Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Anatomie ASUS Eee PC 4G (701)

Redakcia je hnusna!!!!
 
Namlsa a necha nas cakat !!!          :-)
Uz sa tesim co pekneho nam predvediete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak jsem nestudoval EEE, ale podle klávesnice to vypadá, že české znaky se píšou podobně, jako např. na polské klávesnici - přímo tam, kde nabodeníčko je možné?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Popravde nechapu proc se kolem toho pocitace nadela takovej humbug. Je to rozhodne hezky zarizeni, ale ze by to bylo neco az tak vyjmecnyho? Z hlediska prenosti(za chuze a v tramvaji) je lepsi Q2Q nebo jina forma tablet UMPC(napr u nas dostupny Mivvy UM400). Jinak pri pouziti u stolu nejaky normalni notebook poskytne vetsi komfort. ASUS EE PC bych nanejvis koupil detem jako hezkou hracku kdyby stal stejne jako v USA 290$(cca 6000kc). Pro tuhle cast populace byl taky puvodne urceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda té velikosti displeje.Jinak bych ho bral všema čtyřma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak to bude v česku s cenou?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem trochu studoval ten obrazek, kde je to videt zapnuty. A pak jsem si uvedomil, ze to okno uprostred je celej displej. S takovym mrnavym obrazem jde pouzitelnost do haje, at je zbytek sebelepsi... (ne ze bych o tom malym displeji nevedel dopredu, ale ted mi teprve doslo, jak velkej problem to je)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Re: PetrP> jo cenu v CR radsi nescej vedet, ne par webech sem zahlidl neco kolem 9000,- bez DHP. Takze s DHP to bude nekde kolem 11 000,-. Za tu cenu uz mate Core2Duo s 80GB nebo i 160GB HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Macek333: Český znaky se budou nejspíš psát normálně jako na každé jiné klávesnici, akorát tam nejsou zatím natištěné... (IMHO)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, mit to lcd velikost celeho toho cerneho ramecku, je to pecka! ovsem pouze za dolarovou cenu... u nas uz o bude moc predrazeny...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Displej mohl byt opravdu pres to cele cerne a kamera mohla zustat na Taiwanu. To je skoda. Interni flashdisk mohl byt resen pres zamontovanou CF kartu. Ke klavesnici bych mel taky 2, 3 pripominky na lespi rozmisteni klaves. A asi by se toho naslo vicero. Ale v podstate by to uslo. Jo a hlavne to chtelo cernou barvu :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DISPLAY - větší přijde na jaře - cca 10,5"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nexter: Ty nechápeš respektive ti uniká víc věcí... ;)
bosdogjsdfdksjfůlasdkjfůklsdjů: Na ten jsem se moc těšil, ale ASUS to dementoval. Jediné potvrzené informace jsou o nových EeePC postavených na platformě Intel Menlow Park, což by mělo přinést snížení spotřeby z 11W na 7W.
Sean999: Česká lokalizace by tu měla být Q1/2008.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23: tak to je velka skoda, to s tim displejem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z obdobné kategorie by mě osobně zajímala spíš nová Nokia N810 (Linux, klávesnice,....). Nevíte jestli se bude prodávat i u nás (příp. někde v Evropě), nebo jediná cesta je eBay?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné srovnání, jen nevím, jestli těch recenzí nebude nějak moc. Já už před nějakým časem četl recenzi, kterou psal můj známý (http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2007/asus-eee-pc-701), a to co zmiňujete že máte v plánu tam zřejmě popsal. Ale chápu, že pohrát si s tím chce asi každý, kdo má tu možnost :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ma: To není obdobná kategorie, to je kategorie sama pro sebe. Ta Nokia je nádherná a bral bych ji všemi deseti, ale nedá se ní psát... A druhá velká chyba je, že nemá x86. EeePC je ultramaličké PC...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

x86 CPU, sry ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja tenhle radoby notebook mel moznost studovat jiz asi pred mesicem. Mno kdyz jsem jej spustil, pomerne dost rychle nastartoval linuxovy system. Ale potom jsem zjistil, ze tento system ma v podstate pouzitelnest PDA a prenosneho prehravace zaroven. Tak jsem zkusil nainstalovat WinXP. Ten sel taky bez problemu. Ale trosku uz byl problem velikost displeje. Nektere okna mely tlacitko OK (apod) nekde pod urovni displeje. Nicmene widle (bez orezavani) zabraly 2GB a na disku zbyly dalsi 2 GB (budou verze s vetsim diskem). I windows pomerne rychle startovaly. Jinak co se klavesnice tyce, tak vzhledem k jeji velikosti se na ni pise dost spatne. Ted jsem se vrhnul na "kuchani". Deska toho "NB" ma integrovany CPU a jednu pametovou banku. Nic vic v podstate na desku nepripojite. HDD je na desce integrovany ve forme flash pameti. Muj zaver je tedy, ze ASUS EEE je trochu lepsi PDA bez dotykoveho displeje a v momente kdy vam umre deska umrou vam i data a nechapu proc se dela kolem nej takovy humbuk. Ja bych si jej teda nekoupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23 ... 99% uživatelům je jedno, co tam je za CPU, oni využívají aplikace

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechno už tu jednou bylo - pamatuje někdo Quaderno?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Herry:

