Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Anketa: Jak byste ohodnotili CD-R server v roce 2005?

Mne osobne sa veľmi ľúbi www.cdr.cz. Ako prvé spúšťam túto stránku, pretože tu sa dozviem o HW viac ako inde (súvisí to s mojou prácou (a koníčkom :-))). Ak niekto poznáte lepšiu stránku o HW, dajte prosím vedieť.

Ď. Dávid

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Udělejte něco s layoutem, žádné extrémy, ale ať se na to dá koukat. Proč nejlepší IT zpravodajský web u nás vypadá jako z roku 1995?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No je pravda že ten vzhled není zrovna moc IN ale zase na druhou stranu o tom tento web není takže se to dá lehce prominout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechapu proc lidi vyzaduji aby na ne na strance vyhuklo milion flashovych animaci a padesat tisic obrazku pokryvajicich cele barevne spektrum, kdyz jde hlavne a pouze o informace. jde prece o to co se dovim a ne jakou barvou to bude napsano. stranky cdr jsou prehledne, rychle se v nich orientuje, kdyz sem nekdo chodi pravidelne, tak je horni rychle menu naprosto dokonale (snad jedina vec co chybi je nejaky zkraceny prehled - jen nazvy novinek, kdyz sem clovek nechodi denne a nechce pak procitat desitky novinek a zdlouhave listovat vzad).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhled je super, mam rad retro. Jinak nechápu když člověk klikne na čudlík celá diskuze proč když je dlouhá tak je stejně naporcovaná na kousky a nedá se pořádně najít kde začíná a kde končí. Bylo by fajn kdyby čudlík celá opravdu znamenal celá a byla řazena od nejstarší nahoře po nejmadší dole. :-)
Jinak super ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať vás ani nenapadne něco měnit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Kluzo, Pfk:
http://cdr.cz/a/cdr/anketa/50
Výsledky hovoří za vše. Většině stávající design vyhovuje, takže v tom nějaké zásadní změny dělat nehodláme. Samozřejmě až na sekci Hardware a Software, které stálej eště jedou v prehistorickém stylu. Těch změn se v dohledné době bude dít několik, ale mají svou neměnnou posloupnost (jedna závisí na druhé), takže v tomto smyslu prosím, vydržte. Myslím, že tento rok by ty dvě zmíněné sekce skutečně mohly sjednotit design se zbytkem, hardware určitě, protože s příchodem modrolaserových mechanik už by bylo vedení původního designu neúnosné (ano, to je důvod, proč jsme tam zatím nezačali dělat tabulku Blu-ray nebo HD DVD mechanik - skutečně se na sjednocení designu, který bude sakumprásk pracovat s databází, pracuje).

>> kert:
Mám pocit, že jako registrovaný uživatel si můžeš nastavit, po kolika příspěvcích se ti mají diskuze kouskovat. Třeba já tam mám maximum - 255.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že vyhledávání by chtělo trošku poupravit. Jinak jsem uvažoval, jestli by nebylo užitečné RSS, ale nakonec, stejně mám CDR permanentně otevřené v jednom tabu Firefoxe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wifte, jen v registraci to neni.

Mejla, kaslu na flash... ja bych rad txt layout pro pda (:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwine, mozna tohle? (: http://www.cdrserver.cz/cdrrss.php

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Design je celkom ok. Stacilo by to trocha len precistit a skonvertit do XHTML :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať vás ani nenapadne něco měnit !
Blikátka a cvakátka ať si používají na svých webech frikulíni a kindermanageři, kteří neumějí stvořit nic smysluplného. CDR je jednička hlavně díky jedinečnému obsahu a relevantním  informacím, ne pro futuristický design, zdlouhavé načítání, potřebu různých playerů a pluginů či perfektně zaobalený balast.
Děkuji za autorům za dobře odvedenou práci.
HOWGH !
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sandokan: podepisuji, napsal bych to presne takhle :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vazne by ste mohli nieco urobit s RSS. Je tu uz niekolko rokov, funguje spolahlivo, ale stale tu pisu ludia, ktori ho ziadaju. Lebo hladat ten RSS link v nejakom staruckom clanku je postavene nahlavu a ani sa im necudujem, ze ho v miestnom vyhladavani nevedia najst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Já vám, já byl jeden z těch co dal jedníčku !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak, tak. Design neměnit, pouze sjednotit (což se ovšem chystá - HW + SW). Přesně jak psal Sandokan, jen ne žádná hejblátka, blikátka, flešátka a podobná zvěrstva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne ponechat design, graficke orgie jsou neprehledne a zbytecne.
V jednoduchosti je SILA!

