Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Apple koupil startup VRvana, zodpovědný za headset předčící Microsoft HoloLens

Zvěsti o připravované AR od Applu nabraly na obrátkách. Zdroje serveru TechCrunch tvrdí, že Apple odkoupil startupovou společnost VRvana za 30 milionů amerických dolarů. VRvana zatím stihla představit prémiový AR/VR headset Totem.

Oproti Microsoft Hololens a Windows Mixed Reality headsetům, Totem slibuje zatím údajně nejplynulejší skloubení virtuální a augmentované reality. Headset umožnuje tzv. "inside-out" sledování, kdy pomocí kamer zjišťuje polohu uživatele v místnosti a pomocí infračerveného snímáče pohyby rukou. 

Rovněž se má vyvarovat případné vysoké odezvě, která je příznačná pro headsety smíšené reality založených na kamerovém snímání. Celková odezva byla sražena na pouhé 3 ms.

Apple odmítl komentovat situaci, což je u něj poměrně nezvyklé, nicméně zprávu ani nevyvrátil.

Je zřejmé, že tato akvizice přímo souvisí s předešlými zprávami ohledně zájmu Applu na vytvoření vlastního AR headsetu a Totem v něm figuruje jako další dílek celé skládačky. Ostatně nízká odezva, eliminovaný ghosting, bezdrátovost a ovládání pouhým pohybem rukou jde ruku v ruce s vysokými nároky Tima Coocka, když se na téma vyjadřoval.

Nakolik bude připravovaný headset nést známky podobnosti s Totemem je nejasné, ostatně stejně jako v případě AR/VR brýlí německé společnosti SensoMotoric Instruments, zaměřených na snímání pohybu očí, které Apple před nedávnem rovněž skoupil.

Nejpravděpodobnější verzí zůstává, že výsledný produkt nebude podobný ničemu doposud vydanému a z existujících headsetů si vypůjčí pouze klíčové prvky, pokud vůbec to.

Diskuse ke článku Apple koupil startup VRvana, zodpovědný za headset předčící Microsoft HoloLens

Úterý, 28 Listopad 2017 - 05:43 | DrStr | Tohle mi silně připomíná jednu filmovou scénu,...
Pondělí, 27 Listopad 2017 - 20:45 | Bedrich | "Headset umožnuje tzv. "inside-out...

Zobrazit diskusi