Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple opět vítězí v Austrálii, prosadil zákaz Samsung Galaxy Tab 10.1

Já fandím samsungu jelikož dle mého názoru se nejedná o kopii. To by za chvíli taky mohli zakázat prodej všech telefonů protože to je škatule do které se mluví a připomíná jejich iTelefon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzete se mnou nesouhlasit, ale drzel jsem v ruce iPad 2 a SGT 10.1. Je to kopie se vsim vsudy. Dokonce i napajeci konektor je pinove totozny.

Nsouhlasim s temahle zalobama, ale na druhou stranu Samsung evidentne kopiroval. Tak si halt nemuze stezovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano a moj telefon od Samsungu ma rovnaky napajaci konektor ako kamosov HTC. Tak to urcite okopirovali, lebo proste nie je mozne, aby obaja pouzivali standardny micro USB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby s octem - ipadí a samsunčí dock konetory nejsou stejné ani mechanicky a už vůbec ne zapojením - přestaňte šířit bláboly. Jsou pouze podobné velikostí a počtem pinů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechny tablety jsou si na první pohled poměrně dost podobné. Tak podobný dizajn, aby jej bylo možno označit za kopírování zde ale rozhodně není!
Ostatními vlastnostmi: vámi zmiňovaným konektorem (opravdu není stejný), operačním systémem a aplikacemi, ovládáním, hardwarem, atd. se obě zařízení celkem dost odlišují.
Je vidět že má apple opravdu šikovné právníky, ale jinak se mi podobné způsoby konkurenčního boje dost příčí. Myslím si, že i když nyní Samsungu zavařili, nakonec se to Applu vymstí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

City, necity... už se mi z Apple zase začíná zvedat žaludek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jobs udělal dobře, že s tím tady seknul. Protože za pár let budou na Apple prakticky všichni plivat - a právem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

... a vsichni budou rikat "Jo, to by se za Jobse stat nemohlo" ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak někdy holt fanatici prozřou, až když přijdou o svého vůdce...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nic od Applu bych si nekoupil už jenom kvůli tomu jejich přístupu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkouseli uz Antarktidu? To je taky kontinent ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toz pravnicke skoly nemam ale v pripade vyhry by S nebohl zalovat A za zpusobene skody? Mohli by treba vychazet z A cisel :) o kolik procent vice prodali pristroju atp. advokati prece radi manipulujou s cisly :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skúšal som oba prístroje. Vzhľadovo aj funkčne podobné, ale v žiadnom prípade nie rovnaké. Napríklad už len OS majú iný iOS 4.3 a Android 3.0 Honeycomb

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim že tato věčná debata je poněkud nesmyslná...
Prvotní problém je v uřadu který něco tak nekonkretního opatentoval.
Dál už se to jen veze, pravděpodobně by toho využila i konkurence kdyby něco takového měla v ruce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po tom, co Samsung začal platit výpalné MS, už si přeji jen pořádný deadlock. Tak šup šup protinožci, předběžné opatření na všechny iKrámy, co porušují patenty korejců na bezdrátové technologie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.tuaw.com/2011/09/28/no-comment-proof-that-samsung-shamelessly...

KOukněte na ten odkaz.. pokud je toto pravda máte stále pocit, že Apple není v právu? To bych se dost divil..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm koukám ze si Ifunboy protože hledáš problém jen na straně Samsungu. Ani Apple neni svatoušek co se týče patentu. Viz žaloba HTC

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže když tiskárna HP používá k připojení USB konektor stejně jako tiskárna Canon, u obou je přibalen stejně vypadající kabel ny 230 V a obě jsou zabalené v kartonové krabici s prolisy, znamená to, že jedna firma kopíruje druhou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No samozřejmě. Je na tom snad něco špatně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nic neni, ale predstav si ze pouzivaji i stejnou velikost papiru!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Napájecí adaptér: vidlice s dvojicí plochých kolíků, na které se nasazují adaptéty podle v dané zemi používaných napájecích zásuvek není žádnou novinkou, a již vůbec ne výmyslem ať již applu nebo samsungu. Byl používán již cekem dlouho před vznikem prvních iPadů/iTabů a spol. Napájení přes USB, a odpojitelný kabel se standardním USB konektorem také nikdo z aktérů tohoto sporu nevymyslel a ani poprvé nepoužil! Tvar napaječů je sice podobný, ale také na něm není nic původního a originálního!
2) Datový kabel: na jedné straně klasické USB jako i jiných firem, na druhé straně speciální firemní plochý konektor. Podobný, jen s méně kontakty používají např. mnohé mobily samsung už léta, a nejen ty. Tvar konektorů samsungu a applu je sice podobný (jen těžko může být vzhledově zcela odlišný), ale ne stejný! Zapojení je také odlišné.
A takto se nechá pokračovat takřka u všech bodů.

