Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple přiznal, že iPhone 8 a X se kauza baterií netýká, hardwarově jsou „jiné“

Ze odmitaji uznat reklamaci mi prijde dost strasny, holt Apple a zakaznici blbci.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Imho to oznaceni sedi spis na tebe, pocit menecennosti te pak vede k urazeni ostatnich :-).

V clanku se nepise, za Apple odmita uznavat reklamace. Navic problem se vztahuje na stare telefony, ktere jsou pravdepodobne po zarucni lhute, zvlaste v americe, kde je kratka. Uvidime, jak si Intel poradi s reklamacemi na svoje procesory, ktere jsou vadne vesmes vsechny. Zatim je neuznava a resi to zpomalenim procesoru. Znamena tato analogicka situace, ze jsi zakaznik blbec?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Boze applisti ani neumi cist:

"Apple nicméně nepřipouští, že by jev, který se týká tří konkrétních modelů iPhonů, mohl být považován za závadu řešitelnou ze strany uživatele zdarma v rámci reklamace."

Apple: telefon se sam od sebe vypne. Apple ho proto zpomali, aby se nevypinal.

Intel: procesor pracuje OK, ale pro jistotu, kdyby doslo k bezpecnostnimu ohrozeni muze byt na zaklade nepovinneho patche zpomalen. (Automaticky to instaluje lidem Microsoft, na linuxu je to volitelna zaplata.)

Jses uplne blbej nebo nevidis v tech dvou situacich rozdil?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

K tvojí škodě, nejsem aplista, nikdy jsem jejich zařízení ani nedržel v ruce. A se stejnou zaslepeností a předsudky přistupuješ k ostatnímu.

V ocitovaném textu se nepíše, že apple neuznává reklamace, ale že nepřipouští, že by mohl být řešen reklamací. Nevím zda máš dost inteligence, abys pochopil rozdíl, zdá se že ne. Aple jev řeší a) výměnou baterie na kterou dává významnou slevu nebo b) zpomalením procesoru.

Apple: Telefon Apple se může vypnout, to je nepříjemné, ale nic strašného se nedějě. Řešení zdarma - zpomalení procesoru, který problém plně řeší, nelze proto reklamovat. Uživatel Apple je dle tebe blbec.

Intel: PC s procesorem Intel může být hacknuto aniž by se tomu dalo zabránit, dokonce i z javascriptu obyčejné webové stránky. Je to zásadní ohrožení bezpečnosti, hrozí velké škody. Řešení zdarma - patche procesoru a software, které zpomalují pc. Problém to plně neřeší a není dostupné pro všechny procesory, naopak to může přinést i nefunkčnost pc. Přesto nelze reklamovat. Uživatel Intelu je dle tebe co?

Chápu že máš o sobě vysoké mínění, bohužel žiješ ve falešných představách.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Reseni vypinani Apple - SLEVA na novou baterii nebo zpomaleni zarizeni. --- pri reklamaci by baterie mela byt vymenena zdarma, pouze sleva je svinstvo.

Reseni mozneho bezpecnostniho problemu Intel - patch ZDARMA, ktery v nekterych situacich muze zpomalit zarizeni.

---

Opravdu nevidis rozdil mezi SLEVA a ZDARMA?

A to nemluve o tom, ze v pripade Apple se zarizeni VYPINA = nefunguje. V pripade Intel zarizeni funguje stale stejne, k zadne nefunkcnosti nedochazi. Tim nerikam, ze Intel situace je v poradku, me jde spis o koncoveho zakaznika Apple vs Intel, nejde mi o zakazniky typu datacentra, kde je problem Intel procesoru vazny a chapu je, ze ti mohou byt na Intel opravdu poradne nastvani.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Reseni apple je sleva na novou baterii nebo patch ZDARMA snizujici rychlost zarizeni. Oboji reseni je plne funkcni.

Reseni intelu na mnohem vetsi pruser je patch ZDARMA snizujici rychlost zarizeni, ale nema ho pro vsšchny procesory a prinasi jine problemy az nefunkcnost pc, neni to plne funkcni reseni. Ani apple ani intel tento konkretni problem neresi reklamaci. Uzivatel apple je proto dle tebe blbec, uzivatel intelu je tedy co, blbec na druhou?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S tebou je to marny. Apple zarizeni se vypne = je nefunkcni. Intel procesor funguje porad stejne jako fungoval pred mesicem nebo pred rokem, ZADNA zavada tam neni. Jen pokud potrebujes resit bezpecnost, tak mas moznost si nainstalovat patch, ktery bezpecnost zvysi na ukor vykonu zarizeni.

Citis ten rozdil, kdy jedno zarizeni nefunguje, vypina se a problem se musi nejak resit bud slevou na baterii nebo zpomalenim patchem zadarmo
a
druhe zarizeni funguje uplne normalne, ale mas moznost si zvysit zabezpeceni patchem zadarmo ovsem se zpomalenim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkujeme, že nám blbcům (svobodný?) inteligent vysvětlil že "Apple nepřipouští, že by mohl být (problém) řešen reklamací" ≠ (Apple) neuznává reklamace (na onen problém).

