování vlivu core parkingu neviděl a o tom, že na DDworldu vůbec ví, co to Core parking je, bych i pochyboval...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Já nechápu, že máte neustále někteří potřebu se do mě navážet. Nepoužívám výrazy typu CoreParking ne proto, že bych nevěděl, co to je, ale proto, že pro to existují české výrazy. A o tom, že Bulldozer a jeho systémové prostředky nejsou využívány v podstatě téměř ve všech současných aplikacích tak, jak by být měly, jsem hovořil už v prvních recenzích. Jasně jsem říkal, že FX (bulldozer) je zcela nová věc v situaci ve které byly dříve i Athlon64 X2, prostě bude pár měsíců trvat, než aplikace získají s dalšími updaty podporu a budou správně využívat systémových prostředků, které tato architektura nabízí. Kdo za to může? Podle mě AMD, protože už během testování nám neustále posílalo Updaty některých aplikací, kde byla podpora a správné využívání jader a prostředků procesoru přidávány. A to nemluvím ani o BIOSech pro testovací ASUS Rampage, kterou k tomu poslalo, kde u mnoha nefungovaly úsporné funkce (a mnozí tak mají v recenzích blbě spotřebu dodnes) ani nemluvím o výkonu, který je mimochodem u FX-8150 na některých deskách i o 10-15% lepší než na jiných (hlavně proti rozesílané ASUS Maximus a jejímu BIOSu při vydání). Tak zpackané vydání produktu jsem snad ještě neviděl! A pokud tohle byl důvod nedávné čistky v marketingu a PR – tak byla zcela zasloužená.
FX-8150 jako procesor funguje, stejně jako je funkční architektura – bohužel chybí podpora ze strany SW, takže správné využití systémových prostředků FX je věc vyloženě vzácná. Další věcí je problémová a nevyladěná 32nm výroba a méně efektivní návrh se zbytečnými miliony tranzistorů navíc (původce tohoto problému byl už z AMD odstraněn před pár měsíci), kdy takty (a víme že Bulldozer zvládne hodně), nejsou tak vysoko, jak být u této vysokofrekvenční architektury měly. Aby bylo jasno všem, v současné době je FX-8150 se současnou funkčností, což ale není z velké části jeho vina a problém, jasně horší než Core i5/7-2000 ve všech ohledech a jen těžko se dá najít důvod si ho místo nich pořídit. Zároveň ale jasně říkám, že je mnohem lepší, než byl první Phenom ve své době, a že za půl roku, až se objeví nové verze programů a aplikací, které již systémové prostředky FX budou umět využít správně, bude situace úplně jiná. Bohužel pro AMD (a pro nás zákazníky z hlediska konkurence na trhu) bude za půl roku Intel zase „Leap Ahead“ (22nm).
Bulldozer a FX je jasnou ukázkou problémů AMD posledních mnoha let – uvede velmi propracovaný, inovativní a funkční produkt, který se může utkávat s produkty společnosti mnohem silnější, ale zpacká, co může ve výrobě (tradiční problém AMD od Athlon64 – může mít 10x lepší CPU než Intel, ale nemá ho kde vyrábět a výrobně zaostává i procesem), v podpoře a spolupráci s vývojáři (vydávat produkt bez toho, aby s ním většina SW uměla správně pracovat je blbost na entou) a u FX AMD zpackalo co mohlo neuvěřitelně i v marketingu (říkat tomu 8jádro, když základem není jádro ale modul a má to konkurovat 4jádru s HT je přinejmenším nedomyšlené). Výsledkem jsou zmatky a chyby v recenzích a hodnoceních, a dobrý produkt a velkým potenciálem leží ladem a diskutéři se zbytečně dohadují v diskusích o Core parkingu atd. atd. (mimochodem někteří před pár dny objevily Ameriku a zjistili, že špatně testují i Core i7 s HT, kvůli chybě ve WinRaru právě s CP - vtipný). To jen dokládá, že problém z velké části dnes neleží u HW (platí pro CPU i GPU) ale na poli běžných aplikací a softwarů, kde na 1 vývojáře připadá 100 vývojářů typu Copy-paste …

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Potrefená husa se ozvala ;-) hele běž si mazat příspěvky lidí na svém ddworldu ;-) se pak nediv že se do tebe lidi naváží ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ehm a ještě malé dodatky....

