Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple iPhone přestává fungovat při kontaktu s héliem

MEMS nejsou jen senzory jako Gyro, ale muze pomoci ni byt realizovana tak zakladni soucastka jako oscilator. A se spatnyma hodinama vam ten telefon nepojede. Podle testu spis vidim ze se telefon uplne zasekne (coz je tedy divny.. ze tam nemaj watchdog).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sem tam si do jablka taky šťouchnu, ale tohle není chyba, je to jen technická kuriozita. Pro běžnou elektroniku se předpokládá použití v dusíko kyslíkové atmosféře.

Nejlépe by Apple udělal, kdyby vytvořil limitované série určené pro atmosféry různých planet :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> tohle není chyba, je to jen technická kuriozita.

Jo, kdyz androidi founy se stejnou soucastkou ale 1/3 cenou funguji dal, tak to zcela jiste neni chyba... uz vim, je to feature!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

iPhone má v sobě více věcí, než většina Android telefonů. Příkladem je SEP a různé propojení s ostatními komponentami. V poslední době i speciální výpočetní jednotka pro rozšířenou realitu.
Zdar Max

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

kolik iPhonu za cca 10k to umi ? android telefony tohle uz umi ..mimo patentovaneho SEP

a jake ma opodstatneni znefunkcneni telefonu ? vysoka cena ci logo nakousnuteho jablka.... to je mi ale logika :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"iPhone má v sobě více věcí, než většina Android telefonů."

A podla mna iba kecas... zdroj?

Specialna vypocetna jednotka neni nic ine, ako AI koprocesor. Mimo ine taketo dva obsahuje uz rok stary Huawei Mate 10 Pro, ktory tieto 2 jadra mimo ine pouziva na triedenie fotiek (kde je cca 5-6x rychlejsi, nez iPhone X), nastavenie kompozicii pri fotaku a zber dat z prakticky vsetkych senzorov telefonu. Tieto vypocty su nie len rychlejsie, nez keby ich pocitali hlavne jadra ARM, ale zaroven omnoho efektivnejsie, takze sa setri bateria. Kde ako inak, Mate 10 Pro exceluje a v case ked vysiel, vydrzou porazal vsetky vlajkove lode na trhu, vc. iPhone X. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Héliová atmosféra je zcela mimo rozumné provozní podmínky (narozdíl od držení telefonu běžnou rukou nebo nošení v kapse*). Jde o situaci, kterou žádný výrobce ani ve snu nepředpokládal. Je to tak absurdní situace, že ikdyž si všichni kryjí záda provozní teplotou nebo zákazem sušení koček v mikrovlnce, zatím nikoho nenapadlo, že by měl do návodu napsat, že je zařízení určené pro provoz v atmosféře planety Země.

* U soudu v USA se podařilo dokázat, že Apple o slabém místě v konstrukci telefonu věděl ještě před zahájením prodeje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

I tady o tom věděl a je to i v podmínkách použití:
"Exposing iPhone to environments having high concentrations of industrial chemicals, including near evaporating liquified gasses such as helium, may damage or impair iPhone functionality."

Doporučuji přečíst popis na ifixit:
https://ifixit.org/blog/11986/iphones-are-allergic-to-helium/

Ale na rovinu - tohle je kuriozita a ne problém

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdo chce psa bít...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...poridi si iPhone :) kdo chce normalni telefon za rozumnou cenu ktery funguje dobre v ruznych prostredich i pri nizkych a vysokych teplotach poridi si jinou znacku

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ohébá se lépe - tak to je první telefon s touhle novou vychytávkou, u konkurence jsem ještě ohébáni neviděl.

:-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Autor je asik z hané..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co znamená slovo "Ohébá"?

Nevyvážený a útočný článek. Samsung Note unikátně explodovaly, některé huawei při aktualizacích brickovaly a desítky takových kauz snad všech výrobců autor asi nezná.