Az mne ukazete PDA na kterem po rozbaleni spustim napr. plnohodnotne OpenOffice budu brat vase slova vazne. Takto je to pouhopouhy blabol.
Je to vpodstate normalni PC, jako OS je tam Linux s grafickym prostredim KDE, trochu upravenym pro velikost displeje apod.
Lidi, zvyknete si uz konecne, ze na pocitacich nebehaji jen Windows a ze existuje i neco jineho. Nechapu, proc mnozi musite neustale pomlouvat neco co neznate.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Měl sem to 2 dni na vošmatání, ten rádoby perleťovej nastřik spíš vypadá jako by ten bílej plast už stihnul zežloutnout. LCD je uplně vobyč šmelina (měco na styl TN) a co se týče velikosti tak nepoužitelný na práci. OS je vcelku použitelnej, připojit na wifi nebyl problém akorát i ten linux neni z nejmenších myslim že zabíral 1,2G ale nejsem si 100% jistej. Jediný co je užitečný jsou ty OOffice ale zase to naráží na rozlišení. Osobně tento subnotebook hodnotím jako šidítko.
btw. www.cdr.cz na tom LCD vypadá fakt směšně, by se člověk uskroloval.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Herry: Ta blbost přímo vyzařuje. Operační systém je plnohodnotný GNU/Linux a pokud se nějaká win lama už od začátku na něj dívá s odstupem a arogantně, je jasné jak to dopadne... Taky je jasné, že takové malé zařízení bude mít CPU a všechno ostatní napevno. A taky by mě zajímalo, kolik jsi viděl notebooků, u kterých se dalo "něco přidat na desku", PCMCIA apod opomineme. Další perla je tvoje dedukce, že když je paměť napevno na desce a té se něco stane, tak přijdeme o data. No škoda, že je to pěkná blbost - tohle řešení je mnohem spolehlivější než s klasickým diskem a navíc, notebook se většinou na reklamaci posílá i s HDD, takže data jdou stejně fuč.
Kecal: Ale to víš, že jim je to jedno, ale co jim jedno není je počet dostupných aplikací a v tom x86 brutálně dominuje. A nebo kolik si třeba na tu Nokii nahraju operačních systémů? A kolik proprietárních programů?
kert: 1,2GB - ale to je přeci super, ne? A nebo sis snad nevšiml toho množství aplikací co tam je?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co je male, to je mile. Pekny drobecek. Skoda ze neni videt a asi to ani nema CDcko, ani na ty male CDcka. Co uz. V dnesni dobe 4, 8 a 16G klicenek to asi nebude ani treba.
Ten NIC konektor na leve strane je jen atrapa? Ne-recenzni verze budou mit NIC osazen, nebo je tam jen nejaka zaslepka?

Stribrnou barvu ladenou do perletova treba bytostne nesnasim, ale to je treba jen ma uchylka a snad budou i jine barvicky...

Co se operacniho systemu tyce, tak vsechno lepsi nez Winblows!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak treba oproti takovemu Wibrain B1 UMPC je to celkem o nicem:) Kdyz navic do toho wibrainu daji SSD misto HDD a pridaji GPS nebo lepe receno spis galileo(coz by u toho EEE meli udelat taky), tak to uz by mohl byt fakt kocar:) Stat ten EEE u nas tech slibovanych 5 a kdyby mel GPS, tak tam hodim poradny system a byla by to naprosto suprovni vec:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: GPS se da poresit pres USB.

Trodas: Ta zaslepka je fak blba, ani jsem si ji hned neuvedomil. To mi prijde skoro jako setreni matrosem a neosazeni nejakeho prefabrikatu, cimsi. Takze zbyla dira pro telefon, ale telefon to neumi. A i kdyby nahodou, tak mamlasove mohli dat radeji modrozub (BlueTooth). S tim CD jsem to nepochopil, do tak maleho stroje se proste nevejde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dostat tam legalni Windows bez USB CDROM je totalni masakr a je to zalezitost dlouhych hodin ... ja s tim prave bojuju a je to maso ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: no to by me docela zajimalo jakej OS si tam nahrajes? Kdyby si napsal poradnou distribuci tak bych to jeste pochopil, protze kazdemu vyhovuje jina, ale takhle to nechapu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Perfektni na servis různých zařízení, jen tam chybí COM port. Škoda taky že většina servisních SW se píše pro WINDOWS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..spichnete tu recenzi do Vanoc ? ... aby bylo co cist

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To: Michal_123

Casto se potrebuji pres seriovou linku pripojit napr. k routeru ci switchi a neco tam konfigurovat, na to mne staci emulator terminalu. Zadny specialni software netreba. Kdyz mne to umozni jeste treba cist postu, dostat se na Web, pres SSH nastavovat vzdalene servery, kecat pres Jabber apod....Idealni nastroj. Navic to vypada, ze zanedlouho pro to budou repozitare se softwarem jako pro jine Linuxove distribuce (nepocitam ted standardni rep. Xandrosu pro normalni PC).
Ma to pouze jednu velkou vadu na krase. Tady u nas ve Widlakove to bude predrazene (jako vsechno) a tim se daji takove veci spolehlive zabit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ma stat 5400kc bez dane v serioznim obchode... treba tem kde si ho budu kupovat ja... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To: igore

5400 neni zas tak spatna cena. Ale je mne jasne, ze je asi bez DPH, takze to bude realne vice...
Nezda se mne to moc pravdepodobne. Nejde o prepocet odnekud ze zahranici ? Ja mam treba moznost ho koupit v Anglii, ale priznam se, ze tamni cenu dosud neznam - resp. byl jsem zatim linej ji zjistovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zlatej MIVVY UM400, běhají na něm Visty (ne moc rychle), XP jako z praku, Linux (nepodporuje dotykový display ale možná dělám něco špatně) a dohledávám ovladač na zvukovku, na baterku v reálném provozu vydrží 2 až 3 hodiny, prostě pohodička, 2USB, D-SUB, 30GB disk a dostupných 701Mb RAM, zbytek žere grafika. Procík VIA 1GHz, žádnej silák, spíš pohodář. Na klávesničku se dá zvyknout, a v metru je vyloženě super. Doma a v práci k tomu lupnu myš a normální klávesnici. WIFIna je pomalejší, nevím proč. Co mě na tom vytáčí? Nabíjení baterky, má asi 2200mAh a nabíjí se snad 4hodiny, ptal jsem se jestli to není ňáký rozbitý.....není.
Ale jinak spokojenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.....jen ta cena, to je trochu náklad.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo nepotrebuje do NB nc pridavat, ale ked mi nieco odide mozem vybrat HDD a prijit ho SATA kablom k PC a stiahnut co potrebujem, tu je flash napajena na MB a komunikuje cez bohviejake rozhranie a to je sakra rozdiel. Toto je fakt hracka pre deti, na pokus o serioznu pracu nepouzitelne. Ja mam NB podobnych rozmerov a hmotnosti, ale usporu ceny na EEE citit vsade, ale hlavne to uplne zabija ten dispej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Muj navod jak nainstalovat WindowsXP - pozdeji i s obrazky na PCT ... zatim jen zde v heslch : http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?pid=43033#p43033