Rok 2005 = 1

Jen tak dal, drzim Vam palce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No dal som znamku 2, lebo mi niektore veci trosku vadia. Jednou by bolo z mojho pohladu Diskusne Fora, ktore by som od zakladu prekopal. O sekcii HW a SW tu uz bolo pisane, takze snad sa zjednotia. Trosku by som mal aj vyhradu k obsahu. V tom, ze dost ubudlo recenzii vypalovaciek a veci s vypalovanim suvisiacich, ale mozno je to len moj pocit. Neratal som to. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dal som 2 lebo súhlasím z Mukim aj mne chýbajú recenzie. Ale neberte to zle za dva lebo každý sa musí zlepšovať a motivovať aby bol lepší, tak sa snažte až ste naj. Vela chuti do práce a úspecov 2006.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CDR serveru vyslovuji pochvalu. Jste jediný server, který navštěvuji denně. Dal jsem za 1.
Přece jen si ale dovolím poznámku. Přivítal bych udržet rozsah původního zaměření serveru a to vše okolo vypalování (poslední dobou chyběly recenze palíren). Zároveň jsem rád i za inf. z okolnich oblastí počítačových tech. Obecně by mohlo být denních příspěvků/zpráv i více.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dal jsem také za jedna.Tento server navštěvuji po celý rok nepřetržitě.Jen rychlost uvádění firmware pro mechaniky je třeba aktualizovat rychleji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muki: No to je právě to. Je to jen dojem a opak je pravdou. Ono totiž vše zůstalo jak bylo, jen je tu víc dalších věcí.
Panda: V poslední době není tak nějak co recenzovat a dělat recenze jen proto, aby byly vypalovačky, my přijde jako pitomost. Dnes všichni čekají na modrý laser. S tím nic nenaděláme. Je po něčem speciálním poptávka(Liteon/Sony s DVD-RAM bude pristi tyden)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prosim,prosim nemente graficky design, v jednoduchosti je sila a neni , skutecne neni potreba mit preplacany web.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že nejsme perspektivní trh pro firmy s HW a recenze se objevují často dlouho po uvedení na zahr. serverech. Kvalita recenzí je 1, ale dnes už není tolik prostoru pro server jen o CD a DVD. Testy jsou už jak přes kopírák a chybí mi přehlednější tabulky s více produkty naráz.
Přimlouvám se za HDD a více programového vybavení.
I proto za 2, ale stejně jste v češtině nejlepší server.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja sem vpodstate spokojen.Design bych urcite nemenil,snad jen jak tu bylo uvedeno "sloucil" doladil, protoze tusim kdyz se najede na Hardware,tak se leve menu zmeni ve stare provedeni (ale jako nejak me to neva)
A na cem je reba razneji zapracovat ?:
1. je to cd-r server, nejak po uz delsi dobe tu postradam nejaky souhrn zas novych ochran, co zpusobuji/jak se kopiruji, info apod.. jako to tu bylo kdysy, urcite by to oslovilo nemalou cast nastevniku, kor kdyz je ted hlucho s vypalovackama.Co take StarForce ?:))
2. diskuzni forum, pridavani prispevku a vyhledavani i prehlednost.Myslim,ze uz tak veliky server by to mohl trochu zdatneji resit
 
