Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Anketa: Videa z CeBITu

Videa su OK, ale nechcem flash. Pleas...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Videa byla perfektni ... flash nevadi. Imho je to lepsi nez cekat na nejakou komponentu Windows Media Playeru a servirovat to v tom posahanem wmv :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se ozvu znovu..jj, presne tak. Videa byla super, jako doplnek zpravodajstvi je to skvele. Videa patri mezi jednu z veci, ktere nejvyrazneji odlisuji tiskovinu od Inetoveho magazinu. Neboli, cim vic, tim lepe, koho nezajimaji, ten je muze klidne ignorovat. Ale hlavne prosim, at to do budoucna neni flash. Jako hlavni nevyhody v tehle podobe: absence fullscreenu, absence ukazatele casu (oboji muze vyresit zmena "prehravace"), ale je treba myslet i na to, ze je mnoho lidi (ackoli mezi ne nepatrim, vidam je tu v diskuzich), kteri nemaji flash plugin ani nainstalovany, napr. aby se vyhnuli dnesni vsudypritomne a vlezle reklame na Netu. A to uz nevyresi zmena "prehravace", ale formatu. Nemluve o tom, ze flashi je preci jen vhodnejsi prenechat vektorovou grafiku. Zajimalo by me, zda je jeho pouziti v takovychto pripadech zpoplatneno?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne flash nevadi, skor by som vytkol tu kvalitu obrazu. Mohli by ste troska zvysit Bitrate, obcas sa obraz zmenil v hrst stvorcekov, a nic sa tam potom nedalo rozoznat...

A inac to tie videa pekne osviezili. Beriem to ako velke plus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Videa ano. Nejlepe 2 varianty - kvlitni a usporna. Hlavne ne flash, idelane XviD, DivX, nebo tak neco.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V anketě nehlasuji, protože pro mne nemáte kolonku.

Zpravodajství bylo velmi slušné, skoro perfektní.
Flash nemám zapnutý, odmítám ho.
Videa mi v článku nevadila, protože jsem jejich přítomnost nezaznamenal kvůli vypnutému Flashi.
Kvalitu videí nemohu hodnotit, neviděl jsem žádné.

Kdybych Flash zapnutý měl, asi by mi hodně vadila forma, pokud by se video stahovalo automaticky zobrazením Flashe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sem pro wmv - tem co to nebude fungovat si urcite poradi a nebo  avi divx - klidne proc ne? Flash - fuj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Videa byla super , flash mi kupodivu vyhovoval - zdálo se mi to , a nebo byla videa opravdu načtena tak rychle ? Pokud je tam jednoznačná úspora velikosti přenášených dat ,tak jen tak dál ! Ale by bylo ideální umístit i odkaz pro stažení v avi (bože chrań před wmv!!)

(Ale hlasoval jsem pro nevyhovující formát -přece jen bych si některá videa schoval ..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Videa se načítají až od okamžiku, kdy se zmáčkne puntík "play". Streamují se trochu dopředu, takže kdo má rychlejší linku, tomu jede přednačítání rychleji než přehrávání, což je ideální stav. Neklikne-li se na "play", video se samo načítat nezačne, jen ten přehrávač se nahraje (když má člověk povolený flash).
Ono je to vymyšlený tak, že vlastně se tak nějak počítá s tím, že to má být interaktivně přehráváno rovnou v prohlížeči bez nutnosti mít někde nějaké kodeky. Nevýhodu to má samozřejmě tu, že je i takové flashové video trochu objemnější než třeba totéž v nějakém jiném běžně používaném video formátu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Anketa: Videa z CeBITu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k anketě Jak se vám zamlouvala videa z CeBITu?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se přimlouvám za nějaký "obvyklejší" formát ... buď přímo AVI, nebo trochu modernější MKV. A co se kodeků týče ... jak už bylo zmíněno, třeba DivX nebo Xvid. Hlavně ne žádná Mikro$oftí nebo RealPlaerová streamovaná humusárna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se zase přikláním na Flash, protože na to koukám z práce kde máme blokované videa jakou jsou AVI, MPG, WMV atd. Přes tuto blokaci ale video ve Flashi je možné přehrát. PS: Taky musím dodat že nás uživatelů v této blokované síti je skromně 9 000 po celé ČR...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len prosím žiaden wmv a podobné proprietárne paškvily. Flash je v poriadku, môže byť aj stiahnuteľné avi, resp. DivX. Ten ich integrovaný browserový prehrávač aj celkom funguje. Hlavne, nech je to nezávislé na OS, čiže funkčné aj pod Linuxom, aj pod Win, aj pod MacOs.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.