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zdarec,
tak ja uz ho mam skoro mesic (UK) a su velmi spokojen. Paradicka, pohodicka, presne co jsem chtel :-) Do postele na surf, ke kamosum stahnout fotky, a na cesty s mapou (planuju i GPS) to je nej ideal :-) I toto pisu na nem...
Jen co musim zminit - Linux asi neni pro me a instalace XP nebyla jednoducha, nakonec jsem si sehnal ide USB adapter a pripojil CDROM. Nlite pak vyresil XPa na cca 400MB po instalaci, takze vse jede nadherne a rychle...
Linux jak je, je super jestli vam staci co tam je, menit nemusite. Ale kdyz jsem chtel Skype s podporou kamery, na forech (tenkrat - nevim jak ted) psali ze se musely delat jakysi skrypty aby se to vubec rozjelo (Skype je porad beta pro Linux) atd. copak su nakej programator? Taky nejsem zrovna nadsenej z firefoxu ale radej mam Operu, ktera se taky musi instalovat jaksi prazvlastne a vubec, kdo tomu ma venovat ten cas, zjisovat jakej balicek vubec muzu ci nemuzu nainstalovat a jak ho nainstalovat?? (viz shell prikazy atd) popravde, ten cas se mi venovat nechtelo, tak jsem sel do XP a su happy :-)

Vzdy se najde nekdo kdo bude rikat kdyby byl vetsi display, hdd, bo jiny veci, ale ja myslim ze to plne dostacuje jak je a su fakt spokojenej...
Cetl jsem ze nekdo hanel display, zadna pravda... na film i na web plne dostacuje... Navic Opera ma super vlastnost ktera umozni zmensit stranku na sirku dispaye. Bomba.
Jasne ze kdyz na nem budu chtit delat ve photoshopu bo cadu, asi to nebude ono, ale pro to EEE taky neni urceny ze?
A na klavesnici se da taky zvyknout... sice to kapku trva, ale de to. Je holt mala...

Asus udelal super zarizeni:-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23, HH: A pro vsechny. Nejsem nejaky klikos ktery fsude tvrdi widle widle a nic jineho v zivote nevidel. Co se tyce spolehlivosti, kolik z vas si uz zkouselo cosi pajet na MB. Ja jich opravil a odpajel tisice (jak Desktop tak NB), tak at mi tady nekdo netvrdi ze jsem jen klikos a nevim o cem mluvim. Operacni system Linux co je vyuzit pro tuto hracku nebude uplne plnohodnostnym protoze porusuje GPL. Z meho pohledu je tento PC naprosto k nicemu. Ale kazdy ma jinaci kritertia. Jinak nevim kolik kdo videl NB desek, ale kazda az na vzjimky obsahuje minilane 1 slot mpci nebo mpcie (ok levne modely jej nemaji a tohle levne ma byt), ale jsou desky ktere tyto sloty maji i tri (porad se bavim o deskach pro NB).Co se tyce odolnosti proti otresum zkouseli jsme jej taky a diky flash disku vydrzi samozrejme vice, ale plasty nic moc nehlede na to, ze baterka pomerne casto opousti case. Display je diky sve velikosti pomerne odolny. Nic stouralum zdar a klikosum vzlaste (i tem Linuxovym)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Happymaster23: SPecialne pro tebe, evidentne jen klikas a instalujes a z HW nemas zkusenosti, jinak by jsi nemohl napsat co jsi napsal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle, NoteBook, EE, do Firmy ASUS, nic neporušuje, Asus, už to opravil, a na svých Internetových stránkách, zpřístupnil, zdrojové kódy, tohohle, upraveného Operačního systému Linux, asi nějaká verze CZ, na svých Internetových stránkách, takže, Firma ASUS, už se svým, NoteBookem, už žádnou Licenci GPL, neporušuje, prostě no!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, mělo, tam být, od Firmy ASUS, a ne do Firmy ASUS, tak se omlouvám, prostě no!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky, si trochu zakritizuju, to mi povídej, já když, dám do vypalovačky, ASUS CRW 4012A, verze FirmWaru, asi nějaká verze 1.1, a když tam, dám, Cédéčko, tak to někdy, vibruje, až běda, ale, tak, tahle, vypalovačku ASUS CRW 4012A, ta už je stará, možná, až tak, čtyři roky, tak po té době, na to, už má nárok, a můžu, být, rád, že překvapivě, pořád, ještě Funguje, prostě no!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když, jsou tlačítka, O.K, na Dialozích, pod Displejem, tak, stačí, dát v Operačním systému Microsoft WINDOWS XP Proffesional SP2, asi nějaká verze CZ, tak dát, Automaticky skrývat, hlavní panel a hned, je to, veselejší, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No po mých zkušenostech S Tablet PC FS Lifebook P610, což má asi tak stejné rozměry (jen displej je větší), to nehci ani zadarmo.
Tyhle pidi klávesničky jsou o zánět kapilárních tunelů, pidiobrazovky o oči a pořád to není dost přenosné. Zkuste si na takovémhle notebooku dělat chvíli třeba ve vlaku, po 20 minutách letí z okna.
Na co to vlastně je? Normální notebook na práci to nezastoupí - minimální použitelný rozměr notebooku, který jsem osobně vyzkoušel je X-řada ThinkPadů (X40 nebo X60) - dostatečně přenosné a lehké, ale stále klávesnice na které se dá psát všema deseti a normální display 4:3 1024x768, na kterém člověk něco vidí i když má notebook na klíně nebo na stolku ve vlaku.
A z druhé strany na takové to rychlé nahlednutí na net, stažení emailů, nebo ukrácení času při čekání/jízdě v MHD bohatě vyhoví PDA, které je mnohem skladnější.

