Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple koupil startup VRvana, zodpovědný za headset předčící Microsoft HoloLens

"Headset umožnuje tzv. "inside-out" sledování, kdy pomocí kamer zjišťuje polohu uživatele v místnosti a pomocí infračerveného snímáče pohyby rukou.
Rovněž se má vyvarovat případné vysoké odezvě, která je příznačná pro headsety smíšené reality založených na kamerovém snímání. Celková odezva byla sražena na pouhé 3 ms."

Tenhle headset ma tedy k HoloLens dost daleko. MagicLeap mel take bombasticke prezentace, ale vsichni vime, jak to dopadlo.

HoloLens vyuziva pro trackovani a analyzu okolniho prostoru Kinect kamery a custom cip, oboji s naprosto minimalni odezvou. A protoze je to Kinect, tak dokaze precizne snimat lidsky pohyb. MS ma v tomto ohledu naskok temer dekadu (Kinect uveden 2010). Tvrzeni VRvana jsou nepodlozena fakty.

Co se tyce inside-out trackingu, tak ten maji vsechny Windows Mixed Reality headsety. Navic ovladace obsahuji dalsi tracking pomoci optickych polohovych senzoru a akcelerometru.

A v neposledni rade je potreba zminit, ze bryle HoloLens byly uvedeny uz temer pred tremi lety - leden 2015 ( https://www.theverge.com/2015/1/21/7867593/microsoft-announces-windows-h... ), ale zatim je nikdo nedokazal dohnat, natoz prekonat. Microsoft podle aktualnich informaci pracuje interne uz na treti verzi HoloLens.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle mi silně připomíná jednu filmovou scénu, kde Steve říká: My jsme lepší.
A Bill říká: Ale na tom vůbec nezáleží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.