Na zaver snad Jen tak dal:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zhrnutie: poznam nieco lepsie? Nie. Teda okrem http://www.theinquirer.org/ , ale ten je "dissenting"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toydolls: Co myslíš tím vyhledáváním? Tady vyhledávání je. Můžeš být víc konkrétní? Fórum je nyní takové, jaké si uživatelé přáli, byla na to téma široká diskuze. Máš nějaké konkrétní nápady?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezaregistrival jsem,jak dopadla anketa o linuxu,jestli podporovat více,nebo ne,ale myslím si,že více rad,tipů a triků by neuškodilo...přece jenom se k němu obrací stále více lidí než kdysi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 matin: A tak to se omlouvam, vubec sem si nevsiml, ze je mozne vyhledavat v Diskuzich,ale i tak, asi sem se spatne vyjadril
Nemyslel sem vyhledavani na cdr.cz jako takove (to mi vyhovuje),ale spise v diskuzich, to bych az skoro oddelil od hlavniho vyhledavani

Jinak neni poznat kolik je v dane diskuzi prispevku, dale pak vyhledavani primo v urcite diskuzi a ne komplet.Myslim,ze i v diskuzich jsou hodnotne informace

Pokud sem zaspal nejakou obsahlesi debatu o diskuzi tak se omlouvam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento server mam jako jeden nejoblibenejsi z oblasti informaci o IT, ale co mi nejvice vadi je absence rss.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toydolls: Zasunout hledání pro diskuze přímo sem by asi šlo. Počet příspěvků je vidět u diskuzí pod nowskami, přímo ve stromu diskuzí koukám ale není. I to by neměl být problém udělat.
Kopsitch: RSS tu samozřejmě máme. Začínám přemýšlet na tím, že RSS hodímě někam na homepage, ale protože tím přicházíme o reklamu, asi se to povolí jen pro placené uživatele serveru. To je myslím spravedlivé, co říkáš(te)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je moj najoblubenejsi a asi aj najlepsi CDR portal, ale vzdy je tu moznost byt este lepsi :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Tak to je ok, jo to by bylo dobry to nejak hodit na web, pac jsem to netusil, ze zde je, jsem zvykli z jinych webu, ze je na uvodni strance.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neslo by se vic zamerovat na vse kolem vypalovani, optickych mechanikach a medii, kdyz uz je to "CDR" server?
Na jiny hardware nebo software tu jsou jine servery. Pak neco hledam ohledne vypalovani a je tezke neco v tom mnozstvi clanku najit.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mnt: Když bychom to udělali, museli bychom to zavřít. Je to moc malý trh. Nicméně o vypalování je toho tady stále stejně (hodně). To další je prostě jen navíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kedy/ako sa dostanem k vysledkom ankety ??? čakal som že hned potom ako poslem hlas ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento server je obsahově velice dobrý, chodím sem každý den a rád, ale přiznám se, že graficky se mi moc nelíbí. Obsah super, vzhled už pokulhává...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LittleMan: Až bude anketa ukončena. tedy myslím že už 27.2 v pondělí.
Roman: V jakém slova smyslu? Co se konkrétně nelíbí? Co bys viděl rád lepší, jiné? My si stále říkáme, že naši čtenéři oceňujé především informace, ne obrázky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Anketa: Jak byste ohodnotili CD-R server v roce 2005?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k anketě Jak byste ohodnotili CD-R server v roce 2005?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cdr.cz je asi jediným serverem z oboru, který navštěvuji denně. :)
Myslím, že jsem vám dal 2 a to proto, že se mi obsah zdá poslední dobou až moc široký, což mě trochu zahlcuje, protože čtu skoro všechno a také místy ne úplně výtečně zpracovaný (což je pro jedničku potřeba). ;)

Mám jeden nápad, kdysi jsem ho nabízel nějakému redaktorovi na zive.cz, ale nereflektoval na něj a myslím si, že není tak špatný.
Jde o to, aby se do tvorby obsahu více zapojili čtenáři. Více hlav více ví, to asi nemusím zdůrazňovat. :)
Má představa je asi taková, že by zde byla nějaká sekce "betačlánky", kde bude jeden redaktor (či více?) + zdatnější čtenáři nějaký čas (pár dní či týden?) pracovat (formou připomínek?) na nějakém obsáhlém vyčerpávajícím článku na nějaké dané téma. Čtenáři by měli přispět především konstruktivní kritikou, přidáváním svých osobních znalostí a zkušeností a hlavně také upozornit na jiné zdroje, které s tématem souvisí.
U recenzí by se pak čtenáři mohli ptát přímo na některé konkrétní drobnosti, které samotného recenzenta nemusí napadnout popisovat.
Vím, že podobnou funkci dnes zastává diskuze pod článkem, ale v tom množství příspěvků se zpravidla ten jeden velmi cenný příspěvek nenávratně ztratí a to je podle mě obrovský nedostatek.
Tento koncept se dá vzdáleně přirovnat k programování open source.