Ale na honění ega pro pošahaný amerikánce může být to eeee dobrý, něco jako iphone ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To: Herry

Nez sem budete neco psat, zjistete si fakta a nevychazejte jen z informaci v bulvaru. Eee GPL neporusuje, zdrojak problematickeho kodu o kterem se nedavno psalo byl zverejnen.
Krome toho nechapu jak by pripadne poruseni GPL v Eee mohlo mit vliv na to, zda jde o plnohodnotny Linux nebo ne. To mne hlava moc nebere.
Zakladnich desek v PC kompatibilnich noteboocich jsem videl dost. Musim rici, ze ani jedna z nich nemela vliv na to, zda je OS, ktery na tom bezi operacnim systemem pro PDA. To jsou vase ponekud krkolomne konstrukce, kterym naprosto nerozumim. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Herry: To že nebyli zveřejněné zdrojáky (ale už jsou) neznamená, že to není plnohodnotný GNU/Linux. Co se týče "win klikače", zkus do Googlu třeba "windows linux happymaster23 site:cdr.cz". Za další, já normálně počítače skládám, ale klidně se přiznám, že tam nic nepájím... Ono to má takovou trošku drobnou nevýhodu, přijdeš o záruku a ono je mnohem jednodušší vadnou komponentu vyreklamovat než si ji zničit... Ale upřímně, většinou taková paka co pájí (jako ty), zase moc nerozumí tomu SW, což tady předvádíš ty...
BTW, schválně mě zajímá kolik lidí co se živí přímo servisováním PC pájí něco na desce, atd... Přihlaste se, můj skromný názor je ten, že než by se s tím někdo sral, tak to prostě vyreklamuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 happymaster23: ono tu tvojí vyreklamovanou desku taky musí někdo opravit a to se v servisním středisku bez pájení neobejde. Možná tě to překvapí, ale taková střediska jsou i u nás.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vím třeba o ASUSu. Ale to je až ta poslední míle a tihle lidi jsou většinou elektrotechnici vyškolení na určitou práci... Takže tomu zbytku až tak moc nerozumí. Např. jsem si jednou posílal emaily právě s technikem ASUSu a ty perly co z něj padali...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To: happymaster23

Mate bohuzel pravdu. Dost techto lidi umi pouze pajet. Jak to funguje o tom nemaji ani sajnu. Malokdy mezi nimi potkate nadseneho radioamatera/bastlire, ktery se o to opravdu zajima.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23:

No, takže když dokáže spravit elektroniku, tak je pako? Mm-h.

Jestli máte na všechnu vaši elektroniku doživotní záruku, tak ani neceknu, samozřejmě :) Ehm. A samozřejmě měl váš protivník pravdu, když namítl, že v případě vyzkratování, ale i méně destruktivní havárie desky máte hodně malou šanci, že se dostanete k obsahu flash paměti. Takže na to musíte pamatovat, když na tom trošku pracujete.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mandarinka: To s tím pakem bylo jenom v rámci "oko za oko, zub za zub" - on mi taky řekl, že jsem "jenom" nějaký klikač, atd... Nesmíte to brát tak vážně...

Jinak já nevím jak kdo, ale já pokud si tohle budu kupovat, tak rozhodně nemám v plánu na tom skladovat nějaká důležitá data. Velké flashky stejně jako 2,5 externí disky se prodávají za hubičku...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak co, kdy se mubudeme moci konecne tesit na recenzi? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> peca_007:
No, řeknu to takhle: Ona to nebude recenze v pravém slova smyslu, ale něco o tom dalšího vyjde už brzy, když se nezcvoknu z přebírání informací z CESu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Anatomie ASUS Eee PC 4G (701).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku ASUS Eee PC - první dojmy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

obvod kolem bříška prostředníčku, řekněme, 6 cm.. tak mat take "plutvy", aj mne by sa zle pisalo... sorry, needalo mi to, inak fajn clanok =oP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Okolo bříška F-U prstu 6cm že je standard? Pozor, je velký rozdál, jestli člověk pracuje/nepracuje, a vůbec jak gracilní má prsty. No a halvně, jaký standard, když většina ženstva má +- 4cm?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asus Eee byl sice prvni, ale Everex a Belinea 1 MiniNote
http://www.pretaktovani.cz/text/everex-cloudbook-ce1200v.asp
http://www.pretaktovani.cz/text/Belinea-s-book-1-Mini-Note.asp
se mi asi fakt libi vic...
 
vam ne?
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tenhle článek je poslední hřebíček do rakve mému plánu na koupení EeePC... Dát tam ventilátor co není ani na čipu a honí studenej vzduch... Tohle je doopravdy hračka přesně pro ty lidi, co ASUS fotí společně s EeePC na propagační materiály... Ať se na mě nikdo nezlobí, ale když drasticky podtaktují procesor a stejně je to pasivně neuchladitelné tak si to můžou strčit někam. Masy s Acerem po tom jistě skočí, ale to já nejsem...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ten plonkovej vetrak je fakt trochu velky "prestreleni".
Na druhou stranu verim, ze se drive ci pozdeji objevi revize, kde uz se tohle vyskytovat nebude.