Další super tendenční autor, to je přesně to,. co DIIT potřebuje. A to říkám i kdyz iphony a apple rád nemám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to otevřít okno a pořádně se vydýchat. Tohle nebylo kopnutí do iPhonu, ale jen kuriozita.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to sundat růžové brýle a přečíst si to znovu. Pokud nebyl perex kopancem do Applu, tak nevím co by jim pak bylo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V perexu si autor kopnul formou zábavnou, která už na začátku dávala tušit formát článku - nic seriózního co by běžného uživatele muselo znepokojovat.
Zato Vaše odpověď, z níž budu část citovat: "Nevyvážený a útočný článek", jasné dává tušit, že to myslíte smrtelně vážně a že jste hluboce dotčený článkem jež popisuje zvláštní chování iPhonu v naprosto mimořádných podmínkách. A jako vyvážení byste nejspíš chtěl někde tučným písmem popsat všechny chyby androidích telefonů od jejich vzniku. Což vede k závěru, že podle Vás by každý článek o chybě nějakého přístroje musel obsahovat seznam všech chyb přístrojů konkurenčních, jinak bude tendenční a nevyvážený.
Ještě že mají autoři rozum a podobné seznamy do článků nedávají ;)
A Vám znovu doporučím - otevřít okno, vydýchat se a pokusit se brát život z větším nadhledem. Případně příště ušetřit polovinu peněz koupí androida místo iPhonu, dát to na dovolenou a pořádně se tam zrelaxovat, nebo se podobným článkům vyhýbat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu souhlasit, ten článek je od začátku do konce napsán posměšně. Kdyby byl v perexu nekorektní vtípek a pak se autor pustil do fundované analýzy toho ce asi tak stalo, tak to beru, ale tady jsme se poplácali po zádech jakej je Apple shit a konec.

Dost tam chybí úvaha v čem je pravděpodobě problém. Což jsem čekal především. Fundované odhady (v anglických zdrojích - a zdají se být na dobré stopě vzhledem k tomu, že se zařízení zase časem uzdraví) hovoří o tom, že Apple nasadil v novějších iZařízeních jiný typ oscilátoru než typické krystalové, konkrétně MEMS oscilátory https://en.wikipedia.org/wiki/Microelectromechanical_system_oscillator a molekulám Helia se zřejmě podařilo prodrat pouzdrem součástky do nitra kde naruší činnost oscilátoru. Vtipné ano, senzace, hm... setkat se s heliem nasycenou atmosférou jaksi není vůběc běžné, to se spíše zabijete v autě.

Zmíněné narušené senzory (jako gyroskop a kompas) jsem nikde nečetl a přijde mi to krajně nepravděpodobné (aby totálně zamrazily systém a bránili dokonce nabootování), protože jsou to prostě externí senzory, na běh systému jako takového vliv nemají.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Prvně bych rád zmínil, že Apple jako firmu neodsuzuji"

Aha, ten perex není vůbec odsuzující...

Ano, během asi 9 hw řad měl 2 konstrukční chyby (iphone 4 - signál, iphone 6 - slabší konstrukce náchylnější na ohýbání, obě věci závislé na typu používání) + ty zmíněné updaty, co vyřadily z provozu OEM komponenty (opět, týkalo se to malého procenta uživatelů).
Ostatní věci se dají přisuzovat vadám z výroby (zanedbatelné procento s chybnou baterií apod.)

Když to člověk porovná s Android konkurencí, tak zjistí, že ti konkurenti jsou na tom ještě o dost hůře a vady, co měly, byly kritické pro všechny, né pro omezené procento uživatelů.

Výsledkem je, že autor si prostě chce kopat do Apple, a to ještě dost pochybnými příklady.
Zdar Max