český výraz pro core parking by mohlo být jednoduché "parkování jader"

základní desky které AMD dodávalo s FX jsi zmínil Rampage a Maximus, obě jsou desky vydávané pro Intel platformu, takže tobě mohli poslat akorát tak Crosshair.....

a nakonec, kvuli jednomu rýpnutí tu píšeš sáhodlouhé blablabla kde opakuješ šecko co jsi kdy kde napsal... máš to za potřebí??

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ale já si stejně myslím, že mluví pravdu a ty Bulldozery na deskách Rampage a Maximus testoval, protože na internetu se přece nelže, ne?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

hmm a na 100 novinářů připadá jeden typu Copy-paste, co ani neumí pořádně si přeložit zdrojové články a jako zdroj potom pro jistotu uvádí sám sebe. Natož pak ještě aby uměl ve wordu použít tlačítko kontrola pravopisu.
Promiň ale stačí, že jsou české diskuze a fóra plné tvých vycvičených fanatiků, tak nepřilévej olej do ohně ještě tým, že se budeš do diskuzí zapojovat sám.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Lepe bych to sam nenapsal. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele vždy jsi tragéd. Pokud pominu tvůj řekněme "pohled přes červené brýle", pak písemný projev (sloh, ne pravopis)je na úrovni žáka prvního stupně základní školy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

*vždyť*

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ceskoslovensky? Takovy jazyk ani neexistuje, prosim, opravte si to. Ja mluvim cesky, slovaci slovensky, jsou to dva rozdilne jazyky a ja osobne jsem na cestinu hrdy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A háčky a čárky ta hrdá čeština neobsahuje? :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, na kompu nemam nainstalovanou cestinu (mozna ano, ale na firemnim pc radeji nic nenastavuji). :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si hrdý na češtinu, pak bys měl používat i diakritiku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych, ale ..... viz vyse. Kdyby slo prispevky editovat, klidne bych je doma upravil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych chtěl naopak redakci pochávlit za tu snahu ukázat svou práci i "venku". Přístup CDRka je zajímavý a byla by škoda se o něj nepodělit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak.
Prestať byť provinčný je budúcnosť.
Takže ak sa bude dať primlúvam sa kľudne za viac takýchto článkov, ktoré majú aj edukatívny charakter.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To mě napadlo už před nějakou dobou, že minimálně některé články na DIITu by mohly klidně vycházet v angličtině, protože by se určitě neztratily ani v celosvětovém měřítku :).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Super nápad.
Chcem sa spýtať, že či to je nový (originálny) text v angličtine alebo je to preklad kapitol z nejakého minulého textu v češtine.
Ďakujem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

vychází to z tohoto: http://www.diit.cz/clanek/test-mikroarchitektury-amd-bulldozer-a-vliv-co...
aneb test bulldozeru SP1 ;-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

je to nově sepsaný text shrnující ten předchozí článek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm ... takze nejdriv prijdete s "Bulldozer se muze jit zahrabat", pak tu mame test na developer preview verzi OS kde tvrdite v podstate to same a nakonec anglicka verze o "opravenym WinRARem" (mimochodem - kdyz tak nadsene tweakujete pomerne zasadni chovani Windows - co takhle pretestovat vic - treba i spotrebu a vykon ve hrach???) ve ktere stejny autor uvadi "velmi zajimava mikroarchitektura"? Ma to vubec smysl cist? Mate vubec nejaky nazor, ktery nemenite podle toho co si myslite ze je zrovna v mode?