Ber to tak, ze diky tomuhle extremnimu zajmu medii, kdy do toho stroje rejpou desitky redaktoru a redakci a pak se to resi se stovkami a tisicovkami ctenaru ma Asus sakra dobrej feedback :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asusakfson: Jsou zajímavé, ale stále ten stupidně malý displej a přitom tolik volného využitelného místa. :((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asusakfson: Neberu ti tvuj nazor, u me ale jednoznacne vitezi Asus :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cena vládne všemu - tak pět šest, tisíc bych za nerozvrzaný (Už jeden A(u)sus mám, takže vím co čekat... ) exemplář v obchodě dal . 4GB Flash jako SSDdisk je na dnešní dobu žalostně málo , externí disk je nutností . S pouhýma dvěma USB porty bude taky problém at´se na to dívám sebeoptimističtěji. Potaktovaný ULV Celeron a deklasovaná ramka .Proč ne , jeli to cesta k úspoře nákladů (rád bych věděl , jestli si EEE poradí i s větší ramkou ....). Umístnění ventilátoru a abcence jakéhokoli skutečného pasivního chlazení je ... to slovo ani nemohu vypustit z úst ... prostě A(u)SUS .
Displej je podle mne OK , není potřeba vyššího rozlišení rastr je ideálně jemný a na 7" LCD by po zmenšení ikon bylo stále dost místa . Linux jako dodávaný OS bude dobrý ,ale předpokládám, že stejně jako u redakce , i u mne by jej z čistě praktických důvodů rychle nahradily Windows .
15,4" palcové bestie , které jsou nám vnucovány jako ideální standart, mi nevyhovují a proto EEE nezavrhuji . Jako náhrada za starý rozvrzaný notebook s PII/3 se hodí , ale musí mu konkurovat i cenou , což se mu asi nepovede.... Jak jsem řekl - cena vládne všemu .
PS : Happymaster23 ; HH - Elektrotechnik byl z nadšeného radioamatéra deklasován na idiota s pájkou v ruce a barevným schématem díky té super globalizaci a masivní ekonomické výtěžnosti . Dělat práci , na kterou se nevyplatí zakoupit automat prostě nikdo normální nevydrží , takže i když by se mně měly vaše poznámky dotknout , musím s vámi souhlasit. Naštěstí tišší blázni co vytáhnou na svoji desku pájedlo a po večerech hledají signály se stále ještě najdou , jen bych je nehledal v servisních střediscích . Tam se spíš shledáte s administrativními krysami a zhrzenými ekonomy kteří vám spíš dají půlhodinovou přednášku o software a reklamované zařízení jen odešlou dál. Servis - to je dnes automatizovaný dovoz a vývoz odpadu .

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

[quote] Linuxu to nedělá problémy bootovat z USB, u Windows je to trochu složitější, podpora startu samotného systému z USB je nejspíše záměrně zmršena [/quote] >> neni to spis tim ze pri loadu win se resetuje usb a tim se muze ztratit probihajici cteni/zapis ve smycce?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by me, jestli to, co vypada jako 2. mini PCI Express konektor je opravdu 2. mini PCI Express a lze do toho normalne strcit neco, co se strka do mini PCI Express konektoru. Nevidim am zadne uchytky, takze pokud ano, tak to tam nebude drzet bude se to muset nejak upevnit?

No, ja to vidim spise na tohle: http://pandora.bluwiki.com/ | http://openpandora.org/ , nez Eee PC. Maly subnotebook by se mi libil, ale tohle je imho orezane prilis. Pandora si uz nehraje na miminotebook, to je proste pidipocitac do kasy, asi jako PDA, s hernimi ovladaci. Na prilezitostne neteni a psani v posteli idealni, stejne jako na cesty, na hrani, na filmy a apod. Pravda nema to vystup na monitor, jen TVout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... která však kvůli nízké sběrnici procesoru pracuje ...
nejaka sbernice typu barova zidle ? :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to p3dr0: není to tím, win úmyslně nejdou nainstalovat na žádný disk, který se chová jako výměnný (nemluvím tím o znásilňování win, ale o klasické instalaci), pro ty co nevěří - připojte čtečku CF karet přímo na IDE a pak si pořiďte dvě CF karty - jedna se tváří jako HDD a druhá jak výměnný disk. Jediné win, které umí bootovat na USB nebo z výměnného media jsou WinXP embedded (prosím Win98 jsou opravdu už historie - ZIP je ideální medium pro ně:-) a to ještě není úplně snadné.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

redakcia: velmi pekny clanok a tie videa tomu pridavaju dalsich +sto bodov, bol by som rad keby ste ich pouzivali castejsie.

mne sa skor pozdava ten novy macbook air ci ako, ale aj ta nova toshiba ... toto je sice pekne ale ma to svoje muchy najme display, ktory je vhodny max tak na icq, miny a to asi setko :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zarazi me, ze redakce CDR se ani nepokusila recenzovat dodany Linux a uz jsou tam Windows. Ve zdejsi diskusi mnoho lidi resi, jak to prenstalovat na Windows a o ten "Linux" se ani nezajimaji. Tomu se rika arogance.

Argument, ze pro linux neni prave ten jejich oblibeny SW je smesny. Mnoho aplikaci pod Linuxem nema zadnou plnohodnotnou nahradu pod windows (priklad VDR nenahradite nicim, i na uplne obycejne mountovani ISO image potrebuje nastroje 3-ti strany a sila shellu pod Linuxem je kapitola sama pro sebe, stavovy firewal ve windows nenastavite presne podle prestav protoze nastaveni proste nejsou dostupna atd.)

