Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple se miliardy od Samsungu nedočká, soud ji brutálně seškrtal

To že vyčíslím škodu z počtu neprodaných ipadů chápu, co ovšem nechápu je jak prokáží, že počet prodaných tabletů od samsungu souvisí s počtem neprodaných ipadů... Vždyť si ten zákazník mohl koupit jinou značku, nebo třeba kus z bazaru... Udělali aspoň nějaký průzkum mezi majiteli těch samsungů, kolik procent z nich před samsungem vážně uvažovalo o aple?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no to je právě to, na co nelze odpovědět. a přitom bez toho nelze EXAKTNĚ škodu vyčíslit. je to stejné věštění z prasečích ocásků a násobení bulharskou konstantou, jaké používá ČPU a jí podobní.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pri ciastkach, o ktore sa bojuje, je tam takychto prieskumov pravdepodobne viac nez dost od oboch stran - samozrejme so spravne polozenymi otazkami

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jak by dopadl průzkum nevím ale ze zkušenosti kolem PC a ze svého okolí pokud jde o nákup funguje z 80% pragmatizmus a z 10% totální neznalost a z 10% póza pro své okolí.Při nákupu telefonů,tabletů funguje psychologie jako u PC.Ač prokazatelně by 40% lidí co znám bohatě stačil na PC Linux s balíky aplikací zadara jdou tito lidé do prokazatelně ekonomicky méně výhodného světa Windows z důvodu že vůbec netuší kde sehnat někoho kdo umí řešit problémy s Linuxem zatímco rádoby znalců Windows jsou kolem nich mraky.Že tuto nevýhodnost nadále řeší pirátským softem je důsledek předešlého rozhodnutí.Při nákupu telefonů pak zapracuje stejná filosofie kdy lidé nakupují telefon podle telefonů s OS kolem nich protože koupit telefon s OS pro který ve svém okolí nemá spřízněnou duši považují za hazard.Lidé co nakupují impulzivně bez jakékoli dlouhého rozmýšlení a racionálnímu zdůvodnění svého nákupu jsou neřízené střely které ovšem pak nejvíce skuhrají když se ukáže že volily špatně.Nejzajímavější je skupina která nakupuje podle toho co nakupuje sorta lidí do které chtějí byť jen na oko patřit.Tam patří lidé co kupují produkty Apple kde s úsměvem sleduji jak tito lidé koupí telefon od Apple a za měsíc se poptávají po jailbreaku a pak pirátí jak o závod ale mají telefon od Apple.Tak že když to shrnu tak podle technologií se lidé rozhodují minimálně a technologie zmiňují špíše když mají na dotaz obhájit svůj nákup toho či onoho produktu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nechci ti moc ničit iluze, ale widle si mladí kupují především proto, aby si na tom mohli pořádně zapařit hry. A co si budem povídat, Linux pomalu ale jistě umírá. A to je docela škoda.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A to umírání se projevuje tím, že jsou OS postavené na linuxu nasazovány ve stále větší míře na stále větší počet přístrojů a dokonce se chystá i herní konzole?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš OUYu, která se odložila o 4 měsíce a je postavená na Androidu (což IMHO Linux není a stejně tak Linux není ani iOS, mobilní Ubuntu oficiálně na přístrojích není a podle různých statistik je stále Linux zastoupen někde mezi 1-2 PROCENTY)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Myslíš OUYu"

Ne. Myslím Steambox.

"Androidu (což IMHO Linux není"

Je.

"podle různých statistik je stále Linux zastoupen někde mezi 1-2 PROCENTY"

Motto: Nevěřím statistice, kterou si sám nezfalšuji. ;-)

OS postavené na Linuxu jsou s většinovým podílem zastoupené na serverech, síťových prvcích, úložiších od samostatné karty, přes domácí NAS krabičky až po petabajtová úložiště. Dále embeded zařízení pro řízení čehokoliv.

OS postavené na Linuxu jsou všude.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nevím kdo a za jakým účelem začal šířit že Android nemá původ v Linuxu protože opravdu má.Domnívám se že zatím bude stát někdo od MS nebo firem které jsou s MS úzce spjaté.Když se MS nedaří získat adekvátní podíl k své velikosti a vlivu v mobilním trhu je pro něj nepříjemné aby lidé zjistily že Linux a jeho klony jsou v mnoha případech použitelné.Představa pro MS že by začala i větší migrace z Windows na PC musí být pro něj opravdu děsivá :-)).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Sám Balmer v nějakém rozhovoru na otázku čeho se nejvíce bojí odpověděl, že dalších Windows (tím myslel 8). Desktopy končí. MS za Gatese definoval desktop, dodával pro něj OS. Tahlé éra už je za horizontem, stejně jako plynové lampy. Windows pro mobilní telefony jsou fiasko, tablety totéž. MS prostě nemá s jinou než x86 platformou moc zkušeností. Dneska se čím dál tím více prosazuje ARM a MS teče do bot.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Steambox existuje zatím pouze na papíře, do stádia OUYi (developer kit) by se měl dostat za tři-čtyři měsíce.

Android fakticky vzato vychází z Linuxu, ale plnohodnotný Linux to rozhodně není.

Statistika OS podle Steamu http://store.steampowered.com/hwsurvey#cat0 ukazuje 2.02%, podle NetMarketSharu ještě méně http://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=1...

S dalšími větami se nedá nic jiného než souhlasit, nicméně si nejsem jistý co má společného firmware routeru se statistikami... Až budeme serfovat nebo hrát hry na rychlovarných konvicích tak to samozřejmě rozhodující slovo mít bude, o tom žádná ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Android fakticky vzato vychází z Linuxu, ale plnohodnotný Linux to rozhodně není."

Co je to plnohodnotný linux? Vanilla z kernel.org? V tom případě nemá plnohodnotný linux ani Red Hat Enterprise Linux.

"nicméně si nejsem jistý co má společného firmware routeru se statistikami..."

Vy jste tvrdil, že "podle různých statistik je stále Linux zastoupen někde mezi 1-2 PROCENTY"

Je zcela patrné, že to není pravda, což jste sám potvrdil: "S dalšími větami se nedá nic jiného než souhlasit". Nemáte pocit, že si trochu protiřečíte?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak já to beru řekněme tak, že pokud si na to nainstaluju balíček, který je běžně možné stáhnout si z netu (stejně jako pro ostatní platformy, typicky třeba exe nebo dmg na ostatních platformách) tak je to ten linux co normálně běžně myslím (nebudeme rozebírat různé balíčkovací systémy pod různými distry, že ne...).

No to teda neprotiřečím - jasně jsem napsal, že přesně ta "linuxová" platforma tu byla vždycky (počínaje servery a routery konče) - dokonce tam má linux drtivou převahu a to vytrvale. Ale jaksi do routeru si těžko stáhnu steam a budu na něm hrát - wow a jsme zpátky u tématu článku, že?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

znám BFU spíše nepařmeny a ti si koupili widle s novým železem - už tam prostě byly a v aktuálně prodávané verzi, která nebyla nikdy upgradovaná. tedy pokud to nebylo součástí řešení letitého zapráskání systému. stejně tak by používali cokoliv jiného, jen kdyby těmto BFU vysvětlil, kde najdou ten iternet a kde napíší dokument

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak,tyto lidi jsem měl na mysli.Chtějí si číst na internetu kde občas také něco napíší na Facebooku. Napsat dopis v nějakém textovém editoru který si vytisknou a nebo jako vyexportovaný do PDF odešlou v digitální podobě.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.