Zkrátka jen účelová manipulace a matení nedostaečně informovaných zákazníků ale i soudců. Vymyšlené a podané to má Apple dobře, co se mu musí nechat.

Pravdivost jeho tvrzení je ale ve většině případů nulová, ve zbytku případů pak přinejmenším sporná. Obdobné je to otom i s oprávněností jeho nároků. Bohužel, soudce i část veřejnosti zatím lidé od Applu celkem slušně oblbli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vau, tak jestli si nekdo mysli, dle techto podobnosti to znamena, ze Samsung kopiruje, tak to je cista diagnoza. To by pak treba Ford mohl zalovat vsechny automobilky, ponevaz delaji auta, co vypadaji podobne, maji vepredu svetla, dokonce (svine!) i vzadu, casto maji 4 dvere, a dokonce, a to si predstavte, maji 4 kola!! :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby si Ford auto (Ford Model T) nebo princip vyrobniho pasu patentovali, patent z let 1908-1913 by uz vyprsel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že sem taky začli příspívat iBlbci. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tabletů je hodně. Proč jde apple jen po samsungu ? Kdo si postavil samsung galaxy tab a ipad vedle sebe, asi ví proč.
A také je fakt, že sgt je z android tabletů asi nejlepší, byl jsem ve velmi vysokém pokušní si ho kopit. ipad má teda také svoje kouzlo, ale pro mě není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple nejde jen po Samsungu. Stejně tak se soudí s HTC a dalšími firmami. S tvojí logikou by se měli soudit i všichni výrobci LCD obrazovek. Když si postavíš několik různých velde sebe, jsou všechny placaté, všechny mají stejně vypadající konektory, po obvodě mají plastový rám a dolů směřuje podstavec. Opravdu nestydaté kopírování...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a ma nektery z tech vyrobcu LCD v ruce tak obecný patent jako Apple?
NEchci prudit ale kdyby ano, asi by delali totez co ted apple.

Kazda firma ma v trzni ekonomice jedinny cil... maximalne profitovat. V dnešní době se k tomu bohužel využívají všechny zbraně.
Kdokoliv z Vás vlastnit obdobnou firmu, byt dravy manazer (protoze bez toho by jste tu firmu asi nemeli) tak se bude chovat podobne.