PS: nejsem uhrovata puberta vykrikujici "Linux rules!!". Zivim se mnoho let jako programator mimo jine pod Linux, Windows i MAC a mohu srovnavat. Spousta problemu ktere se pod Windows resi komplikovane, jsou pod linuxem banalni a plati to i obracene. Bezny uzivatel prechazejici z jednoho systemu na druhy je flustrovan ze na tom prvnim to slo a na tomto je moc komplikovane. A je jedno jesli je to Win->Lin nebo obracene.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To: jd

Nekteri lide maji proste na Windows zavislost. S tim nic nenadelate. Nicmene to nic nemeni na tom, ze v soucasne dobe Asus chrli Eee s predinstalovanym Xandros Linuxem a typicky uzivatel to bude pouzivat tak jak to zakoupi (software kvuli nemuz to kupoval - komunikace po Internetu, obcasne psani dokumentu - tam ma). Nainstalovat na ten laptop XP totiz neni nic pro typickeho uzivatele tohoto notebooku (nezvladne to a ani pro to nema duvod - kupuje to jako spotrebni elektroniku). To delaji stourove, kteri se bez svych Windows "neobejdou".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 jd: klid, o uhrovitých pubescentech vykřikují právě jen ti uhrovití puberťáčci a lidé s nízkým sebevědomím (mnohdy i inteligencí), kteří u počítače nezvládnou nic jiného, než pár kliků ve Win... dnes je totiž módní své vlastní nedostatky proklamovat jako přednosti (zřejmě to tito jedinci pochytili od jistých souzmrdů v parlamentu a veřejných médiích)... posadit je před jakýkoliv jiný systém, budou vykřikovat že je to s*ačka, protože nevidí své oblíbené ikony, za kterými se skrývají magické nástroje IE, Malování, MOffice a Outlook...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne - mam objednany EEE, a uz ted premyslim jak tam dostat XP a hledam navody - rady na jejich orezani atd. Ne ze bych mel cokoliv proti Linuxu, hotova distra jsou dokonce slusne pouzitelne i pro naproste laiky jako jsem ja, ale aplikace (a hry) ktere chci pro nej jednoduse nejsou. Pripadne jsou ekvivalenty ale nemuzou se tem pod Win rovnat, to je proste holy fakt. Kdybych chtel EEE jen a pouze jako hracku s pristupem na net a prehravani audia/videa, klidne bych tam ten Xandos nechal. ( byt  dostupna 8GB verze asi bych ho nechal i tak, na zvlast partisne ).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to jd:

Nic proti linuxu (mam openSUSE), kromě bolestí jako jsou ovladače a trošku složitější správa (nebo spíš individuálnější?) jde podle mě o naprosto regulérní alternativu.

Jenže když lidi chcou windows, co je na tom špatného? Na PCtuning tuším demonsrovali, že se na té věci dají hrát některé 3d hry... Mě třeba na linuxu chybí dobrý prohlížeč obrázků (xnview), avisynth, winamp, prohlížeče od různých projekčních SW jako Autocad, Microstation... nebo prohlížeče MSO dokumentů, případně rovnou MSO...

Souhlas, na widli používám spoustu programů, které jsou i pro linux (vlc, smplayer, gimp, openoffice, firefox), ale zbytek by třeba potřeboval wine (takže problémy), anvíc když lidi lépe znají windows, jsou pro ně windows lepší volba.

Vaše Mandarinka. Obvod 4,4cm, délka 9,7cm :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 jd: Mne osobne by Linux nevadil, jenomze malinkaty notebook kolem 1kg potrebuju nosit v terenu a mit k nemu pripojene pristroje ktere maji ovladace jenom pro Win. Zatim jedine dostupne reseni (nechci davat desetitisice za "klasicke" subnotebooky) je pro me Eee + Win XP. Kolik mista nakonec zaberou XP netusim, nakonec mi bude stacit kdyz na tom bude system, Open Office a aspon 1-2 GB.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jd: Tys to nečetl pořádně! I na rozbor softwaru pochopitelně dojde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mandarinka: Tak zrovna XnView je i pro Linux :-) viz http://pagesperso-orange.fr/pierre.g/xnview/endownload.html

Ted nechci vypadat jako trotl, ktery zhati tvuj prispevek trapnou odpovedi, ze 1 z 10 uvedenych SW zrovinka je i pro Linux. Spise jde o to, ze ne kazdy SW je podoboji a nekdy je treba najit vhodnou alternativu. Me docela stve, ze to lidi pouzivaji jako argument ve smylu, ze Linux je kvuli tomu nepouzitelny (nerikam, ze zrovna ty, ale par takovych jsem zazil), nebo proste jenom takovy chudy pribuzny. Pritom docela dost ruznych programu ma primereny ekvivalent nebo dokonce lepsi nahradu i v Linuxu. Jenomze ono to treba vypada trochu jinak, jinak se to jmenuje, je potreba se naucit jine ovladani a je zle.

Linux neni windows a obsluha je misty odlisna. Stezovat si, ze nejaky konkretni SW XYZ nema primerenou nahradu je casto jenom zasterka pro lenost a plany argument pohodlneho uzivatele. Me taky stve, ze na windows jsou nektere veci jinak nez na Linuxu, protoze mi Linuxovy pristup vyhovuje vic. Ale jednou musim na windows pracovat, tak se je holt naucim obsluhovat a nebudu tvrdit, ze jsou nepouzitelny, protoze nejaka vec funguje jinak.

