Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple má zájem o Imagination / PowerVR, ne ale za každou cenu

Taky muze byt duvodem, ze Imagination ma rozjednane dalsi obchodi a nejakou SLA, coz by Apple jiste stoplo. Viz akvizice PAsemi. Ty procesory se v necem pouzivaji, ale uz se nevyrabi nove kousky..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A zřejmě je jenom otázkou času, než si Apple koupí nebo postaví vlastní fabriku na výrobu chipů. Apple má 4x vyšší obrat než Intel (233 mil. vs 55 mil. USD), loňský zisk Applu po zdanění byl stejný jako příjmy Intelu (53 mil. USD).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

apple se stejne driv nebo pozdejs odtrhne od intelu a prejde na vlastni Ax procesory

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dávám protitezi: Apple do 20 let zkrachuje. ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a obhajis si ji?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teoria krachu nie je zcestna. Ved na com Apple zaraba? na modnej predrazenej vlne. Ako dlho moze toto vydrzat? Trh sa nasiti a skonci rast predaja, vyvoj nebude tak rychli aby mohli predavat aspon raz do roka nieco prevratne a ked rozdiel noveho modelu bude hlavne len o dizajne, tak nakoniec sa dopyt po novych modeloch znizi vyznamne. Otazne je, ci Apple dokaze vymysliet nieco nove alebo sa zacne rozsirovat do inych sfer posobenia. Terajsi stav nie je udrzatelny donekonecna.

Stymi tovarnami sa nebudu asi ponahlat. Lebo postavit tovaren, zabehnut vyrobu, modernizovat vyrobu ich bude stat viac ako len kupovat "drahe" cipy. Preto by som cakal, ze maximalne kupia vyznamny balicek akcii nadejnej fabriky a ked sa dostanu do fazy zastarania vyroby tak akcie predaju.

Pokial sa nezameraju aj na nove druhy tovaru sluziek tak Apple ma potencial krachu. tak ako kazda firma ktora zaspala v case svojej najvacsej slavy.

A to neberiem do pohladu extrem vojnu. Lebo ked zacne vacsi vojensky konflikt tak ludia budu riesit ine veci ako mobili. Dufam, ze to nestane ale sance sa zvysuju.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

se koukni ma MS, nedelaj vpodstate nic a to co delaj tak serou jak muzou, mobilni segment jim vubec nejde, xbox divize hde dohaje neskutecnym tempem, windows si kazdej kdo neni uplne blbej nebo je nepotrebuje legalne na firmu stahne na torrentech a stejne se drzi i kdyz

apple se zacina prosazovat v medicine, chytre domacnosti a dal to budou nejspis auta a virtualni realita, maj takovejch prachu ze by museli krachovat 10 let aby je to znicilo a to je dost dlouha doba na to aby vymysleli neco co je zas vytahne

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče MS, neznám snad nikoho kdo by na jejich windows nenadával a stejně je každý používá. Je to tím, že plnohodnotná náhrada prostě neexistuje, takže konkurence minimální a MS ať už vydá cokoliv, svou pozici má víceméně jasnou. Windows a office je v podstatě nutnost v dnešní době, takže i když si určitě spousta lidí obojí stáhne, firmy zaplatí tak jako tak. ... bohužel.

Dále co se týče Apple, myslím si že peněz teď mají spoustu a rozjetých zajímavých projektů také. Na druhou stranu si ale myslím že díky iPhonu SE hodně ztratí na exkluzivitě a tím přijde o značnou část zákazníků. Další problém vidím v počtu zařízení (3 iPhony, 4 iPady, 3 hodinky - fajn už jen 2 -, 3 notebooky), díky čemuž si myslím řadu zákazníků mate a zbytečně tržby dělí mezi mnoho zařízení. Trh už je nejspíš nasycen a Apple nemá kam růst se současnou produkcí a bude stagnovat až mírně klesat.