Každý má holt jiné vnímání logiky. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale zjevně stále nechápeš v čem je problém, viď. Sarkasmus ti nepomůže, pokora bývá účinnější při snaze pochopit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Z toho co jsem vyčetl je problém v ne úplně košér baterii starších iPhone-ů. Apple namísto výměny baterie v reklamaci šetří (či dokonce vydělává) tím, že zpomaluje telefony a nebo nabízí výměnu baterie za peníze svých klientů.

Hezky to zapadá do už lety zajetého konceptu o privatizaci zisků a socializaci nákladů.

Ale jo, třeba opravdu nechápu v čem je problém. Nejsem vševědoucí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

staré telefony? Zrovna řeším jednu šestku v záruce, která se neočekávaně vypíná a navíc laguje jak WinCe na 200MHz CPU. Jsem velice zvědav, jak se k tomu servis postaví ...
Sedmička a 6S může být klidně nový telefon, Apple jej stále oficiálně prodává.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ony se prodavaji nove telefony se starou baterkou? Chapete o co vubec jde?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

prodávají se nové telefony se starým návrhem napájení a dost možná i stejnou baterkou. To, že teď ty nové telefony nemají problém, neznamená, že se ten problém nevyskytne třeba za rok.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten problém se projevuje u opotrebene baterky, tedy u stareho tekefonu. Tady je to vazne jako v materske skolce.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jenže ten nový telefon zestárne a bude se jej to týkat také ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je ten telefon nově prodaný a v záruce, tak snad není co řešit. Jasná závada.

Tady jde o telefony s jetou beterkou, co již dávno v záruce nejsou což je poněkud jiná problematika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taková je teorie. Otázkou je praxe. Můžou se vymlouvat na omezenou životnost, i na to zákon pamatuje .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle meho osobniho nazoru chyba urcite logiky nebo spoje na PCB, mozna tez degradace reseni SoC a k tomu nekvalitni baterie, holt kdyz Apple vyrabi co nejlevneji, az tak ze i licencni poplatek ve vysi 10 dolaru za kus prodaneho iPhone Qualcomm-u povazuje ze "prilis drahy", tak se nedivme pristupu ke konecnemu spotrebiteli.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mě fascinuje, že to řeší senátor - to jenom ukazuje, jak jsme tady fpí*i: představa, že by něco podobného řešil českej senátor...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono není divu, jakmile u nás začne libovolný politik cokoli skutečně řešit, okamžitě jej jeho opozice a opoziční média osočí z nahánění politických bodů, překračování pravomocí, vazeb na konkurenci subjektu, na jehož problémy upozornil, takže radši příště drží ústa a krok a je rád, že mu tečou prachy jen za odsezení pár hodin ve sněmovně nebo senátu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě to řeší náš zlínský senátor Čuba ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím o čem je konkrétně řeč, každopádně z obecného pohledu by senátoři a poslanci neměli řešit "konkterétní případy", tedy co je zrovna svrbí nebo na čem můžou nahrábnou bodíky, to už je jedno jaká je motivace. Zákony a normy mají být obecně platné, funkční a platit pro každého. To je jejich práce. Jestli na někoho ty zákony nestačí, nebo se pro někoho udělají speciální paragrafy nebo se to řeší extra intervencemi zcela mimo zákonný rámec, tak je asi někde něco hodně špatně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K té poslední větě. Když něco není v záruce, tak to těžko půjde reklamovat/vrátit, navíc pokud je to ve spojení s opotřebováním součásky běžně se opotřebovávající. Neexistuje opravdu jediný důvod proč by něco takového měli dělat - kromě toho, že by sami moc chtěli.

Pokud má někdo ještě telefon v záruce a dokáže prokázat, že se zařízení chová jinak než bylo specifikováno, tak ano, v záruce má jistě na reklamaci nárok (přičemž výměna baterie v záruce je zdarma).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Důvod tady je. A docela pádný. Spokojený zákazník.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však tam píšu "... snad jen, že by hrozně moc chtěli".

Mě osobně přijde, že určitý typ zákazníka (či právníka) nebude nikdy spokojen. Tady si za 6 stovek může nechat vyměnit svoji jetou baterku za originální bez "Applepřirážky", což mi přijde jako pohodová cena u telefonu co stál nový přes dvacet litrů a po +-dvou letech je většina Li-Ion baterek v hodně cyklující elektronice opravdu dost jetých a zralých na výměnu. Přeci jen tu baterku majitel dva roky opotřebovával a aktivně využíval. Přiměřená sleva mi přijde jako rozumná kompenzace toho, že ta baterka nejde dojet až do konce svého života ideálním způsobem (některé telefony se při zátěži nečekaně vypnou). Kolik ta sleva má být je úhel pohledu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.