Treba oznacovani disku pismenkem ve Windows mi prijde uplne priserny uz od doby co jsem na poprve videl, ze to taky lze jinak. Pripada mi to uplne uchylny a to s tim ziju 15 let. Presto ze je to podivna a docela blba (podle meho nazoru) vlastnost tak s ni Windows kupodivu funguji a nemohu dost dobre tvrdit, ze je to nepouzitelne. Oproti tomu se najde dost "windowsaku", kteri ale budou trvat na naproste idiocii Linuxu, protoze jim disk namontuje nekam do jakesi slozky a kdo to ma pak hledat, neda se s tim pracovat a basta fidli.

Mandarinka: Neber cely prispevek jako reakci na svuj. To je takovy obecny postesk na pristupem nekterych jedincu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takovy blby dotaz spis na redakci - jak tam popisujete to chlazeni, ten vetrak mi prijde  jako skutecny nesmysl, nemate chut zkusit co by se stalo kdyby se jednoduse nechal odpojeny? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uwe: Jiní už to zkoušeli a jak bys tipl, že to dopadlo? ;) I v článku se píše, že ventilátor není schopný teplotu srazit tak, aby se zastavil resp. notebook nedokáže běžet bez něj - logickou dedukcí: teplota by tak dlouho stoupala až by se vypl. Navíc přicházíš o záruku...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chalazení mého notebooku - Jeden malý vrčák , dvakrát heatpipe přes procesor a grafiku a malý měděný chladič .
Proč , proč něco podobného nedali do EEE ,když už tolik ušetřili na obrazovce ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mandarinka: ja treba pod linuxem pouzivam gqview a (pro moje potreby) docela dostacuje :) Jinak urcite bude existovat i dalsi kopice alternativ. Co me treba ale na linuxu chybi, je opravdu kvalitni ICQ klient (na Mirandu opravdu nic z alternativ nema, a spoustet ji pres wine taky neni ono).
Co se tyce Asusu EEE konkretne, tak tam vidim dva zasadni nedostatky: Displej - male rozliseni, ale hlavne to nevyuzite misto okolo (nejen v horizontalni rovine) pusobi dost tragicky a je to skoda. Urcite by si lidi za vetsi displej priplatili. A dalsi vec je to chlazeni - skoro si myslim, ze vhodnou upravou by to mohlo fungovat i se zcela pasivnim chlazenim, stacil by jen nejaky sikovny heatpipe s vetsi plochou, a vetrak by tam mohl zustat jen jako pojistka.
A pak mi chybi jedna informace - jak dlouho to vydrzi? Ja predpokladam, ze s podtaktovanym celeronem, SSD a takovym mikrodisplejem to musi vydrzet docela dlouho (soudim podle meho asusu M6R, PM 1,6G@800MHz, 1GB RAM, 15,4" displej, baterie cca stejna (4400mAh, ale zase pravda, nevim, jaky ma EEE napeti na baterii) a vydrzi to pri rozumne stazenym jasu na "kancelarskou" praci minimalne 4 hodiny.

EEE se mi zalibil hned, jak jsem to videl, ale vyse zminene nedostatky se mi fakt nelibi. Ale asi nejsem sam a Asus by casem mohl zareagovat, vydat novy model a pak bych o tom dost realne uvazoval, protoze na tahani vsude mozne s sebou (hlavne do skoly, kam se mi nechce tahat kvuli vaze muj stavajic notebook) by to bylo super. Tak doufam, ze soudruzi z Taiwanu s tim neco udelaji :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

usmevne. kdyz uz se najde nekdo, kdo moc nehraje hry, tak odmita prechod na linux kvuli mirande. nehodla nahradit nelegalniho ICQ klienta jinym nelegalnim ICQ klientem. ;o)

sam jsem pouzival mirandu od doby, kdy prestalo fungovat icq99a a tak vlastne taky muzu rict, ze na linuxu neni rovnocenna nahrada. z druhe strany libovolna nahrada staci na posilani a prijimani textu, pripade malych souboru a na zbytek jsou jine programy, pluginy do pracovnich list atd.

kazdy by mel pouzivat operacni system a programy, ktere mu vyhovuji a nehanet ty ostatni, protoze muzou vyhovovat zase jinym. je to o prioritach, co na tom hodlate delat a kolik za to hodlate zaplatit.

a pokud uz zvazujete prechod na jiny os, meli byste tomu obetovat trochu casu. casu ktery vam odkreje vyhody a nevyhody obou os a vy se rozhodnete, ktery vam vyhovuje vic. malo casu vetsinou odkryva jen ty nevyhody, ty se vzdy vynori jako ty prvni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ho: Asi jste me spatne pochopil. Ja proti linuxu vubec nic nemam, nejakou dobu jsem ho pouzival na desktopu, ted mam ale notebook, kde je pod linuxem dost spatna HW podpora, tudiz jedu pod windows (jinak ale linux pouzivam na serveru a APckach). Chtel jsem jen rict to, ze jestli mi neco pod linuxem kdy opravdu chybelo, tak to byla miranda. Nerikam, ze se neda pouzivat neco jineho, ale uz to jinak vypada (vec nazoru), neni to vzdycky uplne dotazene, jinak se to chova (nekdy docela divne) a vubec - nejde to cele tak pekne prizpusobit. A co jsem googloval, nejsem sam s timto nazorem - nekdo se dokonce snazi mirandu portovat na linux (zatim horkotezko). Ale to je cele pomerne OT :)
Cili - linux - ano :), linux na EEE - zcela jiste ano (akorat bych si tam mozna hodil jinou distribuci, ale to je vec zvyku a nazoru).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja jen nakous tu ironii legalnosti ICQ na mirande. vim, ze miranda jakoz to klient je padny argument zustat na win, ale v mem pripade nestacil, tot vse. jinak z dalsiho textu vidim, ze pouzivate, co je pro vas nevyhodnejsi a o to jde. ;o)

jinak k te recenzi: osobne si myslim, ze soudruzi proste udelali chybu a pristroj se neda uchladit pasivne. tak dobastlili do rozpracovaneho navrhu chlazeni kam se dalo. neni bohuzel efektivni, ale staci udrzet teplotu. to ze se nezastavi je na prepracovani a vydani nove revize. pocitam, ze se letos dockame i displeje pres celou plochu, ale cena nebude uz nebude tak vyhodna.