Nechci obhajovat apple, spis poukazat na absurditu techto debat proti komukoliv. Protoze ta skutečná chyba je jinde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Viděl jsi je naživo ? Nejde o patent na placku s displayem, jde o to, že oni opravdu zkopírovali daždý detail.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu každý detail? Máš už ovečko dááávno spáát...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm. Hardwarově je to něco jiného, softwarově taktéž. V tomhle ohledu to od sebe má dál, než dva běžné počítače od různých výrobců, protože ty zpravidla staví na procesoru jedné architektury a operačním systému jedné firmy. Tady je hardwarová platforma zcela jiná a operační systém rovněž. Že mají stejné konektory - co na tom má být? 90% noteebooků všech výrobců má stejný napájecí konektor a nikdo se nad tím nepodivuje. Když si koupím grafickou kartu od AMD nebo Nvidie, budou u nich přiložené identické redukce - ne proto, že by se výrobci kopírovali, ale proto, že konektory a redukce berou od stejného dodavatele.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jde o něco jiného. Zákazník obvykle zná ipad (vzhledově, z reklamy) co je uvnitř ho moc nezajímá. Příjde do krámu koupit ipad, vedle vidí SGT, vypadající +- stejně, jen SGT je o 300$ levnější....nedivte se, že to applu vadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale 300usd, neblazni, sgt 16GB http://www.epicom.sk/detail-produktu/samsung-galaxy-tab-p7510-101-wifi-1... a ipad2 16GB http://www.epicom.sk/detail-produktu/apple-ipad2-wi-fi-16gb-hcz-bily/50433/ rozdiel nieco cez 60eur napr. acer iconia tab vyzera +/- rovnako je este lacnejsia a ta im nevadi? skor mam z toho ten pocit, ze sgt je jediny tablet, z kt. ma apple obavy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zakaznika nejen nezajima co je uvnitr ale skutecne by mu stacil SGT ... takze se Applne nemuze divit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pridam prispevek vicemene presne k nadpisu - tohle lidi v Australii palit nebude ... Tohle mozna nevite, ael do Australii je mozno bezcelne dovezt/nechat si poslat pres eshop z ciziny, zbozi do hodnoty 1000 AUD (srovnejte s debilnimi Cechami limit 20 Eur ci co) tj. cca 18 tisic korun. Pri letmem kouknuti na ebay jsem tento tablet nasel mezi rozmezi 400 - 800 AUD. Takze kdo to chce, necha si to bez obstrukci poslat pres ebay - ano, jediny problem muze byt pripadna oprava, kdy se to musi zas poslat ven.
A ohledne Apple veci - ne vsude na svete je vsechno nechutne predrazeny a omasteny jako v CR ci EU. Ja sam jsem si v Australii poridil Macbook Air (na cestovani do batohu super) za 1000 dolaru (opet v prepoctu 17-18 tisic Kc i s DPH), v CR stoji snad skoro 30 tisic Kc ne ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, ale podobné cenové rozdíly se týkají většiny hardwaru a elektroniky, nejen produktů Applu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A je zajímavé, že v EU jde cena vždy nahoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dvouletá záruka něco stojí. Plus 20% DPH a je to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je dvouletá záruka jen záminkou. Bylo dráž i v době, kdy ještě nebyla. To se to pro změnu zdůvodňovalo dovozem. Když lidem došlo, že při výrobě na Tajvanu se to do USA dováží stejně jako do Evropy, přišli s argumentem dvuleté záruky :-) Osobně mám u většiny výrobků tu zkušenost, že buďto odejdou hned po koupi (případně jsou vadné z výroby), nebo až po záruce. V druhé polovině záruky mi snad z veškerého hardwaru i elektroniky odešla jediná věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od firmy, která své nekvalitní výrobky prosazuje podvody, bych si nekoupil ani podložku pod myš. Natož mobil na kterém je téměř vše okopírováno z cizích výrobků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Správně, já si iPhone taky nekoupím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě vždy u Antiaplle fanatiků překvapuje jak jsou neimformavaní a agresivní. Linux pomalu umírá (na desktopu dle očekávání nikdy růst nezačal, pořád má pod procentu), OsX jde extremně nahoru (už je přez 7 procent!) tak si zakomplexovaní ubožáci z Linux komunity a podobných pofiderních spolků našli jiný cíl.
Bože! Když už tolik soudů v tolika zemích DALO ZA PRAVDU APPLE - opravdu vás NENAPADLO že na to něco bude?!
...no asi ne
B.
p.s. ...a konkrétně Galaxy tab JE kopie 1:1 a porušuje celosvětově uznávaný průmyslový vzor. Něco si o tom naštudujte než tu budete plkat ...a zoufalost Samsungu šla tak daleko že i KRABICE je 1:1 aby se to zákazníků, pletlo!
p.p.s. ...prodeje Tabu (i v zemích kde to ještě nezakázali) jsou tak nízké, že bych je osobně nechal prodávat, at Samsung tou svou kopii strapní ještě více ...iPad zatím nemá konkurenci

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si rozeberme:
1) Ad hominem argument.
2) Myslíš ty 2 státy, kde soudy vydaly předběžná opatření na ten korejský tablet?
3) Průmyslový vzor? Tak jaktože v Austrálii jde o obecné technologické patenty, které by mělo jít uplatnit proti libovolnému zařízení s Androidem a dotykovou obrazovkou? Jinak ten druhý předběžný zákaz prodeje platí v Německu, tam šlo opravdu o průmyslový vzor. Konkrétně na tenký kvádr s oblými rohy a vystředěným displayem. No a k opatření úplně stačilo, že si jsou zařízení podobná zepředu.
4) Vzhůru k novým monopolům!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...ještě že soudy nedají na dojmy a komunistické kecy:-))
B.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.scribd.com/doc/61944044/Community-Design-000181607-0001

Tady je ten vzor pro EU. Názor si může udělat každý sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je tedy legrační vzor. Takže když vedle sebe položím kostku másla a sýr ve stejném tvaru, tak jde o kradený tvar. Někdo by měl také přemýšlet hlavou zda je ten výrobek také shodný uvnitř.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvnitř? Je 21 století. Pro 99,9 procent lidí je úplně irelevantní co je uvnitř, zajímá-je JAK to vypadá a JAk to s nimi komunikuje (to jedno promile geeku co se zajímají o GHz, a jestli to má porty které nikdo nepoužívá korporace nezajímají - nedělají jim trh). Proto je tak důležitý vzhled který jednoznačne identifikkuje zařízení.
B.
p.s. ...ten patent definuje např. vycentrované tlačítko v určitém místě apod. Samsung to obšlehl aniž by cokoliv změnil - dobře mu tak