Zajímá mě názor ostatních, může to mít nějaký smysl a přínos?

Držím týmu cdr.cz palce a upřímně děkuji za vaši práci. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Take jsem dal za 2 ze stejnych duvodu jako nize. Temata jsou odevsat a skace so do cehokoliv. Je to cim dal horsi. Vim, ze neni jednoduche se dnes uzivit nejakym jemnejsim zamerenim. Ale co kdyz ta sirokost je dlouhodoba past?

Pomohl by vam nejaky cilenejsi a dlouhodobejsi pruzkum, ktery by mel vice otazek, o co se clovek zajima. A otazky by reflektovaly jak soucasny obsah, tak moznosti do budoucna. Aby jste z toho pruzkumu vytahli: Ctou nas vetinou lidi, kteri se zajimaji o herni grafiky za 7 000 a skladaji si je do nejakeho SLI za 15 000? Ctou nas lide, kteri se zajimaji o kdejaky mp3 prehravac ve tvaru ceholkoliv? Ma smysl do novinek psat, ze je novy kernel, kdyz lide kompilujici vanilla kernell nesleduji tohle tema z tohoto serveru?

Takovy pruzkum by se dal nejak sikovne podstrcit registrovanym lidem a ostatni by se do toho take jiste vrhli, vetsina ctenaru cdr.cz jsou horlivi ctenari "kazdy den jednou", tak se radi pripoji.

Tak at se dari.

Co mysli ostatni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

telda: Ano, výzkum by byl jistě zajímavý, avšak by nám nemohl říci, co ty chceš aby řekl. A to, že by to chtělo server úzce zaměřený. To prostě nejde. Ostatně nejde to ani v zahraničí. I ty servery, které dříve dělaly jen do optik, už buďto nejsou, nebo toho dělají více. To je prostě život.
Tobě by ale pomohla jistě filtrace. Jestli nechceš grafiky ale jen CD, stačí si vlevo v Rubriky nahodit tema CD a máš to vyčištěné. Určitě buděš překvapený, kolik toho o optikách píšeme i tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cdr servr navstevuju dene i kdyz jsem vic uzivatel apple (pro peckare co by chteli ochutnat aspon vzhled apple doporucuji tuhle adresu, je to freeware: http://osx.portraitofakite.com/) na tomhle servru si poctu rad i ja a cte se mi to dobre. anketu sem ale teda asi prehledl .-) tak aspon dodatecne, ode mne mate 1 (teda pokud se to hodnoti jako ve skole .-))
ahoj m.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anketu jsem take nejak prehledl. Musim konstatovat take za znamku 2. Je to z duvodu, ze postradam clanky puvodniho zamereni. A to o CD,  DVD, modrem laseru, recenze mechanik. Hodne to zklouzava k masovosti. Jinak OK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to skutocne jediny server, ktory si zasluzi dennodennej pozornosti. Chodim sem rad, pretoze clovek tu vzdy nieco najde. Hodnotim znamkou 1. Kvalita clanku je dobra (obcas sa vyskytne aj nejaka ta novinarska kacica), ale inak v pohode. Dizajn stranok. Tak ako tu niekto napisal, v jednoduchosti je krasa. Mne to vyhovuje, je to prehladne, clovek sa rychlo preklika podla svojich potrieb tam kde potrebuje. K hernym konzolam len tolko: Nakolko to je odborny server, a pise sem vela kvalitnych redaktorov (vdaka WIFT, Martin etc.),nemyslim si, ze ma vyznam pisat o hernych konzolach. Kto si to kupil (podla mna su to vyhodene peniaze - moj subjektivny nazor) ten tu maximalne bude hladat crack,alebo sa pytat ako rozbehat tu  a tu hru a preco mi nejde DVD apod. Herna konzola vystihuje svojim nazvom svoj ucel. Je vela serverov, uzivatelia maju moznost hladat svoje potreby tam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