jinak rychlost procesoru a pameti je na kancelarskou praci dostatecna (sam ted pisu z pM 730, ktere jede na 600MHz). treba casem vyjde revize, model nebo konkurence na nedavno uvedenych menlow procesorech. vykon to ma takovy, ze by to nemuseli rvat jen do pda a umpc ale i do subnotebooku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý večer ,
A co zkusit nainstalovat nebo jen zkusit GAIM nově PIDGIN . Umí snad skoro všechny IM protokoly . Najdete ho snad na všech distribucích , stačí vyzkoušet ALT+F2 napsat GAIM nebo PIDGIN , u Fedory a RH je standardem , u ostatních buď je nebo se musí nainstalovat z DVD/CD popř. z repositářů .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj gaim/pidgin je fajn, ten to taky jako nahrada mirandy u mne vyhral, ale neni to ono. ;o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

asus eee je notebook presne pro mne, alespon podle toho co o nem ctu na netu. os linux pouzivam i ted (pravda debian a ne xandros) a hledal sem zarizeni se kterym muzu kdykoli na web, mail, icq a ssh, sem tam otevrit PDFko (datasheety, manualy,..), s prevodnikem na RS232C, se ty moznosti este rozsiri. nakonec i ty fotky a mp3ky na tom pustim. pro mne jako nahrada palmu + starsiho notebooku uplne idealni :-). jen si asi pockam na tu verzi s vetsim displejem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zajimalo by me jak se ovlada predinstalovany operacni system, nebylo by mozne i na nej udelat malou recenzi ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pardon, ted jsem to docetl az na posledni stranku, a vidim ze prislib recenze OS uz tam je, takze otazku beru zpet a dik

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

netusite zda by se nechala rozchodit na tomto zarizeni googlacka platforma Android ? :-) Pro androida ted vyvijim par aplikaci a docela rad bych to mel na necem ultramobilnim k testovani .... virtualni telefon ve vyvojovym kitu SDK Android k Eclipse je hezka vec ale kdyz s nim clovek musi tahat i pocitac neni to uplne ono :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jj, krasna ukazka vnitrnosti a pak dopadnete jako tenhle manik http://www.techdot.eu/index.php/2008/01/25/asus-eee-bluetooth-gps-a-mnoh...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak jaxem nakousl to nesmyslne neucinne chlazeni a jestli by tim padem jel EEE i bez vetraku - dle eeeusers fora udajne ano - s teplotou kolem 63°C pri 630MHz  - pokud je to skutecne teplota jadra tak je to i celkem prijatelne, myslim ;) (pripadne jedou s nataktovanym na nominalnich 900 a vetrakem natvrdo na 20%)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

>> billjr:
Tývogo, tak to je mazec :). By mě zajímalo, jestli to pak ještě zakrytoval do původní podoby - a v neposlední řadě na kolik ho tenhle arci-upgrade vyšel :) Té vidět, že Eee je fakt hlavně pro hračičky :). Já tomu pořád nějak nemůžu v defaultní konfiguraci vymyslet smysluplný použití.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz ho mam od pondeli doma - a  skutecne spokojenost :))  Vyuziti - jako internetovy komunikator nema chybu, i browsit se na tom da, byt si obcas zascroluji i vlevo-vpravo nejen nahoru - dolu. Prehravani filmu atd. - v pohode. Stare dobre hry - taky (fallout, JA2 zatim), ale bacha, nutny RGB "loopback" na VGA vystup. Soudruzi z Intelu udelali nekde nejakou chybu a integrovana grafika NEPOVOLI napr. rozliseni 640x480 pokud nedetekuje pripojeny externi monitor! Pritom ovladace  to na LCD v pohode zobrazi, dokonce i bez problemu "pixel na pixel" s cernymi  kraji.
 
EEE je prekvapive svizne, cekal jsem ze bude linejsi. ad. chlazeni  - pro XP je uz k mani vyborna utilitka EEECTL v ktere si nastavim jak frekvenci FSB, tak otacky ventilatoru. Na 630MHz je schopno se v pohode uchladit  i ciste pasivne, vetrak na 0%, teplota jadra  dle vytizeni pri pokojove teplote 24°C se pohybuje kolem 60°C, pretaktovani na 900MHz = zvyseni teploty tak o 5°C - porad pri ciste pasivnim chlazeni. Nechci to zbytecne trapit, takze mam vetrak natvrdo nastaven na 20% , teplota pri celodenni intenzivni praci s nim je kolem 56°C pri 630MHz. Nejak nemam zatim potrebu to hnat trvale na 900 - a pokud by snad  pri necem byla tak si jen kliknu do systraye...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to UWE : Kde jsi EEE pořídil ? z USA se mi nechce objenávat a v DE je totálně vyprodán (další várka má dorazit koncem února). Díky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Rony1: A ještě jeden odkaz, kdyby ti to pomohlo, tak na Slovensku je za docela přijatelnou cenu: http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=0001400582

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"dirka ve spodni casti vpredu" je reset a ne mikrofon, ten je u kamery

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> zx12345:
Já teda nevím, jak ve tvém, ale v tom, co jsem měl já, je tam opravdu mikrofon.

http://cdr.cz/picture/39992/large

Takže zkus do té dírky píchnout a resetovat tím Eee :) Ale pak si nestěžuj, že tě na druhé straně při komunikaci přes Skype nikdo neslyší ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

má to vůbec diskovou mechaniku???

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.