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to blábolíte?? Viděl jste vůbec jedno či druhé naživo a nebo alespoň na déle než pět vteřin? iPad je dizajnovaný na výšku (portrait) zatímco Samsung na ležato (landscape), mají jiné rozměry - Samsung je (na ležato) širší ale nižší a také trošinku tenší. Zrovna tak kamera i dock konektory jsou u každého jinde, ani nemluvě o tom, že Samsung žádné "vycentrované tlačítko" ani nemá! Jste hlupák, který tu jen plká NESMYSLY ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...aha ...ještě že soudy si myslí něco jiného:-))
B.
p.s ...na google v obrázcích si najděte krabici iPadu a té samsungové shitové kopiie ...předpokládám že samsung skrouhnou brzo i za tohle

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Některé soudy zase s Applem nesouhlasí, např. http://www.dailytech.com/Judge+Refuses+Apples+Request+for+Preliminary+In...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linux neumira. Muzete argumentovat ze neroste, ale rozhodne nehrozi ze by umiral, spis proste jeste rust nezacal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

=jako že někdy začne?:-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...no tohle mi nedá:-)

...eee na co s růstem čekáte?:-)))

B.
...až vymřou Linux agresivci z diskuzí, až si uvědomíte že POTREBUJETE jedno rozhraní, až si uvědomíte že POTREBUJETE jeden instalční systém ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl sis místo head dát do nicku shit, bylo by to trefnější. Že potřebujeme jedno rozhraní ... že potřebujeme jeden instalační systém ... že vymřou Linux agresivci z diskuzí ... to všechno je bullshit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-) ...nechapu ...ja se ptam NACO cekate s tim rustem? ...jestli na neco co opravdu potrebujete (to jsem vyjmenoval), nebo mate neco v rukavu:-)
B.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel nikdo z nás nezná přesné pozadí všech těch patentových sporů. Když jsme u těch ovcí, největší ovce z nás dělají média, která účelově/senzachtivě informují jen o tom, co se jim hodím. Hromada lidí jim skáče na špek, rozčilují se tady, hájí "své" výrobce, kteří je vidí pouze jako zdroj peněz a čísla ve statistikách. Řeknu to asi tak. Samsung i Apple i HTC i NOKIA atd. na nás z vysoka kašlou. Chtějí jen naše peníze a není v tom nic jiného, co by stálo za to se urážet a za tyto firmy "bojovat" v diskuzích...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skvěle napsáno, přesně tak to je...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby nám Apple nezakázalo dýchat, všichni totíž dýcháme stejně jako Apple designéři...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...hmm ...tak už se nedivím, že vám klesá sledovanost ...ani já už tu nechodím tak jak v dobách kdy jsem nadšeně hltal CDR.CZ, ale doba se mění ...porušil jsem "Vyhýbejte se pomlouvání, slovnímu napadání, urážení ostatních diskutujících a lidské důstojnosti." (asi, nevím kam to napasovat) ...asi ano (na hloupoučkou reakci nějakého bezmoska co si neuvědomuje jak funguje náš svět = asi linuxák) ...ano je to tak, přiznávám ...ale nadruhou stranu si uvědomuji změnu ...prostě svět se změnil a CDR, root apod. to nejsou schopni zachytit ...JA JSEM SVYM SPUSOBEM GEEK (vim kolik ma muj mobil Ghz i kolika nm procesem je dělaný a dokonce pro něj umím dělat a dělám aplikace:-)), ale vím že to ABSOLUTNĚ nikoho (=99,999 procent uživatelů) NEzajímá ...GUI, použitelnost, ikonky,apod. ...jen taková úvaha ...agresivní reakce WIFTa na příspěvek s kupou smailíků je takové potvrzení kam to vedete:-(

...mějte se, měli jste čas v našem světe kdy jste něco znamenali a za to vám dík!

vše jednou končí

B.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Promiň, ale zrovna v tom příspěvku, který byl zablokován, není ani půlka smajlíka. A co se týče té agresivní reakce ... reagovala na tu část, kde opět není ani jeden smajlík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...žádost o smazání profilu odeslána (jak jsem viděl nový "design" Dněco tak by to stejně nebylo k dennímu prohlížení).
...za CDR.Cz díky!
B.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Účet byl deaktivován (kvůli rozhození DB nemažeme).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajimave, ze jine firmy umi udelat tablet ktery nekopiruje iPad tak moc okate, holt Samsung uz prekrocil unosnou mez. Nelibi se mi tento zpusob boje, na druhou stranu uz ta kopirka Samsung musel dostat pres prsty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.