Hmm ... so first you come with "Bulldozer can bury itself", then you test on developer preview of OS presenting rather same information and finally, with english version of the "fixed WinRAR" test (By the way - after you tweak quite important Windows behavior - what about to retest something more - consumption and game performance for example???) same author comes with nice sentence "very interesting micro architecture"? Is there any reason to read this? Is there any opinion you are not changing based on what you feel/think/believe/hope is current vogue?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snahu chálím, ale jestli tím míříte do světovosti, tak přidejte článek v čínštině, hindíjštině, španělštině a francouzštině (pro méně chápavé, jsou tyto 4 jazyky nejvíce rozšířené po "internetové" angličtině nebo jimi mluví nejvíce populace na planetě).

Pak pro zajímavost nezaškodí také svahilština a esperanto případně latina. :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nezapomněls na ruštinu?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle kontextu "světovosti" není třeba. Ale klidně bych si přečtením takovéhoto článku v ruštině ruštinu oprášil :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

V tomto pripade neni dulezite kolik lidi jakym jazykem mluvi, ale kolik internetovych uzivatelu je schopnych dany jazyk precist. Nebo presneji kolik lidi z cilove skupiny ctenaru danemu jazyku rozumi natolik aby ze clanku ziskali podstatne informace.

Takove urovne porozumeni muze dosahovat treba i 80% vsech lidi na svete, kteri se zajimaji o core parking.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nic proti článku, ale ta snaha o světovost mi přijde jako když kapela z horní lhoty zpívá anglicky (s českým akcentem)a sní o tom, že si jich všimne zahraniční vydavatelství

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Neber to jako nějaký nekoncepční pokus nebo výkřik do tmy - realita je spíš taková, že konkrétní subjekt v zahraničí projevil zájem o obsah článku a redakce mu prostě vyhověla :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tak to pak gratuluji :-), jakže to říkal ten Andy Warhol? ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

15 minut je už asi pryč, nevidím žádné english komentáře, jen jeden ínglyš od Franty BU

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě (a Microsoftu http://download.microsoft.com/download/3/0/2/3027D574-C433-412A-A8B6-5E0... ), je to s tím nastavením parkování přesně opačně, než jak píšete, že 100% plně povoleno, 0% vypnuto. Má to být minimální počet procesorů, které musí zůstat bdělé.
V tom dokumentu je:
The minimum percentage of logical processors (in terms of all logical processors that are enabled on the system) that can be placed in the unparked state at any given time. For example, on a system with 16 logical processors, configuring the value of this setting to 25% ensures that at least 4 logical processors are always in the unparked state.

Chyba se umocňuje tím, že je to v českých woknech blbě přeloženo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

toto vobec nieje spatny napad-aj ked tej anglictine by nebolo zle trocha obrusit hrany.. Wifte,nabuduce sa smelo ozvi,ja nieco take rad narychlo prebehnem,trocha proofreadingu nikdy nezaskodi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na té angličtině budete muset trochu máknout, chlapci. Třeba takové "as less as possible", to je teda bomba: http://public.wsu.edu/~brians/errors/asless.html Je toho tam víc, ale nemám čas ani sílu to sepsat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Díky za skvělý odkaz :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Osobne sa mi paci koncept zaujimavy clanok v cudzom jazyku.

Pamatam si ako pred 9 rokmi som cital zaujimave clanky z jedneho rumunskeho servera, kde vedeli uplne najlepsie otestovat VIA chipsety (pci aj s log. analyzerom) a bol som im velmi vdacny za to ze si to mozem precitat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hello DIIT.cz, very interesting article. Not much of this kind on the internet around these days ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vynikajícím způsobem zpracovaný článek (mám na mysli spíš českou verzi), za který by se nemusel stydět žádný zahraniční ("světový") web. Takové články si vydání v angličtině rozhodně zaslouží.

Bohužel díky jazykové úrovni vyzní článek jako celek dost amatérsky. Netroufnu si v něm opravovat chyby, s mojí czenglish bych asi nadělal víc škody než užitku, ale příště by to chtělo korekturu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.