humor: Recenze mechanik? Na to, že byla taková bída na nějaké novinky to byly od začátku roku tři recenze DVD vypalovaček, jednoho stolního HDD přehrávače, návod na přidání LF do NEC ND-4550 a 3550, jedna recenze authoringovyho softu, článek o možnostech popisu a potisku médií a taky dva články o kvalitě DVD médií. Mě to přijde celkem dost, na to, že máme teprve 9. týden.
V každém případě tu ale už máme další tři na recenzi a nějaké jsou už na cestě (konečně je už co měřit). Letos teprve žeň přijde, až se objeví modrý laser, to si piš!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som tiež spokojný predovšetkým po odbornej stránke, fakt sú tu najnovšie informácie zo sveta PC.
Horšie je to už po estretickej stránke !!!
Rád by som sa opýtal, kedy team serveru cdr.cz nasadí už konečne nejaké schopné CMS !!!
Bolo by načase !
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel jsem nějaký čas byl bez připojení a nemohl jsem hlasovat. Já osobně bych dal CDR jedničku. Všichni si musí uvědimit, že čtenářská obec je široká a že "Není ten, kdo by se zavděčil lidem všem". To co se mi u některých článků zdá jako příliš odborné může jinému připadat nudné a naopak. Nenechte se otrávit negativisty a udržte si svoji úroveň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja Vam panove jako byvaly spolupracovnik preji hodne uspechu. Jsou ale dve veci ktere potrebujete vylepsit, vlastne spolu docela souviseji a jeste prihodim nektere subjektivni nazory:

1) Nebudte pouhymi prebiraci zprav, hodne novinek si dokazi lide najit i na jinych webech a jejich pouhe prebirani nepusobi profesionalne. To snad radeji prihodte neco veseleho z vlastni kreativity. A kdyz uz zpravy prebirate (nebo uverejnujete tiskove zpravy, ktere vam prijdou) - snazte nedelat v prekladech chyby, nebo nedoplnovat takova vlastni moudra, ktera se pak ukazi jako nepravdiva (neplati jen pro zpravy), to pusobi jeste mene nez profesionalne (6,2Mpx displej, DLP technologie a progressivescan u Benq apod). Overujte informace, pribirejte pouze kvalitni autory, a ti kteri jsou kvalitni v jedne oblasti, by se meli sebekriticky nepoustet do jine.

2) Kdyz uz vam dojdou mechaniky, ktere byste mohli testovat, neberte vse, co je po ruce, jen proto, ze nic neni. Ja jsem recenzi 120ky Sony vubec nedocetl, protoze mne zajimala 121cka (kvuli LS), kterou uz mam k otestovani dva tydny. Parametry by se kvuli tomu pridanemu kousku HW prilis lisit nemely, nicmene dosahl jsem jinych vysledku (na 2ks, je mozne ze lisily bilym a cernym celickem?!) Navic jste pred drahnym casem plisnili jednoho ctenare, ze neuverejnujete firmwary pro OEM mechaniky (myslim ze to byla Sony DW-U10 nebo 12, coz jste nakonec nastesti zmenili), a ted je dokonce uz i testujete. Inu panove, mate za tento bod dvojku nebo jednicku, ze se dokazete poucit. Testujte take podrobneji chovani lightscribe, ne kazda LS mechanika na vsech medii se s LS korektne vyrovna.

Nehodnotim uroven clanku podle toho, pro jak moc odbornou verejnost jsou urceny. Jak uz tu napsal Nemo, nezavdecite se lidem vsem, a vite, ze to byl vzdy i muj nazor, ktery jsem se snazil prezentovat uvnitr i navenek. Hodnotim je podle toho, jak moc korektne a fakticky spravne jsou napsany.

Tak jeste jednou hodne uspechu, kliknul bych vam tak dvojku, ale uz je doklikano.

M.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.