Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Anketa: Informování o herních konzolích

Ja jsem pro, tyhle novy konzole jsou hardwarove moc zajimavy kousky..Navic by mohly byt tahounem novych opt. technologii, pokud teda XboX360 dodatecne dostane HD-DVD mechaniku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ren: brzdil bych v tom nadseni ... herni konzole nejsou nicim jinym nez black-box-platformou vlastnenou jedinym subjektem ... z trzniho hlediska jde pouze o snahu omezit konkurenci a jako lakadlou pouzit rizeny a neefektivni skokovy technologicky vyvoj. Konzole vazne nemusim - stejne jako jakekoliv podobne triky predpokladajici na strane spotrebitele naprostou tupost, povolnost a minimalni pochyby a zdravy rozum :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hlasoval jsem pro, ale musim poznamenat ze by to nemelo byt naukor stavajiciho obsahu, me osobne sem konzole neprilakaji casteji ale kdyz uz to o nich neco bude tak si to klidne prectu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlasoval som proti a jednoznacne suhlasim s ge0rgeom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne zadny konzole a tomu co napsal  geOrge se neda nic vytknout. Proc porad chcou vsichni cpat na stranky venovany PC nejaky konzole dyz chcou cist o nich tak at si zajdou na stranky jim venovany a necpou je sem Vzdyt PC skryva takove nepreberne mnozstvi zajimavosti ze by ty recenze neprecetl snad nikdo ani kdyby u nich sedel celej zivot tak na co ztracet cas s nejakyma konzolema pro maly deticky ktery si ani neumi nainstalovat hru?? A pro konzoloidy JO MATE PRAVDU SEM ORTODOXNI PCckar KTEREJ BY SI RADSI VYHODIL CELEJ DUM DO POVETRI I SE SVIM ZADKEM NEZ ABY SI DO NEJ PUSTIL TAKOVOU UBOHOST JAKO JE KONZOLE NEZ TU TO UZ RADSI NIC!!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neomen11> Neplac, maminka Ti k sestym narozeninam tu kacenku urcite koupi.
Ostatni, dospeli> Pokud psanim o konzolich neutrpi zadna jina kategorie, neni duvod, proc by se tu nemely objevovat jako do ted nebo i vice, nikdo vas je nenuti cist. Stejne jako se objevi nazory PROTI clankum o napr. grafickych kartach, objevi se pochopitelne nepratele konzoli. Me take nezajimaji stolni DVD/DivX prehravace, tudiz jejich recenze nectu, ale dalsi je oceni, protoze preciznost, s jakou se tu recenze zpracovavaji, ustri spouste kupujicich starosti pri nakupech. A zrovna DVD/DivX prehravace sem patri zhruba stejne jako herni konzole (maji take optickou mechaniku :-). Spousta ctenaru si totiz dodnes nevsimla, ze CDR.CZ davno prerostlo tema paleni na jakekoli medium, coz je jenom dobre, a nabralo podstatne obecnejsi rozhled. Doufam ale, ze mate dostatek sede hmoty v hlave na to, abyste sem netahali flame typu XboX/PS/cokoli fuj, staci cist uroven diskuzi pod jakymoli clankem o CPU nebo GK. Hamba, hamba vam, flameri!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych stejně ...něco málo se sem dostat může , jinak by jste snad ani nebyli slušný compserver, né .?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se tu a tam vyskytne třeba nějaký nový port Linuxu nebo nějaká zajímavá vychytávka, která s konzolí umožní dělat něco jiného než jen pařit nebo pirátit hry, tak si o tom tady rád přečtu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všichni moji známí mají počítač, ale neznám osobně nikoho kdo v posledních letech měl, má, nebo kdo by si chtěl pořídil nebo kdo by se zmínil, že by vůbec doma chtěl mít konzoli. V žádné domácnosti kde sem za posledních několik let byl jsem žádnou konzoli neviděl. Asi tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cheche no flame no war, moc se to nedaří. ortodoxni PCčkáři, víte co to je technický rozhled? asi moc ne :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Otto: nojo, dyt na PC se shani warez lepe ze? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam oboje. pc, notebook, ps2, psp.

vsechno ma svoje pro a proti. ale v posledni dobe se na hrani vice a vice priklanim ke konsolim. uz me nebavi stale updatovat nejake ovladace ktere sice pomuzou hre, ale zase mi s nima nebeha tohle nebo tamto, nehlede na upgrade hardware. do konsole zasunu medium a jedu. zadny nastavovani zadny problemy, ok v porovnani s pc nemuseji byt na technologicke spicce (zvlaste v obdobi konce sve moralni zivotnosti) ale to me za ty penize netrapi. kdyz byla jeste ps1 tak sem se konsolim smal, ps2 uz bylo necojinyho a ps3 bude teprve neco.