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tech problemu bylo samozrejme vic, ale co je podstatne, ze portfolio Apple je napriklad oproti Samsungu naprosto miniaturni. A pokud za rok vydaji 1 - 3 nove telefony, pak by clovek cekal, ze to alespon poradne otestuji. Tim spis, pokud za to chteji takove penize. To samozrejme neni pripad uvedeny v tomto clanku, tady jde opravdu jen o takovou kuriozitu, ktera na fungovani nema zadny vliv.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nemám rád Apple bohužel do nedávna to byla jediná firma která vyráběla malý a vynikající telefon SE bohužel už ukončila výrobu a jiný takový už není proto na toho prcka nedám dopustit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vynikajici spis jen slusny ... je zima blbne > je teplo blbne > sviti slunce spatne se cte > nema ani optickou stabilizaci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zima,teplo blbne zatim my vždy fungoval kdy jsem potřeboval nemá optickou stabilizaci foto dělá dobré neměl jsem stim problém to že ji nemá mne netrápí nejsem náročný uživatel jen prostě nechci ty přerostlé cihly.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kdyz je pod nulou tak blbne a nereaguje jak by mel kdyz je teplo taky blne a prehriva se pri pouzivani a dokonce blbne kdyz necham pusteny hotspot ! :) je fakt ze pri pokojove teplote funguje dobre :)
Fotky dela prumerne kdejaky android v te dobe o 5k levnejsi si ho strcil do **** :)

velikost je fajn ale mohli aspon dat vetsi display pri zachovani velikosti tela + novejsi Touch ID a nejen obslehnout stary koncept :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O 5k levnější Android? Tak to vsadím boty, že Android za 2500 lepší fotky nedělá. :-D Fotky ze všeho co jsem osobně viděl a bylo to řekněme pod cca 15 kkč byly dost hrozné až průměrné, ona slušná kamera asi fakt holt něco stojí.

SE má zadní kameru výbornou, přední nic moc, ale kdo by fotil přední, že. :-) Jsou i lepší kamery v mobilech i Androidích, ale ne v levných, to fakt ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" v te dobe" kdyz byl za puvodni cenu ne kdyz je to vybehovy kousek :)

i vybehove vlajky jsou na tom lepe jak SE :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On už je za tuto cenu delší dobu (min více než rok, zase tak to nesleduji), výběhvost v posledních dvou měsících s ní nic neudělala. :-)

https://youtu.be/HKUHNbxs_8g Galaxy 9 vs iPhone SE ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co to video melo dokazat to same jako kdyz proti iphonu za 20k postavili telefon za 4k a vysledek byl plichta ;)

jinak SEcko v realnem scenari uzivani (vc. fotek) zaostava za mou S7 ktera je vyrazne lepsi :) (hadam ze S9 na tom bude vyrazne lepe ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to je v podstatě jedno, ať si každý používá co chce. :-) To video jen (pro mě překvapivě) ukazuje, že tato 2 a půl roku stará konstrukce s dvoujádrem a 2 GB RAM je až překvapivě výkonnostně dostačující i v dnešní konkurenci a nemusí se ani moc stydět před osmijádrem s dvojnásobkem RAM.

Obecně mi SE přijde (přišlo) jako dobrá volba v rámci své cenové kategorie (tuplem u jablek) a tomu přiměřené výbavě (kamera, touch ID atp.). Žena jej má a je to držák, bez restartů a zamrzání čehokoliv, procestoval s náma ledajaká pásma, kosu jako blázen se 100% vlhkostí i jižní vedra a přitom výkonově stačí na cokoliv co je v appstore a nezkucká se. Já ho vnímám pozitivně, žádný hype, prostě funguje, updaty byly a ještě dost dlouho budou.

S7 má lepší výbavu (OLED, kamera s více ohnisky, vodotěsnost atp...), ale kdo kupuje SE má evidentně priority jinde, protože u Apple to lze mít také za cenu blízkou SE u výběhových řad a přesto si řada lidí raději koupí (koupilo) SE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano sila znacky je neuveritelna ...je jedno co to umi a za kolik ale musi to byt apple v tom mohu jen souhlasit :) ze u takoveho vyberu tak nejak chybi racionalita takove volby je zrejme nepodstatne pro vetsinu uzivatelu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prodrazeny, nekvalitni shit, ale kdyz to lidi kupujou necht jim to zdechne, napr. na takovych oslavach kde se nafukuji balonky to bude jiste prima feature!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud mobily budou vkládat do balonků, tak určitě. :-)
V té nemocnici toho helia uniko hodně (kapalné k chlazení supravodivých cívek).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem si dost jisty, iphony nejsou urcene pro pouziti v heliove atmosfere, takze to je uplne vporadku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.