Za mě by tedy Apple měl zhruba polovinu zařízení zaříznout a soustředit se na podporu a optimalizaci svého SW pro ně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Je to tím, že plnohodnotná náhrada prostě neexistuje"

Plnohodnotná náhrada bezpochyby existuje, ale lidé, jak se něco naučí, tak už je nepřeučíte, a kromě toho síťový efekt v oblasti programů a souborových formátů preferuje oligopoly/monopoly. "Musím si koupit software X, protože mi v něm obchodní partner posílá soubory" je spíše pravidlo než výjimka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

IBM byla velkou firmou již v roce 1911, za Hitlera dodávali registrační automaty pro všechny koncentráty v Německu a dá se říci, že každý žid v Evropě byl po čas transportu zpracován stroji IBM.
Pak jejich stroje umožnili přistání na měsíci, vymysleli Mainframe, V roce 1981 založili trh s počítači tak jak ho známe dnes, měli vlastní rodinu procesorů , pracovali pro Armádu. Přičemž IBM byla forma s vlastní výrobou firma, která skutečně vyráběla a vyráběla. Dnes firma rozprodává jednotlivé divize a pokud se něco nestane tak bude do 5 let prázdnou skořápkou žijící z pofiderního patentového práva.
Apple naproti tomu nic skutečně nevyrábí, celý jejich obchodní model, je necháme si v Číně čínskými firmami vyrobit nějaké plastové čudo, tomu uděláme reklamu a budeme ho prodávat za desetinásobek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

vis zjevne prd, IBM zaspalo protoze nevidelo obrovskej potencionalni trh zrovna v dobe kdy zacal vznikat apple a ten na ten trh zautocil, udal novej smer a nez IBM zareagoval okopiroval napad applu i MS s tim ze apple mel uzavrenou politiku a MS delal dev*ku pro kazdeho svim OS kterej se diky tomu neskutecne rozsiril a applu zustalo par % trhu i kdyz udaval smer ale jeho uzavrenost kazdemu nevyhovuje

ze apple nic nevyrabi ? neco ti reknu, buh stvoril zemi a vsechno ostatni je made in cina, at uz MS nebo Apple vsichni udelaj sve navrhy a pak jim to nejakej cinan za misku rejze vyrobi protoze se to proste financne vyplati ale to nic nemeni na tom ze je to americkej produkt

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"buh stvoril zemi a vsechno ostatni je made in cina"

lol

"je to americkej produkt"
Nein, je to americkej design a cinskej produkt.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pracujem s mainframami a dovolim si s usmevom nesuhlasit. :) Nechces si ani predstavit, jake prachy sa tocia za prenajom a spravu z/OS masin a tym, ze si tieto sluzby platia hlavne svetove banky za premiove ceny, sa tajit tiez nebudem. Je to brutalny biznis, ktory funguje uz desatrocia a bude dalsie desatrocia fungovat. Kontrakty sa uzatvaraju na mnoho mnoho rokov. IBM vacsinu svojich strojov iba prenajima spolocne so supportom. Iba par najmovitejsich zakaznikov, si ich od IBM odkupilo (cca 50M eur), ale stale ich maju ulozene u IBM rovnako, ako veskery HW ci SW support im poskytuje IBM (a konkretne i ja :) ). Len za 1h mojej prace uctuje IBM zakaznikom 180eur. Takze krachu by som sa rozhodne nebal. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud je me znamo z vyrocnich zprav, tak Apple vydelava prez 70% svich zisku diky itunes a reklamnimu systemu v appkach v nem, aneb ti co pouzivaji free appky kde jsou reklamy tak davaji Apple slusne vydelavat, obdobne je na to Google, ten vydelava vpodstate jen na reklame

navic Apple jiz neni jen ta firma s krabickama, Apple ma jiz celkem slusnej zaber od telefonu prez PC az dobudoucna po auta, aneb projekt Titan?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokial je zname mne, tak trzby Apple zo sluzieb (services - App Store, Apple Music, Apple Pay, iCloud, Apple Care) tvoria cca 10% celkovych trzieb, co pre fiskalny rok 2015 znamena trzby $23 miliard. A aj keby sa trzby zo sluzieb rovnali zisku (co sa urcite nerovnaju), tak podiel na celkovom cistom zisku ($53,4 miliardy) by bol max 43%.
Profit z predaja iPhonu je pre Apple momentalne rozhodujuci a predaje iPhonov su rozhodujuce pre predaje Apple sluzieb.

http://www.macrumors.com/2015/10/27/q4-2015-earnings/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Profit z predaja iPhonu je pre Apple momentalne rozhodujuci"

Což je zajímavé pro tu teorii budoucího krachu, protože Nokia.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

sorry kdo ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přece ta švédská firma, co prodává nábytek. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sarkazmus vysokej urovne :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.