at si kazdej pouziva co chce. stejne jde jen o penize ktere za to dame tem spolecnostem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 Ice: To nevím. Myslím si, ze vetsina lidi stejne potrebuje mit doma normalni pocitac a kdyz uz ho ma a jdou pro nej kupovat hry tak proc si jeste porizovat konzoli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Ren nebojse kachnicku sem po mati nechtel uz skoro dvacet let.
 A ptam se znovu proc proboha porad cpat na stranky venovany PC (technologiim) nejaky konzole ktrery maj s PC pramalo co spolecnyho (obzvlast PS3 XBOX360 je precejen PC docela dost podobnej). Maximalne tak neco kolem paleni na konzole a prehravani filmu (jen na tomto serveru protoze je na tuto tematiku zameren predevsim na ostatnich PC serverech ne)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neomen11: Nauč se používat české tvarosloví a gramatiku. Možná pak nebude na první pohled zjevné, že jsi totální křupan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MOzna  ti na tu gramatiku totalne se*u. Kdybych mel porovnavat lidi podle toho jak pisou tak bych hodne brzo narazil. Pro mne neni dulezita nejaka absolutne zbytecna gramatika ale to co vim o danym tematu nebo jakej mam na dany tema nazor(ted menam na mysli konzole ale vseobecne)(o tom ze sem totalni fanatik co se tohoto tematu tyce vim) a o tom gramatika nerekne ABSOLUTNE NIC (videl sem chlapa kterej vlastni firmu v hodnote asi 150-200 milionu KC a predemnou napsal ve slove kuchyn meky "!" a nebyla to u neho nic neobvikleho (delaly sme tam zabezp. zarizeni))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Líbí" se mi jak z chyb či překlepů někteří "vědátoři" vyčtou IQ pisatele. Buďte tolerantní - anketa je od toho, aby autoři stránek zjistili, zda o konzole někdo stojí či ne! Já jsem osobně hlasoval proti, to ale neznamená, že jejich zastánce budu napadat nebo jim nadávat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Anketa: Informování o herních konzolích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k anketě Máme se věnovat herním konzolím?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak by nejspis rekl pan Karfik (Jachyme hod ho do stroje) : "KONZOLE NEBRAT !!!"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Zoro  - rekl bych ze tam pusobila celkova uroven prispivatele :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OT: podla mna, cim viac clovek cita (to co preslo jazykovou upravou - knihy, casopisy a pod.), upevnuje si jednotlive slova vo svojej vizualnej pamati, robi teda menej gramatickych chyb a jeho prispevky maju lepsiu formu aj obsah. To ze ma niekto firmu za 200 milionov, nemusi znamenat ze nie je buran, mozno mal stastie (co je dost podstatne v podnikani), alebo odvahu a drzost, pripadne nieco ine?... Podla mna clovek (a hlavne vzdelany) by nemal robit gramaticke chyby, neviem, je to take divne. Nikto ta za to nezabije, ale ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem pro informacích o konzolích, určitě to přispívá všeobecnému přehledu. A vůbec se mi nelíbí, jak se tu někteří snaží diktovat ostatním co budou a nebudou číst.
A to, že nemají konzole s PC nic společného je pravda jen z ploviny. Nemají nic společného s P (personal), ale s C (computer) mají snad vše (RAM, CPU, grafické čipy, optické mechaniky, sítové karty, HDD). Ať se Vám to líbí nebo nebo ne je to herní počítač. A doufám, že si umíte spočítat kolik stojí udržet PC na takové úrovni, aby naněm šly hrát nějnovější hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konzole jsou přez odpor ortodoxních PCčkářů výbornou ukázkou optimalizace a "šití na míru". Kdyby podobným způsobem bylo vyrobeno PC, tak můžete mít operační systém, který nemá mouchy (protože konfigurace a tedy i ovladače, možnosti a další věci jsou dané), počítač by měl obrovský výkon (řešení PC je vzhledem ke své modulárnosti dost neefektivní) a využíval by potenciál lépe, než současné PC. Nevýhody: nebylo by to modulární, nedalo by se to moc rozšiřovat a blbě by se dělala sestava "na míru" (na druhou stranu by nebylo moc potřeba dělat sestavy na míru). Pokud výhodám nevěříte, tak si vzpomeňte na Amigy - se zastaralými procesory, které výkonem zastarávaly o několik let byly přesto srovnatelné s PC (ve své době), protože byly schopné z toho co měly vyždímat maximum.
Nejsem konzolista, mám jen PC, ale jsem zastáncem toho, že by měly existovat obě větve vedle sebe, už jen proto, aby ukázaly jak různé cesty vedou k podobným cílům.
PS: PCčkáři, pokud nehrajete hry, tak nekritizujte něco, čemu neholdujete (a možná ani nerozumíte). Pokud hry hrajete, tak mám otázku: Kolik by stálo PC, které by mělo stejný herní výkon, jako PS3 nebo XBOX360?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak,vykon ps3 bude takovy ze ho jeste dlouho nebude ztihat zadna graficka karta.A hlavne zadny instalace ci odinstalace jako u PC.A hratelnost uz se neda vubec srovnavat.V nekterych zemich uz je to do konce tak ze hrani her dava vice lidi prednost na konzolich nez na PC.
Proste a jednoduse Playstation forever :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neni "v nekterych zemich", tak je to uz davno v celem civilizovanem svete :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.